HABERLER>POLİTİKA
11 Kasım 2013 Pazartesi - 13:26

AK Partili Vekil’den net çıkış: Özel hayata kimse…

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, öğrenci evleri tartışmalarının Denizli üzerinden yapılmasından rahatsızlık duyduğunu belirterek, "Öğrenci evlerini yargı kararı olmadan kimse denetleyemez dokunamaz. Özel hayata kimse müdahale edemez" dedi.

AK Partili Vekil’den net çıkış: Özel hayata kimse…

DENİZLİ - Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Bir süre basın mensupları ile görüşen Zeybekci, ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Milletvekili Zeybekci, öğrenci evleri tartışmalarının Denizli üzerinden yapılmasının bir Denizlili olarak kendisinde rahatsızlık yarattığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli’yi ziyaretinde yurt ihtiyacı olduğunu dile getirdiklerini belirten Zeybekci şöyle konuştu: "Öğrencilerin çoğunluğunun, yüksek kiralarda ruhsatsız apart dairelerde kaldığını ilettik. Öğrencilerin özel yaşam alanları ve özel hayatları gündeme asla gelmedi, böyle bir konu konuşulmadı. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun Denizli’de 5 bin öğrenciyi barındırdığını, dolayısıyla yeni yurtlara ihtiyaç olduğunu belirttik. Başbakan da hemen Kredi ve Yurtlar Kurumu’na talimat verdi. Bin kişilik yeni yurt yapılması kararı alındı. Kredi ve Yurtlar Kurumu ayrıca 2 bin kişi kapasiteli yer kiralama kararı aldı. Ayrıca, kamu yararına çalışan vakıfların gayrimenkulleri Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından kiralanacak. 2014’te Kredi ve Yurtlar Kurumu Denizli’de 5- 6 bin öğrenci kapasiteli yeni yerler yaratacak."
 
'KAMPUSU BÖLMEK LAZIM'
Pamukkale Üniversitesi’nde öğrenci sayısının çok fazla olduğuna da dikkati çeken Zeybekci sözlerini şöyle sürdürdü: "Mevcut kampus 43 bin öğrenciyi kaldıramıyor. Kampusü mümkünse iki veya üçe bölmek gerekiyor. Başka bir yerde kampüs oluşturulmalı. Kızılcahamam Kampı’nda da başka illerin milletvekilleri aynı konuyu gündeme getirdi. Başbakan da Denizli’den örnek vererek, kendi düşüncelerini kamuoyu ile paylaştı. Gençler ister yurtta ister özel evlerde kalsın, anne ve babalar onları devlete teslim ediyor. Başbakan baba hassasiyetiyle davranıp sorunu ve tepkisini dile getirdi. Hiç istemediğimiz tartışma Denizli üzerinden başlatıldı, Denizli üzerinden yürütülüyor. Yüksek öğretimde yurt sorunu vardır, barınma sorunu vardır. Yüksek öğretimdeki yurt ve barınma sorunu konusunda ortada imkansızlık ve çaresizlik var."
 
 'YARGI KARARI OLMADAN KİMSE DOKUNAMAZ'
Öğrencilerin barınma sorununun sadece Denizli'de değil, Türkiye’nin her yerinde yaşanan bir sorun olduğunu vurgulayan Zeybekci, şunları söyledi: "Bu sorunu siyasetin dışında tutmak lazım. Partilerimiz de konuyu mümkün olduğu kadarıyla siyasetin dışında tuttu. Bu siyaset adına sevindirici bir durum oldu. Bu tartışmalar öğrencilerin ve Denizli’nin yararına değil. Eğer öğrenci evlerinde binde 1, ya da milyonda 1 olumsuzluk yaşanıyorsa, bu küçük olumsuzlukları da dile dolamamak lazım. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı, başka bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile aynı evi kiralayabilir. Özgürlük vardır, dokunulmazlık vardır. Öğrenci gitmiş parasını ödemiş, evini tutmuş. Öğrenci evlerine yargı kararı olmadan kimse denetleyemez dokunamaz. Özel hayata kimse müdahale edemez. Polis denetleme yapamaz. Bunlar, teyide muhtaç işler. Hassas bir konu ve kimse kendini öne atmamalıdır."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zehirli sarmaşık 11 Kasım 2013 Pazartesi 21:05

Az sıkışınca ağızlarından bal damlıyor, meydan boş kalınca ağızları zehir salgılıyor.

Yorumu oyla      20      6  
izmirli 11 Kasım 2013 Pazartesi 19:48

siz ne dediğinizi kulaklarınız duyuyor mu... bu dediklerinize siz inanıyor musunuz?

Yorumu oyla      19      5  
baytak 11 Kasım 2013 Pazartesi 15:29

AYNİ DAİREDE KESİNLİKLE KIZ – ERKEK KARIŞIK KALAN YOK. APARTMANINHER DAİRESİNİ "APART DİYORLAR” DAYAMIŞ, DÖŞEMİŞLER. ÖĞRENCİLERE KİRAYA VERİYORLAR. KİRASI YÜKSEK OLDUĞU İÇİN 3 – 4 ÖĞRENCİ BİRLİKTE KALIYOR. AYNİ BİNADA BAZI DAİREDE SADECE ERKEKLER, BAZI DAİREYİ SADECE KIZLAR KALIYOR. BAŞBAKAN “KIZ – ERKEK AYNİ BİNADA DA KALAMAZ” DİYOR. EL İNSAF. 17 YAŞINDAN KÜÇÜK KIZLARIMIZ “ANA, BABALARININ RIZASI OLSA BİLE EVLENDİRİLEMEZKEN, İMAM NİKAHI İLE EVLENDİRİLMESİNE SES ÇIKARMA, ÇOK EŞLİLİĞE, KUMA YA SES ÇIKARMA, 18 YAŞINI DOLDURMUŞ, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN KIZ – ERKEK “AYNİ EVDE DEĞİL” AYNİ AYRI DAİRELERDE BİNADA BİLE OTURMASINA YASAK GETİRMEYE KALK. PARKTA, YANYANA OTURMALARINA, EL, ELE TUTUŞMALARNA YASAK GETİR. NASIL BİR KAFA, NASIL BİR ANLAYIŞ BU?

Yorumu oyla      24      6  
TC. Öz Vatandaş. 11 Kasım 2013 Pazartesi 14:21

Sn. Zeybekçi sen Belediye başkanı olduğun dönemde bu apartlardan çok yapıldı ve hangisini denetleyip ruhsatlandırdın acaba, senin başkanlığın döneminde hiç yapılmadıysa 150-200 apart faaliyete geçti ve sen bunları sadece seyrettin, bu işin buraya gelmesi senin eserindir, eserinle gurur duyabilirsin ama ahkam kesmeye hakkın yok.

Yorumu oyla      24      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den yeni askerlik önerisi: Bedelsiz bedelli
Ana muhalefet partisi, yeni bir ''Bedelli askerlik yasa teklifi" sundu. ...
Ali Talak: Dernek projemiz devrim yaratacak
CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak, Çiğli Trakyalılar Kültür ...
CHP'li Güler'den Erdoğan'a çok sert sözler
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Erdoğan’ı çok sert eleştirerek ...
 
Soylu hız kesmiyor: BALAT-DER’e ziyaret
Yerel seçimlere sayılı günler kala Aday Adayı bolluğunun yaşandığı Çiğli’de ...
AK Parti İzmir’de aday adaylarına eğitim zirvesi
AK Parti İzmir İl Teşkilatı 155 kişiye çeşitli konularda eğitim verdi.
Müezzinoğlu'dan ‘Selanik treni’ savunması
10 Kasım vesilesiyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu ...
 
Kulislerde şok Bülent Arınç iddiası!
Ankara kulislerinde Arınç'ın, yerel seçimler için yapılacak kabine değişikliğinde, ...
Erdoğan’ın tavsiyesi tutmadı, 3 çocuk için 6 yeni tedbir!
Başbakan Erdoğan'ın ''En az 3 çocuk'' tavsiyesi tutmadı. 2014'de 6 yeni tedbir geliyor.
AK Parti İl Başkanı Akay'dan 10 Kasım mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva