HABERLER>POLİTİKA
14 Ağustos 2024 Çarşamba - 08:45

AK Partili Kaya duyurdu: İnciraltı Planlaması’nda yeni aşama!

İnciraltı planlama sürecinde yeni bir aşamaya gelindiğini belirten AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “18’lik imar uygulaması için yapım süreci başladı, firma hazır. 18’lik uygulama ile ilgili süreç şeffaflık içinde olacak. Bakanlığın koordinasyonunda firmayla toplantı yapılacak; hemşerilerimizin talepleri, beklentileri değerlendirilecek. Bu kadar yıl boyunca farklı yerlere bölününce problemler var. Bunların birleştirilmesi ortak bir yaklaşım ortaya koyacak. Plan ile hemşerilerimizin neredeyse tamamı mutlu olduysa, yine mutlu olacakları şekilde süreç devam edecek.

AK Partili Kaya duyurdu: İnciraltı Planlaması’nda yeni aşama!

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Sonsöz TV’Nin konuğu oldu.

Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Kaya, kentte tartışmalara neden olan İnciraltı planlama süreci hakkında dikkat çekici mesajlar verdi.

BAKANLIK KOORDİNASYONUNDA TOPLANTI YAPILACAK
18’lik imar uygulaması için yapım sürecine başlayacağını belirten Kaya, “18’lik uygulama ile ilgili süreç şeffaflık içinde olacak. Zaten Tayfun Bey dernek başkanı olarak yakından takip ediyor. Bizim sorunları aşmamızda derneğin bilinçli çalışmasının önemi var. Bakanlığın koordinasyonunda firmayla toplantı yapılacak; hemşerilerimizin talepleri, beklentileri değerlendirilecek. Bu kadar yıl boyunca farklı yerlere bölününce problemler var. Bunların birleştirilmesi ortak bir yaklaşım ortaya koyacak. Plan ile hemşerilerimizin neredeyse tamamı mutlu olduysa, yine mutlu olacakları şekilde süreç devam edecek. Balçova Belediyesi, geçmiş dönemde de şimdi de plana ilişkin yaklaşımı iyi. En çok bundan Balçova Belediyesi kazanacak. Burada planlı şekilde uygulanması ile ilçeye yeni yeşil alanlar, spor alanları kazandırılmış olacak, hem de düzenli alanlar olacak. İlçenin marka değerini yukarı çekecek. Büyükşehir görüşmek isterse onlarla da görüşürüz. Planlama sürecinde Büyükşehir ve ilçe belediyesi ile 3 defa toplantı yapıldı. Ortaya koydukları belediyecilik rezil olmasına rağmen, biz fikir fikirdir diye yine de sorduk. ‘Neden müteahhitlerin planlarını savunuyorsun? Vatandaşın yüzde 100 memnun olduğu noktada müteahhitlerin çıkarını savunuyorsun?’ diye sordum. Adı sosyal demokrat ancak bunlar müteahhit partisine dönmüş, somut bir örnektir”  dedi.

VATANDAŞ BUNU KABUL ETTİ
İnciraltı planlarının düşük yoğunlukta olduğunu belirten Kaya, “Çalışma devam ediyor. 18'lik uygulamasını astık. Burada üzen nokta şu; orası yüzde 99'u vatandaşın. İzmir'in göbeğinde kalmış ve hali belli. İzBB Başkanı, "Bu kadar yoğunlukla plan mı olur?" dedi. 0,60 yoğunluk. Ya dersine çalışmıyor ya da yanlış yönlendiriliyor. Şu an bu yoğunlukta sadece sahil bandındaki yerler var, o kadar düşük yoğunluk. Vatandaşlarımız bunu kabul etti. 2 milyon metrekare alanı, 1 lira kamulaştırma bedeli ödemeden kente kazandırıyoruz. Bunun içinde yeşil alanlar, spor alanları, kamu alanları var. İzmir'in nefes alacağı yeni alan çıkarıyoruz. Fuardan 7 kat büyük alan çıkarıyoruz. Burada düşündüğümüz gibi sağlık yatırımları olursa İzmir'i sağlık turizmi noktasında merkez haline getirecek bir proje. Buna karşılar; yine davalar açıldı. Bundan vatandaş memnun, memnun olmayan müteahhitler. Soyer müteahhitlerin adamıydı. "Niye 10 bin metrekarelik parsel istiyorsun?" diye soruyoruz. Vatandaş 2 bin metrekare parsel istiyor. Buna mantıklı bir açıklama istedik, vermediler. Yeni belediye başkanı da Soyer’in tüm adamlarını kovmasına rağmen İnciraltı’nda müteahhitlerden yana hareket ederek aynı zihniyetle dava sürecini devam ettiriyor. Ben Tugay'ın Soyer ile aynı olduğunu düşünüyorum. İstenmeyen adam Soyer’e selam vereni kovmuşlar. Ancak bir tek müteahhitler istediği şekilde devam ediyor. Garip bir ilişki var. Dernek gitti, açıkladı, anlattı. "Burayı planlayalım" diyorlar. Bu kadar kolay mı? Karşıyaka'da da demek ki bu işi çalışmamışlar. Bu plan 3-5 günde çıkan bir plan değil, 3-4 senede bu noktaya gelebildik. Sil baştan başla mantığı olabilir mi? Yargısal süreçler devam ediyor, iyi de gidiyor. Toprak sahiplerinin lehine giden süreçler söz konusu. CHP yönetiminde Soyer sonrasında yaşananlarda herkes kapı dışarı edildi, ancak burada Tunç Soyer politikası devam ediyor. Şu an süreç yürüyor. Biz kendimizden eminiz. Avrupa'nın en iyi şehircilik planlarından biri yapıldı. Tamamen yaptırmamak üzerine... Gitmemiştir oraya. Yanından geçerken halini görüyorsunuz zaten. Biz Türk yargısına güveniyoruz. Doğru tespitleri yaparlar yargılamada. Burada hem toprak sahipleri hem İzmir kazanıyor. Büyük bir enkaz da ortadan kalkıyor” dedi.

GÖZTEPE PROJESİ KAPSAMINDA
SİT değişikliği tartışmalarına da açıklık getiren Kaya, “Burada Göztepe'nin gençlik sporundan tahsis edilen bir yer var. Göztepe, altyapıdaki branşları için orada bir alan oluşturacak. Buna ilişkin yer için çevreye çok duyarlı bir şekilde çalışması yapılacak. Göztepe'ye müjde olsun. Göztepe’nin de çevre duyarlılığı zaten tartışılacak bir şey değil. Bu bir kazanım. SİT değişikliği sadece Göztepe'nin projesi kapsamında” diye konuştu.

 
Büyükşehir'den ailelere destek!
 
Başkan Tugay'dan Basmane'de 'tarihi' inceleme
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Baykul 15 Ağustos 2024 Perşembe 15:23

İnciraltı bölgesi, yerleşime uygunluk açısından dünyanın en riskli alanlarıdan kabul edilen çoz zayıf zemin özelliğindedir. Yakın zamanda bir kaç örnek verilecek olursa; Antakya Hatayda Asi Nehrinin kenarında bulunan binalar, 60 km uzakta meydana gelen Sisam depreminde Bayraklı ovasındaki binalar benzer kötü zemin üzerinde yıkılmış, binlerce insanımızın ölmesine neden olmuştur. Aynı durum 17 Ağustos deprem bölgesi sıvılaşan zayıf zemin için de söz konusudur. İzmir fayı bu bölgeye oldukça yakındır. İnciraltını imara açmak demek, bile bile ölümlere davetiye çıkarmak gibi ne yazık ki. Çevre örgütlerinin yaşlış yapılan maden-jeotermal işletme yöntemlerine gösterdiği hasasiyetin/tepkinin İnciraltı bölgesi için de göstermesini, Belediyelerimizin karşı duruşunu bekliyorum.

Yorumu oyla      0      0  
Hakkı Batur Demiray 15 Ağustos 2024 Perşembe 08:28

Inciraltı , İzmir Deprem Senaryosunda kırılması beklenen İzmir fayının düşen bloğu üzerinde ve en zayıf zemin olarak tanımlanan yeraltısuyunun yüksek olduğu gevşek aluvyon sahadan oluşmaktadır. Depremde denize heyelan etme potansiyeli de taşıyan ve binlerce kişininin ölüm riskini göze almak demek olan böyle bir yeri imar açmak tam bir aymazlıktır .

Yorumu oyla      1      0  
Magduruz 15 Ağustos 2024 Perşembe 02:47

Sayın Mahmut Atilla Kaya Çok teşekkür ederim çözümünüz için Umarım Balçova arsa mağdurlarının sorununu da en kısa zamanda çözersiniz sizden bir Ekim sözünüzü yerine getirmenizi bekliyoruz getireceğimizi de inanıyoruz Lütfen artık sesimiz olun başınıza sokacak bir hayaliyle yaşıyoruz geç gelen Adalet Adalet değildir

Yorumu oyla      0      0  
CHP KAPATILSIN 14 Ağustos 2024 Çarşamba 20:33

İZMİRİ 50 YILDIR YANDAŞLARA SATTILAR CAHAPA

Yorumu oyla      1      1  
KAYIP 50 YIL 14 Ağustos 2024 Çarşamba 20:28

İZMİRİ 50 YILDIR PARSEL PARSEL SATTILAR........

Yorumu oyla      0      1  
Izmirli 14 Ağustos 2024 Çarşamba 17:26

Betonlasmaya hayır

Yorumu oyla      1      0  
gazo 14 Ağustos 2024 Çarşamba 13:42

Atilla kaya çok komik adamsın ,Ankaradan adam yollayıp sizin işinizi biz çözeriz sizde bize %50 komisyon vereceksiniz diyen akp liler kim onlarıda açıklasana

Yorumu oyla      7      4  
14 Ağustos 2024 Çarşamba 13:30

Seçim öncesi millet bahçesi yapacağız diyenlerle, eski Buca cezaevi yerine konut yapmak isteyen de, İnciraltı'na konut yapmak isteyenler de aynı kişiler.

Yorumu oyla      10      5  
Deniz Yazıl 14 Ağustos 2024 Çarşamba 13:04

İzmir Büükşehir Belediyesi neden halktan yana olmaz? kimle neyi hesaplıyor ? İnciraltı toprak sahibi izmir'in has evladı, neden bunları yapıyor? Yok yeşil yok çevre bahaneleri ile sermaye ile üzerimize glen simsarları püskürüyoruz halk olarak da İzmir Büükşehir Belediyesi bu tavrı ile kime hizmet ediyor? biliyoruz ama inanmak istemiyoruz...

Yorumu oyla      5      9  
VfV 14 Ağustos 2024 Çarşamba 12:34

Kişi kendinden bilir işi. Hadi bakalım hangi ballı müteahhitiniz girecek buraya göreceğiz.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Küstüm sana öyküsü!
Mehmet KARABEL yazdı... Küstüm sana öyküsü!
MYK üyesinin sözleri Erdoğan'ı kızdırdı!
Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından yapılan saha çalışmasının değerlendirildiği ...
AK Parti'den Erbakan'a 'siyasi şantaj' yanıtı!
Yeniden Refah lideri Erbakan'ın AK Parti'ye yönelik "Siyasi şantajla başkanlarımızı ...
 
Ender ALDANMAZ yazdı... Alın size heykel önerisi!
Ender ALDANMAZ yazdı... Alın size heykel önerisi!
Altun'dan Mescid-i Aksa saldırısını kınama
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bütün gücü dünyanın sessizliğinden ...
Yerlikaya'dan Gazze'de 'soykırıma dur de' çağrısı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne ...
 
AK Parti'li Çelik'ten, Erbakan'a yanıt: Köhne bir vesayet kurma çabasıdır
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih ...
Bakan Tunç: Mescid-i Aksa'ya haince yapılan baskın asla kabul edilemez
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrailler tarafından Mescid-i Aksa'ya polis ...
AK Parti'den Mescid-i Aksa baskınına tepki!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrailli radikal grupların Mescid-i Aksa’ya ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turist ve inşaat istemeyen Egeli Belediye Başkanı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Ödüllü yönetmen sadece tarihin değil sanatın da doğru tarafında
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP değişirken Türkiye’yi nasıl değiştirecek?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kadı ola davacı…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva