HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2023 Cuma - 19:27

Bayraklı’da seçime aylar kala ‘3 yıllık yetki’ tartışması!

Bayraklı Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’ın önderliğinde gerçekleştirildi. Mecliste Bayraklı Belediyesi Personel Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin 3 yıl süre ile Levent Ölçer’e yetki istemesi tartışmalara neden oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, seçime birkaç ay kaldığını ve 3 yıllık yetki isteğinin etik olarak yanlış olduğunu belirtti.

Bayraklı’da seçime aylar kala ‘3 yıllık yetki’ tartışması!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Bayraklı Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu gerçekleştirildi. Meclisi Bayraklı Belediye Başkan Vekili İrfan Önal yönetti.

Önal’ın açtığı mecliste gündeme ilave edilmesi istenen önergeler görüşüldü.

Gündeme ilave edilmesi istenen önergelerden biri olan Bayraklı Belediyesi Nene Hatun Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu’nun açma kapama ve buna benzer işlemleri yürütmesi yetkisine sahip kurucu temsilcisi olarak Tülay Şaroğlu’na verilen yetkinin iptal edilmesi ve yürütme yetkisi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nde şef kadrosunda görevli Şerife Cebe atandı. Atama kararı gündeme alınarak oy birliği ile kabul edildi. Görevin Şaroğlu’ndan alınma gerekçesi olarak Şaroğlu’nun emekli olması bildirildi. Şaroğlu’nun ayrıca S.S. Bayraklı Emek Dünyası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin tüzel kişiliğine ait yetkilendirilmesi de kaldırıldı.

SEÇİME AYLAR KALA 3 YILLIK YETKİ TARTIŞMAYA SEBEP OLDU
Sermayesinin tamamı Bayraklı Belediyesi’ne ait olan Bayraklı Belediyesi Personel Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin 08/09/2023 tarihi itibariyle 3 yıl süre ile Levent Ölçer’in tüm genel kurul toplantılarında Bayraklı Belediyesi’nin tüzel kişiliğini temsil etmeye yetkilendirilmesi hakkında maddenin gündeme alınması üzerine meclise sunuldu.

‘SANDAL’IN ADAY OLUP OLMAYACAĞI BELLİ DEĞİLKEN NEDEN 3 YILLIK YETKİ VERİLİYOR’
Önergenin sunulmasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, konuyla ilgili görüşlerini açıkladı. Hızal, seçimlere az bir zaman kala 3 yıllık yetki verilmesinin etik olarak yanlış olduğunu belirterek, “2019 Mart ayında Serdar Sandal seçildi. İdarecilerini, yöneticilerini seçme yetkisinde takdir kendisinindir. Biz de meclis olarak yetkilerini onaylıyoruz. Bugün burada baktığınızda Bayraklı Belediyesi’nin önemli bir şirketinin başına getireceği kişiye bir yetki veriyor ve bu yetkiyi 3 yıllık süreyle veriyor. Burada bir Bayraklıların iradesine ipotek koyma, meclisin iradesine ipotek koyma çok doğru ve şık bir hareket değil. Hangisi saikle veriyor, vermiyor onu tartışmıyorum. Şu haliyle yarın yapılacak olan seçimlerde Sandal’ın kendisinin aday olup olmayacağı bile belli değilken çıkıp Bayraklı Belediyesi’nde önemli bir şirketin başına 3 yıllık bir karar ile birini getirme kararı çıkartacaksanız biz buna asla kabul oyu vermeyiz. Hem meclisin hem de Bayraklıya saygısızlıktır” dedi.

‘SANDAL YENİDEN BAŞKAN OLACAĞINDAN DOLAYI…’
Hızal’ın eleştirilerine cevap veren CHP Grup Başkanvekili Şentürk Apaydın, “Başkanlık yetkisinde olduğu için 31 Mart itibariyle yeniden Serdar Başkan başkan olacağından dolayı… Başkanın yetkisinde olan bir konu, tekrar başkan görevden alarak süreyi belirleyebilir. Yasa 3 yıl diyor. Daha sonradan görevden alınabilir” ifadelerini kullandı.

‘İLELEBET İSTEDİĞİMİZİ YAPALIM DİYE YETKİ VERİLMEDİ’
Şentürk’ün cevabının ardından Hızal, direkt oylanmaması gerektiğini ve önergenin hukuk komisyonuna gönderilmesi gerektiğini ifade ederek, “Kıymetli başkanvekili polemik yapmak istiyor ama ben polemiğe girmemeye çalışacağım. Sandal, seçilir seçilmez onun takdiri Bayraklıların elinde. Bu kişiyi buraya müdür atıyorsunuz, bunun gerekçesi sizin kongrelerdir onu da tartışmıyorum. Biz burada 4,5 yıllık bir görev süremizdeyiz ve önümüzde 6 ay kaldı. Bizi Bayraklılılar 5 yıl için seçti. Bize ilelebet istediğimizi yapalım diye bir yetki vermedi. O zaman komisyona sevk edelim orada değerlendirelim” önerisinde bulundu.

Hukuk komisyonuna oy birliği ile gönderildi.

Birimlerin önergelerinin görüşülmesinin ardından ihtisas komisyon raporları görüşüldü. Komisyonlardan oy birliği ile gelen raporlar meclisten de oy birliği ile geçti.

İhtisas komisyonlarından gelen raporlar mecliste görüşüldü.

Komisyondan oy çokluğu ile gelen Bayraklı Belediyesi ve İş Dünyasında Kadın Ağı Derneği (İDUKAD) arasında "İş Birliği Protokolünü" imzalamaya yetkili kişi olarak Belediye Başkanımız Sayın Serdar Sandal'a yetki verilmesinin kabulüne ilişkin önerge mecliste görüşüldü.

‘REKLAM AMAÇLI PROTOKOL YAPMANIN HİÇBİR ANLAMI YOK’
Hızal, önergeye komisyonda neden ret verdiklerini, “Bir kadın derneği ile protokol yapılıyor. Bizim kadın ve çocuklar alakalı bir takım işbirliği yapılmasına asla karşı değiliz. Protokol çok tek düze bir protokoldü. Ne olduğunu anlayamadığımız, ne için bir protokol yapıldığını, neyin işbirliği üzerine olduğu bir protokoldü. Daha önce de bunları konuştuk, benzer protokoller vardı. Oy çokluğu vermemizdeki kasıt yapılacak olan iş birliklerinin önünde durmak değil elbette. Dernekle alakalı bir sorunu da tartışmıyorum. Bir şey yapmak için mış gibi yapmamak gerektiğini düşünüyoruz. Reklam amaçlı yapılacaksa bunları yapmanın hiçbir anlamı yok. Enerjimizi, vaktimizi, kaynağımızı böyle anlamsız protokollere harcamanın bir anlamı yok. Protokolün bir amacının olması lazım” ifadeleriyle anlattı

İlgili önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

ONUR MAHALLESİ MECLİS GÜNDEMİNDE
Plan ve Bütçe" Komisyonu’ndan oy birliği İmar, Hukuk, Sosyal Konutlar, Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afetler Komisyonları’ndan oy çokluğu ile meclise gelen ve mülkiyeti Belediyemize ait, Bayraklı ilçesi, Onur Mahallesi, 25844 ada, 1 parsel numarasında 614 m² yüz ölçümlü taşınmazın 3194 sayılı İmar Kanununun Geçici 16.maddesi kapsamında hak sahibine satışının yapılmamasının kabulüne ilişkin önerge görüşüldü.

‘YAKINDA KARNENİZİ ALACAKSINIZ AMA HALA SINIF DEĞİŞTİRİYORSUNUZ’
Önerge ile ilgili söz alan Hızal, önergede alınan kararların hukuksuz olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

Yasanın vatandaşa tanıdığı bir hak var. Yasaya göre imar barışından faydalandığında mülkiyeti satın almak istiyorsan ilgili idareye başvurur ve şartlar müsaitse satın alabilirsin. Devletin vatandaşa vermiş olduğu bir hakkı engelliyoruz. Sandal, ‘devletin kurumuyuz’ diyor. Bu böyle mi, hayır. Böyle bir karar alınıyor çünkü o bölgede bir imar revizyonu yapılacakmış, ne zaman? 10 yıldır yapılmıyor, bir 10 yıldır daha bekleyeceğiz. Devletin ve kamunun güvenirliği bu mudur? İmar barışını tartışırsınız ama sonuç itibariyle devletin koyduğu bir hüküm var. Bu hükme aykırı davranamazsınız. Bir de meclis üyelerine oylatıyorsunuz. Maalesef CHP’li meclis üyelerini de yanlış yönlendirerek oy çokluğu yapıyorsunuz. Bu mecliste kaç defa buna benzer hususları geri gönderttik. Nerede buranın hukuk müşavirliği? Sayın başkan döneminin sonuna gelmesine rağmen hala taşları tam olarak yerine oturtamadığı için onu alıyor oraya koyuyor. Bunlar doğru şeyler değil. Bu çok gülünç bir durum. Elbette eleştireceğim, Bayraklı Belediyesi’nin meclis üyesiyim. Kurumsal yapının zarar görmesinden ben de memnun değilim. Okul kapandı, yakında karnenizi alacaksınız ama siz hala sınıfları değiştiriyorsunuz. Bu doğru bir önerge değil. Bunu bu şekilde oylarsanız yargıdan dönme ihtimali zaten çok yüksek.

Hızal’ın eleştirilerine karşılık olarak Önal, uygulamada sorun olduğunu belirterek, “Endişe etmenize gerek yok. Revizyon çalışmaları hızla sürüyor. Buraya geldi ve buradan alınan eleştirilerle ilgili bir daha revize edilerek önümüze gelecek. Fuat Edip’te yaptığımız gibi Adalet Mahalle’sinde yaptığımız gibi Onur Mahallesi’nde de sürüyor ve yapılacak. Uygulamada sorun var, sebebi biz değiliz. Yasa koyucu dönüşüm alanlarında revizyonu şart koşarken uygulamaya geçildiğinde kadastro oradaki parselleri bozmuyor. Kat irtifakı kurulduysa tapudan geri dönüyor. Daha önce ruhsat alınmış bir yapı varsa revizyonda istediğiniz kadar yapın. Kişinin muvakkatı olmadan kendi rızasıyla orayı yıktırmadan uygulamayı yapamıyorsunuz” dedi.

İlgili önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

Dilek ve temennilerin görüşülmesinin ardından meclis sona erdi.

 
Şüpheli ölüm... Deniz kenarında erkek cesedi bulundu
 
500 hektarlık plana onay!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İtirazlar gelmişti... Köyiçi Planları yeniden masada!
Çiğli Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında Köyiçi Planlarına yapılan ...
Aliağa Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi’nde çalışmalar sürüyor
Yenilenerek deprem yönetmeliğine uygun hale getirilmesi amacıyla yıkılan ...
Başkan Soyer kararını verdi... 'Bir dönem daha istiyorum!'
Yeni dönem için belediye başkanlığına aday olduğunu dile getiren İzmir ...
 
Karaburun'da isyandan festivale!
Şeyh Bedrettin Börklüce Mustafa Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nin, ...
Umurlu ve Armutlu mahalle sakinleri yapılan hizmetler için Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti
Umurlu Mahalle Muhtarı Soner Avşar,Armutlu Mahalle Muhtarı Kazım Bilir ...
Tartıştığı şoföre dehşeti yaşatmıştı... Büyükşehir'den ceza!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’da trafikte seyir halindeyken başka ...
 
Başkan Selvitopu’ndan ‘müdahale’ yanıtı: Aday çıkarmadım, tercihte bulundum
Karabağlar’da gerçekleşen CHP İlçe Kongresi hakkında yöneltilen eleştirilere ...
Dikili'de İlber Ortaylı ve Funda Arar rüzgarı esti
37. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali'nin ikinci gününde 75. Yıl Parkı doldu taştı.
Haluk Levent Torbalı’ya geliyor!
Torbalı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı bu yıl da bir dizi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva