HABERLER>POLİTİKA
11 Kasım 2013 Pazartesi - 11:16

CHP'li Güler'den Erdoğan'a çok sert sözler

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Erdoğan’ı çok sert eleştirerek “Başbakan 76 milyon yurttaşın inançlarına eşit mesafede olmalı, kendi siyasi yorumuna göre kadınları giydirmekten vazgeçmeli, kendi yorumlarına giyinmediğimizden, kendi yorumuna göre ibadet etmediğimizden insanları dinsiz ilan etmekten vazgeçmelidir“ dedi.

CHP li Güler den Erdoğan a çok sert sözler

İZMİR - İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclis Üyesi Birgül Ayman Güler Uşak ADD tarafından düzenlenen ‘İlelebet Laik Demokratik Cumhuriyet’  konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasında her bir yurttaşın eşitliği bizim vazgeçilmemizdir diyen CHP’li Güler, “ Biz halklar, etnik topluluk, Türkiye’de 37 etnik topluluk var, bunlara da hukuki statü verin diyenlere hayır diyoruz” dedi. Güler, Türkiye’de her yurttaşın eşit haklara sahip olduğunu, her bir yurttaşın etnik kökeni ve inancı ne olursa olsun ana dilini öğrenmeye hakkı olduğunu söyledi.  Birgül Ayman Güler panelin ilk bölümünü “Her etnik topluluğun kendi ana dilinde eğitim, hukuki düzenleme olsun. Devlet ve toplum inşasını etnik topluluk üzerinden mi yurttaşlar üzerinden mi inşa edeceğiz. Ana dili öğrenmek en doğal haktır. Ana dilde eğitim savunmada ana dili kullanmaya başlarsanız bunun önünü alamaz, ülkeyi ve 75 milyonu büyük bir tehlikeye atmış olursunuz. Biz kimsenin, etnik kökeninin reddedilmesini, inkar ve asimilasyon edilmesine razı olmayız ve şiddetle karşı çıkarız. Uluslaşma yolunda büyük yol kateden Türk ulusunu parçalara ayırma ve Orta çağ karanlığına götürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Yaşasın Türk Ulusu”  sözleri ile sonlandırdı.

AKP GÖZLERİNİ EVLERİMİZİN İÇİNE DİKTİ!
Konuşmasının ikinci bölümünde, Başbakan’ın öğrenci evlerinde kız – erkek öğrencilerin birlikte kalıyorlar sözlerine değinen Güler, “Dinimizin emridir başınızı örteceksiniz diyen başbakanın hem Başbakanlık yetkilerini hem de kutsal inançlarımızın sınırlarını zorlayan açıklamalarına yanıtım; ben kadının türbanlanmasının ilmin emri olduğuna inanmıyorum. Ben bunun Başbakan’ın siyasi yorumu olduğunu düşünüyorum. Benim dini inancımı ölçmek Başbakan’ını haddi değil. Eğer devlet işleri dinin emrine dayandırılmışsa o devlet o devlete din devleti denir. Kendisini şeyhülislam ya da Türkiye imamı yerine koyan bir başbakanla Türkiye’de özgürlüklerin güvence altına alınabilmesi mümkün değildir. Artık AKP gözlerini evlerimizin içine dikti. Başbakan haddini bilmelidir.  Başbakan 76  milyon yurttaşın inançlarına eşit mesafede olmalı , kendi siyasi yorumuna göre kadınları giydirmekten vazgeçmeli, kendi yorumlarına giyinmediğimizden,  kendi yorumuna göre ibadet etmediğimizden insanları dinsiz ilan etmekten vazgeçmelidir.

ACENTESİ OLDULAR
Konuşmasında küreselleşme konusuna da yer veren Güler, küreselleşme ile bitti denilen savaşların biçim değiştirerek yeniden başladığını, dünyada yıkımdan ve göz yaşından başka bir şey kalmadığını söyledi. Irak’ta Saddam’ın kendi evlatları tarafından ya da Libya’da Kaddafi’nin kendi evlatlarınca işkence edilerek öldürüldüğünü ifade eden Güler; “Dünya, bitti denilen savaşlardan sonra 200 yıl önceki sömürgeci dönemi yaşadı. 30 yıllık küreselleşme tarihinde kan ve gözyaşından başka bir şey yapmadılar. Şunu başardılar, ulusal devletleri etnikçilik adı altında kemirdiler. Özelleştirmelerle kamu kaynaklarını yabancılara peşkeş çektiler. Türkiye de kamu iktisadi teşebbüsleri olarak üretim yapan ne kadar dev fabrika varsa ya sattılar ya da kapısına kilit vurdular. Kendileri de yabancı şirketlerin acentesi oldular. Bunlar da din adına konuşup onlarla kol kola girdiler.

BİZE AHLAK DERSİ VEREN HÜKÜMET SÜLEYMANİYE’DE ÇUVALLIYOR!
Konuşmasının son bölümünde 2003 yılında Süleymaniye’de gerçekleşen, Türk askerlerin başına ABD askerlerince çuval geçirilmesi olayına değinen Güler, “Süleymaniye’deki çuval Karadenizin ele geçirilmesinin adımları oldu. 2004’te NATO geldi Karadenize geçecek gemilere Türk subaylar kontrol ediyor bundan sonra bizim subaylar komuta edecek dediler. Bizim deniz kuvvetleri kabul etmedi. Kardak krizinde kayalıklara çıkan askerlerimiz, onlar botlarının benzin parasını kendi ceplerinden toplayarak adaya çıkan komutanlar içerde. Güney Kıbrıs’ın petrol aramasına karşı ülkenin çıkarlarını savunan askerler de bizim denizciler ve hepsi içerde. Türkiye Cumhuriyeti’nin başında bize ahlak dersi vermeye çalışan hükümetin bu konularda ağzını bıçak açmıyor. Türkiye’nin çıkarının savunanlar içerde. Onları içeri atanlar, Süleymaniye’de çuval geçirenler, ülkenin varlıklarını yabancıların eline geçmesine fırsat verenler şimdi iktidardalar. Askerin başına geçirilen çuvalla, kadının başına geçirilen siyasi simge türban arasında organik ilişki var” dedi.

Yaşananlar karşısında geri atmayacaklarını, büyük beraberliklerle mücadele edeceklerini ve sonunda zaferle çıkacaklarından hiç kuşku duymadığını dile getiren Güler, “ Baskılara karşı mücadele vereceğiz. Bizim gücümüzden ve hedeflerimize ulaşacağımızdan hiç kuşku duymuyorum. Bunun dışında başka seçeneğimiz yok. Türk ulusu bir kez daha kendini savunma durumunda ve varlığımız bunu başarmaya yetecek güçtedir. Çünkü bunun direnç noktaları çok güçlü ve çok taze. Büyük beraberliğimiz ile bunun üstesinden geleceğimizden eminim. Bu büyük beraberlik ile bu karanlık dönemleri geride bırakacağız, aydınlanmanın ışığında geleceğe birlikte yürüyeceğiz. Okullarda okutulmayan andımızı çocuğu okula gönderirken kendimiz okutacağız. Bu büyük beraberliği aydınlık geleceğe taşıyacağız” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soylu hız kesmiyor: BALAT-DER’e ziyaret
Yerel seçimlere sayılı günler kala Aday Adayı bolluğunun yaşandığı Çiğli’de ...
AK Parti İzmir’de aday adaylarına eğitim zirvesi
AK Parti İzmir İl Teşkilatı 155 kişiye çeşitli konularda eğitim verdi.
Müezzinoğlu'dan ‘Selanik treni’ savunması
10 Kasım vesilesiyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu ...
 
Kulislerde şok Bülent Arınç iddiası!
Ankara kulislerinde Arınç'ın, yerel seçimler için yapılacak kabine değişikliğinde, ...
Erdoğan’ın tavsiyesi tutmadı, 3 çocuk için 6 yeni tedbir!
Başbakan Erdoğan'ın ''En az 3 çocuk'' tavsiyesi tutmadı. 2014'de 6 yeni tedbir geliyor.
AK Parti İl Başkanı Akay'dan 10 Kasım mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ...
 
AK Partili vekil Baydemir'i ayağıyla kenara itti!
Diyarbakır'daki 10 Kasım törenine Osman Baydemir katılmadı. Törende belediye ...
Bekir Bozdağ'dan Sarıgül açıklaması
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP'de, İstanbul Büyükşehir Belediye ...
Olgun Atila: Atamızı şükranla anıyoruz
CHP Bornova Belediyesi Başkan Aday Adayı Olgun Atila, Türkiye Cumhuriyeti ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva