HABERLER>POLİTİKA
12 Mayıs 2011 Perşembe - 16:02

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Akrabanı SSK'ya aldın mı?

13 yıl önceki bir belgeyi açıklayan Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sordu: “SSK’ya kimleri atadınız? Atananlar kimler? Sizinle akrabalıkları var mı?”

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Akrabanı SSK ya aldın mı?

BALIKESİR - Başbakan Recep Tayip Erdoğan, partisi tarafından Balıkesir'de Kuvayı Milliye Meydanı'nda düzenlenen mitingde, sağlık alanında atılan adımlardan örnekler verdi.
 
Vatandaşların artık rahatlıkla hastanelerde tedavi olduklarını ve ilaçlarını kuyruk beklemeden aldıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "Yahu hastaneye gidiyorsun, doktor efendi muayeneye çağırıyor. Muayeneye gidiyorsun bedava mı? Parayla... Bakın, şimdi biz part time çalışmayı kaldırttık. Full time diyoruz, rahatsız oldu bazıları. Olanlar kim? 'Sosyal demokratım' diyenler. Bu CHP falan onlara destek veriyor. Yahu ne demek kardeşim? Bu milletin evlatları neden doktor oldu? Halkına hizmet için değil mi? Tam gün çalışan da var, ama bir miktar da işte ideolojik nedenlerle, bu CHP zihniyetinin de tahrikiyle maalesef bakıyorsunuz part time çalışmak isteyenler var.
 
Dedik ki: Olmaz. Bak, biz size döner sermayeyi getirdik, şunu getirdik, bunu getirdik... Kardeşim, bak herkes üniversite bitiriyor, mühendis oluyor, bilmem ne oluyor. Bunların hepsi gelip de full time çalışıyor. Sen de çalış be kardeşim. Doktorluk bu noktada en ideal hizmet yollarından birisi değil mi? Benim insanım sana bir 'Allah razı olsun' desin. Bundan daha büyük bir para var mı yahu? Neymiş, 'ben daha fazla okuyorum'... Olabilir. Ama sağ olsun şu anda devlet hastanelerinde yüzde 80-85 tam gün yasasına 'evet' dediler ve çalışıyorlar.
 
Ben de şahsım ve milletim adına 'Allah onlardan razı olsun' diyorum. Biz de özlük haklarını artırdık, daha da artırma noktasında gayret edeceğiz. Halkımın hizmetinde olanların biz de yanındayız. Onun için de bu oyunlara da gelmeyin. Zaman zaman hastanelerde grev, mrev gibi olaylara giriliyor. Yahu hastanelerde grev yapılır mı be? Oraya tedaviye gelenler doktor bulamazsa bu ne olur?"
 
"BUNUN CEVABINI VER BAY KEMAL"
18 tane helikopter aldıklarını belirten Başbakan Erdoğan, bu helikopterlerin 16 noktada hizmet verdiğini söyledi. 2 jet ambulansa 3 tane daha ekleyeceklerini bildiren Erdoğan, insandan değerli olan başka bir şeyin olmadığını dile getirdi.
 
Devletin insanın hizmetkarı olduğunu ve kendilerinin bu anlayışla yola çıktıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, bu amaçla seferber olduklarını anlattı.
 
Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Amma gel gör ki bir de bizim Bay Kemal vardı. Bir zamanlar Bay Kemal SSK'nın genel müdürüydü. Bir varmış, bir yokmuş... Genel müdürlüğü 90'lı yıllarda. Hastanelerde ne sıkıntılar çektiğimizi biliyorsunuz. İlaçları alamadığımız dönemleri hatırlıyorsunuz. Genel müdür kim? Sayın Kılıçdaroğlu. Sayın Kılıçdaoğlu, yahu sen benim vatandaşımın ilaçlarını bile veremedin. Şimdi nereden böyle atıp tutuyorsun, hangi keseden şimdi konuşuyorsun?
 
Sayın Kılıçdaoğlu, o dönem içerisinde öyle suistimallere adını atmış ki şu anda ben sizlere bir belge açıklayacağım. Diyor ya, dürüstlük abidesi... Hani 'yolsuzlukların peşini bırakmam' diyor ya... Bakın elimdeki belgeyi açıklıyorum. Ben boş dosya açıklamıyorum, belge açıklıyorum. Altında kapı gibi Kılıçdaoğlu'nun oluru var.
 
Belge şöyle: "ÖSYM tarafından sınav günlerinin dolu olduğu, yakın zamanda yapılan sınavla yeterli sayıda başvurunun alınamadığı, 1998 yılından sonra sınavların yapılması halinde atamaların gecikebileceği... Söz konusu pozisyonlarda görev almak isteyenlerin talepleri doğrultusunda atamalarının gerçekleştirilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir..'
 
Tarih 14 Temmuz 1998. Olur imzası Kemal Kılıçdaroğlu. Şimdi ben soruyorum: Nasıl oluyor da ÖSYM sınav yapamıyor? Hani bu son zamanlarda ÖSYM üzerinde geçiniyor ya... Şimdi bunun cevabını ver Bay Kemal. Nasıl oluyor da yeterli başvuru alınamıyor. Bu söz konusu pozisyonlar neler? O pozisyonlara başvuranlar kimler? Esas soruya geliyorum: Sayın Kılıçdaroğlu, SSK'ya bu şekilde kimleri atadınız? O atananlar kimler? Sizinle bir akrabalıkları var mı? Soyadları, sizin eski soyadınızla, eşinizin eski soyadıyla aynı olan kaç kişi bu şekilde işe alındı?
 
Dürüstsünüz ya, mertsiniz ya, Gandi'siniz ya, bu sorulara yanıt verin. Bunları Mecliste de biz yüzüne vurduk, ama cevap alamadık. AK Parti'yi kurdukları andan itibaren, dürüst, seviyeli, tutarlı siyasetin peşinden koştuklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, siyasetin asla yalanla, iftirayla ve gerçekleşmesi mümkün olmayan vaatlerle anılmasını istemediklerini söyledi. Erdoğan, siyasetin arınması, temizlenmesi için mücadele verdiklerini ifade etti.
 
Başbakan Erdoğan, "Ne yazık ki CHP'si, MHP'si, BDP'si siyaseti paçasından tutup aşağılara çekmek için yoğun gayret gösteriyorlar. Tıpkı geçmişte olduğu gibi. Şu anda da CHP, MHP, BDP, terör örgütü, Ergenekon; yanlarına o bir kısım medyayı da alarak aynı hizaya geçtiler" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erkan tek 13 Mayıs 2011 Cuma 13:38

ertuğrul günay,haluk özdalga,erdal kalkan deyince aklınıza ne geliyor. benim aklıma satılmayan makam için değişmeyen onurlu insanlar 3 ünüde seviyorum.

Yorumu oyla      13      6  
muallim 12 Mayıs 2011 Perşembe 23:04

SAYIN naCCar.. ben sadece bir anektod aktardım.. hepsi bu. sen başbakanın doğru söylediğine inanmayabilirsin saygı duyarım, ben inananlardanım hepsi bu.. konuyu hemen başka yerlere çekmeye ne gerek var..

Yorumu oyla      14      7  
naccar 12 Mayıs 2011 Perşembe 22:35

Muallim bırak bu gayr-ı samimi maneviyyat sözcülüğünü,sen sağına ve soluna bir bak.Harun gibi gelip,yüzbinkere karun olanları gör ve kendinden utan.Hz.Ömer; arkadaşı ziyaretine geldiğinde devletin mumunu söndürüp kende parasıyla aldığı mumu yakarmış.Senin methetmeye kalkıştıklarında böyle bir duygu görüyormusun?Bu yazdığın yazıyı,il veya ilçe başkanına gösterip aferin mi alacaksın.İki dakika dürüst olun be..

Yorumu oyla      14      8  
Işık Dikicigil 12 Mayıs 2011 Perşembe 22:34

SAYIN BAŞBAKANIM EŞİNİZ EMİNE HANIM'IN YAKIN AKRABALARININ KARDEŞLERİ DE OLABİLİR. DENİZLİ'DE BİR ÇOK ARAZİ SATIN ALDIĞINI DUYUYORUZ, ŞEHİR EFSANESİ DE OLABİLİR. YANİ HERHALDE BÖYLE BİR ŞEY VARSA YAKINDA ORALARI KIYMETLENİR....

Yorumu oyla      14      8  
muallim 12 Mayıs 2011 Perşembe 21:51

başbakan doğru söylüyor.. başbakanın söylediğin tam tersi olsa ve aynı şeyi ak parti yapmış olsaydı vay vay vay ki ne vay..chp'nin bir zamanlar çok değil bundan birkaç yıl evvel 2 numaralı adamı olan önder sav'ın söyledikleri aklıma geldi birden ve bunları söyleyen önder sav'a hiç mi hiç tepki gelmedi ne üst yönetiminden nede tabandan... bakın sav neler demişti:"CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sağ kolu olarak bilinen ve son kongre ile parti içindeki konumunu daha da güçlendiren CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Hac ve Peygamber Efendimiz (S.A.V) ile ilgili sözleri şaşkınlığa neden oldu. Bir program için Ankara'nın Elmadağ ilçesine giden Önder Sav, İlçe belediye başkanını ziyaretinde yanlarına gelen CHP'li bir vatandaş Mustafa Ünal'ın hacca gitme arzusu ile de dalga geçti. Yanına yaklaşarak, Hacca niyetlendiğini söyleyen Mustafa Ünal'a çok alaycı bir üslupla 'boşver Araplara para kaptırma' diyen Sav, bu üslubunu daha da saygısız boyuta taşıyor. Buna karşılık yaşının 80'e geldiğini, bir ayağının çukurda olduğunu onun için hacca gitme niyetinde olduğunu Sav'a anlatmaya çalışan CHP'li Mustafa Ünal, Önder Sav'dan hiç beklemediği bir cevap alıyor. Sav çok alaycı bir ifade ile "Bakarsın Muhammed seni bırakmaz. Sen yine şey yapma" sözleriyle Ünal'ın niyetiyle dalga geçti. Sav'ın sözleri karşısında şaşkına dönen CHP'li Mustafa Ünal, alaycı üsluba dayanamayarak oradan ayrıldı." yani müslüman bir ülkede bunu söylemeye cesaret edecek kadar bilgisiz ve cahil olarak görüyorum.. gelde sonra bu zihniyete oy ver.. bir de bunlar ATATÜRKÇÜYÜM DİYE GEÇİNİYORLAR.. BAKIN GAZİ MUSTAFA KEMAL Hz.PEYGAMBER EFENDİMİZ HAKKINDA NELER SÖYLEMİŞ: Atatürk; Peygamber Efendimizi çok iyi tanımış, onun üstün özelliklerini çeşitli vesilelerle anlatmıştır: O, Allah'ın birinci ve en büyük kuludur. O'nun izinde bugün milyonlarca insan yürüyor. Benim, senin adın silinir; fakat sonsuza kadar O, ölümsüzdür. Tarih, hakikatleri tahrif eden bir sanat değil, belirten bir ilim olmalıdır. Bu küçük harbte bile askerî dehâsı kadar siyasî görüşüyle de yükselen bir insanı, cezbeli bir derviş gibi tasvire yeltenen cahil serseriler, bizim tarih çalışmamıza katılamazlar. Hz. Muhammed (sav) bu harb sonunda çevresindekilerin direnmelerini yenerek ve kendisinin yaralı olmasına bakmayarak, galip düşmanı takibe kalkışmamış olsaydı, bugün yeryüzünde Müslümanlık diye bir varlık görülemezdi. 'O'nun hak peygamber olduğundan şüphe edenler, şu haritaya baksınlar ve Bedir destanını okusunlar. Hz. Muhammed (sav)'in bir avuç imanlı Müslümanla mahşer gibi kalabalık ve alabildiğine zengin Kureyş ordusuna karşı Bedir'de kazandığı zafer, fani insanların karı değildir; O'nun peygamber olduğunun en kuvvetli işareti işte bu savaştır. Atatürk'ün Hz. Muhammed (sav)'e duyulacak sevgiyi tarif ettiği sözleri ise şöyledir: Büyük bir inkılap yapan Hazreti Muhammed (sav)'e karşı beslenilen sevgi, ancak onun ortaya koyduğu fikirleri, esasları korumakla tecelli edebilir.

Yorumu oyla      14      9  
cem 12 Mayıs 2011 Perşembe 19:10

98 de işçiye ihtiyaç vardı zaten şimdi 40 takla atıyoruz 20 tane belgeyle geliyoruzda iş bulamıyoruz ama sizin lise mezunlarınız belediyelerde devlet dairelerinde çalışıyor recep bey cemaatlerde neden hiç işsiz yok ta vatandaş işsiz işe girmek için önce cemaate mi girmke gerekio seçim meydanlarında bunu da açıklasana

Yorumu oyla      16      8  
Nuretin Can 12 Mayıs 2011 Perşembe 17:49

Başbakan çok ayıp ediyor.Bu da mesele mi?Sayın başbakan'ın ailesinin tama mı iktidar nimetlerinden faydalanarak iş adamı oldular.Gariban bir kaç kişi işe girmiş ne olur.Hangi genel müdür hangi vekilin çocukları en ballı işlere yerleşmedi.Suat Kılıç akepe gurup başkanvekili,hanımı Ankara büyük şehir belediyesinde çalışmıyor mu ?Kendisi kayınpaderi kontenjanından vekil olmadı mı?Kayınpederi( ALMANYA MİLLİ GÖRÜŞ BAŞKANIYDI)bAŞBAKAN'A DANIŞMAN OLDU.şİMDİ DE BU DÖNEM aNTALAYA'DAN VEKİL OLMAYACAK MI?Sayın başbakana bu söylemler yakışmıyor..Bunlar mahalle sohbetleridir.

Yorumu oyla      22      9  
göçmen 12 Mayıs 2011 Perşembe 16:51

geçin bunları yaw... sizler sınavlarda bizim kardeşlerimizin geleceğini kararttınızmı kararmadınızmı? halk kaçkere sordudD cevap almıyor sizden...

Yorumu oyla      22      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güçbirliği'ne 2 seçim bürosu daha
Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Doğu ...
CHP adayları kadın örgütleriyle buluştu
CHP il teşkilatının düzenlediği toplantıda, kadın örgütlerine milletvekili ...
Hangi iki ilden sürpriz bekliyor?
Konya yolunda gazetecilere konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kaset tartışmalarından ...
 
Yıldırım'ın afişi CHP ve MHP'yi kızdırdı
Karşıyaka Vapur İskelesi’nin üç tarafının Ulaştırma eski Bakanı ve Ak ...
Yazıcıoğlu: Bir bakan böyle mail atmaz
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı kendisinin ÖSYM’ye mail attığı iddialarıyla ...
CHP İzmir ilanla aidat istedi
CHP Genel Merkezi, partinin gelir kaynaklarından biri olan aidatları toplamak ...
 
Vural: Erdoğan gıybet yapmasın
MHP’de yaşanan kaset krizini değerlendiren Grup Başkanvekili Oktay Vural, ...
Balbay'dan 16 ilçeye mektup
Aday olduktan sonra İzmirlilere ilk mektubunu geçtiğimiz haftalarda gönderen ...
'Taşımacılıkta zihinsel dönüşümü tamamladık'
Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, kara taşımacılığında zihinsel dönüşümü ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva