HABERLER>GÜNCEL
20 Eylül 2011 Salı - 12:12

Ahilik Haftası’nda Kemeraltı atışması!

İESOB tarafından düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerinde Kemeraltı atışması yaşandı. Vali Yardımcısı Fazlı Akgün “Kemeraltı’na girişte, kolumuzdan çekip, zorla dükkanlara sokmaya çalışmadıklarında başarılı oluruz” derken, CHP Milletvekili Susam “Kemeraltı Çarşısı’nı düzenlemek hükümetinde en önemli görevidir” dedi.

Ahilik Haftası’nda Kemeraltı atışması!

Can Özlü/ Egedesonsöz - Bu yıl 20- 25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 24. Ahilik Haftası Etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören ile başladı. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Onursal Başkan ve CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, CHP İzmir Miletvekili Mustafa Moroğlu, esnaf odaları başkanları ile çok sayıda esnaf katıldı. Jüri tarafından Yılın Ahisi seçilen, “Kako” lakaplı, Eşrefpaşalı 65 yıllık bakkal Ali Çetin Çolpar’a kaftan giydirildi. Bir Osmanlı geleneği olarak yüz yıllardan günümüze ulaşan Ahilik Haftası açılış gününde, esnafın sorunları ve aranan çözüm yolları dile getirildi.
 
ÇIĞIRTKAN SORUNU GÜNDEME GELDİ
Törene, Kemeraltı Çarşısı ile ilgili sıkıntılar damgasını vurdu. Vali Yardımcı Falı Akgün, tarihi çarşıdaki çığırtkan sorununu gündeme getirerek, yerel yönetimlerin soruna el atmasını istedi. Akgün “En çok ihtiyaç duyduğumuz sevgi ve saygı kelimelerini yaşatan birimler esnaflardır. Son dönemde, Tüketici Hakem Heyeti’ne yapılan şikayetleri inceledim. 250’yi bulduğunu gördüm. Bu sayıyı alta çektikçe daha iyiye gittiğimizi göreceğiz. Ne zaman ki Kemeraltı Çarşısı’na girerken, birileri kolumuzdan zorla çekip dükkana sokmaya çalışmadığı zaman başarılı olacağız” ifadelerini kullandı.
 
SUSAM HÜKÜMETE ÇATTI
Akgün’ün sözlerine CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam karşılık verdi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Onursal Başkanı da olan Mehmet Ali Susam da yaptığı konuşmada esnafın sorunlarına parmak bastı. Yaşanan sıkıntıların el birliği ile hem yerel yönetimler hem de merkezi hükümetin çabası sayesinde çözülebilir. Kemeraltı sadece yerel yönetimlerin sorunu değildir. Yasal düzenlemeler ve restorasyon çalışmaları için meclise getirdiğimiz teklifler ele alınmalıdır. Görevimiz, esnafı, en modern donanımlara kavuşturmaktır. Bu konuda herkes şapkasını önüne koymalıdır. Kemeraltı esnafın aynasıdır ama orayı düzenlemek sadece esnafın görevi değildir. Emniyet, belediye ve merkezi hükümet ortak çalışmalıdır. Restorasyon ve yenileme çalışmalarının başta bakanlıkların görevi olduğu unutulmamalıdır” dedi.
 
AHİLİK GELENEĞİ YILARCA SÜRECEK
Törende konuşan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, ahiliğin, kardeşlik, doğruluk ve dürüstlük anlamı taşıya yüce bir kavran olduğunu söyledi. Ahilik anlayışının 13. ve 14. yüzyıllardan günümüze ulaştığına dikkat çeken Mutlu “Ahilik anlayışı, Anadolu insanının sanat ve meslek anlamında gelişmesine olanak tanımıştır. Ahilik, iyi ahlak, doğruluk ve kardeşlenmenin temelinde oluşmuş sosyal bir örgütlenmedir. AB sürecinde, uymamız istenen ticari koşullar, aslında ahilik geleneğimizin birer parçasıdır. Sosyal yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan esnaf, siyasi yaşama da katkı koyar. İyi bir esnaf aynı zamanda ülke yönetiminde de söz sahibidir. Bugün faaliyet içinde bulunan TSE, Halk Bankası, Esnaf- Kefalet Kooperatifi, Bağ-Kur ve SSK’nın temelleri, ahilik anlayışı içinde atılmıştır” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Orhan Tungaç 20 Eylül 2011 Salı 23:33

Ahilik haftasında Ahilik geleneğini arkasına alarak kendi reklamını yapmakla eleştirdiğim eski pazarcı esnafı ve eski Pazarcılar Odası Başkanı, şimdi İş adamı ve de İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'nin şimdiki Başkanı Zekeriya Mutlu'nun biyografisine baktım. 1979 Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe bölümü mezunu olduğunu bildirmiş kendileri. Kamuoyunun bilgisine sunarım bu önemsiz bilgiyi. Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe Bölümü 1979 yılında mezun vermemiştir. Yine kamuoyunun bilgisine bu kez aşağıda ki önemli bilgiyi sunarım. Ahiliğe üyelik şartlarında, yedi fena hareketin bağlanması ve yedi güzel hareketin açılması beklenir. 7 maddedin 7. sinde ' yalan kapısını dağlamak, doğruluk kapısını açmak ' yazar. Ahilik haftasına özel yorumu, siz okuyucular yapın artık..!

Yorumu oyla      12      6  
ahmet yazgan 20 Eylül 2011 Salı 17:23

sayın Susam.Esnaftan konu açılmışken Kemeraltı'nda da BESAŞ maduru esnaf var. Onunla ilgili de bir açıklama yapıver.Esnafın ne kadar dolandırıldığını ve parasının iç edildiğini de söylede görelim gerçek esnaf temsilcisi olduğunu. Haaaaa. söyleyemessin değilmi O zaman sus ve esnaf temsilcisi olduğunu da söyleme.. Esnaf şirketini nasıl batırdığın ve bu konuda da açıklama yapmadığın ortada.

Yorumu oyla      13      6  
melih şendil 20 Eylül 2011 Salı 15:25

Haberi bir chpli olarak üzülerek ve aynı zamanda da sıkılarak okudum.Kemeraltı'nda birinci derecede kontrol belediyeye ait.Kontrol sırasında da belediye emniyetten kendisine takviye istiyebilir.Kemeraltı ve İzmir'deki 29 ilçe belediyesi( Büyükşehir dahil) CHP'li.Mehmet Ali Susam'da CHP milletvekili.Vekilim sen aslında devleti değil kendi partili belediyeni eleştiriyorsun farkındamısın?Doğru aslında seçildiğinden beri söylemin sadece "Hipermarketler yasası."onda da durum belli.Ha birde BESAŞ var.

Yorumu oyla      15      7  
Işık Dikicigil 20 Eylül 2011 Salı 13:48

OTOPARK MAFYASI İLE BAŞA ÇIKAMAYANLAR, AHİLİK HAFTASI KUTLUYOR. KONAK DOĞUMEVİNİN ÖNÜNDE VALİ YARDIMCIM GÖRMÜYORMUSUNUZ SSK TEPECİK HASTANESİ ÖNÜ

Yorumu oyla      19      8  
DEMOKRAT 20 Eylül 2011 Salı 13:15

M.Ali Susam ! Tamamen Demagoji Yapmışsın.Kemeraltında Tasarruf Hakkı Belediyelerindir.Her Türlü Uygulamadan Belediyeler Sorumludur.Sen Belediye Olarak Kemeraltını Ele Geçiren Eşkiyalara Karşı Gereğini Yapmaya Kalktında Devletin Valisi Sana Polis mi Vermedi.Lafa Bak Restarasyon Yapacakmış ta Falan,Filan.Sen Ancak Esnafın Sorunlarını Çözüyormuşsun gibi Rol Yapmaya Devam Et.Evet son 10 Yıldır,Duyarlı Vatandaşlar Bu Eşkiyalar Yüzünden Kemeraltına Gelmiyorlar,Sorumlusuda Belediyelerdir.

Yorumu oyla      20      8  
20 Eylül 2011 Salı 12:17

bos

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara'da bombalı terörist saldırı!
Ankara'nın Kızılay Kumrular Caddesi'nde Çankaya Kaymakamlığı önünde patlama ...
Hayata yeniden 'merhaba' dedi
İzmir'de 4 kez kalp ameliyatı yapıldıktan sonra, kalp yetmezliği teşhisi ...
İsrail'den Atina'ya tehlikeli teklif
İsrail’in Yunanistan’a, “Türkiye bölgede herhangi bir 'askeri eyleme' ...
 
Bu sene de bayramlarını av yapmadan kutladılar
Son yıllarda av hayvanlarının türlerinde ve sayılarındaki azalma Bornovalı ...
Erdoğan'a Çeşme'den ecrimisil mektubu
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ...
TBMM'nin internetine 'Homosexuality' engeli!
TBMM yönetimi, eşcinsel dernekleri 'Kaos GL' ve 'Lambdaİstanbul'un resmi ...
 
Somali için koltuklar boş kaldı
Somali’ye yardım konserine 10 ünlü sanatçı çıktı, sadece 10 bin TL gelir elde edildi.
Minik Efe'nin kalbine kumaştan oda yapılmış!
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın destek vermesiyle kamuoyunca ...
"Ya konuşurum ya da Türkiye'ye dönerim"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Almanya'nın başkenti Berlin'de konuşma ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva