HABERLER>DÜNYADAN
24 Nisan 2010 Cumartesi - 00:00

Abbas: Geçici sınırlarla bir Filistin devletini unutun

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, geçici sınırlarla kurulacak bir Filistin devletinin kesinlikle kabul edilemeyeceğini söyledi.’

Abbas: Geçici sınırlarla bir Filistin devletini unutun

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, geçici sınırlarla kurulacak bir Filistin devletinin kesinlikle kabul edilemeyeceğini söyledi.’
   
KUDÜS ’– Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, El Fetih Devrim Konseyi'nin Ramallah'ta düzenlenen toplantısında yaptığı konuşmada, bir süre önce İsrail'de yayımlanan ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Batı Şeria'da geçici sınırlarla bir Filistin devletini kabul edebileceği yolundaki haberlere karşı, İsraillilere, "Geçici sınırlarla bir devleti unutun" diye seslendi ve Filistinlilerin ancak 1967 sınırlarıyla kurulacak bir devlet istediğinin altını bir kez daha çizdi.
 
İsrail ile Filistinliler arasında barış görüşmelerinin dolaylı olarak başlatılması konusunda Filistin tarafının görüşlerini yineleyen Abbas, Kudüs dahil, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerinde inşaatların durdurulmasıyla ilgili tavırlarında bir değişiklik olmadığını vurguladı.
 
Filistin televizyonundan da canlı yayımlanan konuşmasında, "İsrail, 'barış için bir şans verin' dedi. Biz de İsrail'e bu fırsat verdik" diyen Abbas, İsrail tarafını sorumlu kararlar alıp, hem Kudüs'te hem diğer işgal altındaki topraklarda tüm eylemlerini durdurup, nihai statü görüşmelerine başlamaya davet ettiklerini, bu görüşmelerin ilgili tüm tarafların da gözlemi altında iki yıldan fazla sürmemesini istediklerini söyledi. Abbas, ancak "barışı sağlamak için, nadir yakalanan tarihi fırsatı", İsrail'in yerleşim inşaatlarını sürdürerek "çiğnediğini" de kaydetti.
 
Bu konuyla ilgili olarak Filistinlilerin tek bir duruşa sahip olduğunu söyleyen Abbas, bu tavrın Kanada'dan Japonya'ya giderek artan şekilde destek bulduğunu belirtti. Abbas, İsrail'de yapılan son kamuoyu yoklamalarının da İsraillilerin de barış için Filistin tarafının taleplerinin haklılığını gördüklerini ortaya koyduğunu ifade etti.
 
İsrail hükümetinin, "iç siyasi gerekçelerle Kudüs'ü Yahudileştirmeye yönelik inşaatlarını durdurmayacağını söylediğini" de belirten Abbas, "Bunun sonucu ortada, (İsrail) işgale tutunup, Filistinlilere ırkçı politikalarını uyguluyor" diye konuştu.
 
İsraillilere, "İki devletli bir çözüm istiyor musunuz? Eğer istiyorsanız biz hazırız. Biz de hala bu seçeneğe tutunuyoruz" diye seslenen Abbas, bunun için cesur bir İsrail liderliğine ihtiyaç bulunduğunun altını çizdi ve "İsrail'de şimdi böyle liderler var mı? Filistinlilerle barışı gerçekleştirebilecek tarihi cesarete kim sahip" diye sordu.
 
Abbas, konuşmasında ayrıca, Hamas'a da aralarındaki uzlaşmazlık döngüsünü kırıp, Mısır'ın diyalog belgesini imzalaması çağrısında bulundu ve bu belgenin imzalanması durumunda, kişisel olarak diyaloğun teminatı olacağını vurguladı.
 
Abbas, "Bu, Filistinliler olarak bizim, Filistin halkının, hepimizin kaderinin çıkarınadır" diye konuştu.
 
El Fetih'in 130 üyeli Devrim Konseyi, Ağustos 2009'da Beytüllahim'de toplanan El Fetih 6. kongresinde yeniden belirlenmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KKTC’’de Eroğlu dönemi başladı
Kuzey Kırbıs Türk Cumhuriyeti’’nde Derviş Eroğlu dönemi resmen başladı. ...
Obama'nın zaafı: Turta
ABD Başkanı Barack Obama'nın zaafının turta olduğu açıklandı. Obama'nın ...
Çeteyle çatışmaya giren 7 polis öldü
Meksika'da hükümet ile uyuşturucu çeteleri arasındaki çatışmalarda ...
 
Erivan’’da Türk Bayrağı yakıldı
Ermenistan’’ın başkenti Erivan’’da sözde soykırımın 94. yıldönümü ...
Bir gecede 63 bakanın görevine son
Sri Lanka Devlet Başkanı eleştirilerin ardından yeni hükümetteki bakan ...
Güneşten yakıcı görüntüler
Şubat'tan beri yıldızımızı yakından izleyen SDO gözlem uydusunun ...
 
Türkiye'deki nükleer silahlar yerinde kalıyor
Washington, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı NATO ülkelerinde ...
Başpiskopos tacizi itiraf edip istifa etti
Belçika'da Bruges Başpiskoposu Roger Van Gheluwe, bir çocuğa tacizde ...
El Masri intikamı: 67 ölü
Irak'ta düzenlenen saldırılarda 70'e yakın kişi hayatını kaybetti. ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva