HABERLER>POLİTİKA
5 Mart 2012 Pazartesi - 08:14

Akay: 2014'te 22 ilçeyi alırız ama yetmez

AK Parti önümüzdeki yerel seçim için düğmeye bastı. İl Başkanı Ömer Cihat Akay seçimlerde izleyecekleri stratejiyi anlatırken,hedefini net ortaya koydu: 22 ilçeyi kesin alırız ama yetmez Büyükşehir’i almak için bazı kritik önemdeki ilçeleri almamız gerekli.

Akay: 2014 te 22 ilçeyi alırız ama yetmez

İZMİR - Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İzmir’de teşkilatlanma sürecinde etkin görevler üstlenen, daha sonra AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı devralan Ömer Cihat Akay, Milliyet Ege’ye konuştu. İzmir’de 2014’te yapılacak seçimlerde AK Parti’nin seçim politikalarından da sözetti.

İzmir’de oluşturdukları yeni teşkilatlanma modeline oldukça güvendiğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı, 22 ilçede kesinlikle iddialı olduklarının altını çizerek, “Teşkilatımız tıkır tıkır işliyor. Yaklaşık 252 bin üye sayımızı yakın zamanda 290 bine çıkarmak en yakın hedefimiz” diye konuştu.
Seçim projelerini anlatırken oldukça heyecanlı görünen Akay,  yerel seçimler için ilçelerde aday belirleme çalışmalarına başladıklarını vurgularken, özellikle Büyükşehir’e hazırlandıklarını ve bunun yolunu da Karşıyaka, Bornova gibi büyük ilçeleri AK Partiye kazandırmaktan geçtiğini sözleriyle ortaya koydu. 
 
* Kongreler için ilçeleri dolaşmaya başladınız, organizasyon nasıl gidiyor?
Biz ziyaretlerimizde hep olumlu sinyaller aldık. Teşkilatlarımız ayağa kalkmış bir vaziyette. Kongre süreçleri birlik ve beraberlik içinde geçti. Yeni görev alan arkadaşlarımızla beraber güzel organizasyonlar gerçekleştirdik. Birinci ziyaretimizde hem tebrik ettik hem de yeni üye kayıtlarıyla ilgili hedefler verdik. İkinci tur ziyaretlerimizde de ilçelerde mahalle yönetiminin oluşması, köy temsilcilerinin oluşması, sandıklara yönelik değerlendirmeler gibi hücresel çalışmalar yapıyoruz. Sonuçta, İzmir’de 2 milyon 900 bin seçmen var, bunun yüzde 15’inin oy kullanmadığını düşünürsek yaklaşık 2 buçuk milyon insana teke tek ulaşıp, kendimizi tanıtmak istiyoruz.
 
* İl başkanı olduğunuzda ilk tespitiniz ne oldu?
Bir eksikliği farkettim, biz İzmir’e kendimizi iyi tanıtamamışız. Bir gün Kordon’da gezerken bir vatandaş, “İlk defa Kordon’da AK Parti il başkanı gördüm” demişti. 40 yıldır siyasetin içindeyim, dolayısıyla benim siyaset anlayışım samimi duygular içinde olmaktan geçiyor. Eksikleri zamanla gidereceğimizden eminim.
 
* Artık partiniz hem varoşlarda, hem de Kordon’da görülüyor...
Gördüğüm eksiklikleri tamamlamaya çalışıyorum. Ben Alsancak’ta da, Ballıkuyu’da da, Konak’ta da, Karşıyaka’da da yaşadım.   Bu kentin her semtini bilen insanım. İzmir hayranıyım. Samimi olmazsanız siyaset yapamazsınız. Halkçı Ecevit sloganı neden sevildi ? Ecevit’in mütevazi yaşam tarzından dolayı tutmuştu.
 
“Başbakan İzmir’e çok büyük değer veriyor”
“Sayın Başbakanımız İzmir’e gerçekten çok büyük değer veriyor. Mevcut Hükümette iki icracı Bakanımız İzmir’den gösterildi ki bu tarifsiz bir şanstır. Özetle, sanslı bir il başkanıyım. Geçen dönemlerde milletvekilleri ve başkanlarımız arasında diyalog eksikliği vardı. Bu dönemde o kalmadı. Artık hem teşkilatım milletvekiline sahip çıkıyor, hem de milletvekilim teşkilatıma sahip çıkıyor. Bu durumdan son derece memnunuz. Bütün milletvekillerimiz bu konuda yardımcı oluyor.
 
Operasyon etkilemez
Ömer Cihat Akay, konuşmasının bir yerinde ise kentte en rahat olduğu konuların başında CHP’nin muhalefetinin ve Bayır’ın muhalefet tarzının geldiğini gülümseyerek söyledi.
Hatta “?Açıkçası ne Kılıçdaroğlu, Ne Tacettin Bayır gitsin istemeyiz. Bayır’ın seçimlere kadar kalmasını tercih ederim” diyerek sorularımızı yanıtlamaya devam etti.(Milliyet Ege)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 58 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Onur Selbi 9 Mart 2012 Cuma 05:12

Bana ne içiyorsun diye soran arkadaşı anlamadım ben..İzmir'de yaşayan Kayseriliyim ve Kayseri'nin medenilik olarak İzmir'den önde olduğunu dile getiriyorum(İstanbul, Ankara, Konya gibi)..Acı ama gerçek, kabullenelim..Ayrıca Onur Serbiye, Onur Selbiye gibi saçma saçma lakaplar bulacağınıza adınızı yazın da kim olduğunuzu bilelim..Daha kendi adınızla görüşünüzü savunmaktan acizsiniz..

Yorumu oyla      12      6  
Bitpazarı Esnafı 7 Mart 2012 Çarşamba 19:12

Vay anasını beee. İnsan geldiği yeri unutmamalıymış. Geldiği yere lanet okuyup delirmek, çıgınca yaşamak da buna dahil mi. Biraz samimiyet biraz insaf biraz Allah korkusu gerekmiyor mu...

Yorumu oyla      13      6  
hacı abi 7 Mart 2012 Çarşamba 14:05

ne diyeyebilirim ki konak sağ duyulu vatandaşa katılmamak eldemi şu yazılan yorumlara bakın biz konuştukça muhalif diyorlar şuan hep chp ye çalışıyoruz birlik olamıyoruz adamlar rahat.biz ne desek boş allah yar ve yardımcımız olsun

Yorumu oyla      14      6  
ümit aydın 7 Mart 2012 Çarşamba 09:41

ak partı alacak cekemeyenler cıft canak uydu takacakkk basının ustunde gezecekk cunkuuu ızmırın kaybedeek bır bes yılı daha yokkk. yok cumhurıyetmıs yok suymus yok buymuss yahu turkıye bu adamlar sayesındeee domokrasıı yı gordu

Yorumu oyla      12      8  
ONUR SELBİ YE 7 Mart 2012 Çarşamba 00:37

KARDEŞ SEN NE İÇİYON SÖYLEDE BİZDE ONDAN İÇEK HALA AYNI AKIL TUTULMASI NEYMİŞ KAYSERİDE RAMAZAN AYINDA KAÇ TANE AÇIK RESTORANT VARMIŞ . ALLAH AKIL FİKİR VERSİN AMA BİZLERE ÇÜNKÜ SİZİN GİBİ YONTULMAMIŞ TAŞ DEVRİNDEN KALAN ZİHNİYETLE UĞRAŞIYOZ. BAŞKA SÖYLEYECEK SÖZÜNÜZ YOKSADA AĞZINIZI KAPAYINDA ADAM SANALIM.SİZİN ZİHNİYETİNİZ İZMİRİ BİTİRDİ. AMA AZ KALDI BU CEPCİ PARTİDEN KURTARACAK VE İZMİRİ KAYSERİ YAPACAK AKPARTİ.. AZ KALDI..

Yorumu oyla      12      7  
Şakir Turan 6 Mart 2012 Salı 21:14

chp ye oy verenler şimdi kafalarını taşlara vuruyor.İzmirli artık akıllandı seçim vakti gelince hep birlikte akp ye oy verecek.

Yorumu oyla      12      6  
KAMİLE 6 Mart 2012 Salı 01:33

İZMİR'DE AKP'NİN HALİ İÇLER ACISI OLDUĞU İÇİN BAŞKANLARI ANCA TABANINA GAZ VERİYOR.

Yorumu oyla      17      7  
5 Mart 2012 Pazartesi 21:00

Medeniyet kavramıyla Ramazan'da mekan açmamak arasındaki bağlantıyı bana açıklar mısınız, ne alaka! Ayrıca tüm mekanlar açıktır, rahatsızlığı sebebiyle oruç tutamayan Müslümanlar orada yiyip içebilirler! ki rahatsızlığı yoksa oruç tutarlar, mekana ihtiyaç duymazlar..

Yorumu oyla      13      6  
Abdullah Ergin 5 Mart 2012 Pazartesi 21:00

Gericiysek gericiyiz arkadaş Kayseriye yapılan yatırımların %10u izmire yapılmadığından dolayı bu kininiz bunu biliyoruz ayrıca okuma yazma oranının az olduğu yerlerden bahseden arkadaş o yerler olmasaydı bugün senin adın george amcanın adı bush olurdu bunu unutma İstiklal savaşında verilen mücadelede okuma yazma oranı seni kurtardı zaten... Ayrıca medeniyetin beşiği izmire Akifin dizeleriyle seslenmek en mantıklısı olacaktır Medeniyet demek açmaksa bedeni desene hayvanlar bizden daha medeni...

Yorumu oyla      16      6  
konak 5 Mart 2012 Pazartesi 20:51

alınmaz kimler bu partiye yerelde fayda sağlar evde yatan değil millet çalışırken bazıları bostanlı kahvede tavla oynayan kordonda nargile içenlerlebu iş olmaz izmir için akpartinin kazanmasıiçin var gücüyle çalışan lazım öncüler dürüs mahallesinde sevilen önderler yıllardır bu partiye gönül verenlerle beraber birlik içinde halkın içine girip sorun dinleyen gönül alan partinin kahramanları vardır bunlarla çalışıp kazanmak için gerekirse halkın kapısının önünde yatmak lazım.yatacak.adm.aranıyor

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BDP'li Tuncel İzmir'den Öcalan'a özgürlük istedi
İzmir'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen mitingde konuşan ...
Kılıçdaroğlu'ndan Yurdakul'a ziyaret
Kemal Kılıçdaroğlu, “Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat ...
BM'nin Siyasette Kadın Haristası'nda Türkiye gerçeği
Birleşmiş Milletler’in hazırladığı “2012 Siyasette Kadın Haritası”, Türkiye’nin ...
 
Hükümet- TÜSİAD krizinde yeni perde
Hükümet-TÜSİAD arasında başlayan gerilim, 8 Mart Kadınlar Günü öncesi yeni bir boyut kazandı.
CHP'den Hakan Şükür için imza kampanyası!
Ücretsiz doktorluk yapmasına izin verilmeyen CHP Tokat Milletvekili Genel ...
Kurultay sonrası ‘Yeni CHP’nin şifrelerini açıkladı
Kurultaylardan zaferle çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, oluşturmak istediği 'yeni ...
 
'Çözüm olmazsa KKTC Türkiye’ye bağlanabilir!'
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Eğemen Bağış, Kıbrıs müzakereleriyle ...
‘Kendi hükümetinin rakamlarını bilmiyor’
“İzmir hakkını alıyor” diyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e Aytun Çıray’dan sert cevap geldi.
AK Partili Ömer Çelik TÜSİAD'a rest çekti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, “Türkiye'de ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva