HABERLER>GÜNCEL
5 Ocak 2012 Perşembe - 15:13

AKP-CHP çekişmesi iflasın eşiğine getirdi

İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkan Vekili Hasan Eser: “CHP ile AKP’nin gereksiz çekişmeleri yüzünden Su Ürünleri Kooperatiflerimiz artık iflasın eşiğine gelmiştir” dedi.

AKP-CHP çekişmesi iflasın eşiğine getirdi

İZMİR - Balıkçı barınaklarının, Su Ürünleri Kanunu ve Balıkçı Barınakları Yönetmeliğine uygun olarak ilgili bakanlıkların olumlu görüşü ile Maliye Bakanlığı tarafından Su Ürünleri Kooperatiflerine kiralandığını anlatan Eser, Kooperatiflerin barınak işletmesinden elde ettiği gelirle ayakta durmaya çalıştığına dikkat çekerek, Barınak işleten su ürünleri kooperatiflerinin barınaklara ödediği kira miktarı haricinde yine barınaktan  elde ettiği  yıllık gayri safi hasılasının  % 10’unu her yıl   hazineye  yatırmakla yükümlü olduğunu ve bu uygulama sayesinde kooperatiflerin artık iflasın eşiğine geldiğini söyledi.
 
“SORMA VER PARASI ÖDÜYORUZ”
“Bir koyundan iki post çıkarırcasına hem kira ve hem de %10 katkı payı alınması haksızlıktır ve Anayasamızın 10 uncu maddesindeki eşitlik ilkesiyle de bağdaşmamaktadır” diyerek sözlerini sürdüren Eser: “Türkiye’de balıkçılık sektörümüzün ne durumda olduğu ortadadır. Kooperatiflerimiz borç batağında olan balıkçılarımızdan doğru düzgün barınak barınma ücreti tahsil edememesine rağmen, barınak kiraları ile birlikte, kooperatiflerin barınak içersinde elde ettiği tüm   brüt gelirinin %10’unun hazineye yatırmaktadır. Su ürünleri kooperatiflerimiz devlete adeta ‘sorma ver’ parası ödemektedir” diye konuştu.
 
 "AKP İZMİR MİLLETVEKİLLERİNE VERYANSIN"
CHP’li Eski Muğla Milletvekili Gürol Ergin’in Balıkçı barınakları konusunda  TBMM’ne bir önerge verdiğini hatırlatan Eser,sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sayın Ergin’in verdiği önerge Meclis gündemi sırasına alınıp görüşülmesi konusunda  TBMM’nde oy çokluğu ile  kabul edilmiştir. Ancak, bir türlü Mecliste görüşülme sırası gelemeyen  önerge aradan 3 yıl geçmesine rağmen  halen  görüşülmeyi beklemektedir. Artık kooperatiflerimizin dayanacak gücü kalmamıştır. Bu nedenle de bundan kısa bir süre önce süreci hızlandırmak adına Ak Partili İzmir Milletvekillerimizden birine derdimizi anlattık. Bize; ‘Biz CHP’nin meclise taşıdığı önergelere sıcak bakmıyoruz’ dedi.Üzüldük,  çünkü mesele AKP,CHP meselesi değil, bu ülkenin en önemli gelir kaynaklarından biri olan balıkçılık camiasının meselesidir. Ayrıca ben İzmir’li Balıkçıların Sür-Koop Ankara Temsilcisi olarak 12 Haziran seçimleri öncesinde Foça İlçemizi ziyaret eden  Ak Parti İzmir Milletvekilleri Sayın Binali Yıldırım ile Sayın Aydın Şengül’e içinde bu sıkıntımızın da yer aldığı Türk Balıkçılığını tanıtan sorunlarını anlatan ve çözüm önerilerini dile getiren  birer dosya hazırlayarak kendilerine sundum. 

Dosya verdiğim vekillerimiz ‘Mutlaka ilgileneceğiz’ dediler.Ama ben okuduklarını bile düşünmüyorum. Hiçbiri seçildikten sonra bir daha bize geri dönmediler.Muhalefet partilerinin milletvekilleri gün aşırı bizleri telefonla arayıp ‘sorunlarınızı bize iletin meclis gündemine taşıyalım’ diyor. İktidar partisinin vekilleri ise seçimden seçime yanımıza uğruyor. Bu anlamda Ana muhalefet partisi sıkıntımız  konusunda meclise önerge vererek bizlerin nezdinde üzerine düşen görevi yerine getirmiştir.Artık kooperatiflerimizin kaderi iktidar partisi vekillerinin elindedir.Ak Parti’nin İzmir Milletvekillerinden medet ummadığımız için  diğer  vilayetlerimizin Ak Parti’li vekillerine 

Kooperatiflerimiz adına   buradan sesleniyorum. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Bir an önce sorunumuzu çözmenizi istiyoruz. Belki de balıkçılık camiasını sevmiyor da olabilirsiniz. Ancak, sizler Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz’ sözünden yola çıkarak  bizlere de yaradan dan ötürü yardımcı olmalısınız”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yalana bak 6 Ocak 2012 Cuma 09:06

eee abi çalışacak bürokrat kalmadıki belediyede bir çoğu cezaevinde kimisi süresiz izinde ekip yok sonrada akparti yaptı diyonuz koca belediyenin beyin takımı yok anladınmı şimdi diğer belediyelerde niye olmuyor peki onlar chpli belediyeler değilmi

Yorumu oyla      12      6  
A.K. 6 Ocak 2012 Cuma 08:07

Neden AKP'yi bahane etsinler kardeşim. Bir AKP'li belediyelere yapılanlara bak, bir CHP'lilere... Hatta AKP'li olmayan tüm belediyelere. Eğer bunu göremiyorsan, kör olmuşsun demektir.

Yorumu oyla      13      6  
yalana bak 5 Ocak 2012 Perşembe 15:58

çalışmamak için akpartiyi bahane ediyorlar olmasın

Yorumu oyla      16      10  
5 Ocak 2012 Perşembe 15:37

Çekişme yok. Yalnızca AKP'nin CHP'nin yerel yöneticilerini çalıştırmamak gibi amaçları var.

Yorumu oyla      16      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhuriyet tarihinde bir ilk! Başbuğ adliyede
Genel Kurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ İnternet Andıcı ...
MİT: Uludere için istihbarat vermedik
35 kişinin sınırda ölümüyle ilgili açıklama yapan MİT, Genelkurmay’a istihbarat vermediğini söyledi.
Öteki kadın, esas kadına 5 bin lira ödeyecek
İzmir'de yaşayan G.R., kocası E.R. ile ilişkiye girip boşanmasına neden ...
 
Ve, o adam 'Atatürk Kurumu’ndan istifa etti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek ...
40 gündür kesilen elektriğe mahalleli isyan etti
Konak’ta bir sokağın sakinleri, yaklaşık 40 gündür akşam saatlerinde elektriklerinin ...
Nedim Şener: Tiyatroya hoş geldiniz
Gazeteci Nedim Şener, tutuklu sanık olarak yargılandığı Odatv davasının ...
 
Uludere Kaymakamı'na linç emrini kim verdi?
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a dışarıdan ...
‘Bülent Ersoy'a devrimci şiddet’ davalık oluyor
Deniz Gezmiş’in arkadaşlarından Avukat Bozkurt Nuhoğlu’nun, Bülent Ersoy ...
Telefon numarası talihsiz doktorun hayatını kararttı!
Doktor Haluk Tamgaç otomobili çalınınca kimliklerini kaybetti. Bir süre ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva