HABERLER>POLİTİKA
11 Kasım 2011 Cuma - 15:55

AK Parti’de temayülden kimler çıktı?

AK Parti Konya Milletvekili İzmir Koordinatörü Mustafa Kabakcı’nın katıldığı temayül yoklamasında aday patlaması yaşandı.

AK Parti’de temayülden kimler çıktı?

Fatih YAPAR/Egedesonsöz - Delege seçimlerinin ardından ilçe kongreleri sürecinin devam ettiği AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda yapılan temayül yoklamalarında ilginç isimler çıktı. AK Parti Konya Milletvekili İzmir Koordinatörü Mustafa Kabakcı’nın bizzat İzmir’e gelerek Bayındır, Urla, Bayraklı ve Bornova’da yaptığı yoklamada partililer mevcut ilçe başkanlarının dışında alternatif isimler yazdı.
 
Bayraklı’da yapılan delege seçimlerinde İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ferudun Kılıç’ın çıkan olaylarda havaya ateş açarak mevcut İlçe Başkanı İsmail Sarı’ya muhalif isimlerle karşı karşıya gelmesi partide uzun süre konuşulmuştu. Belediye Meclis Üyesi İpek Özgür’ün adamları ile birlikte Mansuroğlu Mahalle Temsilcisi Şevket Eroğlu’nu dövmesi olayı da Bayraklı’nın gündeme gelmesinde etkili oldu. İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın olaylara bizzat el koyduğu tartışmalı süreçte Kılıç’ın istifası istenmiş, Özgür ise partiden ihraç edilmişti. Mevcut İlçe Başkanı İsmail Sarı, İzzettin Mizan, Erdal Seyitler, İpek Özgür, Mikail bilici gibi isimlerin ilçe başkanlığı için yarıştığı Bayraklı’da Koordinatör Kabakcı, 4 saat toplantı yaptı. İlçe temayül yoklamalarında “Egosu olanlar, ‘ben olmadan bu parti olmaz diyenler’ kendilerine başka parti arasın” diyerek sert mesajlar gönderen Kabakcı’nın Bayraklı İlçesi’nde yaptığı yoklamaya 89 kişi katıldı. Katılanların büyük bölümü mevcut İlçe Başkanı İsmail Sarı’yı ilçe başkanı görmek istediklerini ifade etti. Sarı’nın ardından ilçe başkanlığı için istenen diğer isimlerin başında ilçe kurucu Teşkilat Başkanı Abdullah Mertoğlu geldi. Partililer listelere İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Aksakal, Hüsnü Boztepe, İzzettin Mizan, Ali Aslan ve Erdal Seyitler gibi isimleri yazdı.
 
SES ANKARA’YA GELDİ
Öte yandan toplantıda Bayraklı’da yaşanan olaylara gönderme yapan Koordinatör Milletvekili Kabakcı, “Delege seçimlerinde Bayraklı’dan öyle bir ses geldi ki biz Ankara’dan duyduk. Çok hareketli ve yoğun bir ilçesiniz. Bana sorarsanız Ankara’ya gelen bu ses biraz fazla oldu” dedi. Kabakcı burada, “Parti kimsenin babasının tapulu malı değildir. Özellikle dışarıdan partimize gelenlere kucak açın ve onlara sıcak davranın. Kimin yarın ne olacağı belli olmaz. Koltuklar kimseye baki değil” ifadelerini kullandı.
 
BORNOVA’DA ÖZKAN ÖNDE
Delege seçimlerinde iki listenin yarıştığı Bornova İlçesi’nde ise yoklamaya toplam 119 kişi katıldı. Programın belirlenen saatten çok sonra yapılmasına rağmen katılımda artış gözlendi. Bornova’da delege seçimlerinden başarıyla çıkan mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Özkan yoklamadan da açık ara önce çıktı. Partililer, Bornova’da 10 yıl gençlik kolları ilçe başkanlığı yapan eski gençlik kolları başkanı Musa Çevik’in de ismini yazdı. Öte yandan Özkan’ın karşısında yer alan muhalif listeyi destekleyen ekip ilçe başkan adayı olarak Abdullah Tekbaş üzerinde uzlaştı. Özkan muhalifleri Tekbaş’ı ilçe başkanı olarak görmek istediklerini ifade etti.
 
ÖZEL GÖRÜŞME
Bornova’da partililere birlik ve beraberlik vurgusu yapan Milletvekili Kabakcı, genel merkezin tek adaydan yana olduğunu söyledi. Kabakcı, Özkan’ın karşısında yer alan ve delege seçimlerinde muhalif listeyi çıkartan Milletvekili Nesrin Ulema’nın ağabeyi İl Genel Meclis Üyesi Ali Fuat Yakın, Belediye Meclis Üyesi Dursun Çetin, İl Kadın Kolları Başkanı Belediye Meclis Üyesi Özen Kızılırmak gibi isimlerle 5’er dakika özel görüşme yaptı.
 
URLA VE BAYINDIR’DA YENİ İSİMLER
Kabakcı’nın gitmediği İzmir İl Başkanlığı’na gelen Urla İlçe Teşkilatı da yoklamaya katıldı. Urla’dan araçlarla İl Binası’na gelen partililer temayülde mevcut İlçe Başkanı Tarkan Bakırlı, Eski İlçe Başkanı Avni Keleş, Adnan Tınaz, Ercan Ergüçlü, Mehmet Öget ve Gürbüz Karadağ gibi isimleri yazdı. AK Parti ve CHP’nin çiftçi üzerinden ciddi rekabet yaşadığı Bayındır İlçesi’nde ise mevcut Başkan Veysel Bakıcıol açık ara önde çıktı. Bayındır’da partililer Bakıcıol dışında eski İlçe Başkanı Osman Nuri Yörük, eski İL Genel Meclis Üyesi Mesut Çoğal ve İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Duygan’ı teşkilatın patronu olarak görmek istediklerini ifade etti.
 
KİMLER KATILDI, NELER SORULDU?
İlçe yönetim kurulu üyeleri, ilçelerde oturan il yönetim kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, kadın kolları ile gençlik kolları yürütme kurulu üyeleri, belde yürütme kurulu üyeleri, belde belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri, mahalle ve köy temsilcileri katıldığı yoklamalarda partililerin birçok konuda fikri alındı. Partililere İlçe yönetim kurulu hakkındaki kanaatiniz nedir? İlçe yönetim kurulları başarılı mı yoksa yetersiz mi? Gibi sorular soruldu. Toplantıya katılan partililerden ilçe yönetim kurulunda bulunmasını istediği 5 ismi yazması istenirken bulunmasını istemediği kişilerde talep edildi. “İlçe yönetiminde görmek istemediğiniz isimler var mı, varsa yazınız?” gibi soruların da sorulduğu geniş çaplı çalışmada ayrıca partiye dışarıdan isim önerilmesi talep edildi. Partililerden bulundukları ilçede partide görev almayan fakat almasında fayda görülen, sevilen ve fikirlerine önem verilen kişilerin isimlerinin yazılması da istendi.
 
DEĞERLENDİRME YAPILACAK
İzmir’e gelerek partililerle görüşen Koordinatör Milletvekili Mustafa Kabakcı, parti teşkilatını çok dinamik ve aktif bulduğunu söyledi. Gelişmeleri izlediğini, partililerin taleplerini dinlediğini ifade eden Kabakcı, “Benim işim fotoğraf çekmek. Bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Yaptığım ilçe görüşmeleri ve analizlerden çıkan sonuçları genel merkeze iletiyorum. Konum itibariyle bunları değerlendirecek durumda değilim. Benim görevim en iyi fotoğrafı çekmek. Partimizin uygun gördüğü yerler ve isimler ile ilgili sürekli bilgi alıyoruz. Genel merkezimiz tüm illeri olduğu gibi İzmir’i de özellikle iyi izliyor” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 51 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
osmanlı 16 Kasım 2011 Çarşamba 21:53

şunuda söylemek istiyorum.Kazanan akpartimiz olsun dediğim yorumumda bile sorduğum sorular kimin zoruna gidiyorsa resmen katılmıyorum diyebilmiş...Yine iğneliyorum her ne olursa olsun kazanan AKPARTİ miz olsun.tüm AKPARTİ camia mıza saygılarımla.

Yorumu oyla      13      6  
osmanlı 16 Kasım 2011 Çarşamba 21:48

Burada yorum yapan herkese sorsak hepsi akpartiye oy verceklerini söylerler ve bunuda kimsenin etkisi baskısı olmadan kendi hür iradesini kullanarak yaptıklarını söylerler...Peki temayül dediğimiz mini seçimde neden sabahdan başlayan yoğun bir isi trafiği ve herkesin eline tutuşturulmuş hepsi aynı isimlerden oluşan listeler vardı.hani gençlik mahalle bşk ları kadın kolları ilçe yön.kur.üyeleri neden elinize tutuşturulan isimlerde ısrarcı oldunuz NEDEN..Hani sizin özgür hür iradeniz? nerede kaldı

Yorumu oyla      15      6  
güzel insanlar 15 Kasım 2011 Salı 23:59

bütün ilçelerde başkanlık yarışı olur ama belden aşağı vurmayla ne particilik ne de yöneticilik olur.değerli arkadaşlar bu partiye yenilerde katılacak eskilerde ama dengeyı kurup ilçenin bazı kademelerinde görev alsınlar partiye kazandıralım bütün partilerde kötü adam sıkıntısı var bunlara görev vermeyin bu insanlar hem partiye hemde tabana zararları var ama bir türlü uzaklaştırılamıyor .akparti kurumlaşmış bir parti önce insana hizmeti düşünenle çalışalım parti güçlenir

Yorumu oyla      14      6  
EMİNE ÇETİN 15 Kasım 2011 Salı 18:18

BAYRAKLI KADIN KOLLARINA LAF SÖYLEMEYİ KENDİNE HAK SANANLAR NE HADDİNİZE KENDİNİZE GELİN SİZ KADIN KOLLARININ NE KADAR YANINDA OLDUNUZ RUKİYE HANIM'IN KARARLARINI VERMEK İÇİN İZNİNİZE İHTİYAÇ DUYMAZ, KADIN KOLLARININ HİÇ BİRİ SİZİN İSTEDİKLERİNİZİ YAPMAK ZORUNDA DEĞİLDİR TEŞKİLATTA ÖNCE PARTİ GELİR KİŞİLER ÜZERİNDE HESAP YAPMAYIN.

Yorumu oyla      21      6  
cakma 15 Kasım 2011 Salı 13:24

rukıye hanıma sozumuz yok sadece soz verdı ama sozunde durmadı bız buna kızıyoruz ıkılı oynadı kendısı.

Yorumu oyla      13      15  
sizlere gülüyorum 15 Kasım 2011 Salı 11:50

arkadaşlar deveye demişlerki boynun eğri oda demişki nerem düzgünki şimdide yorumları okuyorum ve üzülüyorum ya arkadaşlar hanginiz ilçe meclis üyerini +ilçe yönetimini+ mahle temsilcisini tanırsınız bunlar birbirini tanımıyorki partililer tanısın ama temyül günü çok güzel kordine olmuşlardı neden ellerindeki gücü kaybetmemek şimdi yazıyolar ilçe başkanlrını ismail+hüsnü+abdullah+arkadaşlar uyanın artık bu partiliye zulum düzeni değişmeli insana saygı duyan gelmeli ranta ve iş takip çiliğine son

Yorumu oyla      25      10  
15 Kasım 2011 Salı 11:10

saygıdeger partililer suana kadar okuduğum yorumlara baktığımda sizlerin ne kadar taraflı yazdığınzı görüyorum allah aşkına hanginiz rükiye hanımın başkanlık seçimine gittiniz orada ilçeninde toplantısı oldu gençlik bşk lığı seçimide acaba hangisi o salonu tıkapasa doldurdu kaç vekil geldi gördünüzmü tebriler başkanım seni ve yönetimini canı gönülden kutluyorum siz bacılar siz ablalar yolunuz zor ama bir okadarda kutsal akbabalara okutsal mekanı teslim etmeyiniz herzaman allah doğrunun yanı

Yorumu oyla      22      7  
dost 15 Kasım 2011 Salı 10:48

Sevgili Akpartili gönül doslarım sevgili akparti bayraklı teskilatı meclis üyesi delegesi yönetiçisi kadın kolları gençlik kolları mahalle temsilçileri sandık görevlileri üyesi baskan adayları bu koltular daimi degil bu partide kurumsallasmıs dünya lideri bir genel baskanı vizyon misyon sahibi millet vekilleri myk'sı yani herseyle dördört isleyen bir yapı onun için yapaçagımız hersey partimizin büyümesi için hep beraber omuz omuza verip elimizden geleni yapalım koltuklar ve makamlar degişir

Yorumu oyla      14      7  
14 Kasım 2011 Pazartesi 20:43

kadın kolları özgür hareket etmediler. ruki hanım çıkarları doğrultusunda mizan la iş birliği yaptı ve onun istediği isimleri ve istemediği isimleri yazdı ve yazdırdı. yazmayan hanımlarada dolaylı yoldan göz dağı verdi. üstelik temayül öncesi ismail sarı ya söz verdiği halde sözünden döndü. bu saatten sonra rukiye hanımın sözlerine nasıl güven olur

Yorumu oyla      15      18  
HAKKI TURAN 14 Kasım 2011 Pazartesi 19:20

SARI VEYA MERTOGLU ADAMGİBİ KİSİLİKLERİYLE DURUSLARILA MESLEKLERİYLE TANINIRLIKLARIYLA BAYRAKLININ ÇOCUKLARI BUNLAR MEYVE VEREN TAŞ TAŞLANIR BU İKİNİN ARASINI AÇMAYA ÇALIŞIYORLAR SANIRIM AÇAMAZLAR İKİSİDE KİŞİLİKLİ İNSANLAR BAYARAKLI İYİ TEMSİL EDERLER BUNLAR HANGİSİ OLURAOLSUN FARK ETMEZ DEMEKKİ TESKİLAT BU İŞİ BİLİYOR KİMLERİN BU PARTİYİ TEMSİL EDEBİLECEGİNİ İYİ BİLİYOR BEN TESKİLATI TEBRİK EDİYORUM DOGRU BİR KARAR VERMİSTİR

Yorumu oyla      19      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genelkurmay'a CHP'nin itirazı var
CHP, anayasa hazırlık sürecinde Genelkurmay Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı ...
Aksünger'den Antalya çıkarması
CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger, kurban bayramını denetmen olarak ...
Uslu ile Genç arasında kürsü dalaşı
TBMM Genel Kurulunda, Meclis İdare Amiri Salim Uslu’nun, TBMM Başkanvekili ...
 
Kabakcı, “Egosu olanlar başka partiye gitsin”
AK Parti Konya Milletvekili İzmir Koordinatörü Mustafa Kabakcı, partililerle ...
CHP 'PKK'ya yardım' gensorusunu geri çekti
CHP, Başbakan hakkında ''CHP'li belediyelerin, Alman vakıflarından kredi ...
'Şehitler varken bedelli askerlik olmaz'
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bedelli askerlikle ilgili çalışmalara ...
 
Yüksel kredi kartı aidatlarını sordu!
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel kredi kartı aidatları ile ilgili bir soru önergesi verdi.
Bayır'dan 10 Kasım mesajı
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır 10 Kasım ile ilgili bir açıklama yaptı.
Musa Çam'dan Erdoğan'a önerge
Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmak ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva