HABERLER>POLİTİKA
25 Nisan 2022 Pazartesi - 21:09

AK Parti İzmir'de 'vefa' iftarı… Kim/ne mesaj verdi?

Ramazan ayı kapsamında AK Parti İzmir'de geçmiş dönemlerde görev almış isimler ile ‘Dünden Bugüne Yol Arkadaşlarımızla Vefa İftarı' etkinliğinde bir araya gelindi. Düzenlenen iftar sonrası konuşan eski bakan ve milletvekillerinin hedefinde ise Cumhuriyet Halk Partisi yönetimindeki yerel yönetimler yer alırken, yapılan özeleştiriler dikkat çekti.

AK Parti İzmir de  vefa  iftarı… Kim/ne mesaj verdi?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Teşkilatı, ‘Dünden Bugüne Yol Arkadaşlarımızla Vefa İftarı' etkinliği kapsamında partide geçmiş dönemlerde görev alan siyasiler ile bir araya geldi.

AK Parti İzmir İl Binası bahçesinde düzenlenen iftar programına ev sahibi AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin yanı sıra, Eski Ekonomi Bakanı ve geçmiş dönem AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi, önceki dönem Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AK Parti İzmir Milletvekilleri Necip Nasır, Ceyda Bölünmez Çankırı, Mahmut Atilla Kaya, önceki dönem İl Başkanları Bülent Delican, Ömer Cihat Akay, önceki dönem, önceki dönem milletvekilleri Nesrin Ulema, Hüseyin Kocabıyık, Tevfik Ensari, Tuğrul Yemişçi, İsmail Katmerci, Necip Kalkan, Rıfat Sait, AK Parti eski Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy,  AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve çok sayıda partili katıldı.

DİKKAT ÇEKEN 'GÜLSUYU' DETAYI
Düzenlenen iftar yemeğinde AK Parti ilginç bir hamleye de imza attı. İftar da konukların rahatsız olmamasını hedefleyen il yönetimi zirai alanlarda kullanılan ilaçlama dronu ile iftar alanı üzerinde 'gülsuyu' kokusunu püskürtü.

GÖNÜL: LİDERİNİ BULAN MİLLETİN YAPAMAYACAĞI HİÇBİR ŞEY YOKTUR
Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül konuşmasında geçmişten örnek vererek, "Bu Ramazan gecesinde biraz da neydik ne olduk diye düşünmenin faydası var... 2004 yılında İstanbul'da NATO zirvesi toplantı ve gala yemeği verildi... Bizim masada ABD Savunma Bakanı, İngiliz Savunma Bakanı vardı. Masaya oturduğumuzda baktım, ABD Savunma Bakanı etrafa bakıyor... Neye baktığını sorduğumda bir zamanlar bütün dünyanın oradan idare edildiğine baktığını söyledi. Bugün BM'nin yaklaşık 4'te 1 üyesi bizim eski vilayetlerimiz. Sömürgeler değil, vatanımız. Bu kadar büyük ve muhteşem olunca sizinle uğraşanlar çok oluyor. Batı fikir üretemez oldu ancak entelektüel seviyesi yükseldikçe yükseliyor. Onlara telkin edilen din de onları tatmin etmez oldu. Avrupa'da her yıl 50 bin civarında Hıristiyan, Müslüman olmaya başladı ve bundan büyük endişeye düştüler. Asıl darbeyi İslama 11 Eylül ile vurmaya çalıştılar. Bizim kültürümüz, inancımız ana nehir gibi. Ancak bu nehrin başında iyi bir lider olmalı. Tıpkı Turgut Özal gibi… Liderini bulan milletin yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Tıpkı şu an olduğu gibi" dedi.

ZEYBEKÇİ: İZMİR MUTLAKA AMA MUTLAKA AK PARTİ HİZMETKARLIĞI İLE TANIŞACAK
Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise İzmir'de 1'inci parti olacaklarını belirtirken, "Ramazan ayının bereketi ve güzellikleri ile İzmir'in bir çok yerinden geldiniz. Bir vesile oldu... Biz bugün baktığımızda, 2019 Mart'ında dediğimiz gibi; İzmir bu coğrafyanın en güzel kenti. Allahın izni ile İzmir mutlaka ama mutlaka AK Parti hizmetkarlığı ile tanışacak. Ancak biz ister ve çalışırsak. Birlik ve beraberliğimiz sürdürürsek mutlaka olacak. İlla ki Konak Meydanı'nda o zeybek oynanacak. Bugüne kadar aldığımız en iyi oyu alacağız hedefimiz olmayacak. İnşallah İzmir'de AK Parti birinci olacak. Türkiye'nin her şehrinde olduğu gibi Türkiye'de alnı açık yürüyecek bir tek parti vardır, o da AK Partidir" açıklamasında bulundu.

SÜREKLİ: YENİ BİR ÇALIŞMA METODUNA GEÇTİK
İftar sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, geçmiş dönemde görev yapan partililer ile hiç kopmadıklarına vurgu yaparken, "Sizleri görmek ne güzel geçmişi olmayanın geleceği olmaz... Vefa'nın İstanbul'da bir semt olmadığı düşüncesini yerleştirmek için çalışıyoruz. Göreve gelir gelmez, kurucularımızı, mahalle başkanlarımızı, ilçe başkanlarımızı evlerinde ziyaret ederek bu çalışmalara başladık. Sonra toplu vefa yemekleri yaptık. Bölgelerde toplantılar yaptık. Pandemi şartlarında toplantılar yapamadık, telefonla aradık, online toplantılar yaptık. İrtibatı kesmedik, kesmeyeceğiz. Biz güçlü bir aileyiz! Bu ailenin lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, dünya lideri. Ona layık olmak için çalışacağız. En sonunda; Toplu iftarlar yapıyoruz, bölgelerde toplantılar yapıyoruz. Ancak arkadaşlarımız ile birebir diyalog kuramıyoruz... Yeni bir çalışma metoduna geçtik. Geçmişte göre yapan arkadaşlarımız 30 kişilik gruplarla davet ediyoruz. Onları tek tek dinliyoruz. Şimdiye kadar 4 grup çağırdık ve onlarla dertleşip konuştuk. Arkadaşlarımız ilk günkü heyecanı taşıdığını görüyoruz. Sizinle başladık, sizlerle devam ediyoruz. Siz varsanız bu teşkilat var. Ramazandan sonra geçmişte görev yapan arkadaşlar için il binamızda bir birim oluşturuyoruz. Onların taleplerini yerine getirmek için... 2023'te Cumhurbaşkanımızı en yüksek oy ile seçtirmek için çalışıyoruz, çalışmaya devam ediyoruz. Durmak yok, yola devam" dedi.

KAYA: İZMİR'DE DAHA İYİ OY ORANLARI MÜMKÜN
Milletvekilleri adına konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Bugün geldiğimiz nokta, partimizin bir yandan 600 bin üye sayısına giderken bir yandan İzmir'de 1,5 milyona doğru gidiyoruz. Çok daha iyi oy oranlarını alabilmemiz İzmir'de mümkün. Ramazanın bereketini bu ay ki çalışmalarımızda İzmir'in her sokağında gördük. Çalışmalarımız biraz daha genişletmemiz lazım. Partimizin kurulduğu günden bu güne muhasebemizi yaparak inşallah 2023 seçimlerinde şimdiye kadar almış olduğumuz sonuçlardan bile iyisini alarak Cumhurbaşkanımız yine birinci çıkartacağız" diye konuştu.

AŞLIK: TANKLARLA BİZİ EZEMEYENLERİN SANDIKTA EZMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ
Geçmiş dönem milletvekilliği görevini yürüten ve eski vekiller adına konuşan Ali Aşlık, "Biz AK Partiyi kurarken hayallerimiz vardı ve bu hayallerimizin ötesine geldi... Hayallerimizin ötesinde işler yapıldı... Daha da yapılacak. Biz tarih yazdık ama önemli olan yazmak değil okumayı bilmek. Okumada zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Günübirlik sıkıntılarımız olabilir dünyayı takip edenler bilir. En iyi durumlarda olanlardan birisi Türkiye. Bu coğrafyanın ağır bedellerini ödedik ama bu coğrafyanın nimetleri de var. Bu millet bu coğrafyanın nimetlerini de yiyecek. Bizler, tanklarla bizleri ezmelerine izin vermedik. Tanklarla bizi ezemeyenlerin sandıkta ezmesine de izin vermeyeceğiz. Biz, yaptığımız her hareket ne getirip götüreceğini hesap etmeliyiz. Bunu yaptığımızda 2023’te güçlü Türkiye'yi kuracağız" dedi.

KATMERCİ: DAHA FAZLA ÇALIŞMAMIZ LAZIM
Eski kurucu il başkanı İsmail Katmerci, toplantılar olduğunda yüreğinin kıpır kıpır olduğuna dikkat çekerek, "Kırk yıldır görmediğim kardeşimi görmüş gibi oluyorum. Ben kurucu il başkanlığından geldiğim için, bizimle birlikte çalışan tüm kardeşlerime minnet duyuyorum. Canla başla ibadet edercesine bütün kardeşlerim AK Parti diye çalıştı. İyi ki AK Partili olmuşuz, iyi ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu partiye üye olmuşuz. 2002 seçimlerinde İzmir'in 22 milletvekili vardı ve 4-4 olmak üzere toplam 8 milletvekili çıkartıyorduk. Bugün 28 milletvekili var ancak yine 8 milletvekili çıkartıyoruz... Demek ki daha fazla çalışmamız lazım" ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de fabrika yangını: Kağıt deposu alev aldı!
 
İzmir açıklarında 108 göçmen kurtarıldı, 31 göçmen yakalandı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 26 Nisan 2022 Salı 09:41

kol kola yürüdüğünüz feto zamanında istediği atamaları size yaptırdı. Herkes zaman gazetesi alıyordu. sonra o atamasını yaptıklarınız tank ile tüfek ile milletin karşısına çıktı. sisin milletin vekaletini alan olarak suçunuz nedir? kandırıldık deyip mağduru oynamak ne kadar iş yapar izmirde?

Yorumu oyla      3      3  
26 Nisan 2022 Salı 08:03

Kendilerinin çalıp kendilerinin oynadıkları bir iftar olmuş. Konuşulanların ciddiye alınır bir tarafı yok

Yorumu oyla      5      3  
otogar metrosu 26 Nisan 2022 Salı 00:32

ruyalardasınız.. bırak izmiri bence bursayı bıle kaybettınız..izmire gram metro yapmayan akpye izmirden oy çıkmaz çıkmadı zaten..

Yorumu oyla      5      3  
Vatandaş 25 Nisan 2022 Pazartesi 23:24

Bu parti içinde bir çok değişik kesimlerinden düşünce yapısına sahip insanlar vardır,yerel seçimlerde belediye meclis üyelerini izmir örgütü belirleyemedi, tabi ki seçimlerde büyük oy kayıbı oldu,bu konuyu belediye başkanları ve büyük şehir belediye başkanı adayı Zeybekçi çok iyi biliyor,umarım gelecek seçimlerde aynı taktik yapılmaz...

Yorumu oyla      5      4  
Selda 25 Nisan 2022 Pazartesi 23:08

İftar yemeği mi,siyasi propaganda alanı mı, yetmedi mi dini siyasete bulaştırmanız !

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel hükümete yüklendi: Testiyi doldurma dönemi!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kesilen elektriği ...
Meclis yaşlılar için devrede: Sorunlar araştırılacak!
TBMM, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar için mesai yapacak. Türkiye nüfusunun ...
AK Parti İzmir Ramazan mesaisinde... Dört ilçede mesaj yağmuru
Ramazan boyunca evlerden taksi duraklarına; öğrenci yurtlarından ilçe ...
 
CHP'li Bakan'dan 24 Nisan çıkışı: Soykırım iddiasını kabul etmiyorum!
Ermeni Soykırımı iddialarıyla ilgili çıkan tartışmaları değerlendiren ...
Elektrik dağıtım şirketinden açıklama geldi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği evin elektriğinin kesik ...
AK Partili Çelik: Pahalılık bayramdan sonra düzelecek
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son aylarda artan fiyatlar ve hayat pahalılığıyla ...
 
CHP'li Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin ...
CHP'li Purçu'dan 'hak ihlali' vurgusu: İzmir'deki koğuşlarda kaç kişi kalıyor?
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, cezaevi koşullarına ilişkin 25 soruluk ...
CHP'li Bakan o araçları sordu: Bunu nasıl açıklıyorsunuz?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Ak Gençlik Ocakları” adlı derneği Meclis gündemine taşıdı.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva