HABERLER>POLİTİKA
4 Mart 2012 Pazar - 14:43

Kılıçdaroğlu'ndan Yurdakul'a ziyaret

Kemal Kılıçdaroğlu, “Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik yapan kanundaki benzeri düzenlemeleri askerlerin de” istediğine yönelik iddialara ilişkin, “Sayın Başbakana verilen yetkilerin doğru olmadığını ifade etmiştik. Bu yetkilerin yaygınlaştırılması işi tümüyle sulandırmak anlamına gelir, doğru değildir” dedi.

Kılıçdaroğlu ndan Yurdakul a ziyaret

İSTANBUL - Kılıçdaroğlu, tutuklu olarak yargılandığı “Odatv” davasında tahliyesine karar verilen gazeteci Doğan Yurdakul'u tedavi gördüğü TOBB ETÜ Hastanesinde ziyaret etti.
 
Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Yurdakul'un oldukça neşeli, moralinin yerinde olduğunu, büyük ihtimalle 6 Mart Salı günü by-pass ameliyatı geçireceğini söyledi.
 
“Kendisinden Silivri toplama kampındaki anılarını kısmen dinledim” diyen Kılıçdaroğlu, bunları hüzün ve mizah dolu anılar olarak değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, Yurdakul'un avukatıyla da kısa süre görüştüğünü belirtti.
 
Bir basın mensubunun “Askerin de MİT mensupları için değiştirilen kanunun benzerine yönelik bir talebi olduğuna ilişkin haberler var. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, yapılan düzenlemeyi doğru bulmadıklarını söyledi.
 
Bu yönde daha önce açıklamaları olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbakana verilen yetkilerin doğru olmadığını ifade etmiştik. Bu yetkilerin yaygınlaştırılması işi tümüyle sulandırmak anlamına gelir, doğru değildir” diye konuştu.
 
Başka bir gazetecinin bir röportajını anımsatarak, “(CHP dine karşı algısı değişecek) demişsiniz. Bunu biraz açar mısınız?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Uzun yıllar AKP benzeri partiler CHP'nin dine karşı bir parti olduğu algısını yaygınlaştırmak istediler ve bu konuda özellikle Anadolu'da yaygın bir propaganda yaptılar” dedi.
 
Hiçbir siyasi partinin, aklı başındaki kimsenin dine karşı olmadığının bilinmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Din farklı bir şeydir. İnsanların manevi dünyasına siyasetçinin girmeye hakkı da yoktur, yetkisi de yoktur” diye konuştu.
 
Herkesin inancına saygılı bir anlayışa sahip olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
 
“Bunu siyasette malzeme olarak kullanmanın doğru olmadığını hatta dinen günah olduğunu bilen bir anlayışa sahibiz. Bunu ifade etmek istedim. Bu algıyı maalesef AKP ve onun Genel Başkanı zaman zaman dillendiriyor, bu da bizi üzüyor. Türk siyaseti açısından da demokrasi açısından da demokrasinin derinleşmesi açısından da bu tür uygulamalar yanlış. Biz artık 21. yüzyılda herkesin inancına, kimliğine, giysisine saygı göstererek onu insan olduğu için sorunları çözmeye hazır bir siyasal anlayışla yola çıkmak durumundayız. Düşüncemiz bu.”
 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın, kendisine yönelik “Kayseri halkından özür dilemesi gerektiği” yönündeki açıklamalarını değerlendirmesi istenen Kılıçdaroğlu, “Sayın Bekir Bozdağ benim muhatabım değil” dedi.
 
Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Ona şöyle bir öneride bulunmak isterim. Acaba bir belediye çalışanının tuttuğu rüşvet defterinin ne anlama geldiğini kendisi biliyor mu? Kendisinin ahlakı böyle bir defteri görmemezlikten geliyor mu? Bir insanın ahlaklı olması her şeyden önce 'rüşvet' denilen bir olaya gözlerini kapatmaması anlamına gelir. Hem buna gözlerinizi kapatacaksınız, bunu görmeyeceksiniz; sonra kalkacaksınız 'bunu ortaya çıkardık' diye bizi suçlayacaksınız. Doğru değil.”
 
Bu arada, Kılıçdaroğlu'nun, Yurdakul'u ziyaretinin ardından Korkut-Eda Sökmen çiftinin yeni doğan Sarp ve Selin isimli ikiz bebeklerini de ziyaret ettiği, bebeklere altın hediye ettiği bildirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BM'nin Siyasette Kadın Haristası'nda Türkiye gerçeği
Birleşmiş Milletler’in hazırladığı “2012 Siyasette Kadın Haritası”, Türkiye’nin ...
Hükümet- TÜSİAD krizinde yeni perde
Hükümet-TÜSİAD arasında başlayan gerilim, 8 Mart Kadınlar Günü öncesi yeni bir boyut kazandı.
CHP'den Hakan Şükür için imza kampanyası!
Ücretsiz doktorluk yapmasına izin verilmeyen CHP Tokat Milletvekili Genel ...
 
Kurultay sonrası ‘Yeni CHP’nin şifrelerini açıkladı
Kurultaylardan zaferle çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, oluşturmak istediği 'yeni ...
'Çözüm olmazsa KKTC Türkiye’ye bağlanabilir!'
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Eğemen Bağış, Kıbrıs müzakereleriyle ...
‘Kendi hükümetinin rakamlarını bilmiyor’
“İzmir hakkını alıyor” diyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e Aytun Çıray’dan sert cevap geldi.
 
AK Partili Ömer Çelik TÜSİAD'a rest çekti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, “Türkiye'de ...
CHP'li Cihaner: Balbay kime tecavüz etti?
CHP milletvekili Cihaner: Bugün bakanlardan birisi açıklama yapmış 'tutuklu ...
Başbakan'a Google ziyareti
Başbakan Erdoğan, dünyanın en büyük arama motoru Google'ın Dünya Başkanı ile görüştü.
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva