HABERLER>GÜNCEL
10 Ekim 2011 Pazartesi - 09:36

Şaşal köyü susuzluktan kırılıyor!

Türkiye çapında doğal kaynak suyu ile üne sahip Menderes ilçesine bağlı Şaşal Köyü'nde yaşanan su sıkıntısı duyanları hayrete düşürüyor.

Şaşal köyü susuzluktan kırılıyor!

İZMİR - İzmir'in su ihtiyacını karşılayan Tahtalı Barajı'na da 2 kilometre uzaklıktaki Şaşal Köyü'nün içerisinde yurdun dört bir yanına memba suyu satan büyük bir firmanın fabrikası bulunmasına rağmen köylüler içecek su bulamıyor. İZSU'nun Pazar günü hariç günlük verdiği su yarım saat içinde tükenince tüm gün boyunca çeşmelerden su akmıyor. Bu duruma isyan eden köy halkı, "Suyun bol olduğu bir bölgenin ortasında yaşıyoruz fakat içecek su bulamıyoruz" şeklinde tepkilerini dile getirdi. Köydeki 150 hanede toplam 500 kişinin yaşadığını ifade eden Şaşal Köyü Muhtarı Süleyman Şen, "Köyümüze suyu İZSU veriyor. İZSU görevlileri vanayı Pazar günü hariç her gün sabah 09.00'da açıyor, verilen su kısıtlı olduğu için 09.30'da bitiyor ve çeşmelerden gelen su kesiliyor. Köy halkı da yarım saatlik süre zarfında gelen suyu pet şişelere ve damacanalara doldurup bir sonraki güne kadar stokluyor. Mesela Cumartesi sabah uyuyakalan olursa, pazartesi sabahına kadar susuz kalıyor. Çünkü Pazar günü hiç su verilmiyor" dedi.



Doğal kaynak suyu ile ünlü

İzmir'in Menderes İlçesine bağlı Türkiye çapında doğal kaynak suyu ile tanınan ünlü Şaşal Köyü'nde uzun süredir yaşanan su kesintileri nedeniyle halk içecek suyu bile zor buluyor. İzmir'in su ihtiyacını karşılayan Tahtalı Barajı'na 2 kilometre 150 hanenin bulunduğu ve 500 kişinin yaşadığı köyün çeşmelerine giden suyu kontrol eden İZSU, Pazar günleri hariç günlük sadece 80 ton su verince yarım saat içinde verilen su tükeniyor. Köydeki evlerin çeşmelerinden bir sonraki günün sabahına kadar su akmıyor. Su sıkıntısı yaşamak istemeyen köy halkı sabah saat 09.00'da çeşmelerden gelen suyu boş pet şişelere ve damacanalara doldurarak stok yapıyor. Pazar günleri İZSU'da çalışan kimse olmadığı için su verilmiyor.

'Şikayet gelseydi gereğini yapardık'

Konuyla ilgili konuşan İZSU Genel Müdürü Ahmet Alpaslan, "Bize şimdiye kadar gelen herhangi bir şikayet olmadı. Şikayet olsaydı gereğini yapardık. Benim de konudan haberim yok. Yağışlardan dolayı doğal kaynak suyunda bir azalma olduğu için köylülere verilen suda azalma meydana gelmiştir diye tahmin ediyorum. Tahtalı barajından çıkan içme suyu boru hattı ile Karabağlar'da bulunan su deposuna aktarılıyor. Boru hattı İzmir'e doğru uzanıyor. Geriye doğru boru hattı olmadığı için Şaşal Köyü'nün su ihtiyacı da o bölgeden çıkan doğal kaynak suyu ile sağlanıyor. Biz su sıkıntısı yaşanan köylerde rehabilite çalışmaları yaparak sorunları gidermeye çalışıyoruz. Şaşal Köyü'nün sıkıntısı ile de ilgileneceğim" şeklinde konuştu.

'Fabrika kurulmadan önce sıkıntı yaşamıyorduk'
Köydeki 150 hanede toplam 500 kişinin yaşadığını ve İZSU'nun günlük verdiği 80 ton suyun yetersiz kaldığını ifade eden Şaşal Köyü Muhtarı Süleyman Şen, "Su fabrikası kurulduktan sonra su sıkıntısı yaşamaya başladık. Son 3-4 yıldır da bu sıkıntı iyice arttı. Suyun bol olduğu bir alanda yaşıyoruz fakat içecek suyu zor buluyoruz" dedi. Muhtar Şen, "Köyümüze suyu İZSU veriyor. İZSU görevlileri vanayı Pazar günü hariç her gün sabah 09.00'da açıyor, verilen su kısıtlı olduğu için 09.30'da bitiyor ve çeşmelerden gelen su kesiliyor. Köy halkı da yarım saatlik süre zarfında gelen suyu pet şişelere ve damacanalara doldurup bir sonraki güne kadar stokluyor. Mesela Cumartesi sabah uyuyakalan olursa, pazartesi sabahına kadar susuz kalıyor. Çünkü Pazar günü su verilmiyor" dedi. Yetkililere seslenen Muhtar Şen, "Su sıkıntımızın bir an önce giderilmesini istiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyorum. İZSU görevlilerine sıkıntımızı ilettik. Onlar da yakın zamanda köye boru döşeneceğini ve bir daha su sıkıntısı yaşanmayacağını söylediler. İnşallah en kısa sürede sorunumuz çözülür" dedi.

'Çamaşır ve bulaşık makinesi kullanamıyoruz'

Köyde yaşayan 33 yaşındaki Gülsüm Şen, "Çeşmelerimizden her gün yarım saat su aktığı için ne çamaşır makinesi, ne de bulaşık makinesi çalıştırabiliyoruz. Duş alamıyoruz, zaman zaman içecek su bile bulamıyoruz. Suyumuz biterse tankere para verip su getiriyoruz. Sağolsunlar 4-5 lira verdiğimizde traktörler tankerle su getiriyor. Böyle ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz. Şofbeni açıp banyo yapamıyoruz. Su olmadığı için şofbenler çalışmıyor. Kışın duş alacağımız zaman suyu ısıtıp öyle banyoya giriyoruz. Çoluk çocuk perişan durumdayız" dedi. (Ceyhan Torlak / Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir güzeli 2 Mart 2012 Cuma 10:51

çok garip bir olay

Yorumu oyla      12      6  
muzaffer caran 18 Şubat 2012 Cumartesi 00:11

yukarıdaki yorumları az bile bulyorum dünya devletrine satılan suyumuzun bulunduğu suyun köylerine merak edıp gelseler bunun belediye ulaşım bile bulunmayan deli omar köyu dahil bence bağlı bulunan ilçeynin yüz karası sayılır bence bu köylerin en kısa zamanda ilgılilerin ilgilenmesini arz ederim benim kadar en azköyde yaşayanlarda isterler

Yorumu oyla      12      6  
zerrin 11 Ekim 2011 Salı 00:55

Ama Şaşal Firmasının suyu neden bitmiyor??!!!

Yorumu oyla      12      6  
Ali 10 Ekim 2011 Pazartesi 15:16

Çok garip bir durum, fıkra gibi...

Yorumu oyla      17      6  
Aydın Postoğlu 10 Ekim 2011 Pazartesi 13:02

CHP'li belediye kurultaydı, il başkanıydı, diyerek, kavga etmekten İzmir'e hizmet etmeye zaman bulamıyorlar. Onu bilir onu söylerim. CHP’liler İzmir’i cezalandırıyor.

Yorumu oyla      20      9  
darkangel 10 Ekim 2011 Pazartesi 11:34

varlık içinde yokluğu biz chpli belediyelerden gördük boy boy afişlere para var su getirmeye para yok izmir chpden kurtulma vakti geldii

Yorumu oyla      23      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Halkalı bombacısı' dereceli psikologmuş!
Halkalı'da polis ve asker servislerine bomba olayının zanlısı Diyarbakır'da ortaya çıktı.
Metrodan atılan işçiler taşerondan şikayetçi
Üçyol-Üçkuyular Metro hattının İzmirspor ve Hatay istasyonları inşaatında ...
Kılıçdaroğlu'ndan başsağlığı ziyareti
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a başsağlığı ziyaretinde ...
 
Yeni bir sendikal hareket için İzmir'de buluştular
Yeni bir sendikal hareket yaratmak amacıyla 'Sendikal Güçbirliği' adı ...
Hindu'ydu aşkı için müslüman oluyor
Tatil için geldiği İzmir'de gönlünü 25 yaşındaki Deniz Kızılel'e kaptıran ...
Yedi kişinin mezarı oldu
Sultangazi'de tek katlı bir gecekonduda çıkan yangının ardından 7 kişinin ...
 
Şimdi Birgi zamanı
Ödemiş'in Birgi beldesi "Koruma böyle olur" dedirtiyor. 6 yıl önce çıkarılan ...
Demirtaş; ‘Barışa giden yol, İmralı'dan geçiyor'
BDP'liler Diyarbakır'da oturma eylemi başlattı. Partinin Genel Başkanı ...
Tedavi için gittiği ABD'de ölen polis toprağa verildi
İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Betül Özer, 2004 yılında ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva