HABERLER>POLİTİKA
3 Mart 2016 Perşembe - 13:10

AK Parti Konak: CHP camiye de karşı!

113 mahallesiyle İzmir'in en büyük ilçelerinden biri olan Konak'a son 10 yılda cami yapılmadığını belirten AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, "Dedelerimiz ve babalarımızdan sonra bizler de CHP'nin camii düşmanlığına şahit oluyoruz" dedi.

AK Parti Konak: CHP camiye de karşı!

Konak Belediye Meclis toplantısına, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Çınarlı'ya yapılmak istenen camiye tartışma konusu oldu.

113 mahallesiyle İzmir'in en büyük ilçelerinden biri olan Konak'a son 10 yılda cami yapılmadığını belirten AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, "Dedelerimiz ve babalarımızdan sonra bizler de CHP'nin camii düşmanlığına şahit oluyoruz" dedi.

Mecliste cami tartışması
Önceki gün yapılan Konak Belediye Meclis toplantısına geçtiğimiz yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan imar değişikliği ile dini tesis alanına çevrilen Çınarlı'daki eski Özel İdare binasıyla ilgili yaşanan tartışmalar damga vurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ardından Konak Belediyesi de taşınmazlardaki mevcut plan kararlarını koruyarak Milli Emlak tarafından gelen itirazları reddetti. Belediye meclisinin onayına sunulan talep CHP'li üyelerin ret oyları ile geri çevrildi. AK Partili Tevfik Erdoğan, Defterdarlık Milli Emlak Dairesi tarafından sunulan itirazların kabul edilmesini istedi ve belediyenin tutumunu eleştirdi.

CHP'de cami düşmanlığının hortladığını söyleyen AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, "113 mahalles bulunan Konak'ta son 10 yılda yapılan yeni bir camii yok. Sadece birkaç tane apartman dairesi mescide dönüştürüldü. Onlara da ruhsat verilmiyor. Konak'ta imar planlarında ibadethane olarak ayrılmış yer yok. CHP'nin genlerinde cami karşıtlığı var. CHP'nin tek parti iktidarı döneminde camilerin ahıra dönüştürülüp, yıkıldığı farklı amaçlarla kullanıldığı bir gerçek. Anlaşılmaz olan bugünkü CHP'de de aynı hastalığın Konak'ta nüksetmiş olmasıdır. CHP'de cami düşmanlığı hortladı. Ancak bu caminin Çınarlı'da yapılmasını engellemeye güçleri yetmeyecek" diye konuştu.

Büyükşehir dava açtı, kaybetti
Çınarlı Mahallesi'ne yapılması planlanan caminin İzmir'in ve Konak'ın çok önemli bir ihtiyacı olduğunu hatırlatan AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, "Çınarlı'ya yapılacak caminin projesi büyük ve cemaatin rahatlıkla cenazelerde sığabileceği birebir Selimiye Camii modelinde. Yer kamunun. Özel idareden Diyane İşleri Başkanlığı'na devredilmiş. Diyanet İşleri Başkanlığı da proje geliştirdi. Caminin yapılacağı nokta şehrin nüfusunun yüzde 50'sinden fazlasını oluşturan ilçelerin kesişme noktasında yer alıyor. Proje Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından uygun bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu projeye dava açtı ve kaybetti. Burada bir cami ihtiyacı olduğuna binaen işlemin doğru olduğu yönünde mahkeme kararı var" diye konuştu.

Konak'a 10 yılda tek cami yapılmadı
Mahkeme kararına rağmen CHP'li Konak Belediyesi'nin imar planıyla oynayarak yetki gasbı yapmak istediğini vurgulayan Başkan Yıldırım, "Hedef cami projesini engellemek. Bu vebal onların boynundadır. AK Parti grubu olarak plan değişikliklerine hayır oyu kullandık. Plan değişikliklileri öncesi arsa sahibi olan kuruma danışılması gerekiyor. Müftülüğe danışılmadı. Niyet cami projesini engellemek olduğu için yetki gaspının peşindeler. Son 10 yıl içerisinde 113 mahallesi bulunan Konak'a yapılmış tek bir cami yok. Sadece birkaç tane apartman dairesi mescide dönüştürüldü. Buralara da belediye ruhsat vermiyor. Dairelerden dönüştürülen mescitler de kaçak olarak görünüyor" şeklinde konuştu.

Bu zihniyet camilere şaşı bakıyor
Yıldırım konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "İnsanlar ibadetlerini derme çatma apartman dairelerinden bozma mescitlerde yapmak zorunda kalıyor Bunun tek sebebi bu zihniyetin camilere ibadethanelere şaşı bakışıdır. Konak'ta imar planlarında ibadethane olarak ayrılmış yer yok. Belediye imar düzenlemesi yapılırken kentin ihtiyaçlarına öncelik tanımak zorunda. Bu ihtiyaçların en önemlilerinden birisi de vatandaşlara ibadet alanları oluşturulması. Bilinçli ve kasıtlı olarak imar planlarında ibadethane yeri ayrılmıyor. Konak'ta pek çok mahallede ezan sesi duyulmuyor. Alsancak, Güzelyalı, Göztepe gibi Konak'ta bir çok semtte ecdadımızın bize yadigar bıraktığı emanet ettiği tarihi camiler olmasa ibadet yapılacak yer bulunamayacak. Ezan sesi duyulmayacak. Konak Türkiye'de değil mi?"

Camiyi engellemeye güçleri yetmeyecek
CHP'nin genlerinde cami karşıtlığı olduğunu ifade eden Temel Yıldırım, "CHP'nin tek parti iktidarı döneminde camilerin ahıra dönüştürüldüğü, yıkıldığı, farklı amaçlarla kullanıldığı bir gerçek. Anlaşılmaz olan bugünkü CHP'de de aynı hastalığın Konak'ta nüksetmiş olmasıdır. Ancak kamuoyunun talebi doğrultusunda bu caminin Çınarlı'da yapılmasını engellemeye güçleri yetmeyecek. CHP'de cami düşmanlığı hortladı. Bunların genlerinde cami ibadethane karşıtlığı var. Zaman çağ değişiyor. CHP'de cami düşmanlığı kafası değişmiyor. Millete rağmen siyaset yapılamayacağını anlamıyorlar. İzmir'de de Konak seçmeni de günü geldiğinde gerektiği dersi verecek. Bunlarda vatandaşa verilen hizmeti engellemek geleneksel hale geldi. Camiyi engelliyorlar. Tüneli engelliyorlar. Stadı engelliyorlar. Tek yaptıkları hizmetleri baltalamak. Gölge etmeseler İzmir bugün olduğundan çok daha ileri bir durumda olurdu. Dedelerimiz ve babalarımızdan sonra bizler de CHP'nin cami düşmanlığına şahit olduk. Demek ki tarih tekerrürden ibaret. Konak'ta hizmete ibadethaneye bakışları ortada demek ki Türkiye'yi yönetseler var olan camileri de kapatırlar" şeklinde konuştu.

 
Flaş gelişme: 2 teröristin örgütü belli oldu
 
MHP İzmir Bahçeli’ye gidiyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sertel’i şikayet eden isim partide doğum günü partisinde!
CHP’de gerçekleştirilen önseçim sürecinde Milletvekili Atilla Sertel’in ...
AK Partili Kalkan’dan İzmir’e TKDK müjdesi!
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 42 ilden sonra İzmir’de kuruluyor.
‘Kılıçdaroğlu’nun takımı’: Kimler danışman oldu?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "A takımı" olarak nitelendirilen ...
 
Balbay’dan o hastanenin kapatılmasına sert tepki!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, İzmir Karşıyaka’daki Zübeyde ...
“Türkiye, Suriye denkleminin dışına itildi!”
CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "Türkiye'nin ...
Günay’dan sert sözler: Erdoğan bölünmeye...
Ertuğrul Günay: Cumhurbaşkanı’nın hukuk kurallarını çiğnemesi bizi bölünmeye sürüklüyor...
 
Bahçeli: Cumhurbaşkanı adeta savaş açtı!
MHP Lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Anayasa Mahkemesi'nin gazeteciler ...
Uğur Dündar’dan Ali Engin hakkında suç duyurusu!
Gazeteci Dündar, Halk Arenası programına ilişkin ‘para iddiası’nda bulunduğu ...
Başbakan Davutoğlu’ndan Anayasa mektubu!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a hitaben bir mektup kaleme aldı.
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva