HABERLER>GÜNCEL
20 Eylül 2011 Salı - 11:59

Ankara'da bombalı terörist saldırı!

Ankara'nın Kızılay Kumrular Caddesi'nde Çankaya Kaymakamlığı önünde patlama oldu. Patlama nedeniyle 3 kişi öldü, 3'ü ağır 13 kişi yaralandı.

Ankara da bombalı terörist saldırı!

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, patlamaya bombanın neden olduğunu söylerken, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de araçların üzerine bir binadan yanan tüp atıldığı bilgisinin olduğunu belirtti. Patlamanın ardından biri kadın 3 kişi gözaltına alındı. Bir kadın olay yerinde gözaltına alınırken, gözaltına alınan ikinci kişi otogarda Tunceli'ye gitmek isterken yakalandı. Bu arada patlamada yaralananlar için kan anonsları yapılıyor.

Büyük paniğe neden olan patlamanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Büyük patlama nedeniyle bir minibüs ve 6 aracın yandığı öğrenildi. Ankara Emniyet Müdürü de olay yerine gelirken, polis ekipleri olay yerinde güvenlik çemberi oluşturdu. Patlamada 2 kişi hayatını kaybederken 13 kişi de yaralandı. Patlama olduğu sırada yakındaki Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda da öğrenciler ders yapıyordu. Patlamanın ardından teneffüs sırasında okul tahliye edildi.



'Patlama araçta oldu'

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ankara Kızılay'daki patlamanın bir araçtan kaynaklandığını söyledi. Bakan Atalay, 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, ''Terör saldırısı olma ihtimali yüksek'' dedi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Ankara’daki patlamayla ilgili şu açıklamayı yaptı: Patlamanın ilk belirlemelere göre 06 BS 099 plakalı Laguna marka bir araçta şiddetli bir şekilde meydana geldiği tespit edildi. Diğer araçlarda da LPG yakıtı olmasından dolayı patlamalar meydana geldi. İlk belirlemelere göre 15 vatandaşımız yaralandı bunlardan 3’ünün durumu ciddi.

TERÖR SALDIRISI OLMA İHTİMALİ YÜKSEK

Terör saldırısı olma ihtimali yüksek. Ama ayrıca görgü tanıklarının bir ifadesi var. Elinde tüple dışarı çıkan bir şahıstan bahsediliyor. Onun üzerinde de duruluyor. Zayıf bir olasılık olarak görünüyor. O olasılık tüketilirse terör saldırısı ihtimali yüksek olasılık kazanıyor. Yapılan incelemede sokakta ve caddede bir kayıp yok. ancak binaların içinde yaptıkları incelemelerde intikal eden ön bilgilere göre 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisi var.



ARAÇ LPG'Lİ

Eylemi yapanların hedefleri inceleniyor. Kamera kayıtları inceleniyor. Terör için herkes hedeftir. Onlar için bebek, yaşlı, polis, vatandaş ayrımı yok. Olayın olduğu yer Kumrular caddesi, araç parkı ve insan hareketinin yoğun olduğu bir yer. Patlama ile daha çok insana daha çok insana zarar verme hedefinin gözetildiği görülüyor. Bu araç da LPG’li. Araç 13 Eylül'de devri alınmadan parası verilerek satın alınmış bir araç.


POLİSE GÖRE BOMBA

Polis kaynakları patlamanın parça tesirli bombadan kaynaklandığının belirlendiğini belirtti. Bir Emniyet yetkilisi, bombanın park halindeki bir aracın içine konulduğunu ve yakınlarda bulunan şüphelilerce manuel olarak patlatıldığı bilgisine ulaştıklarını söyledi. Patlamanın meydana geldiği alanın 50 metre ilerisinde şüpheli bir çanta görülmesi üzerine polis alarma geçti. İkinci bir bomba olma ihtimaline karşı, alan boşaltıldı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları, incelemelerini sürdürürken, bomba ihtimaline karşı da bölgeye frekans karıştırıcı jammerler gönderildi, telefon şebekeleri devre dışı bırakıldı.Bomba uzmanı köpeklerle de araçlarda bomba arandı.

ARINÇ: BOMBA TESPİT EDİLDİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, patlamaya bombanın neden olduğunun tespit edildiğini belirterek, ''Araçta bomba olduğu bilgisi var'' dedi.

TÜP ATILDI İDDİASI

Patlamaya neyin yol açtığı titizlikle yapılan incelemelerle ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. Patlamaya zaman ayarlı bombanın yol açtığı öne sürülürken, bazı görgü tanıkları da alev alan bir tüpün bir binadan otomobilin üzerine atıldığına ilişkin iddialarda bulundu.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Kızılay Kumrular Sokak'ta meydana gelen patlama sonrası olay yerindeki görgü şahitlerinin dinlenildiğini belirterek, “Bir görgü şahidi, dönerci dükkanından yanan bir tüpün dışarıya atıldığını ve oradaki bir aracın o tüple patladığını ve diğerlerinin de bu yangından, bu patlamadan zarar gördüğünü ifade ediyor” dedi.

ÜÇ KİŞİ GÖZALTINDA
Patlamanın meydana geldiği bölgede, biri kadın 3 kişi gözaltına alındı. Şüpheli kadın gözaltına alınırken sloganlar attı. İkinci gözaltı ise Ankara Otogarı'nda gerçekleşti. Olaydan yarım saat sonra üzerini değiştirdiği ve traş olduğu belirtilen bir kişi Tunceli'ye gitmek isterken polisler tarafından gözaltına alındı. Öğleden sonra patlamayla ilgisi olduğu iddiasıyla üçüncü bir kişi daha gözaltına alındı.

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI: PATLAMA OKULUN KARŞISINDA OLDU

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da patlama ile ilgili bilgi verdi. Tanık, patlamanın bir okulun karşısında meydana geldiğini, yaralanan herhangi bir öğrenci olmadığını belirterek şunları söyledi: ''Can güvenliği açısından insanlar bölgenin dışında tutuluyor. İkinci ya da üçüncü patlama olabilir endişesiyle alan boşaltılıyor. Delil toplanıyor. Alan güvenliği sağlanıyor. Şu anda terör vurgusu var diyemem. Yanmış araçların durumu vahim. Umut ediyoruz ki terör değil, tüp patlamasıdır. Çünkü bir binadan yanan tüp atıldığı iddiası var. Ankara’nın eğitime başladığı ilk günlerde böyle bir şeyin yaşanmamasını dilerdik''

ANKARA'NIN EN İŞLEK CADDELERİNDEN

Patlamanın meydana geldiği alanın Başbakanlık eski ve yeni bina ile Genelkurmay Başkanlığı ile çok sayıda bakanlığın bulunduğu alanda olması dikkat çekti. Ankara’nın en işlek sokaklarından biri olan Kumrular’da ilköğretim okulu, Çankaya Kaymakamlığı binası, dershaneler ve çok sayıda iş yerleri bulunuyor.Bölgede üst düzey kamu bürokratlarının lojmanları da var.

YARALILAR İÇİN KAN ANONSU

Patlamada yaralananlar için sosyal paylaşım sitesi Twitter'da da kan anonsları yapılmaya başladı.

YARALILARIN İSİMLERİ
Patlamada yaralanan ve hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların bazılarının isimleri şöyle: Meltem Öztürk, Serap Turgut, Zübeyir Yılmaz, Halis Öztürk, Çağrı Baydaş, Rıfat Yılmaz, Berra Ünsal, Elçin Toker, Abidin Yaygın ve Yusuf Ünal...

GÖRGÜ TANIKLARI DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Patlamanın dehşet anlarını görgü tanıkları anlattı. Görgü tanığı Mehmet Şakir Ünaldı, patlamanın, yöneticisi olduğu apartmanın hemen önünde meydana geldiğini belirterek, "Çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Apartmanın bütün camları kırıldı, hemen kendimizi dışarıya attık. Ortalık savaş alanı gibiydi. Yerde bir sürü yaralı vardı, araçlar yanıyordu. Bu arada yerde yatan yaralıları kurtarmaya başladık. Bacağı kopanlar, ağır yaralı olanlar vardı. Onları kucaklayarak olay yerinden uzaklaştırdık. Çankaya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler de yardımımıza geldi. İtfaiye ve ambulans çok geç geldi, yaralılar yerde dakikalarca bekledi. Benim aracım da dahil olmak üzere çok sayıda araç yandı" dedi. Diğer görgü tanıkları da çok büyük bir patlamanın olduğunu, bu sırada araçlarda yangın çıkarak sokağın adeta savaş alanına döndüğünü belirtti. Öte yandan patlamada yaralanların çoğunun, sokak üzerinde bulunan işyerlerinde çalışanların olduğu belirlendi.(Hürriyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özbucalı 20 Eylül 2011 Salı 19:14

Allah Devletimize zeval vermesin,inşallah bu ve benzeri terör olaylarını gerçekleştiren gözü dönmüş canileri en kısa sürece yakalayıp hak ettikleri cezayı almalarını sağlar..biz vataşdaşlarada düşen görevler olduğunu düşünüyorum.. yaşamlarını sürdürdükleri apartmanda dahi,kimlerin oturduğunu bilmeyen bir sürü insan var.. biraz daha dikkatli olmakta fayda var sanırım.. hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralı olan vatandaşlara acil şifalar diliyorum.

Yorumu oyla      16      7  
Işık Dikicigil 20 Eylül 2011 Salı 16:15

MERAK EDİYORUZ . HANGİ SLOGANLARI ATTI. İLERİ DEMOKRASİDEN BAHSEDİYORSUNUZ . SANSÜR DEMOKRASİSİNDEN VAZGEÇMİYORSUNUZ. HALKTAN GİZLEDİĞİNİZ NE VAR. EYLEMİ YAPANLARIN GİZLİLİĞİ Mİ VAR. HANGİ ÖRGÜTE MENSUP OLDUKLARI SİZİ ZOR DURUMDA MI BIRAKABİLİR. PAZARLIK YAPTIĞINIZ ÖRGÜT MÜ ? BUNU BİLMEK VATANDAŞIN HAKKI DEĞİL Mİ ??

Yorumu oyla      20      9  
Işık Dikicigil 20 Eylül 2011 Salı 15:21

DURMAK YOK. PAZARLIĞA DEVAM

Yorumu oyla      19      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hayata yeniden 'merhaba' dedi
İzmir'de 4 kez kalp ameliyatı yapıldıktan sonra, kalp yetmezliği teşhisi ...
İsrail'den Atina'ya tehlikeli teklif
İsrail’in Yunanistan’a, “Türkiye bölgede herhangi bir 'askeri eyleme' ...
Bu sene de bayramlarını av yapmadan kutladılar
Son yıllarda av hayvanlarının türlerinde ve sayılarındaki azalma Bornovalı ...
 
Erdoğan'a Çeşme'den ecrimisil mektubu
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ...
TBMM'nin internetine 'Homosexuality' engeli!
TBMM yönetimi, eşcinsel dernekleri 'Kaos GL' ve 'Lambdaİstanbul'un resmi ...
Somali için koltuklar boş kaldı
Somali’ye yardım konserine 10 ünlü sanatçı çıktı, sadece 10 bin TL gelir elde edildi.
 
Minik Efe'nin kalbine kumaştan oda yapılmış!
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın destek vermesiyle kamuoyunca ...
"Ya konuşurum ya da Türkiye'ye dönerim"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Almanya'nın başkenti Berlin'de konuşma ...
Bomba kurbanı aile isyanda!
Buca’da 4 yıl önce Atilla Eraslan'ın ölümü, 10 kişinin de yaralanmasıyla ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva