HABERLER>İŞ DÜNYASI
5 Haziran 2024 Çarşamba - 17:08

Adalara turist akını... Bayramda kapalı gişe!

Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması, Kurban Bayramı'nda da talep görüyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İzmir Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Kıvanç Meriç, bayram döneminde adalara giden feribotların doluluk oranının yüzde 100'e yaklaştığını ve ek seferlerin koyulacağını belirtirken, acente yetkilisi Kadir İnandı ise Kurban Bayramı için rezervasyonların dolduğunu ve feribotlarda az yer kaldığını ifade etti.

Adalara turist akını... Bayramda kapalı gişe!

Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da halktan talep görüyor. Kurban Bayramı tatilini Yunan adalarında geçirmek isteyenler, vize başvurularını yaptı. Kurban Bayramı'nın da Ramazan Bayramı gibi yoğun geçeceğini, hatta yaz sezonun başlamasıyla daha olumlu geri dönüşler alacaklarını söyleyen TÜRSAB İzmir BTK Başkanı Kıvanç Meriç, "Kapıda vize her geçen gün ivme kazanıyor. Bekleme süreci maalesef 2-3 saat arasında uzuyor. Ama 3-4 gün gibi uzun süreli kalacak olan vatandaşlar yine tercihini adalardan yana yapıyorlar. Feribot sayılarında da ciddi bir artış olduğunu görüyoruz. Bayram döneminde adalara giden feribotların doluluk oranı yüzde 100'e yaklaşıyor. Ayrıca bayram döneminde ek seferler konulacak. Ciddi bir talep var ve adaların bu sene Türk müşteri rekorunu kıracağı söylenebilir" dedi.

Adalar arasında geçiş sürecinin de konuşulduğunu belirten Meriç, "Adalar arasındaki geçişin olmasına Yunanistan'ın da talepleri var. Ancak adalar arasındaki emniyet problemini tam olarak aşamadıkları için bu geçiş talebi gerçekleştirilemedi. Fakat bu konu üzerinde görüşmeler devam ediyor. Kapıda vize uygulamasında ilk olarak 10 ada belirlenmişti. Ancak yine emniyet ve benzeri problemler nedeniyle 5 ada ile başlatılmıştı. Şimdi 10 ada da seferlere başladı. Bu adaların tamamı için talep artışı sürüyor. Ancak 10 adanın hepsine direkt seferler yeni koyuldu. Sakız, Midilli, Kos, Samos ve Rodos adalarına talep hep çok yüksek oluyor. Kalimnos ve Leros gibi yeni sefer başlayan adalara ise tanıtımlar ve vatandaşların ziyaretiyle taleplerin artacağını söylemek mümkün" diye konuştu.

'SAKIZ VE MİDİLLİ'YE GİDEN TÜRK YOLCU ÇOK DAHA FAZLA'
Ayvalık-Midilli Adası'na nisan ile 2 Haziran arasında 3 bin 671 kapıda vizenin geçtiğini belirten acente yetkilisi Kadir İnandı, "Sakız Adası için de yine bu civarda rakam verebiliriz. Böylece vizesi olan ya da yeşil pasaporta sahip olan arkadaş grupları, aileler vizesi olmayanları teşvik ederek kapıda vizeye yönlendiriyor ve Yunan adalarına ciddi bir vatandaş talebi oluyor. Kapıda vize ile nisan ve mayıs aylarındaki yolcu sayımızda geçmiş yılların aynı aylarına göre çok ciddi artış yaşandığını söyleyebiliriz. Eskiden eylül ayı itibarıyla biten seferler artık yıl sonuna kadar devam edecek. Ayvalık-Midilli Adası ve Sakız Adası'nın kontenjanları diğer adalara göre daha yüksek. Sakız ve Midilli adalarına giden Türk yolcu sayısı çok daha fazla. Örneğin, Ayvalık'tan Midilli'ye giden yolcu sayısı ile Marmaris'ten Rodos Adası'na giden yolcu sayısı aynı civarda ancak millet olarak farklılık göstermektedir. 2019 yılında son kapı vizesi ile bu yılki kapıda vize oranları karşılaştırıldığında, şu anki yoğunluk 2019'daki ilgili aylara göre 3 kat daha fazla" ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı'nda rezervasyonların dolduğunu söyleyen İnandı, "Feribotlarımızda çok az yer kaldı. Bunun ayrıca sebebi ise tatilin uzun olması, okulların kapanıyor olmasıdır. Haziran 14 ile başlayıp 23'üne kadar biten bayram periyodu içinde dolu dolu geçecek. Ayrıca Yunan polisleri de güvenlik önlemleri için çok hazırlar, Midilli Adası'nda sadece kapıda vize kontrolü için görevlendirilmiş en az 30 polis var. Tatillerinde yine Yunan adalarını ziyaret etmek isteyen vatandaşların en az 4 gün içinde pasaport ve gerekli evrakla başvurmaları gerekiyor. Bizim ise Yunanistan'da ilgili bölüme seyahat gününden 2 gün önce teslim etmemiz gerekiyor. Kapıda vize uygulamasının ücreti yine 60 euro olarak devam ediyor" dedi.

 
Ölümden döndü... İki kez sahipsiz köpekler saldırdı!
 
Türkiye Belediyeler Birliği'nde Egeli iki isim!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Haziran 2024 Perşembe 08:33

Egedeki adalar Türk olmasına rağmen emperyalistler tarafından yunana verilen bu adalara Türk halkı yunanmış gibi pasaportla gidip yunan tezini desteklemiş oluyor. 1947 Paris anlaşmasını Türkiye tanımıyor. Egedeki adalar Türk'tür. Karnını doyuramayan yunan tezini destek olmayın. Gitmeyin o adalara. Adalar Türk'tür. Azıcık vatan menfaatini düşünün.

Yorumu oyla      1      1  
5 Haziran 2024 Çarşamba 21:16

Def olun gidin Yunanlı dostalrınızın yanına daha da geri gelmeyin.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık ve İZTO el sıkıştı: Askeri arazi sanayi sitesi oluyor!
T.C. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bornova’da bulunan Cemal Gürsel ...
Türk Lirası'yla dış ticaret hacmi arttı
Türk lirasıyla ocak-mayıs döneminde 123,4 milyar liralık ihracat, 314 ...
Borsa ve kripto para kazançlarına vergi iddiası
Bloomberg, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın borsa yatırımları ve kripto ...
 
İranlı firma İzmir'e 5 yıl sonra ilk uçuşunu gerçekleştirdi
İran merkezli havayolu şirketi Meraj Airlines, 5 yıl aradan sonra İzmir'e ...
İhracatçılar ihracat yasağı kalsın dedi... Bakanlık 50 bin ton kota verdi!
Türk Zeytinyağı sektörü dökme ve varilli ihracat yasağının kaldırılmasını ...
İzmir'den Ankara’ya çıkarma... Gündem kentsel dönüşüm!
T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi ...
 
Egeli ihracatçılardan tarihi rekor
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Mayıs ayında yüzde 8 artışla 1 milyar ...
İhracatçılarından ‘kurban derisi’ çağrısı: Milli servet çöpe gitmesin!
Deri sektöründe yaşanna krizlere ham deri sorunu da eklendi. Ham deriye ...
Sanayicilerin başkanı Yorgancılar: İzmir'de yatırımcı var, arsa yok!
İzmir'in sanayici ve yabancı yatırım potansiyeli açısından büyük bir üretim ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva