HABERLER>POLİTİKA
3 Şubat 2012 Cuma - 13:30

Akay'dan kongre ve gündeme dair önemli açıklamar!

İlçelerde geçirdiği kongre sürecinin ardından İl Başkanlığı için yapılacak henüz zamanı netleşmeyen il kongresine hazırlanan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, önemli açıklamalarda bulundu. Rakipsiz olmadığını bildiğini fakat kimseye ‘aday olma’ diyemeyeceğini belirten Akay muhalefete sert sözlerle yüklendi.

Akay dan kongre ve gündeme dair önemli açıklamar!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - Delege seçimleri ve ilçe kongrelerinin ardından teşkilat çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyleyen İl Başkanı Akay, önümüzdeki günlerde Beydağ, Kiraz ve Ödemiş’ten başlayarak teşkilat toplantıları yapacaklarını dile getirdi. Teşkilatın üye güncellemesi, mahalle temsilcileri yenilenmesi ve sandık kurullarına yeni görevlendirme yapılması gibi yapılacak işleri olduğunu dile getiren Akay, “Delegeleri toplasaydım ve onlarla bir araya gelseydim. O zaman il kongresi için destek istediğim şeklinde algılanabilirdi. Biz ikinci bir adaya karşı değiliz. Tekrar seçilmiş olarak görevime devam etmek istiyorum” dedi.
 
Genel merkezden olur alan, delegelerin desteğini bulan herkesin kongrede aday olabileceğini ifade eden Akay, “Kimseye ‘aday olma’ diyemem. Kendimi rakipsiz olarak görmüyorum. Mutlaka rakip çıkar” dedi. Akay, “Siz genel merkezden olur aldınız mı?” sorusuna ise, geçtiğimiz günlerde yaptığı Ankara ziyareti ve görüşmelerini hatırlatarak, “Tebrik, takdir ve teşekkürden anlaşılan odur. Siz bu durumdan ne anlıyorsunuz?” cevabını verdi. Akay ayrıca İzmir’in ilkler şehri olduğunu söylerken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Ankara ziyaretinde il kongrelerinin İzmir’den başlamasını istediklerini söyledi.
 
SÖZ DİNLEMİYOR
CHP’de yaşanın tartışmalı ve kavgalı delege seçimlerini de değerlendiren AK Parti İl Başkanı Akay, görüntülerin çok hoş olmadığını söyledi. Hastanelerde biten delege seçimlerinin olduğunu ifade eden Akay, “Ben CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’a bir dershane açılışında karşılaştığımızda ‘sana yardımcı olayım, bu konuda tecrübeliyim’ dedim. O da bunu kabul etmedi. Maalesef Bayır hiç söz dinlemiyor. Ona tavsiyem önce kendi evinin önünü temizlemesi ve daha sonra başkalarına bakmasıdır. Bizim partimizdeki delege seçimlerinde yaşanan bir münferit olayı anlatıp durdu. Şimdi ise onlarda birçok olay oluyor. İlçenin iptal ettiği seçimi il kabul ederken, ilçenin kabul ettiğini il başkanlığı iptal ediyor. Bu nasıl iştir anlamadım” dedi.
 
ÇOCUK BENZETMESİ
AK Parti milletvekillerinin “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne giden yol Karşıyaka’dan geçer” sözlerine “Karşıyaka’da sosyal demokrat oylar yüzde 80 civarında olduğuna göre hiçbir zaman o yolu bulamayacaklar demektir. Ama çok istiyorlarsa 23 Nisan’da onları bir günlüğe Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtabiliriz” cevabını veren CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’e sert tepki gösteren Akay, “Bu CHP zihniyeti iki de bir çocukluk günlerine geri dönüyor ve oraya takılıyor. İl Başkanı Tacettin Bayır da Sayın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım için ‘cin ali’ ifadesini kullanmıştı. Kendisi Cin Ali’nin romanını okuduğu için herhalde halen daha etkisinde kalmış olacak ki böyle bir açıklama yaptı. Şimdi de Milletvekili Yüksel çıkıp, basit açıklamalar yapıyor. Yüksel, 23 Nisan’da yaşadıklarını unutamamış olacak ki böyle diyor. Siyaseten kendisine yakıştıramadım” diye konuştu.
 
AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNİYOR
Akay, Sayıştay Daireler Kurulu’nun yazısı üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edilen 60 yaş kartları ile ilgili de açıklama yaptı. Akay, “İstanbul sistemi uygularken İzmir iptal ediyor. Bu kanunlar, Ankara ve İstanbul’a uygulanırken İzmir’e farklı mı uygulanıyor?. Burada at sahibine göre kişniyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yıllık ulaşımdaki zararı 100 milyon TL. Belediye bu zararın üzerini örtmek için böyle bir karar aldı ve Sayıştay’ın kararını kendisine dayanak oluşturdu. Bu işi bahane edip kurtulmak istiyor. Bu konuyu çözerlerse milletin hayrına iş yapmış olurlar. İnsanlara verilmiş hakkı zorla geri alamazsınız. Bu sorun CHP’li belediyelerin olduğu Mersin, Eskişehir ve Antalya’da neden çıkmıyor? Burada iptal gerekçesi bana göre maddidir” dedi. Akay, AK Parti Milletvekili İlknur Denizli’nin 60 yaş kartı iptali sonrası mağdur olan yaklaşık 50 bin İzmirliye göndereceği mektubu da inceleyeceklerini söyledi.
 
KOCAOĞLU YENİ UYANDI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Hatay İnönü Caddesi’ndeki işleri yapan şirket olan İZKA Firması Azat Yeşil’in karşı karşıya gelmesine sebep olan kaldırım ve altyapı düzenleme sorunu hakkında da konuşan Akay, “Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekilimiz Yusuf Kenan Çakar açıklama yaptığında Kocaoğlu ayağa kalktı. Şimdi de kendisi bizim söylediklerimizi söylüyor. Biz orası ve yapılan ihalenin durum ile ilgili 3 ay önce konuşmuştuk. Kocaoğlu yeni uyandı” ifadelerini kullandı.
 
ABUK SUBUK ŞEYLER
Basın mensuplarının “Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında pek yorumda bulunmuyor, eleştirmiyorsunuz” sorusuna cevap veren İl Başkanı Akay, “İzmir’de AK Parti olarak belediyelerin çalışmalarını masaya yatırıyoruz. Gerek milletvekillerimiz gerekse bakanlarımız İzmir ziyaretinde açıklamalar yapıyorlar. Genel seçimler geçtiğinde bu yana 7 aylık bir süre doldu. CHP’li milletvekilleri ne yaptılar. Oğuz Oyan çıktı yerel seçimlerdeki bakanların seçmene gönderdiği mektupları anlattı. Alaattin Yüksel de çıkıp abuk subuk konuşuyor. Tabi bir de onların kendileri parti olarak kongre telaşına düştüler. Muhalefeti biz gerektiği yerde, gerektiği zaman yapıyoruz. Uzaktan böyle görülebilir” dedi.
 
DERSİM İSYANI OKUYOR
Öte yandan İl Başkanı Akay’ın şu günlerde Dersim İsyanı’nı anlatan kitabı okuduğunu söyledi. Ünlü Alevi yazar Rıza Zelyut’un ‘Dersim İsyanları ve Seyit Rıza Gerçeği’ isimli kitabı yarıladığını dile getiren Akay, “Kitapta belgeler var. Onları görüp de okumak ve yararlanmak daha iyi oluyor. İl başkanları toplantısında sayın başbakanımız Dersim konusundan bahsetti. Ben de bu kitabı okumaya başladım” dedi. Akay, açıkla yaptığı sırada odada bulunan 84 yaşındaki babası Mazlum Akay ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Şubat 2012 Cumartesi 14:06

partimizi hedef alan ve yorumları ile teşkilatımıza zarar verecek boyuttaki sayın AKAY yorumcusu bilip bilmeden insanları ve yönetim kurulu arkadaşlarımızı hedef alıp hakaret etmektesiniz.bilmiyorsanız öğreteğim.sn. fevzi bayram eski konak ilçe başkanımızdırve eczacıdır kesinlikle kantin olayı ile ilgisi yoktur.sn. sefa bingöl gümrüklerde yapılan soruşturma neticesinde iftiradan ibaret geçmiyen dosya ile ilgili mahkeme önünde aklanmıştır.sn .aziz demir ise partimize geldiğinde zaten iş adamı idi

Yorumu oyla      18      7  
FEVZİ BAYRAM 4 Şubat 2012 Cumartesi 13:45

ŞAHSIMLA İLGİLİ İFTİRA ATAN 'sayın AKAY'RUMUZLU YORUMCU BU İDDİALARI İSPATLAMALISIN. ÇOK ŞÜKÜR BÖYLE ŞEYLERE İHTİYACIMZ OLMAYACAK KADAR KENDİMİZE YETİYORUZ.AYRICA İL BAŞKANIMIZDA ;PARTİMİZİN İZMİRDEKİ BAŞARISI İÇİN ELİNDEN GELENİN FAZLASINI YAPMAYA ÇALIŞMAKTADIR.İZMİRDE ALINAN SONUÇLAR ORTADA.DEĞERLENDİRMEYİ VİCDAN SAHİBİ İNSANLARA BIRAKIYORUM.

Yorumu oyla      19      7  
sayın AKAY 4 Şubat 2012 Cumartesi 11:47

SAYIN AKAY SEN BABANIN ELINI DEGIL AYAGINI ÖPSEN BU TEŞKİLAT SENİ ASLA AFFETMİYEEK AK PARTİDE KARDEŞİ KARDEŞE VURDURAN SENSIN SENNNNNN BIRAK GIT ARTIK SEN ZENGINLERDEN ANLARSIN FEYZİ BAYRAM GIBI ACIKLIYORUM 10 TANE KANTIN İŞLTMESİ VAR HASTANE OKULLARDA AYIP NE OLDU YÖNETİM KURULU ÜYEN SEFA BİNGÖLE ANLAT BUNLARI,HALK AYDINLANSIN,AZİZ DEMİR ADAM ZEGİNDİ ŞİMDİ MİLTİ MİLYADER OLDU AÇIKLA YÖNETİM KURULU ARKADAŞLARIN YÖNETİME GİRDİKTEN SONRA MAL MARLIKLARINI ACIKLASIN.DOGULULARIN GÖNLÜNÜ AL ÖNCE

Yorumu oyla      14      14  
bora kılıç 4 Şubat 2012 Cumartesi 11:16

mesut kardeşim; tabiri caiz ise yemediği için karşıyakada kongre yapmıyorlar.oraya oturttukları adam kaybederse onunla beraber kendileride kaybedecekler bunu da biliyorlar.karşıyaka giderse il başkanlığıda gider.gidince de yalanlarla dolanlarla iptal ettirdikleri kongreye dair gerçeklerde ortaya çıkar.kendi koltuklarını koruma uğruna nasıl adam harcadıklarını da g.merkez dair herkes görür.

Yorumu oyla      17      13  
Mesut Gül 4 Şubat 2012 Cumartesi 09:15

Sayın Akay seçilmiş bir il başkanı olmak istiyorsanız milletvekillerimizinde dediği gibi bunu yolu karşıyakadan geçer.Atanmış ilçe başkanlarıyla il başkanı olunmaz.Karşıyaka Kongresini neden yapmıyorsunuz

Yorumu oyla      16      14  
ak gencccc 4 Şubat 2012 Cumartesi 01:18

sayın akay neden bazı seylerı saklıyorsun amacının ıl baskanlıgı degıl buyuksehır beledıye baskan adaylıgı oldugunu soylede herkes bılsın bunu her yerde dıle getırıyor yanındakı kısıler sırf bu sebeple degılmıydı ılcelerı ataese attınız sızlerın yuzunden cok sevdıgımız partımıze gıdemıyoruz ben ınanıyorumkı genel merkezımde gerekenı goruyordur akay ve yonetımı kongre sureclerını ıyı yonetememıstır buyuksehır adaylıgı ıcın mucadele edıyor.yeter artık ızmırı ne hale getırdınız yeter

Yorumu oyla      17      13  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 4 Şubat 2012 Cumartesi 00:17

çok kıymetli AK PARTİ li arkadaşlar,yorum adına hakaret boyutunda yaptığınız yorumlar ile ilgili unutmayın ki bö kutsal sayılacak görevi sn başbakan bizzatihi kendi elleri ile teslim etmişlerdir.bu üzdendir ki yorumlarınız la yalnız il başkanımızı üzmüş olmazsınız aynı zamanda genel başkanımızı ve başbakanımız sn. RECEP TAYYIP ERDOĞAN ı da üzmüş olursunuz.lütfen dikkat bu parti hepimizin il başkanı da bizim il başkanımız lütfen lütfen lütfen

Yorumu oyla      18      12  
Şule yorgancı 3 Şubat 2012 Cuma 22:44

Ömer Cihat Akay Genel merkez bana teşekkür etti diyor.Çok haklı teşekkür etmek yol ayrılıyor demektir.Ak Partiyi tanımadığı buradan belli.

Yorumu oyla      29      14  
Ayşegül yorulmaz 3 Şubat 2012 Cuma 22:42

ömer cihat izmir ak partiyi bitirdi hala adayım diyor

Yorumu oyla      27      15  
Yaşar Çınar 3 Şubat 2012 Cuma 22:41

Sayın akay İzmirde delege iradesiyle seçilen tek ilçe başkanı bayraklıdır.Lütfen kendinize daha fazla güldürmeyin İzmir Ak partiyi bitirdiniz.

Yorumu oyla      23      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den davet: Özgürlük sevdalıları için gelin
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın tepki gösterdiği ABD’li ...
CHP'den kamyoncuları sevindirecek teklif
Teklif CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ve CHP İstanbul Milletvekili ...
CHP'li milletvekillerine de 3 dönem sınırı geliyor
CHP'nin yeni tüzük taslağında, AK Parti'deki gibi milletvekillerine 3 ...
 
CHP İl Yönetimi'nden tartışılacak kararlar!
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, tartışma yaratacak kararlara imza attı. Yönetim ...
Meclis'te bir garip 'adam' tartışması!
Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam'ın genel kuruldaki tartışma sırasında ...
CHP’li Çıray hükümete çattı
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, EXPO çalışmalarının hükümet tarafından ...
 
BDP'den Özel hakkında suç duyurusu
BDP, ''siyasi amaçla demeç verme'' ve ''yargı görevini yapanı etkileme'' ...
Şengül: Alaattin Yüksel dersine iyi çalışmamış
Ak Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Milletvekili Alaattin ...
CHP'de kurultay gündemi belli oldu!
CHP’de 17. olağanüstü kurultayın gündemi ilan edildi.
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva