HABERLER>GÜNCEL
4 Ocak 2011 Salı - 00:00

AKP hesaplarında usulsüzlük

AKP Genel Merkezi’’nin Hazine yardımıyla parfüm, kişisel bakım ürünü, grip aşısı aldığı saptandı. Partinin hesaplarını inceleyen Anayasa Mahkemesi, toplam 47 bin 809 TL’’lik harcamayı amaca uygun bulmayarak Hazine’’ye gelir kaydedilmesine hükmetti.’

AKP hesaplarında usulsüzlük

Anayasa Mahkemesi, AKP’’nin hesaplarını incelemesi sırasında 5 bin TL’’lik kişisel ’“bakım ürünü ve parfüm’” harcamalarının parti hesabından ödendiğini saptadı.
Anayasa Mahkemesi, AKP’’nin 2004 yılı hesap incelemesini tamamlayarak, karara bağladı. 31 Aralık 2010 tarihli Resmi Gazete’’de yayımlanan kararda, AKP’’ye fatura edilen ilginç harcamalar belirlendi. Anayasa Mahkemesi’’nin yaptığı incelemelerde, parti adına düzenlenmeyen ve kişiler adına düzenlenen belgelerle yapılan 14 bin 267 TL’’lik harcamayı parti amacına uygun bulmadı. Bunlar arasında, milletvekili ve parti yöneticileri Lokman Ayva, Öznur Çalık, İdris Naim Şahin, Ayşe Böhürler, Mehdi Eker gibi isimler için alınan otobüs, uçak ve tren biletleri de yer aldı.
Faturalar kayboldu
Anayasa Mahkemesi, 8 bin 678 TL tutarındaki harcamanın ise faturasız olduğunu belirledi. Yüksek Mahkeme tarafından fatura aslı olmaksızın gider yazılmasının nedeni AKP’’ye soruldu. Parti yetkilelerince mahkemeye, ’“söz konusu faturaların asıllarının kaybolması nedeniyle suret, fotokopi veya noter onaylı suretine dayanılarak gider yazıldığı’” savunuldu. AKP yöneticileri, fatura yerine suretle harcama yazılmasını ise ’“Maliye Bakanlığı’’nın Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Hakkında Genel Tebliği’’nde faturaların kaybolması halinde noterce onaylanan suretlerinin gider yazılabileceği’” gerekçesiyle açıklamaya çalıştı.
Denetim sırasında, parti amacına uygun olmayan 5 bin 168 TL’’lik harcamanın gider yazıldığı belirlendi. Anayasa Mahkemesi tarafından AKP’’ye bu harcamaların neden ve nerelere yapıldığı soruldu. Parti yetkilileri ’“kişisel bakım ürünleri ve parfümeri harcamalarının parti yöneticilerinin değişik tarihlerdeki medya programları, miting, toplantı vb. parti programlarına katılmadan önce ihtiyaç duyulan malzemelerin bedelleri olduğu ve parti ile ilgili bir harcama olması nedeniyle parti bütçesinden ödendiği’” yanıtını verdi. İncelemede bu harcamanın 2 bin 400 TL’’lik bölümünün ise grip aşısı harcaması olduğu saptandı. Parti yetkilileri bunun gerekçesini ise ’“Partide oluşabilecek grip salgınının ve iş kaybının önüne geçmek için alındığını ve partide toplu olarak grip aşısı yaptırılması’” olarak açıkladılar. Anayasa Mahkemesi siyasi partilerin giderlerinin amaçlarına aykırı olamayacağını vurgularken kararda, ’“Kişisel bakım ürünleri ve parfümeri malzemelerinin kişilerin kendileri tarafından karşılanması gerekmektedir. Grip aşısının ise gerekli görülmesi durumunda, çalışanların bağlı bulundukları sosyal güvenlik kuruluşunca veya bu kuruluş tarafından karşılanmaması durumunda kişilerce temin edilmesi gerekmektedir’” denildi. Anayasa Mahkemesi, AKP’’nin toplam 47 bin 809 TL’’lik harcamasını parti amacına uygun bulmayarak Hazine’’ye gelir kaydedilmesine hükmetti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İslam kahramanı Paşa Hazretleri'ne...'
Said-i Nursi'nin Atatürk'e 88 yıl önce yazdığı mektuptan: "Ey ...
THY uçağında korku dolu dakikalar
St.Petersburg-İstanbul seferini yapan ve 200 yolcu taşıyan THY'ye ...
Otoyol magandalarına artık 'dur' denilsin
Otoyollarda güvenlik için yaşamsal öneme sahip trafik işaret ve levhaları ...
 
'Deli İbrahim Füzeleri'nin gizemi çözüldü
Doç. Dr. Bilge Nur Criss, Türk subaylarının bu füzelere neden 'Deli ...
Maruflu yoğun bakımda
İzmir’’in sevilen simalarından, yardımseverliğiyle tanınan Sancar Maruflu ...
İzmir Üniversitesi ile öğrenciliğiniz dünyaca geçerli olsun
Yurt dışındaki üniversiteler ile yaptığı iş birliklerinin yanı sıra ...
 
Ödemiş sular altında!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Küçük Menderes ...
Bakan Çiçek'ten polislere askerlik müjdesi
Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ...
Dünya literatürüne Ege Su Ürünleri katkısı
EÜ Su Ürünleri Fakültesi 21 yeni türü tespit etti. Nif Çayı’’nda bulunan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva