HABERLER>POLİTİKA
7 Aralık 2014 Pazar - 17:08

AK Parti Konak'ta kongre mutluluğu: 'Neden İzmir...'

Konak İlçe Kongresinde konuşan İl Başkanı Bülent Delican, İzmir’deki yerel yönetim hakkında sert açıklamalarda bulundu. Delican, “ İzmir’de Mazeret ve bahane üretmek dışında başka bir şey yapmayan belediye anlayışı var. Bizler vatandaşa hizmet için varız. Bizler istiyoruz ki vatandaş daha iyi hizmet alsın. Biz inanıyoruz ki AK Parti kadroları İzmir’e hak ettiği hizmeti kavuşturacak. Neden İzmirli biran önce bu hizmete kavuşmasın? Bunun cevabı bizim teşkilatımızda saklı” dedi.

AK Parti Konak ta kongre mutluluğu:  Neden İzmir...

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Yerel seçimlerin ardından her ilçede tek aday vurgusuyla kongre heyecanı yaşayan AK Parti İzmir İl Teşkilatı 5’inci Olağan Kongre takvimi kapsamında yoğun bir hafta sonu geçirdi.  Sabah saatlerinde Narlıdere’de başlayan kongre telaşı daha sonra Balçova’da devam etti. Son olarak da Balçova İlçe Başkanlığından Konak’a atanan Temel Yıldırım’ın tek aday olduğu Konak İlçe Kongresi gerçekleşti.



Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde yapılan kongreye TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, İzmir Koordinatörü Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, Hamza Dağ, İlknur Denizli, Aydın Şengül, İl Başkanı Bülent Delican, Büyükşehir Meclis Başkanvekili Bilal Doğan, il yöneticileri ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

BİZİ DAHA DA BÜYÜTTÜLER
İl Başkanı Bülent Delican konuşmasında parti olarak geçtikleri süreçten ve ilerideki hedeflerden bahsetti. Delican, “Allah bu dava için öyle bir lider gönderdi ki biliyorsunuz bütün davaların, bütün inançların temsil edildiği kişi vardır. Bu kişi etrafında toplanılır ve başarıya gidilir. Ulu Önder Atatürk'ün ardından ciddi bir duraklamaya girdik. Aramızdan öyle bir insan çıktı ki, Avrupa'nın yüzyıl boyunca yapamadıklarını bu 12 yıllık iktidara sığdırmaya başardı. Bu lider artık 12 yıllara sığmıyor. Bizim hedefimiz 2023, 2053 bu da yetmez 2071 diyor. Bu erdemli hareketin insanları o liderine sahip çıktı. Binlerce yıllık tarihimizde ilk kez seçimle devletimizin başkanını seçtik. Recep Tayyip Erdoğan bu kadronun başında oldukça hepimizin daha çok çok işleri var. 2023’te inşallah 500 milyon dolarlık hedefinde üstüne çıkacağız. 17 ve 25 Aralık bizler için bazı illerde bir sıkıntı gibi görünse de gerçeklerin ortaya çıkması açısından büyük bir devrim oldu. Bizi yıkmaya çalışanlar, bizi daha da büyüttüler. Biz inancımızla yürürken, bize ihanet edenleri asla affetmeyeceğiz” dedi.

DOĞU’DAKİ İNSANLARIN MİSAFİRPERVERLİĞİ YÜREK ISITIYOR
Delican Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin bozulmaya çalışıldığını söyleyerek bu konu hakkında da sert açıklamalarda bulundu. Delican, “Alevi, sünni, Kürt Türk ayrımı yapmak isteyenler yüzünden 34 yıl bu ülkede kan aktı. 34 yıldır, ‘terörün belini kırdık, şöyle yaptık böyle yaptık’ söylemleriyle ülkenin kaynakları gitti. Bu soruna el attı liderimiz Allah'a şükür 2 yıldır kan akmıyor. Bu dava hepimizin davası, hepimizin kardeşliği. İnşallah önümüzdeki süreçte bu çözüm süreci çok daha hızlı ve verimli olarak ülkemize daha yararlı bir şekilde gelişecek. Bu bizim milli projemiz. Tamamıyla davaya inanmış insanların ortaya çıkardığı bir projedir. Hepinizden davaya inanan kardeşlerinizden çözüm sürecini anlatmalarını istiyorum. Doğuya gitmeyenler bunu yanlış değerlendiriyor olabilir. Doğuyu çok iyi tanımayanlar olabilir. Doğudaki insanların kardeşliği, misafirperverliği yürekleri ısıtıyor” ifadelerini kullandı.

NEDEN İZMİRLİ HİZMETE KAVUŞMASIN?
İzmir’deki yerel yönetimi de mazeret ve bahane üretmekle eleştiren Delican, “ İzmir’de Mazeret ve bahane üretmek dışında başka bir şey yapmayan belediye anlayışı var. Bizler vatandaşa hizmet için varız. Bizler istiyoruz ki vatandaş daha iyi hizmet alsın. Biz inanıyoruz ki AK Parti kadroları İzmir’e hak ettiği hizmete kavuşturacak. Neden İzmirli biran önce bu hizmete kavuşmasın? Bunun cevabı bizim teşkilatımızda saklı. Teşkilat mensupları olarak her eve gideceğiz. Her eve gidip AK Partili olmanın erdemlerini anlatacağız. Ellerini sıkacağız. Biz onlara sadece AK Parti’nin güzel ahlakını ve kardeşliğini anlatalım. AK Parti’nin bu güzel ülkede neler yaptığını anlatalım o bize yetecektir. Bizim herkese ulaşmamız için bizim İzmirli'yle kaynaşabilmemiz için daha çok çalışmaya ihtiyacımız var. Biz 12 yılda 3 tane cumhuriyet dönemi kadar iş yaptık. Biz programlı çalışıyoruz. Bizler İzmir'de bu kader birliğinin içinde olan insanlar olarak 17 Aralık, 25 Aralık sürecini, çözüm sürecini çok iyi anlatalım. O şer odaklarının, örümcek kafalıların kurmaya çalıştığını anlatalım” şeklinde konuştu.

ÖNCE İNSAN İDEALİYLE YOLA ÇIKTIK
İzmir Milletvekili İlknur Denizli ise partilerinin çıkış noktası hakkında değerlendirmeler yaparak başladığı konuşmasında, “2002 yılında çıktığımız bu yolda önce insan idealiyle başladık” dedi. Denizli, “Bugün çok daha büyük hedeflerle yolumuza devam ediyoruz. 2023, 2053 hatta 2071 diyoruz ve ilerliyoruz. Bugün burada olanların torunları olduğunda diyecek ki biz de bu işe katkı koyduk ve büyük Türkiye hayalini kurduk diyecekler. Daha yapacak çok şeyimiz var. Büyük bir aileyiz biz. Kendi ailemizi bıraktık. Mahallemiz, beldemiz, ilçemiz AK Parti adı altında saflarımızı sıklaştırarak yürümeye başladık ve devam edeceğiz. Çok ciddi sıkıntılar yaşadık bu süreçte. Her fırsatta bize, ‘AK Parti dağılacak, başına şunlar gelecek, bunlar gelecek’ dendi. Ama AK Parti’nin arkasında öyle bir güç, öyle bir teşkilat ve millet vardı ki, her seferinde yürüyün arkanızda biz varız dedi. En son cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ‘bu parti Recep Tayyip Erdoğan’sız olmaz dağılır’ dediler ama biz 15 gün içinde hem cumhurbaşkanımızı hem başbakanımızı seçtik. En güçlü şekilde devam ediyoruz. Kongreler bizim şölenlerimiz. Bugün Konak’ın şölenini yapıyoruz” dedi.

O KOLTUKLAR AĞLAMA VE ŞİKAYET ETME MAKAMI DEĞİLDİR
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında çok sert konuşan Denizli, “Geçtiğimiz seçimlerde 6 ilçeyi AK Parti belediyeciliğiyle buluşturduk ama hedefimiz önümüzdeki süreçte yerel seçimlerde İzmir’i çok daha başarılı kılmak. Her fırsatta çıkıp, ‘bana şunu yaptırmıyorlar, bunu yaptırmıyorlar, engelliyorlar’ diyen değil işlerini yapan bir belediye başkanına layık bir kentiz. Kıyı bandının kötüleştiren, yarım yamalak metroları açan bir büyükşehiri hak etmiyoruz. Halkın karşısına çıkıp hükümeti şikayet eden belediye başkanı bu kenti hiçbir yere götüremez. Siz oy alırken yapacağım diye oy alıyorsunuz. O koltuklar ağlama ve şikayet etme makamı değildir. Biz bunun farkında olan bir belediye başkanı istiyoruz. İzmir gerçekleri görüyor. İzmir hak ettiğini alamadı. Bunu sadece ve sadece AK Partili bir belediyeyle alacağını biliyor.  2015 seçimlerinde hedefimiz AK Parti’yi İzmir’de birinci parti yapmaktır” ifadelerini kullandı.

İzmir Koordinatörü Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ise konuşmasına başlarken Türkiye’nin geçmiş yıllardaki yönetimlerini eleştirdi. Yüksel, “Önceleri millet devlet için vardır deniliyordu. Tayyip bey; ‘hayır devlet millet için vardır’ dedi. Millet yoksa devlet olmanın anlamı yok. Dolayısıyla bu millet devletin marabası oldu. Belli elit guruplar bu devleti yönetti. İlk defa yeter dur diyen bir ses çıktı” dedi.  

EGE İLLERİ İZMİR’İ FERSAH FERSAH GEÇTİ
Daha sonra kongre süreçlerinin öneminden bahseden Yüksel, “Bu kongreler yeni kan değişikliği yeniden kavrama yeniden yola çıkmadır, düğündür bayramdır. Sizler bizleri bu düğünde yalnız bırakmadınız. Hep birlikte omuz omuza birlikte olduğunuzu gösterdiniz. Burası cidden İzmir’in kalbi... Alsancak,  Gültepe, Hatay ve bütün bölgeleriyle... Ben 5 yıl Hatay’da devlet memurluğu yaptım. Şehircilik anlamında baktığımızda Denizli, Aydın, Uşak, Muğla, Manisa aklınıza neresi geliyorsa bütün bu iller İzmir’i örnek alıyordu. Bir aslfalt Osman’ı, bir Özfatura’sı vardı. İzmir’e imza atmış başkanlarımız vardı. Dolayısıyla bütün Ege illeri İzmir’i örnek alıyordu. Bütün Ege illeri şimdi İzmir’i fersah fersah geçmeye başladı. Bugün Denizli’den geçen her arkadaş Denizli’yi örnek bir il olarak göstermeye başladı. Denizli’nin 1 milyon, İzmir’in 4 milyon nüfusu var. İzmir’in örnek olmaya devam etmesi lazım. İzmir’in tamamında inanıyorum ki AK Parti belediyeciliği örnek bir belediyecilik olacak. Mücadele ederken ben aşılamayacak engel yoktur diye düşünüyorum. İzmir'in evveliyatı zaten demokrattır. Kendisine destek verenlere İzmir her zaman destek vermiş, omuz çıkmıştır. İnanıyorum önümüzdeki seçimlerde İzmir tarih yazacaktır.

OY NAMUSTUR...
Siyasetin uzun soluklu ve inişli çıkışlı bir iş olduğunu da belirten Yüksel, “Bugün zirvede olursunuz ama yarın hiçbir yerde olmayabilirsiniz. Siz partiye bağlılığınızı devam ettirdiğiniz sürece siyasi yaşamınız uzun soluklu olur. Bir davaya inanmışsak sonuna kadar götürmek zorundayız. Makamlar mevkiler geçici, önemli olan biz bulunduğumuz makamları mevkileri neşelendirebiliyorsak, gücünü o makamdan almıyor halktan alıyorsa o makam çok önemli bir makamdır, aksi halde o makam çok da önemli değildir. Oy namustur, oy kutsaldır onun için bu salondan oyunuzu kullanarak gidin. Tek liste ne olur demeyin. Yaşar kardeşinizi çok seviyorsanız, 400 delegenin 400’ü de oyunu verir Ankara’da da biz yüzümüzü dik tutarız. Size de gereken desteği veririz. Size de bize de yakışan budur”şeklinde konuştu.
 
30 MART SEÇİMLERİNDE BAŞARISIZ OLDUM
Görevi bırakarak koltuğunu Temel Yıldırım’a teslim eden Yaşar Ötnü 30 mart yerel seçimleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ötnü,“ Bu bir bayrak yarışıdır. Ben görevimi Temel Yıldırım’a teslim edeceğim ve ben inanıyorum bu bayrak çok daha yüksek noktalara çıkacak. Bana verilen desteğin ve fazlasının ona verileceğinden şüphem yok. Ben 30 Mart Yerel Seçimlerinde başarısız oldum. Eğer başarılı olsaydım Konak Belediye Başkanımız İlknur Denizli olacaktı ve çok iyi işler yapacaktı. Ama yapamadık. Hala onun üzüntüsünü yaşıyorum. Çünkü Konak benim çocukluğumda nasılsa şu an yine aynı Konak. CHP mantığıyla yönetilen bir kent” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sılo 7 Aralık 2014 Pazar 22:36

çok zor çok ümitsiz vakaa durum.

Yorumu oyla      12      6  
izmirli 7 Aralık 2014 Pazar 18:36

Yeni ilce yonetimi cok adeletsiz.esrefpasa bolgesine cok haksizlik yapildi...

Yorumu oyla      13      7  
Ak gençlik 7 Aralık 2014 Pazar 17:24

İzmirde ak partide ,Karadeniz ekibi harici kimseye yaşam hakkı yok. Seçimde bu ekip çalışsın kazansın

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Koç AK Parti'nin bütün torpillerini açıkladı!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç düzenlediği basın ...
AK Parti Balçova'da kongre heyecanı
Balçova İlçe Kongresinde konuşan İl Başkanı Bülent Delican, “Biz AK Parti ...
Başbakan Davutoğlu: Bunlar tarih cahili
Başbakan Ahmet Davutoğlu Kemal Kılıçdaroğlu'nun Osmanlıca dersine yönelik ...
 
AK Parti'de kongre pazarı: 'Daha ne sandıklara gömeceğiz'
Narlıdere İlçe Kongresi’nde konuşan İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti’nin ...
'SGK, Bağ-Kur’lu çiftçi kadınları mağdur ediyor!'
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler çiftçi Bağ – Kur’luların SGK ...
Hakan Şükür ile itiraf gibi diyalog!
Eski bakan Egemen Bağış'ın 17 Aralık'tan önce dile getirdiği endişeler ...
 
CHP'li Çıray: Haklı çıkmaktan memnun değilim
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray’ın 2012 yılında hastaların fişleneceğini ...
CHP'li Güven İzmir'deki işsizliği sordu
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, İzmir'deki yüksek işsizlik ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'gemicik'i sattırmış!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan iken "gemicik" diye tanımladığı oğlu ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva