HABERLER>POLİTİKA
12 Mayıs 2011 Perşembe - 14:31

Yıldırım'ın afişi CHP ve MHP'yi kızdırdı

Karşıyaka Vapur İskelesi’nin üç tarafının Ulaştırma eski Bakanı ve Ak Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım afişleriyle kaplanması, tepki topladı.

Yıldırım ın afişi CHP ve MHP yi kızdırdı

Soner Çağlar / Egedesonsöz- Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım’ın, dev seçim afişlerinin Karşıyaka Vapur İskelesi’ne asılması CHP ve MHPli’lerin tepkilerine neden oldu. İlk tepki MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’dan geldi. AK Parti’nin kamu gücünü kullandığını ifade eden Vural, “O zaman polis araçlarını da giydirsinler” dedi. CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ise, konuyla ilgili olarak CHP Karşıyaka ilçe örgütünün şikayette bulunduğunu ifade etti. CHP Karşıyak İlçe Başkanı Adnan Alabay afişi şikayet ettiklerini, ancak hala indirilmediğini söyledi.



İşletmesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan, mülkiyeti Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Karşıyaka iskelesi bu günlerde ilginç bir tartışmanın merkezine oturdu. Seçimlere bir ay kala propaganda çalışmalarını sürdüren AK Parti’nin İzmir adayı Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın dev afişleri ile süslenen iskele binası rakiplerini kızdırdı. İskelenin denize bakan 3 cephesine asılan ve Binali Yıldırım’ın fotoğrafı ile ‘İstikrar Sürsün Türkiye Büyüsün’, ‘Türkiye Hazır Hedef 2023’ şeklindeki seçim sloganlarının yer aldığı dev afişlere diğer partilerden tepki yağdı.Afişlerin binanın üst katında bulunan bir mobilya mağazasının cephesine asıldığı iddia edilirken afişlerin denize bakan 3 cephenin tamamına yakınını kaplamasına dikkat çekildi.

Polis araçlarını da giydirsinler
MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural, “Maalesef kamu gücünü kullanarak, devletin gücünü kullanarak siyaset yapıyorlar. Bu doğru değil. Kamuyu bulaştırmamak lazım. Yani eğer burası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait ise herhalde AKP ile CHP’nin bu konuda işbirliği olduğu kanaati güçlenir. İşletmesi ona ait ise işletme süresi içerisinde işletmecinin sorumluluğundadır. PTT araçları, limanlar bu amaçla kullanılıyor. Peki sayın Binali Yıldırım’ın seçim bürosunun açılışında Türk Telekom Bölge Müdürlüğü’nden insanlar niye taşındı. Ortakları mı? Kamu yerleri siyasi amaçla kullanılamaz. Afiş asılamaz. Çok açık bir şekilde kamuya ait binalara kesinlikle bu afişlemelerin olamayacağı açıktır. Bu durumda polis araçlarını da giydirsinler, ‘2023’ diye yazsınlar bari… Ben olsam Valiliğe de asarım” şeklinde tepkisini dile getirdi.



Konuyla ilgili kaymakamlığa başvurduk

CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ise, “Konuyla ilgili olarak Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, bana bilgi verdi. Kendisi Kaymakamlığa şikayette bulundu. Siyasi partiler kanunu ve seçim yasakları ortada iken bu şekilde devletin imkanlarının kullanılması son derece üzücü. Sayın Binali Yıldırım, sanırım eski Bakan olmasının imkanlarını kullanıyor. Yasalar ve seçim yasakları kapsamında bu tür afişlerin kamu binalarına asılması yasak iken bu afişlere nasıl izin verildi, bu konuda önemli bir nokta” şeklinde konuştu.

Afiş krizi büyüyor
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, hem ilçe Kaymakamlığı’na hem de ilçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na 10.05.2011 tarihli dilekçe ile Karşıyaka Vapur İskelesi’ndeki AK Parti’nin seçim afişlerinin kaldırılması için başvurduklarını açıkladı. Alabay, ilgili kanun maddelerine dayanarak yaptıkları şikayete rağmen afişin kaldırılmadığını söyledi.

CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı olarak, 274 metrekarelik dev bir afiş hazırladıklarını ve şahıstan kiraladıkları binaya söz konusu afişi izinle astıklarını anlatan Alabay, “Biz afişimizi 27.04.2011-11.06.2011 tarihleri arasında durmak üzere özel izinle astık. Bizim afişimize nazire yapmak için İskeleye afiş astılar. Bizde şikayet ettik ancak hala bir sonuç alamadık” dedi. Afiş konusunda girişimleri sürdüklerini anlatan Alabay, “Eğer oraya afiş asmak serbestse bende İskelenin karaya bakan kısmına afiş asacağım” diye konuştu.

Verdikleri şikayet dilekçesinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 14 Mart 2011 tarihli 27874 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 186 numaralı kararı hatırlattıklarını kaydeden Alabay, dilekçede şu ifadelere yer verdi: “AKP İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım’ın posteri, Karşıyaka Vapur İskelesi’ne asılmıştır. Posterin asılmış olduğu yer, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nca bildirilen yerler dışında olduğu gibi kamu tüzel kişiliğine sahip kuruluşa ait ve seçim propagandası yapılamayacak bir yerdir.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
demir 13 Mayıs 2011 Cuma 13:42

(İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan, mülkiyeti Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Karşıyaka iskelesi) ben binanın izmir büyükşehir belediyesine ait olmadığını biliyorum sadece izmir büyükşehir belediyesi bünyesinde olduğunu hatırlatıyorum sezer kardeş yukarıdaki cümlelere bakarsan haberin zaten içersindede belirtiyor. okadarda cahil zannetme sen karşındaki demir'i hem bizim gibilerden dolayı değil barajı geçmememiz sizin tarzınızda CHP nin içinde bulunupta hep kendilerine diyenler yüzünden bu parti bu hallerde kardeşim. icraat yapmamız gerekirken biz hala başkalarının arada sırada iyide olsa yaptıklarını tebrik etmek lazım biz bunu yapmayı başardıkmı o zaman milletin CHP'si olmayı hakedeceğiz bir başara bilsekkkk..... üzgün kırgın bir CHP'li...

Yorumu oyla      13      8  
ŞAKİR DAĞÜSTÜ 13 Mayıs 2011 Cuma 10:20

AK İZMİR AK İZMİR AK İZMİR...HİZMETLE TANIŞACAK ÇOK YAKINDA

Yorumu oyla      17      18  
umıt aydın 13 Mayıs 2011 Cuma 09:34

ığneyı kendınıze cuvaldızı baskasına batırınız.chp ıl orgutu2009 yerel secımlerın de secım burolarında dagıttığı sandık gorevlılılerıne verdığı erzağı beledıyenın butcesınden yapıp onu da 23 nısan da coculara erzak dıye fatura ederken torbalıda kılıçdaroğlunun guvenlığınde baskan azız baskan beldıyenın sırketlerınden karsılarken beldıye otobusunde adam tasırken aklınız nerdeydı.ozman kamunun malını kullanmıyormuyudu mhp ye gelınce sen zaten chp ıle ortaksın sende yukarda yazdıklarımı bılıyordun nıye chp ye sıtem etmedın.

Yorumu oyla      17      13  
Sezer Yılmaz 13 Mayıs 2011 Cuma 09:31

Sayın demir iskele binasının belediyeye ait olduğunu söylemişsin, önce İzmirde bulunan iskelelerin mülkiyet hakkının kimde olduğunu öğren eleştirilerini ondan sonra yapmanı tavsiye ediyorum. Senin gibi CHP üyeleri yüzünden zaten bu parti 1999 yılında baraj altında kalmadı mı?

Yorumu oyla      17      10  
demir 12 Mayıs 2011 Perşembe 22:57

çakma partili dediğin kişi halen balçovada hem deleğe hemde partinin resmi bir üyesiyim zamanında mehmet ali çalkayanın arkasından yürüyüp bu partiye getirip belediye başkanı yapmış insanlardan birisiyim .. belkide senden çok seneler chp li olarak bu partiye hizmet etmiş biriyim... nerde kavga nerde çıkar chp li üyeler orada kendi istekleri olmadımı arka odalarda işine başka chp li yaracaksa onunla gizliden kulisler olmaz öyle particilik olmaz nerde eski particilikler geçen seçimlerde mhp li kardeşlerden aldık oyları bu seçimde onlardanda oy alamayacagız göreceğiz bakalım partimizin küskünlerini... o zaman size soracam asıl chp li kimlermiş diye.. deniz....

Yorumu oyla      14      11  
deniz 12 Mayıs 2011 Perşembe 21:31

o chpliler adına yorum yapan çakma partili demir. yemezler gece lambası ampulü

Yorumu oyla      19      10  
ESKİ CHPLİ 12 Mayıs 2011 Perşembe 21:27

İZMİR ARTIK AKP Lİ OLUYOR. İZMİR İÇİN EN HAYIRLISI OLACAK BU KAVGALAR DÖVÜŞLER SATAŞMALARDA BİTECEK HİZMET GELECEK İNŞALLAH.

Yorumu oyla      20      24  
Bir Akp li vatandaş 12 Mayıs 2011 Perşembe 21:02

Sayın Binali Bey acaba belediye binalarına CHP afişleri giydirilirse Siz ne diyeceksiniz bu duruma? Ayıptır yahu, Siz İzmir halkının bu afişlerle fikir mi değiştireceğini sanıyorsunuz?

Yorumu oyla      28      14  
ahmet tok 12 Mayıs 2011 Perşembe 20:33

2023 eyürüyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Yorumu oyla      19      14  
REMZİYE 12 Mayıs 2011 Perşembe 19:41

AKP İSTEDİĞİ YERE PANKART ASSIN YİNEDE İZMİRİN SÜMÜĞÜNÜ BİLE VERMİCEĞİZ İZMİR SÜMÜKLÜ ÇOCUK YAA....O KOCAMAN PANKARTI İZMİRLİ GÖRMEZZZ....

Yorumu oyla      29      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yazıcıoğlu: Bir bakan böyle mail atmaz
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı kendisinin ÖSYM’ye mail attığı iddialarıyla ...
CHP İzmir ilanla aidat istedi
CHP Genel Merkezi, partinin gelir kaynaklarından biri olan aidatları toplamak ...
Vural: Erdoğan gıybet yapmasın
MHP’de yaşanan kaset krizini değerlendiren Grup Başkanvekili Oktay Vural, ...
 
Balbay'dan 16 ilçeye mektup
Aday olduktan sonra İzmirlilere ilk mektubunu geçtiğimiz haftalarda gönderen ...
'Taşımacılıkta zihinsel dönüşümü tamamladık'
Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, kara taşımacılığında zihinsel dönüşümü ...
'Bırakın İzmir rahat nefes alsın'
AK Parti Karabağlar Seçim Bürosu’nun açılışı, Kültür ve Turizm Bakan Ertuğrul ...
 
Mumcu’ya sevgi seli
TBMM Başkanvekili İzmir 1.bölge Milletvekili adayı Ş.Güldal Mumcu seçim ...
Türmen: Sağlık ticari bir metaya dönüştü
İzmir Eczacı Odası’nı ziyaret eden CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı, ...
Çam engelli gençleri askere uğurladı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı Musa ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva