HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2023 Cuma - 21:16

Menemen Belediye Meclisi'nde 'çirkefleşme' vakası!

Menemen Belediye Meclisi'nin AK Partili Meclis üyesi Hanifi Can, 2023 Mali Yılı Gider Bütçesinde ödeneği yetmeyen kalemler için 1 milyar 644 milyon liralık ek bütçe talebinin görüşüldüğü mecliste oturuma ara verildiği sırada, CHP'li Meclis üyesi Deniz Karakurt'un saldırdığını, tacize uğradığını öne sürdü, "şikayetçiyim" dedi. Karakurt; ek bütçe talebine olumlu oy verenlere "Yazıklar olsun" dediğini, Hanifi Bey'in "Çirkefleşme" sözünü kullandığını, bu nedenle omuzlarından ittiğini söyledi

Menemen Belediye Meclisi nde  çirkefleşme  vakası!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi Eylül ayı olağan Meclis toplantısı, Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan'ın başkanlığında gerçekleştirildi. 9 Nisan 2023 tarih ve 32158 sayılı Remzi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik cetvelinde yer alan "Afet İşleri Müdürlüğü"nün kurulması gerektiği ifade edildi. Oybirliğiyle kabul edildi. Diğer maddeler de ilgili komisyonlara gönderildi. Oturuma, belediyenin 2023 Mali Yılı Gider Bütçesinde ödeneği yetmeyen kalemler için ek ödenek verilmesi konusu damgasını vurdu. Bu önerge, Meclis üyeleri tarafından oy çokluğuyla Plan Bütçe komisyonuna gönderildi ve hemen ardından Plan Bütçe Komisyonu'nun toplanıp bu konuda karar vermesi için oturuma ara verildi. Bir saatlik aranın ardından başlayan günün ikinci oturumunda bu konu tartışıldı.

1 MİLYAR 664 MİLYON LİRALIK ET BÜTÇE TALEBİ MECLİSTEN GEÇTİ
Plan Bütçe Komisyonu, bir saatlik toplantıda, teklif edilen 1 milyar 664 milyon liralık ek bütçe talebini değerlendirdi. Komisyon üyeleri Murat Ünsal, Selahattin Yeşilkaya ve Rasim Yiğit Özge olumlu; Ali Yılmaz ve Özgül Metin ise ret oyu verirken, şerh koydular. Şerhte, 1 saat içinde böylesine büyük bir rakam için sağlıklı karar verilmesi mümkün değildir, rakam çok yüksek olduğu için ret oyu veriyoruz, denildi. Komisyondan oy çokluğuyla geçen talep, 13 ret oyuna karşılık 16 kabul oyuyla oy çokluğuyla meclisten de geçti. Bu karar, İzmir Büyükşehir Meclisi'nin onayına sunulacak. Plan Bütçe Komisyonu'nun toplanması için verilen bir saatlik araya girilirken "Çirkefleşme" sözü mecliste kriz yarattı. AK Partili Meclis Üyesi Hanifi Can, "Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü. Barış günümüzü kutluyorum. Oturuma ara verdiğimizde, Deniz Karakurt hanımefendi bana saldırdı" dedi ve devam etti:

CAN: DENİZ HANIMA SAYGISIZLIKTA BULUNMADIM
"Arkadaşlar müdahale etmese, boğazımdan tutacaktı. şahitlerim de var, Murat Ünsal önümüze geçmese boğacaktı beni. Başkan adayıyken güller saçıyordunuz Deniz Hanım. Ne oldu size Deniz hanım? İçinizden canavar mı çıktı? Deniz hanımla ilgili saygısızlıkta bulunmadım. Yazıklar olsun oy verenlere dedi. Ben de, böyle bir laf bir hanımefendiye yakışmaz dedim. Taciz etti beni, şikayetçiyim! 48 yaşındayım, hayatımda böyle bir hadise yaşamadım. Böyle bir saldırgan hanımefendi Menemen'i yönetemez, Menemen'e başkan olamaz. kınıyorum kendisini..."

KARAKURT: ÇİRKEFLEŞME SÖZÜ KADINA YAPILMAYACAK BİR HAKARET SÖZCÜĞÜDÜR
CHP'li Meclis üyesi Deniz Karakurt ise söz alarak şunları söyledi:

"Olayın nasıl yaşandığını tüm arkadaşlar gördü. Beni belediye başkanlığına layık görüyor Hanifi Bey, bu çok hoşuma gitti. Şaka bir yana, kendileri bana 'çirkefleşme' lafını kullanıldı. Bir kadına bu laf söylenemez. Ben bir anneyim, bir kadınım. Çifrkefleşme lafı hakaret olduğu gibi kadınlara bakış açısını da gösteriyor. Buradaki hakaretin içeriği bir hakaret değil, kadınları aşağılama kelimesidir. O lafı duyunca geri döndüm, omuzlarından tutum, Hanifi Bey'i ittim. Bu hakareti bana kim yaparsa, aynı hangi kadına yapılırsa yapılsın, böyle karşılık veririm. Evet; arkamı döndüm, elimi iki omzuna koydum, ittim."

YILMAZ: KONSER DÜZENLEMEK İÇİN MENEMEN'İN MALLARINI SATIYORSUNUZ
CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, acil koduyla ek bütçe talebinin Plan Bütçe Komisyonuna gönderilmesini eleştirerek, "Bu emrivaki oldu. Bir saat içinde karar alınması şık olmamıştır" dedi ve ekledi:

"Hazıra dağ dayanmaz. Menemen Belediyesinin tüm varlıklarını satıp da gitmek istiyorsunuz. Seneye bu zamanlarda Menemen belediyesi, acaba neyi satacak? Bu para çok fazladır. Tüm varlıklarını bir sene içinde tasfiye etme durumu var. IMF'yi Menemen'e mi getirmek istiyorsunuz, bilemiyoruz. Gereksiz masraflarımızdan uzaklaşalım. 31 sanatçı geldi, her mahallede konser. Büyükşehir belediyesi dahil hiçbir belediyede böyle şenlikler olmamıştır. üstelik kalburüstü sanatçılar ve maliyetlerinin çok yüksek olduğunu düşünüyoruz. Konser düzenlemek için belediyenin taşınmazlarını satmaya çalışıyorsunuz, biz buna hayır diyoruz. CHP'den borç kaldı, nasıl ödediniz? CHP'nin bıraktığı malları satarak ödediniz. Personel sayısını müthiş bir şekilde artırdınız. Kimi 4 bin, kimi 5 bin kişi çalışıyor diyor belediyede.  Menemenlilere sesleniyoruz; herkes CV'sini hazırlasın, ben de iş istiyorum diye belediyeye gelsin. Büyükşehir ile yarışacaksanız, konserde değil, hizmette yarışın. Ek bütçe tülebi, iflasın bir belgesidir, biz yapamıyoruz, demektir. Önümüze hangi bütçe gelirse gelsin, yapamıyoruz, deyin de Menemenliler duysun."

AKBULUT: AK BELEDİYECİLİĞİN DÖKÜLÜŞÜNÜ İZLİYORUZ
İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut ise şunları söyledi:

"Menemen belediyesi tarihi günlerinden birini yaşıyor. Bu ek bütçe talebiyle birlikte, AK belediyeciliğinin resmen dökülüşünü izliyoruz. 550 milyon liralık liralık bütçeden, 4,5 milyar liraya ulaşacak bu ek bütçeyle. Park bahçelere 387 milyon lira ek bütçe yapmışsınız. Niçin yapıyorsunuz? Yetmiyor para! Çınar ağaçlarını söküyorsunuz. O zaman bu para az bile! Kültür işlerine 94 milyor lira koymuşsunuz. Yılbaşı geliyor, dansöz getirin yılbaşında bari! İroni yapıyorum, sakın böyle bir şey yapmayın! Bu meclise yakışmıyor, malları satmak. Evet oyu verecekler ama gönüllü olarak vermeyecekler diye düşünüyorum.Kentsel dönüşüme sıfır para yazılmış. Olacak şey değil."

KARAKURT: OKEY MASASINA DÖRDÜNCÜ OLACAK PERSONELİNİZ BİLE VAR!
CHP'li Meclis üyesi Deniz Karakurt, Cumhur İttifakı üyesi ve bağımsız meclis üyelerini, ek bütçe talebine olumlu oy vermemeye davet etti. Karakurt, "Çok üzüntülüyüz. Reklamları çok seviyorsunuz ama halk bu reklamları yutmuyor artık. İstediğiniz kadar bilboardlara asın, halk buna inanmıyor. Son seçimlerde de gördünüz bunu. Belediyede o kadar çok personel var ki, okeye dördüncü olacak elemanınız bile var. Cumhuriyet Meydanı'na bakan personel var belediyede. Bu kadar olur olmaz her şeye harcama yapmasaydınız, ek bütçeye gerek kalmazdı. Yine yeni yerler satılacak, kim bilir kimlere peşkeş çekilecek. Halı sahalar yapılmış, bakanlık yapmış. Muhtarlık binaları yapılmış, Valilik yapmış. Biz Menemen'de iktidardayken bunlar gelmiyordu Menemen'e. Ama siz özkaynaklarınızla yapmış gibi gösteriyorsunuz. Göstermeyin. 151 tane araç alındı. Özkaynaklardan ne kadar ödendi, ne kadar hibe alındı, açıklayın. Konserlere ne kadar para harcadınız, konaklama giderleri ne kadar? Menemen'in parasını bu kadar kolay harcayamazsınız; yazıktır, günahtır."

PEHLİVAN: 31 SANATÇI, BİR TARKAN KADAR PARA ALMADI
Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, ilçede konser veren 31 sanatçının bir Tarkan'ın aldığı para kadar para almadığını açıklarken, CHP'li Meclis üyesi Gürkan Develi, "Türkiye ekonomisi nasıl tersine gidiyorsa, Menemen ekonomisi de öyle tersine gidiyor. Menemen belediyesi hazırdan yiyor, elinde ne varsa tüketiyor. Bu kafayla bakkal bile yönetilmez. Önümüzdeki yıl yönetim gelenler, neyi satacak, merak konusu" dedi.

 Başkanvekili Aydın Pehlivan ise ek bütçeyle ilgili eleştirilere kısaca şu yanıtı verdi:

"Tahir başkan, aday olmayacağı açıklandıktan sonra sendikayla bir anlaşma yaptı. yaklaşık 120 milyon lira fark çıkıyor ortaya. O yüzden maaş farkları oldu. Menemen'in her tarafı şantiyeye döndü. Ek bütçelerin nerelere gittiğinizi görüyorsunuz. SGk borcu 1,2 milyar lira ödedik. Bu borcu ben yapmadım. Menemen'i 22 yıl CHP ödedi. Biz Menemen'in önünü açıyoruz. Personelimizin de borcunu ödeyeceğiz. Bir önceki ek bütçe 10 dakikada geçti, bu kez 1 saat dedik, az diyorsunuz. olacak şey değil."

GÜLEZ: BELEDİYENİN 30 MİLYONA SATTIĞI YERİ ALAN, 130 MİLYON LİRAYA SATIYOR
CHP'li Meclis Üyesi Çağlar Gülez, "2023 yılının üçüncü bütçesini görüşüyoruz.Diğer bütçelerde satış vardı, yine satış var. 30 milyona satılan yeri, orayı alan kişi 130 milyon lira satıyor. 11 milyona almış, 63 milyona satıyor. ilanları var.  Gördüğünüz gibi, yok pahasına satılmış mallarımız. Menemen belediyesini 6-7 milyar lira zarara uğrattınız, malları yok pahasına sattığınız için. 4 milyar 600 milyon liralık bütçeyle Türkiye tarihine geçeceksiniz."

DEMİRCİOĞLU: CUMHURİYET'İN 100. YILI NEDENİYLE KONSERLER DÜZENLİYORUZ
AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Değirmencioğlu, CHP'lilerin eleştirilerini yanıtladı:

"Ali Yılmaz, hazıra dağ dayanmaz dedi, yakında IMF gelecek falan dedi. IMF'yi Türkiye'ye CHP getirdi. Evet, neredeyse her mahallede bir konser yapıldı, doğrudur. Çünkü yenilikçi, ufku genişlemiş bir belediye var. Cumhuriyet'in 100. yılına özel konserler yapıyoruz. Çünkü insanlarımız hak ediyorlar. Niye bu konserleri yapıyoruz? Sosyalleşelim diye. İnsanlarımız Karşıyaka'ya giderek sosyalleşiyor. Halkımıza konserleri çok görmeyin. Çanakkale yolundaki battı çıktıyı da yapacağız. Satışa çıkarılan yerleri itibarsızlaştırdınız, o yüzden iyi fiyata satamadık, ihaleye katılan olmadı ilkinde. Satış değerleri, kanuna uygun yapılmıştır, bir değer biçilmiştir. Yok pahasına gittiği doğru değil. bizi izlemeye devam edin. Biz gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışmaya devam edeceğiz."

PEHLİVAN: MENEMEN HALKI, TÜRKİYE'NİN EN İYİ SANATÇILARINI DİNLEMEYE LAYIKTIR
İsim okunarak yapılan oylama sonucu 1 milyar 644 milyon liralık ek bütçe talebi, Plan Bütçe Komisyonu'ndan geldiği gibi oylandı. AK Partili, MHP'li ve bağımsız meclis üyelerinin 16 kabul, CHP ve İYİ Partili meclis üyelerin 13 ret oyuyla, ek bütçe meclisten geçti ve ilk Büyükşehir Meclisi'nde onaya sunulacak. Ek bütçeye destek verenlere teşekkür eden Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"1 milyar 664 milyon liralık ek bütçe istedik. Kültür merkezi yapıyoruz. Kapalı yüzme havuzu, halı sahalar, kongre merkezleri, sosyal tesisler yapıyoruz. Taziye evlerinden aile sağlığı merkezleri, ağaç dikimi, yol yapımı ve daha pek çok iş yapıyoruz. Toplamda 151 araç aldık, Menemen Belediyesi'nin 15 yılını garanti altına aldık. 13 araca daha ihtiyaç var, onları da alacağız, ele güne muhtaç olmayacağız. Araç alarak, kiralama modelini ortadan kaldırdık. Battı çıktının onayını aldık, 1 Ekim'de kazmayı vurmayı planlıyoruz. Evde bakım hizmetleri yapıyoruz. İhtiyaç sahiplerine yardım yapıyoruz. Bir tarihi hamam var, o hamam belediyenin mülkü oldu. Kamulaştırmasını yaptık, ödemesini yaptık. 650 metrekarelik bir yer. Tarihimize de sahip çıkıyoruz. Menemen, şantiye alanına dönüşmüş durumda, Menemen'e altın çağını yaşatıyoruz. Bu hizmet süreçlerimiz eksiksiz devam edecek. Menemenliler her şeyin en iyisine layıktır. Türkiye'nin en iyi sanatçılarını görmeye, dinlemeye de layıklar. İlk ve ortaokul öğrencilerine 1000'er liralık yardım yapacağız. Ek ödeneğin ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum."

 
Helikopter destekli zehir operasyonu: 23 gözaltı
 
AK Partili Tatlı, soru önergesi verdi: Belediyeye kaç personel alındı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İEF 92’nci kez kapılarını açtı… Açılışta kim/ne mesaj verdi?
Kapılarını 92’nci kez açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılış töreni ...
Fuar kortejinden renkli görüntüler
Fuar kortejinden renkli görüntüler
Karabağlar’da ‘amatör’ gerilimi!
Karabağlar Belediyesi Meclisi’nden amatör kulüplere ve Tunceli Pülümür ...
 
Konak Meclisi'nde 1 Eylül vurgusu!
1 Eylül Dünya Barış Günü’nde gerçekleştiren Konak Belediye Meclisinde ...
500 hektarlık plana onay!
Şehir Plancıları Odası’nın açtığı dava sonucu iptal edilen 500 hektarlık ...
Bayraklı’da seçime aylar kala ‘3 yıllık yetki’ tartışması!
Bayraklı Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu ...
 
İtirazlar gelmişti... Köyiçi Planları yeniden masada!
Çiğli Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında Köyiçi Planlarına yapılan ...
Aliağa Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi’nde çalışmalar sürüyor
Yenilenerek deprem yönetmeliğine uygun hale getirilmesi amacıyla yıkılan ...
Başkan Soyer kararını verdi... 'Bir dönem daha istiyorum!'
Yeni dönem için belediye başkanlığına aday olduğunu dile getiren İzmir ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva