HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2023 Cuma - 21:28

AK Partili Tatlı, soru önergesi verdi: Belediyeye kaç personel alındı?

Bornova Belediye Meclisi'nin Eylül ayı oturumunda AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı, 1 temmuz 2022'den bu yana belediyeye kaç personel alındığını, soru önergesiyle Başkan Mustafa İduğ'a sordu. CHP Grup Başkanvekili Bahar Gülsu, bir sonraki toplantıda meclisi bu konuda bilgilendireceklerini açıkladı

AK Partili Tatlı, soru önergesi verdi: Belediyeye kaç personel alındı?

EGEDESONSÖZ -  Bornova Belediye Meclisi'nin Eylül ayı oturumu, Belediye Başkanı Mustafa İduğ yönetiminde gerçekleştirildi. AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan, yeniden CHP İlçe Başkanı seçilen Ertürk Çapın'ı kutlarken, AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı, 1 Temmuz 2022 tarihinden bugüne kadar belediyeye kaç personel alındığını sordu.

BELEDİYENİN HİZMETLERİ VİDEO İLE ANLATILDI
Bornova Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında, belediyenin hizmetleriyle ilgili bir video izletildi. Toplantının başlangıcında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan, 15 Ağustos’ta yapılan CHP Bornova İlçe Kongresi’nde yeniden başkanlığa seçilen Ertürk Çapın’ı tebrik etti. Soru önergeleri bölümünde söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı, personel alımı ile ilgili önerge sundu. Tatlı, önergede “Bornova Belediyesi 1 Temmuz 2022’den önergeye cevap verileceği tarihe kadar hem kendi bünyesinde hem de paydaşları (İZBAŞ, BORBEL) bünyesinde kaç tane personel işe alınmıştır?” ifadelerine yer verdi. CHP Grup Başkanvekili Bahar Gürsul da konu ile ilgili bilgilendirme yapılacağını belirtti.     

KASACI, KESİLEN 200 AĞACIN HESABINI SORDU
Meclisteki bir başka tartışma konusu da Evka-3 İzyuva’da geçtiğimiz günlerde kesilen ağaçlar oldu. AK Parti Meclis Üyesi Adem Kasacı, "Evka’da Geçen haftalarda belediye personelleri tarafından 200 ağaç kesildi. Bun ağaçlar sökülebilecekken neden böyle yapıldı? Daha sonra tepkiler üzerine ağaç kesimi durduruldu. Biz bölgedeki ağaçların durumunu ve Bornova Belediyesi’nin yaptırımını öğrenmek istiyoruz” dedi. Belediye Başkanı Mustafa İduğ da Bornova Belediyesi’nde 2 bin personel çalıştığını ifade ederek, “Ağaç kesen arkadaşı görevden aldık. 2 bin kişilik personelden söz ediyoruz. Böyle şeyler olabiliyor. Ağaç ekme konusunda müthiş duyarlıyız” sözlerine yer verdi. 

BÜYÜKŞEHİR PERSONELİ DENETİMİ BİZE VERİLSİN
Konunun devamında Bornova’da aksayan hizmetlerle ilgili eleştirilere de cevap veren İduğ, ağaç budama, tuvalet temizleme gibi hizmetlerin yüzde 30’unun Büyükşehir’de yüzde 70’inin kendilerinde olduğunu kaydederek, “Bu konuda yasanın değişmesi gerekir. Bornova sınırları içinde Büyükşehir’in yetkisinde olan yerlerde sıkıntı olduğunda bu Bornova’ya yükleniyor” dedi. Bunun üzerine söz alan AK Parti’li Taştan, yasadan önce yerel yönetimin sorumluluklarına dikkat çekerek, “Yerel yönetimlerle ilgili olarak yasaların değişmesini ifade ettiniz. Yasalar elbette değişebilir. Burada söz konusu olan hadise görevin ilk yılından beri başladı. Asfalt ile başladı. Konuya hükümetin Ankara’nın el atması yerine Bornova Belediyesi üzerine düşeni yapsa daha kolay olmaz mı?” diye sordu. 

İDUĞ: BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ
Başkan İduğ da, personel konusunda denetim yetkisi isteyerek, “Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sorduğumuz konularla ilgili geri dönüşler geç olunca böyle sonuç oluyor. Ancak, Bornova sınırları içindeki personelin Bornova Belediyesi’ne vermesi ya da kontrol edilmesi lazım. Maaşlarını yine Büyükşehir’den alsın. Örneğin Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndan eksilik olunca Bornova Belediyesi’nin yapmadığı söyleniyor. Oysa personelin denetimi bize verilse daha kolay. Bu bir dilek temenni olarak sunulsun” sözlerine yer verdi.

 
Menemen Belediye Meclisi'nde 'çirkefleşme' vakası!
 
Ege Denizi'nde can pazarı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent Işık 1 Eylül 2023 Cuma 22:22

2002 yılında memur sayısı kaçtı, şimdi kaç?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen Belediye Meclisi'nde 'çirkefleşme' vakası!
Menemen Belediye Meclisi'nin AK Partili Meclis üyesi Hanifi Can, 2023 ...
İEF 92’nci kez kapılarını açtı… Açılışta kim/ne mesaj verdi?
Kapılarını 92’nci kez açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılış töreni ...
Fuar kortejinden renkli görüntüler
Fuar kortejinden renkli görüntüler
 
Karabağlar’da ‘amatör’ gerilimi!
Karabağlar Belediyesi Meclisi’nden amatör kulüplere ve Tunceli Pülümür ...
Konak Meclisi'nde 1 Eylül vurgusu!
1 Eylül Dünya Barış Günü’nde gerçekleştiren Konak Belediye Meclisinde ...
500 hektarlık plana onay!
Şehir Plancıları Odası’nın açtığı dava sonucu iptal edilen 500 hektarlık ...
 
Bayraklı’da seçime aylar kala ‘3 yıllık yetki’ tartışması!
Bayraklı Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu ...
İtirazlar gelmişti... Köyiçi Planları yeniden masada!
Çiğli Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında Köyiçi Planlarına yapılan ...
Aliağa Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi’nde çalışmalar sürüyor
Yenilenerek deprem yönetmeliğine uygun hale getirilmesi amacıyla yıkılan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva