HABERLER>POLİTİKA
11 Nisan 2011 Pazartesi - 18:59

AK Parti’de sevinçle hüzün birarada

AK Parti’nin kesinleşen İzmir listeleri sonrası listede yer bulan ve bulamayan aday adayları açıklamalarda bulundu. Bir yanda sevinç yaşanırken bir yanda hüzün vardı.

AK Parti’de sevinçle hüzün birarada

Fırat Soylu - Soner Çağlar / Egedesonsöz- AK Parti İzmir listesinde kendilerine yer bulan isimler bu durumu sevinçle karşılarken liste dışı kalanlar üzüldü. Başbakan Erdoğan’ın İzmir’deki yakın çalışma arkadaşı Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Büyükşehir Adayı Taha Aksoy, Milletvekilleri İbrahim Hasgür, İsmail Katmerci ve Tuğrul Yemişçi üzülenler listesinde kaldı. Temayül yoklamalarında ön sıralarda yer alan Mehmet Bayındır, İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, PETKİM CEO’su Kenan Yavuz, Eski İl Başkanı Ömür Kabak gibi isimlerin de liste beklentileri gerçekleşmedi.
 
İŞTE LİSTEDE YER ALANLARIN GÖRÜŞLERİ:
 
Aşlık: Teşkilat kökenli adaylara sevindim
AK Parti’nin İzmir Milletvekili Aday listesine girebilen isimlerden AK Parti İzmir 1. Bölge 5. sıradan milletvekili adayı olan Ali Aşlık, “İzmir’de teşkilat ağırlıklı bir liste oldu. Teşkilatlarımızda görev yapmış isimlerin yer almalarına çok sevindim. Teşkilatın daha canlı, daha diri çalışması için ortam hazırlanmış oldu. Bu çalışmaların asıl semeresini 2014 yılındaki yerel seçimlerde göreceğiz. İzmir siyaseti artık daha renkli ve hareketli günler yaşayacak” dedi.

 

Ulema: İzmir’e hizmet için yola çıktık
AK Parti İzmir 2. Bölge 4. Sırada milletvekili aday listesine giren İl Kadın Kolları eski Başkanı Nesrin Ulema ise, listeyi Bornova’daki seçim ofisinde öğrendiğini belirterek, “Öncelikle tüm teşkilatımızdaki arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biz bu yola İzmir’e, ülkemize hizmet etmek için çıktık. Listelerde teşkilat tabanından çıkan isimlerin yer alması bizleri mutlu etti. Teşkilatın gücünün 12 Haziran seçimleri sonrasında görüleceğine inanıyorum” diye konuştu.

Denizli: İzmir’e hizmet etmeye devam
İZSİAD Başkanı İlknur Denizli sürpriz adaylık kararıyla ilgili kısa bir değerlendirme yaptı. Denizli “İZSİAD çatısı altında İzmir’in her alanda daha iyi noktada olması ve başta kamu yatırımları olmak üzere dünyaya açılması için mücadele verdim. Şimdi bu mücadeleyi siyaset kurumu içinde AK Parti çatısı altında vereceğim” dedi.
 
Kalkan: Bu liste ile iyi sonuçlar alacağız
AK Parti İzmir 2. Bölge 3. Sıra Milletvekili Adayı Erdal Kalkan, “Sayın Başbakanımızın alicenablığı, takdir ettiler. İzmir milletvekili aday listemizde teşkilata çok değer verildi. Listede toplumun her kademelerinden temsilciler var. Bu liste ile çok iyi sonuçlara ulaşacağımıza inanıyorum” dedi. 



Liste dışı kalan temayül şampiyonları
AK Parti'de temayülden önde çıkan ancak listeye giremeyen Fevzi Bayram ve Mehmet Bayındır, Genel Merkezin kararına saygı duyduklarını söyledi. Listeye girenlere başarılar dileyen ikili, parti için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
 
BAYRAM: SİYASETTE HERŞEY OLABİLİR
Aday belirleme sürecinde yapılan teşkilat içi temayül yoklamasında Bilal Doğan’ın ardından ikinci sırada çıkan eski Konak İlçe Başkanı Fevzi Bayram, listeye girememesinin kendisi için sürpriz olmadığını söyledi. Siyasette her şeyin olabileceğini belirten Bayram, “Açıklanan liste teşkilatımıza hayırlı olsun. Genel Merkezimizin uygun gördüğü liste bizim de uygun gördüğümüz listedir” dedi. Temayülden önde çıkmasına karşılık aday listesine alınmaması ile ilgili de konuşan Bayram, “Komisyonlar, Başbakanımız böyle uygun görmüş, bunda da bir hayır var. Teşkilatta çalışmalara devam edeceğiz. Seçim boyunca çalışacağız. Beklediklerimiz arasında bu sonuçlar da vardı. Bu yüzden çok şaşırmadım. Mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

BAYINDIR: ADAY GİBİ ÇALIŞACAĞIM
Temayülden birinci çıkan ancak aday listesine giremeyen bir başka isim de Doktor Mehmet Bayındır oldu. 2007 seçimlerine bağımsız aday olarak giren ve 12 bin’i geçerli 13 bin’i de geçersiz olmak üzere yaklaşık 25 bin oy alan Bayındır, listeye girmesine kesin gözüyle bakılırken aday gösterilmemesine şaşırmadığını söyledi. “Aday olmuş gibi çalışacağım” diyen Bayındır, siyasetin uzun soluklu bir uğraş olduğunu belirterek, “Şuanda çıkan sonuç bana yarından itibaren çalışmamız gerektiğini gösterdi. Çünkü siyaset uzun bir soluktur. Partime çalışmaya devam edeceğim. Hiçbir zaman bırakmayacağım. Eğer partiye küsüp gidersek, davaya yanlış yapmış oluruz. Burada birçok teşkilat üyesi, ilçe yöneticisi var, onlar da bırakıp gitmiyorlarsa bizde çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Devlet memuru olduğu için görevine geri dönmek zorunluluğu olduğunu dile getiren Bayındır, “Yıllık izin alarak seçim çalışmalarına katılacağım. Aday gibi elimden gelen çalışmayı yapacağım” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serkan SAKMAN 13 Nisan 2011 Çarşamba 09:34

Evet ben de başbakan ın İZMİR igözden çıkardığına inanıyorum,biz çok yoğun bir milliyetçi grup olarak AKP nin temayül yoklaması yapmasını olumlu bir gelişme olarak gördük ve AKP nin İZMİRde hayırlı bir iş yapacağına inanarak temayülde ilçe ilçe dolaşarak heyecana katıldık ancak bu çıkan liste de gösteriyor ki AKP izmir i istemiyor,biz de artık gerçeği görmenin üzüntüsü ile yokuz diyoruz.

Yorumu oyla      13      6  
Serkan SAKMAN 13 Nisan 2011 Çarşamba 09:25

Sayın BAYINDIR çok alçak gönüllü ama bu liste tercihi maalesef CHP nin işine yarayacak ANKARA masa başında tercih yapılırken demekki bazı hatalar olabiliyor

Yorumu oyla      13      6  
fatma akın 12 Nisan 2011 Salı 20:28

Allah aşkına ne davası akp nin davası menfaat davası akp seçimi kaybetsin bir tane eleman bulamaz, MEHMET BAYINDIR sevdiğimiz vatan evladı akp de ne işi var .

Yorumu oyla      15      6  
AKEPE SAVAR 12 Nisan 2011 Salı 14:17

Mehmet BAYINDIR bey: Neyin davasından bahsediyorsunuz,sizin davanızı biz ödemişliler yıllardan beri ne olduğunu anlamadık,bir ordasınız bir burda,rüzgar hangi yönde siz orda.Siyaset uzun soluklu demişsiniz ya birde,siz ne siyaseti yapıyorsunuz,öğrenim hayatınızda dahi sınıf başkanı secilmemiş biri olarak siyasetçiyim diyorsunuz kendinize,ama hayırlı olsun bir daha ki dönem artık Ortadoğu Projesinde sizde yer alırsınız,doktorluğunuzu orada devam edersiniz.Saygılarımla

Yorumu oyla      15      7  
İzmir Sevdalısı 12 Nisan 2011 Salı 10:51

İzmir'de üç seçimdir kaybeden AK Parti teşkilatını Ödüllendiren Sayın Başbakan. Bu liste ile İzmir'de nasıl seçim kazanacak ? TEŞKİLAT KAZANDI - İZMİR KAYBETTİ.

Yorumu oyla      21      6  
kaos 12 Nisan 2011 Salı 09:13

İzmir il başkanlığının yerini dahi bilmeyen ve 1.bölgede löp diye 3,4 oturanlara mı vereceğim ha ha ha ha ha

Yorumu oyla      24      7  
izzet 12 Nisan 2011 Salı 00:36

sn konaklı bumudur sizin doğrular dediğiniz siz sölediğinize kendiniz inanıyomusunuz

Yorumu oyla      16      7  
izzet 12 Nisan 2011 Salı 00:24

bu partiye oy getirecek olan isimler s.n mehmet bayındır sn sıddık topaloğlu sn necip kalkan sn fevzi bayram gibi isimlerin listede yer almaması cok cok üzücü bir olay özellikle sn nükhet hotarın olmaması sn basbakanın izmiri gözden cıkarması demektir ama olsun onlar bizim gönlümüzün vekilleri

Yorumu oyla      27      9  
konaklı 11 Nisan 2011 Pazartesi 23:13

Genel merkez artık doğruları ayırt etmeye başladı hayırlı olsun.Balonları patlatmasını da mütevazılığıda çok iyi yapıyor.

Yorumu oyla      17      13  
izzet 11 Nisan 2011 Pazartesi 22:40

yazıklar olsun gece gündüz demeden calıstık sonuc bumu olacaktı demekki sayın basbakan izmiri gözden cıkarmıs artık .bizler milliyetci muhafazakar 3000 e yakın genc olarak bu olusumun icinde olmıcaz

Yorumu oyla      26      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte MHP’nin Ege adayları
Milliyetçi Hareket Partisi'nin 12 Haziran genel seçimindeki Ege Adayları belli oldu.
AK Parti Ege’de sürpriz simalar
Ege bölgesi listesini YSK’ya teslim eden AK Parti’de Denizli’de Başkan ...
İşte CHP’nin Ege adayları
CHP Ege illerinde Balıkesir dışında yaptığı ön seçimlerle belirlenen sonuçlardan ...
 
MHP’de değişen bir şey yok!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir listelerindeki değişim beklentisi ...
Şener bağımsız aday olacak
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Sivas'tan bağımsız aday olarak seçime girecek.
İşte Başbakan'ın İzmir silahları
Kültür Bakanı Ertuğrul Günay Birinci, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ...
 
CHP Atilla Sertel’i geri mi çekti?
PM tarafından 1. bölge 10. sıradan aday gösterildiği öğrenilen Sertel’in ...
CHP İzmir adaylarından ilk mesajlar
CHP’nin İzmir listesinde yer alan adaylar ilk açıklamalarını Egedesonsöz’e yaptı.
CHP Listeleri Ankara'yı karıştırdı
CHP'nin milletvekili aday listesi partiyi karıştırdı. Aday gösterilmeyen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva