HABERLER>POLİTİKA
9 Şubat 2024 Cuma - 09:14

AK Parti İl Başkanı Saygılı’dan, CHP’li Aslanoğlu’na ‘ATS’ önerisi: Adaylara navigasyon kursun!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na ilçe belediye başkan adayları için öneride bulunarak “Kendisine şunu tavsiye ederim. Aday takip sistemi (ATS) kursun. Bilmediği ilçeye gidip gitmediği, sokakları dolaşıp dolaşmadığı ve en azından doğru yerde mi diye bakması lazım. Bununla birlikte ilçe belediye başkan adaylarına navigasyon da kurması lazım. Çünkü çoğu gittiği ilçenin sokaklarını bilmiyor” dedi.

AK Parti İl Başkanı Saygılı’dan, CHP’li Aslanoğlu’na ‘ATS’ önerisi: Adaylara navigasyon kursun!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın konuğu oldu.

Programın gündeminde ise yerel seçimler ve CHP’deki ithal aday tartışmaları vardı. CHP, kurultay sürecinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de dahil olmak üzere kentte 3 mevcut belediye başkanı dışındaki tüm belediye başkanlarını aday göstermeme kararı almıştı. Adayların belirlenmesinin ardından ise bazı belediye başkan adaylarının aday gösterildikleri ilçelerde ithal aday tartışmaları yaşanmış ve tepkiler oluşmuştu.

ASLANOĞLU, ADAY TAKİP SİSTEMİ KURSUN
Saygılı konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Narlıdere'de oturan Karşıyaka'da, bilmem başka yerde oturan başka yerde gösteriliyor. Ben CHP adaylarının nerede oturup nerede aday gösterildiğini söylemek istemem. Ancak Şenol Aslanoğlu'na şunu demek isterim. AK Parti'de aday belirleme sürecinde kullanılan kriterleri ortaya koyamayan bir CHP il ve ilçe başkanın müdahil olmadığı fikrini ortaya koyamadığı bir süreç yaşandı. Kendisine şunu tavsiye ederim. Aday takip sistemi kursun. Bilmediği ilçeye gidip gitmediği, sokakları dolaşıp dolaşmadığı ve en azından doğru yerde mi diye bakması lazım. Bununla birlikte ilçe belediye başkan adaylarına navigasyon da kurması lazım. Çünkü çoğu gittiği ilçenin sokaklarını bilmiyor. Varsa il başkanlıklarında bir merkez navigasyonu en azından o sokağın şu sorunu var diye gösterebilirler. Çünkü adaylar sorunları bilmiyor” ifadelerini kullandı.

CHP ADAYLARININ BOĞAZINDA İPLİK VAR
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun “CHP’nin adayları AK Parti’nin adaylarından 10 gömlek fazla iyidir” demesi ile ilgili olarak ise Başkan Saygılı, “Beden ölçüsü derken neyi kastediyor? Kendisi bu ifadede ne anlatmak istediğini açması lazım biraz daha. Hangi kriterleri ifade ettiğini biraz daha açsın ki kamuoyu da anlasın. Halkın içinden insanların siyaset dilinde böyle ifadeleri yok. İlçesini bilmeyen, aday gösterildiği yerde en ufak söylemleri olmayan kişi ile 50-60 yıldır ilçesinde doğup büyümüş, komşusunun acı, tatlı gününde yanında olmuş, sokaklardaki sorunları bilen adaylarımız ile karşılaştırmayı hangi kıyasla yaptığını açıklasın ki biz de bilelim ve cevap verelim. 21 yılı aşan iktidar dönemimizde Cumhurbaşkanımızın bir kriteri var. Böyle bir liderimizin olmasının tadını çıkarıyoruz. Bir partinin lideri varsa sürdürülebilir bir politikası vardır. Eğer bir şehirde adayın tanıtımı yapıldıysa o aday bizim canımız ciğerimizdir. CHP ilçe belediye başkan adayları ile ilgili birkaç cümle kursam korkarım ki hemen görevden alırlar. CHP'de İzmir gibi yerde ilçe belediye başkan adayı çıkarıyor ve onun videosu çıkınca hemen aday değiştiriliyor. Bunların sayısı artabilir. 30 ilçe belediye başkan adayının tamamının 20 Şubat'a kadar psikolojisini düşünebiliyor musunuz? Bu insanlar sahaya çıkıp halkla tokalaşmadan başka ne yapabilirler? Proje mi açıklayacaklar? Adaylar sanki açık cezaevinde gibi… Saha boş. CHP’den aday olan arkadaşımız anlattığını anlatsa da 3 gün sonra görevden alınabilir. Adayların boğazında iplik olduğu süreçte ilçe için mücadele verebilirler mi? CHP'nin geldiği noktadan üzülüyorum. CHP adaylarının psikolojisini anlıyorum ve üzülüp acıyorum. Bir şey ya yapılır ya yapılmaz. Yapılıyorsa da adam gibi arkasında durulur. Her yerde bir kavga var. Bir yerde kavga olunca değiştiriliyorsa başka ilçede de CHP seçmeni der ki biz daha fazla bağıralım ki değişsin” değerlendirmesini yaptı.

HASTANE TARTIŞMALARINA YANIT!
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan adayı Mehmet Sadık Tunç’un bakanlıkların yatırımlarını kendi vaadi olarak anlatması ile ilgili olarak gelen eleştirilere yanıt veren Saygılı, “Tunç Soyer Bey, Hamza Bey’in partideki genel başkan yardımcılığı döneminde kendisiyle görüşerek mezarlık konusunu gündeme getirdiler. Hamza Dağ başkanımızın ortaya koymuş olduğu çalışmalar var. Sen bakan değilsin, niye bizim mezarlık problemi çözüyorsun mu demeliyiz o zaman? Yapılan bir güzelliği ilçe belediye başkan adayının söylemesi ve il başkanın sosyal medyadan cevap vermesi... Orada ilçe başkanı ya da ilçe belediye başkan adayının cevap vermesini beklerdim. Bizi gereksiz konular ile polemiğe sokamaz CHP. Kimseyi ayırt etmeden özgürlükçü, Atatürk ilke ve inkılapları ile yaşayan bu şehri yönetmeye talibiz. Vatandaşlarımızın bize 1 dönem fırsat vereceklerine inanıyoruz. Bunu sahada görüyoruz. CHP'nin ona buna saldırarak değil de gerçek belediyeciliği hatırlamak için bir mücadele verip ekip kurmalarını kendisine tavsiye ediyorum” açıklamasını yaptı.

 
SPK'dan yeni halka arza onay!
 
Uyuşturucu tacirlerine operasyon: 456 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KISA BİR NOT 9 Şubat 2024 Cuma 11:56

Sayın SAYGILI, Sayın DAĞ'dan da rica edilmişti ama sizden de bir ricada bulunsak... Ankara'yı bir arasanız da şu Mazot zammını bari simit artışlarının ertelendiği gibi bunu da erteletseniz(!). Pazartesi Mazota yine yaklaşık 1.5 lira zam gelecekmiş de... hatta aramışken bu arada; maaşları aşan kiraları, bulunamayan ilaçları, etin çok pahalı olmasından dolayı alınamadığını, imar barışından dolayı kentlerin talanını ve örneğin Kaz Dağlarında yaşanan doğa talanı ile birde bir Bakanın Muğla'daki sit alanında yaptırmaya çalıştığı otel işini bir daha gözden geçirse .... ne dersiniz Sayın SAYGILI? Size güveniyoruz Sayın SAYGILI bunların hepsini Ankara'ya aktaracağınıza...

Yorumu oyla      5      3  
VfV 9 Şubat 2024 Cuma 10:48

Binali Yıldırım, Nihat Zeybekçi kaybolmadıysa İzmir'de CHP adayları hiç kaybolmaz merak etme.

Yorumu oyla      3      2  
Bir şans derken? 9 Şubat 2024 Cuma 10:44

2002'den beri iktidardasiniz, daha bir şans istiyorsunuz. 22 yıl sonra ekonominin geldiği durum ortada. 200 liraya yarım kilo et alınmıyor. Belediye size geçse ne olacak? İstanbul 30 yıl sizdeydi; Ne oldu? Şehir çok düzenli, hiçbir sorunun olmadığı bir yer hâline mi geldi? Ankara öyle. Abuk sabuk yerlerde gökdelenler yapıldı. Toplu ulaşım İzmir'den net kötü. Trafik berbat.

Yorumu oyla      8      2  
9 Şubat 2024 Cuma 10:20

Sanki Hamza dağ her yeri biliyor o da kütahyalı izmirle vekili olması dışında ne okul ne iş bağlantısı var

Yorumu oyla      8      5  
BİLGİ NOTU 9 Şubat 2024 Cuma 09:37

Sayın SAYGILI, İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 ilçe 1295 mahallesinde tüm sokak ve dış kapı numaralarını Türkiye'de en başarılı ve takdir görmüş bir uygulaması ile adrese erişimde sıkıntı yaşanmasın diye zaten çözmüştür. İBB'nin tüm yetki alanındaki yaklaşık 57bin sokağın %100 'de "Mavi Renkli" sokak isim ve numaralarının yazılı olduğu levhaları görürsünüz. Bu hizmetten kısıtlama getirilmeden tüm izmirliler gibi zaten farkında olmadaN siz de yararlanmaktasınız. Tüm İzmir halkı sokakta mutlaka bu levhaları görerek nerede olduğunu zaten biliyor bu konuda içiniz rahat olsun. NOKTA

Yorumu oyla      7      2  
eskiköy 9 Şubat 2024 Cuma 09:28

gsziemırliler morardı.....

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... O başkan iki şehri birden taşıyacak!
Mehmet KARABEL yazdı... O başkan iki şehri birden taşıyacak!
AK Partili isimler YRP'den aday oldu
AK Partili Samsun Lâdik Belediye Başkanı Adnan Topal ve Bursa Kestel Belediye ...
Cumhur İttifakı adayı Dağ: İlk işimiz suyu yüzde 50 indirmek olacak!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, 1 Nisan itibarıyla ...
 
Büyükşehir Adayı Tugay Bornova'da konuştu: Her sorununuzda ilk ben koşacağım
Bornova Çamdibi'nde düzenlenen mitingde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye ...
Bahçeli'den Aliyev'e tebrik telefonu
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i seçimde ...
İzmir’de bir ilçede dengeleri değiştirecek transfer!
İYİ Parti’nin Buca Belediye Başkan Adayı Suat Nezir oldu. Nezir, düzenlenen ...
 
Büyükşehir Adayı Tugay destek istedi ve ekledi: İzmir'e hizmet etmemizi kimse engelleyemez!
Ege Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nde konuşan İzmir Büyükşehir ...
'Türkiye artık eski Türkiye değil'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütleri üzerinden Türkiye'ye ...
CHP’li Aslanoğlu’ndan Saygılı’ya gülücüklü ‘logo’ yanıtı!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva