HABERLER>GÜNCEL
16 Kasım 2010 Salı - 00:00

Acemi kasaplar iş başında

Kurban Bayramı'nda kurban kesmek isterken kendilerini yaralayan İzmir'de 69, Manisa'da 30 kişi hastanelere başvurdu.’

Acemi kasaplar iş başında

İZMİR - İzmir'de, bayramın ilk gününde genel olarak vatandaşlar kurbanlarını belirlenen noktalarda kesme konusunda duyarlılık gösterirken, Çiğli ilçesinde hayvan satışı için oluşturulan bölgede hijyenik olmayan koşullarda kesim yapıldığı gözlendi.
Kurban kesimi sırasında kendilerini yaralayan toplam 69 kişi hastanelere başvurdu. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 22, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 13, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 8, Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne 26 kişi tedavi olmak üzere geldi.
Boğa tarafından boynuzlandığı bildirilen Nadir Başar'ın (49) parmağına Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 8 dikiş atıldığı kaydedildi.
Manisa'da da kurban kesim yerlerinin yanı sıra boş arazilerde de kurbanların kesildiği gözlendi. Manisa Devlet ve Merkez Efendi Devlet Hastanelerine biri ağır olmak üzere 30 kişi, bıçak kesiği şikayetiyle müracaat etti. Süleyman Kayım (33) adlı vatandaş, kolundaki çıkık nedeniyle Manisa Devlet Hastanesinde ameliyat edildi.
ÇAMUR İÇİNDE KURBAN
Kurban Bayramı öncesinde belediyeler tarafından tahsis edilen kesimhaneler yetersiz kaldı. Kaçak kurban kesimlerini önlemek amacıyla Türkiye'nin çeşitli illerinde belediyeler tarafından tahsis edilen kesimhanelere karşı yine kaçak kesimler gerçekleşti. İzmir'in Balçova ilçesi İnciraltı bölgesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından sadece 1 kesimhane yeri tahsis edildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren kurban kesimine başlayan kasaplar, kesimhanenin dar ve küçük olmasından ötürü şikayetlerini dile getirdiler. Kurbanlarını kestirmek için bekleyen vatandaşlar, kesimhanenin dar ve küçük olması nedeniyle kesim işlemini kesimhane dışındaki boş arazilerde gerçekleştirmek zorunda kaldı. Öğleden sonra hafif ölçekte kendini gösteren yağmur ise arazilerde kesim yapan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Belediye yetkilileri tarafından suyun geç getirildiğini iddia eden bazı kasaplar ellerini dahi temizleyemeden bir sonraki kesimi gerçekleştirdiklerini belirtti.
Ailesi ile birlikte kurbanını kestirmek için Buca'dan geldiğini belirten Şaziye Çörekçi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na seslenerek "Bu yaşadığımız rezalet. Kurallara uymak amacıyla kesimhane burada olduğu için buraya geldik. Ancak kesimhane dar burası ise çok kalabalık. Sözde biz Aziz Kocaoğlu'na oy verdik.Böyle bayram mı olur? Bu bayram değil eziyet. Elimizi dahi yıkayacak doğru düzgün su yok" dedi.
UYARILAR FAYDA ETMEDİ
İzmir'in Dikili ilçesinde, tüm uyarılara rağmen bazı vatandaşlar kurbanlarını kesimhane yerine evinin bahçesinde ya da sokaklarda kesti. Özellikle yaşı küçük çocukların gözleri önünde kesim yapılmaması konusunda uyarılara aldırmayan vatandaşlar, kesim işleminin etraflarında bulunan çocukları ikaz etmedi. Çocuklar ise gördükleri manzaradan ötürü korkarak saklanmayı tercih etti. Kesim sonrasında hayvan atıklarını çöp konteynerlerine atan vatandaşlar etrafta pis kokuların yayılmasına neden olurken, durumdan sadece sokak hayvanları karınlarını doyurmak için faydalandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayramın ilk saatlerinde trafiğe 7 kurban
Kurban Bayramı’’nın ilk gününde Batman ve Uşak'ta meydana gelen trafik ...
Görmez: Kimse hayvan sevgisi dersi vermesin
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kurban ibadetinin yanlış anlamalara ...
Daha fazla kaçamadı!
İstanbul'da 3 kadın cinayetinin katil zanlısı Efkan Bakır cezaevinden ...
 
İnsanlık ölmemiş!
İzmir Özdere’’deki Gümüşsuyu Yakamoz Sitesi sakinleri,  bitkisel ...
Çiğdem daha fazla dayanamadı!
İzmir'de ziyarete geldiği polis arkadaşının evinde silahla şaka yapmak ...
Huzurevi’’nde bayram sevinci
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun eşi Dr. Türkegül ...
 
İzmir'den Doğu'ya yardım eli
Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) ve Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, ...
En güzel hediye torunlardan
Bornova Küçük Şeyler Anaokulu minikleri Kurban Bayramı’’nda büyük anne ...
Şizofreni hastası intihar etti
İzmir'in Tire ilçesinde şizofreni hastası bir kişi kendisini asarak intihar etti.’
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva