HABERLER>EKONOMİ
1 Mayıs 2022 Pazar - 08:09

Tatil yapmak hayaldi... İmkansız oldu!

Turizm İşbirliği Derneği Başkanı Cengiz Terzi, geçen yıl 500 lira olan kişi başı oda kahvaltı fiyatının bu yıl 1200-1500 liraya, “Her şey dahil” grubunda ise 1500 liradan 2 bin 700 liraya çıktığını hatırlatarak, “Erken rezervasyonlar beklentilerin altında kaldı. Vatandaş tatil yapma ihtiyacını, öncelikli ihtiyaç olmaktan çıkarıyor. Yabancılar da euro bazında verilen fiyatları fazla buluyor. Bu şartlarda otellerin çoğu sezonu boş geçirecek gibi görünüyor” dedi

Tatil yapmak hayaldi... İmkansız oldu!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Ağırlaşan hayat şartları, insanları, tatil yapma ihtiyacını öteletiyor. Son aylarda başta akaryakıt, doğalgaz ve kiralara yapılan anormal zamlar nedeniyle gelirinin bu giderlerden kalan bölümünü sadece gıda ve sağlığa harcamak zorunda kalan vatandaşlar, 2022 yazında ne kadar tatil yapabilecek? Turizmci, bugünkü ekonomik şartlarda ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın da etkisiyle beklentilerine ulaşabilecek mi? Turizm İşbirliği Derneği (TUR-İD) Başkanı Cengiz Terzi, bu konuyu Ege'de Son Söz için değerlendirdi ve “Bu rakamlarla tatil yapmak çok zor. Görünen o ki pek çok insanımız tatil yapamayacak, otellerin çoğu sezonu boş geçirecek” açıklamasında bulundu.

ODA KAHVALTI 500 LİRADAN 1200 LİRAYA ÇIKTI, BAZILARI DAHA ÇOK ZAM YAPTI
Geçen yıl günlüğü 500 liraya kişi başı oda kahvaltı veren otel, bu yıl fiyatı 1200, hatta 1500 liraya çıkardığını belirten Başkan Terzi, “Bu fiyat, Haziran ayı fiyatı. Temmuz ve Ağustos aylarında bu rakamlarla oda bulmak mümkün olmayacak. O zaman bu rakam 2 bin liraya çıkar” dedi.

Ulaşım maliyetinin de akaryakıt fiyatlarının yüksekliği nedeniyle çok arttığına dikkat çeken Başkan Terzi, şu anda çok büyük bir kesimin tatile gitmeyi düşünmediğini, otel rezervasyonlarının da beklentilerin çok altında kaldığını dile getirdi. Terzi, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Geçen yaz turizmde, kısa ama çok kazançlı bir sezon yaşadık. O dönemki fiyatlar, bu sezon yüzde 45-50 oranında arttı. Bazıları bu oranın da üstüne çıktı. İç pazarda büyük bir sıkıntı var. Vatandaşlarımız artık tatili ikinci, üçüncü ihtiyaç kalemi olarak görmeye başladı. Ukrayna-Rusya savaşı da turizm için can sıkıcı bir durum. Ülkemize en çok bu iki ülkeden turist geldiğini varsayarsak, savaşın da olumsuz etkilerinin olacağını öngörmek zor olmayacaktır. Otellerin euro bazında verdiği fiyatlar, ülkemize turist olarak gelmek isteyen yabancılar tarafından yüksek bulunuyor. Uçak fiyatları da çok arttı. Haliyle yabancılar, Türkiye’ye gelmek istemiyor. Oteller, belli bir müşteri kapasitesini doldurmadıkları takdirde zarar ederler. Görünen o ki, otellerimizin çoğu bu sezon boş kalacak, kapasitesini dolduramayacağı için de büyük bir ihtimalle zarar edecek.”

OTELLER ERKEN REZERVASYONA MAKUL FİYAT VERMELİ, KAMPANYA YAPMALI
Böyle bir riske karşılık otelcilerin birtakım tedbirleri şimdiden almaları gerektiğine vurgu yapan Turizmde İşbirliği Derneği Başkanı Cengiz Terzi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Otelciler, fiyatları kesinlikle geri çekmezler. Fakat riskten en az etkilenmeleri için otel işletmecilerine tavsiyem, erken rezervasyonlarda rakamları makul seviyeye çekmeleri olacak. Ayrıca, kampanya başlatabilirler; beş gece kal, dört gece öde gibi. Eğer bunlar da yapılmazsa, bu yaz turizmcinin işi çok zor. Bu yaz ülkemize 25 milyon yabancı turistin geleceği öngörülüyordu. Bana göre bu sezon ülkemize gelecek yabancı turist sayısı 7 milyonu geçmez.”

 
Ramazanın son gününe özel nefis iftar menüsü!
 
Evine tesisatçı çağırdı... Sopayla darp ederek öldürdü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Mayıs 2022 Pazartesi 01:26

ülke 80 milyon, buraya giden bir elin parmağı kadar insan. dolması gayet normal. ülkede herkes fakir değil. Emekli, asgari ücretli, orta gelirli ... nasıl gitsin?

Yorumu oyla      3      4  
vatandaş 1 Mayıs 2022 Pazar 08:48

Yzık günah oda kahvaltı 2000 tl fiyat olurmu tabiki turist gelmez truzim öker ... Ama gene her yer dolu

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türklerin altın sevdası enflasyona yenildi
Merkez Bankası (TCMB) altın alımlarını hızlandırırken yatırım amaçlı perakende ...
Kruvaziyer turizmi için güç birliği... İzmir’den Miami çıkarması
İzmir Valiliği'nin koordinasyonuyla 5 kurumun, kentin yurt dışındaki tanınırlığını ...
Çeşme'de bayram telaşı... Tatil için son fırsat!
İzmir'in turizmiyle ünlü ilçesi Çeşme'de bayram tatili öncesi hazırlıklar ...
 
İzmir otogarı boş kaldı... Yolcu yolunda değil, evinde!
Her bayram öncesi memlekete gitmek için bilet alma telaşı yaşanırken, ...
BDDK’dan ticari kredilere fren
BDDK'nın SYR hesaplamasına ilişkin değişiklikler hakkındaki kararı yayımlandı. ...
TCMB rezervleri 3,38 milyar dolar daha azaldı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 22 Nisan haftasında ...
 
Bankaların kredi hacmi 5,5 trilyon lira oldu
Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 55 milyar 292 milyon lira ...
119,5 milyonluk yardım ödemesi yapıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, nisan ayında ihtiyaç sahibi ...
Engelli adaylar için kura başvuruları başladı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından kamuya kura usulüyle atanacak ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva