HABERLER>POLİTİKA
30 Aralık 2021 Perşembe - 14:06

AK Parti Hızal’dan ‘aktarma’ çıkışı: Ayıp üzerine ayıp eklediler!

İzmir'de 2022 yılının Ocak ayından itibaren toplu taşıma ücretlerine gelecek zamların açıklanması sonrası tepki gösteren Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "Tunç Soyer, söz vermesine rağmen aktarmayı ücretli hale getirerek 90 dakikayı fiilen ortadan kaldıran bir belediye başkanı olarak tarihe geçecek. Bu da İzmirlilere verdiği sözleri ne kadar tutmadığını ve samimiyetsiz olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi. 90 dakikayı ücretli hale getirdiğiniz bir de aktarma ücretine zam yaptınız… Yani ayıbınızın üzerine bir ayıp daha eklediniz" dedi.

AK Parti Hızal’dan ‘aktarma’ çıkışı: Ayıp üzerine ayıp eklediler!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Son dönemlerde Türkiye'de yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve özellikle döviz kurundaki artış sonrası petrol ve petrol türevi ürünlerin fiyatlarında artış yaşandı. Özellikle büyük kentlerde 'yoğun trafik' sorununu aşmak için yerel yöneticiler vatandaşları bireysel araçlardan ziyade toplu taşıma kullanması çağrısını sık sık yinelerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 29 Aralık tarihinde kent genelinde uygulanacak olan yeni ücret tarifesini açıkladı. Buna göre ilk biniş ücreti 3 lira 46 kuruştan 4 lira 70 kuruşa çıkarıldı.

Belirlenen fiyata vatandaşlardan tepkiler gelirken, İzmir'de geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talimatı ile ücretli hale getirilen aktarma ücretlerine de zam geldiği duyuruldu. Buna göre 2022 yılı Ocak ayından itibaren ilk binişi 4 lira 70 kuruş olan toplu ulaşımda, ikinci biniş olan ilk aktarma ücreti 50 kuruştan 90 kuruşa çıkarıldı. Yine 50 kuruş olarak belirlenen üçüncü biniş yani ikinci aktarma ücreti ise 66 kuruş olarak belirlendi.

Geçmişte uygulanan 90 dakikalık ücretsiz aktarma süresi 120 dakika ve ücretli aktarma modeline çevrilirken kent genelinde ücretli aktarma tartışmalara neden olmuş ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partili üyeler sık sık karşı karşıya gelmişti. AK Partili üyeler ücretsiz aktarmalı olan 90 dakikalık sürecin geri gelmesini talep etmiş ancak bir karşılık alamamıştı.

İZMİRLİLERİN BİR NOKTADAN BAŞKA BİR NOKTAYA GİDEBİLMESİ İÇİN EN AZ İKİ ARAÇ LAZIM
Aktarmanın ücretli oluşu sık sık meclis gündemine gelmeye devam ederken, yeni yıl ile birlikte aktarma ücretlerinin de artması sonrası AK Parti'den tepki gecikmedi. Ege'de Sonsöz'e konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal  90 dakikanın geri gelsin çağrısında bulunurken, "İzmir'deki ulaşım sistemin temel sorunu aktarma üzerinde kuruluyor olması. Bunun sebebi İzmir Büyükşehir Belediyesi. İzmir'de bir vatandaşın bir yerden başka bir yere gidebilmesi için en az iki araç kullanması gerekiyor. İzmir gibi bir şehirde geçen yıla kadar, yani Tunç Soyer dönemi öncesine kadar aktarma sisteminde ikinci binişlerde insanlar ücretsiz faydalanırken, Tunç Soyer adaylık döneminde '90 dakikayı kaldırmayacağım' demesine rağmen aktarmayı ücretli hale getirerek İzmir ulaşım sistemindeki tek doğruyu ortadan kaldırdı. Bugün de bu aktarmaya zam yaparak insanları tekrar mağdur etti. Temel sorun budur. İnsanları hem aktarma sistemine muhtaç edeceksiniz hem de aktarmayı ücretli yaparak vatandaşları mağdur edeceksiniz… Burada İzmirlilere yapılmış çok büyük bir haksızlık var. İzmirliler 90 dakikanın ücretsiz şekli ile yeniden hayata geçirilmesini defalarca dile getirdiler. Biz de bunu defalarca söyledik ve önergeler verdik partimiz olarak. Tunç Soyer, İzmir'deki ulaşımda aktarma sistemini ücretli hale getirerek olumsuz manada kendini tarihe yazdırtacaktır" dedi.

AYIBINIZIN ÜZERİNE BİR AYIP DAHA EKLEDİNİZ
Tunç Soyer'in seçim döneminde verdiği sözü hatırlatarak eleştirilerde bulunan Hızal, "Ulaşım sistemi bu aktarma ile birlikte belki de Türkiye'nin en pahalı ulaşım sistemi olmuş olabilir. Sosyal belediyecilik anlayışı bu demek değildir. Bizler elbette ki ESHOT'un kar yapmasını beklemiyoruz, ESHOT İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir kuruluşu ve yeri geldiğinde de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilen bir kuruluş. Bu finansmanı daha yukarı çekilerek İzmirlilerin mağdur edilmemesi lazımken, hem İzmir Büyükşehir Belediyesi 'den finanse edilmesi hem de yükü İzmirlilerin üzerine yıkmak doğru değil. Burada İzmirliler işe giderken, ihtiyacını karşılamak için bir yere giderken en az iki araç kullanmak zorunda kalıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Sayın Mustafa Özuslu'nun mecliste yaptığı gibi pirinç ve arpa hesabı ile bu olmuyor. İnsanlar aktarma sisteminden ekstra ücret ödeme zorunda kalıyorlarsa İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmirlilerin cebine göz dikmiş demektir. Yıllarca aktarma sisteminin eksikliğini ortadan kaldırmak için yapılmıştı ücretsiz 90 dakika projesi. Ancak maalesef Tunç Soyer, gelip söz vermesine rağmen aktarmayı ücretli hale getirerek 90 dakikayı fiilen ortadan kaldıran bir belediye başkanı olarak tarihe geçecek. Bu da İzmirlilere verdiği sözleri ne kadar tutmadığını ve samimiyetsiz olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi. 90 dakikayı ücretli hale getirdiğiniz bir de aktarma ücretine zam yaptınız… Yani ayıbınızın üzerine bir ayıp daha eklediniz" diye konuştu.

 
Yılbaşında hangi önlemler alınacak?
 
7 Avrupa ülkesinden Türk yolculara yasak!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 31 Aralık 2021 Cuma 00:50

Ben şunu anlamıyorum "sen o kadar zam yaptın ben şu kadar" yahu kim ne zam yaparsa yapsın sonuç aynı, çıkan vatandaşın cebinden çıkıyor. Akp'li yetkili doğru söylemiş ama biraz da ülke genelinde etkili olan zamlara da yorum yapsa en azından samimiyetini görmüş oluruz ama bizde öyle siyasetçiler yok. Hangi chpli sosyal belediyeciliği savunup 90 dk uygulamasının kaldırılmasına itiraz etti? Bu siyasi partilerdeki zihniyetsizler topyekun değişmedikçe -ki bunları siyasi parti binasının önünden bile geçirmeyeceksin- ülke ASLA DÜZELMEZ. Mevcut siyasilerle ülkenin düzeleceğini zanneden varsa...

Yorumu oyla      2      3  
karşıyaka da yaşa. 30 Aralık 2021 Perşembe 21:28

merkezi hükümet akaryakıt başta olmak üzere tüm ürünlere zam yaparken ses yok, ulaşım zammı olunca konuşuyorlar..

Yorumu oyla      2      3  
Akaryakıt fiyatları uçmuş 30 Aralık 2021 Perşembe 17:20

Zam niye geliyor ki! Halbuki ekonomi süper , dünya bizi kıskanıyor.

Yorumu oyla      2      3  
30 Aralık 2021 Perşembe 17:02

Cankuş siz benzine, mazota, elektriğe zam yaparken bize ayıp etmiyorsunuz da, belediye mi ayıp ediyor. Şaka mısınız siz?

Yorumu oyla      2      3  
Hasan 30 Aralık 2021 Perşembe 15:19

Tunç başkan hayırdır Sosyal Belediyecilik derken zamcıklar artıyor mu?

Yorumu oyla      4      13  
M.E.Aslan 30 Aralık 2021 Perşembe 15:10

AKP iktidarı bunca zamları yapıyor ve sonrada şikayet ediyor. Akaryakıt, Elekterik, Doğalgaz ve daha pekçok zamları yapan AKP iktidarı değil mi?

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MEB'e alınmayan Kılıçdaroğlu'ndan açıklama!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) randevu talebine ...
Beko: GSS fonları vatandaşın borcunu kapatır
Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve BAĞ-KUR prim borcu olan milyonlarca vatandaşın ...
Bahçeli'den 'İBB'ye teftiş' açıklaması
MHP lideri Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik başlatılan ...
 
MHP'li Şahin'den 2021 değerlendirmesi: İzmir'i aşağıya çektiler!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin 2021 ...
Ümit YALDIZ yazdı... İzmir neden Yavaş'a döndü?
Ümit YALDIZ yazdı... İzmir neden Yavaş'a döndü?
AK Partili Sürekli ve Kaya’dan Torbalı çıkarması... 'Bizden sonrası tufan!'
AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın Torbalı'da yaptığı saha çalışmasında ...
 
Dinleme iddiasında yeni gelişme: Suç duyurusu!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere müjde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin ...
'Ermenistan ile normalleşme süreci' açıklaması
AK Parti MKYK Toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündeme dair ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva