HABERLER>EKONOMİ
26 Nisan 2022 Salı - 14:50

AK Partili Dağ duyurdu: BASBAŞ kritik virajı aştı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ İzmir’in 3’üncü serbest bölgesi olacak olan Batı Anadolu Serbest Bölgesi için imzaların atıldığını duyurdu. İşletme yetkisi 30 yıl süreliğine BASBAŞ Batı Anadolu Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi'ne devredildi.

AK Partili Dağ duyurdu: BASBAŞ kritik virajı aştı!

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Kararı 8 Eylül tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan, İzmir'in Bergama ilçesinde kurulması planlanan Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin işletme hakkının Batı Anadolu Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi’ne devredilmesine dair imzalar atıldı.

Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu ve Serbest Bölgeler Genel Müdürü Emel Emirlioğlu’nun imzaladığı belgeye göre Batı Anadolu Serbest Bölgesi'ni kurma ve işletme yetkisi 30 yıl süreyle BASBAŞ Batı Anadolu Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi'ne verildi.

Metinde, “Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin BASBAŞ tarafından gerekli alt ve üst yapı yatırımlarının yapılarak faaliyete geçirilmesi ve işletilmesi ve bu yatırımların işletme süresince idame ve geliştirilmesine ilişkin usul ve esaslar ile hak ve yükümlülüklerin belirlenmesi amacıyla hazırlanan "Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin Basbaş Batı Anadolu Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi Tarafından Kurulup İşletilmesine Dair Sözleşme” imzalandığı tarihte yürürlüğe girecek olup, 30 yıl süre ile geçerli olacaktır.” ifadeleri yer aldı.



İZMİR’İN 3’ÜNCÜSÜ
Sözleşmeyi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ sosyal medya hesaplarından paylaştı. Batı Anadolu Serbest Bölgesi, İzmir’in üçüncü Türkiye’nin on dokuzuncu serbest bölgesi olacak ve 2.3 milyon metrekare alan üzerine inşaa edilecek.

BAŞKAN KOŞTU: BERGAMA’DA İŞSİZLİK TARİHE GÖMÜLECEK

20 bin kişinin istihdam edileceği Bergama Aşağıkırıklar Mahallesi’nde kurulacak olan Batı Anadolu Serbest Bölgesi ile işsizliğin Bergama günlük yaşamı ve gündeminden silineceğine yaptığı açıklamasında işaret eden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Göreve geldiğimiz ilk günden vizyon projelerimizi yaşama geçirmek için büyük gayret gösterdik. Göstermeye devam ediyoruz. Bu projelerimiz arasında yer alan Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin biran önce faaliyete geçmesi için Ankara ile sürekli çalışma ve görüşme yapmaya devam ediyoruz. Bugün müjdeli bir haber daha aldık. Batı Anadolu Serbest Bölgemizin işletme hakkının Batı Anadolu Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi’ne verilmesine dair sözleşmemiz imzalandı” dedi.

Bergama için Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin biran önce faaliyete geçmesinin önemine yaptığı açıklamasında dikkat çeken Belediye Başkan Koştu, “Bu projemiz sadece Bergama’mız, Bakırçay Bölgemiz, İzmir’imiz için değil tüm ülkemiz için önemli bir vizyon projedir. Her aşamasını yakından takip eden ve bize destek olan çok değerli büyüğümüz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere dava ve yol arkadaşlarıma, büyüklerime ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM
Çandarlı Limanı'na yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin 4 milyar dolar ticaret hacmine ulaşarak yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlaması ve bu suretle İzmir ve bölge ekonomisini canlandırmasını hedefleniyor. 2022 yılının başından itibaren bölgenin yatırımcılar için hazırlanması bekleniyor. Batı Anadolu Serbest Bölgesi için İzmir-Manisa Planlama Bölgesi için geçtiğimiz aylarda 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda değişikliğe gidilmişti. 

 
Kılıçdaroğlu kürsüden 10 dakikada indi: Çok öfkeliyim
 
Aydın'da ata tohumu şenliği!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ne haber? 26 Nisan 2022 Salı 18:10

Otogar Metrosu ne oldu? bilen bilmeyene anlatsın.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En düşük emekli maaşı artırılacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, en düşük emekli maaşlarının ...
Bakan Nebati: Turizmde hedefleri aşarız
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kabine toplantısı sonrasında ...
Muhittin AKBEL yazdı... Pazarcının kredi kartı inadı!
Muhittin AKBEL yazdı... Pazarcının kredi kartı inadı!
 
Bayram ikramiyesi ödemeleri başlıyor
Yaklaşık 12 milyon emeklinin 2022 yılı Raman Bayramı ikramiyeleri yarından ...
Ege'nin 'ucuz' tatil rotası!
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala yurt genelindeki kamp alanlarında ...
150 personel alacağını duyurdu
Kültür ve Turizm Bakanlığı, taşra teşkilatında çalıştırmak üzere 154 sözleşmeli ...
 
Bakan Dönmez'den Kılıçdaroğlu'na: İşte ispatı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP Genel Başkanı Kemal ...
Depozitolu ambalaj uygulaması nasıl olacak?
Depozitolu ambalajlara standart getirilmesi için hazırlıklar sürüyor. ...
İşsizlik ödemeleri bayram öncesi yapılacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işsizlik sigortası ödemelerinin ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva