HABERLER>GÜNCEL
25 Kasım 2011 Cuma - 00:43

Operasyonda 3. gün bilançosu: 8 tutuklu 12 serbest!

Körfez 2 Operasyonu’nda ilk gün yapılan 3 tutuklamadan sonra üçüncü günde adliyeye sevk edilen 20 kişiden 8’i tutuklandı. Şüphelilerden biri savcılık 11’i de hakim tarafından serbest bırakıldı.

Operasyonda 3. gün bilançosu: 8 tutuklu 12 serbest!

CAN ÖZLÜ/ FATİH YAPAR/ Egedesonsöz - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen ikinci operasyonda gözaltına alınarak, tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen 19 şüpheli hakkındaki karar açıklandı. Emniyetçe sorguları tamamlanan ve operasyonun üçüncü gününde adliyeye sevk edilenlerden biri olan Oktay Sakur savcılık tarafından serbest bırakılırken, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 19 kişiden 11'i de serbest bırakıldı. Operasyonun ilk gününde doğurdan savcılığa alınan İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay, Kültür Müdürü Halim Yazıcı ve Solfej Prodüksiyon, Organizasyon Şirketi'nin sabihi Sedat Sakur tutuklanmıştı. Operasyonun üçüncü gününde ise emniyetçe sorguları tamamlanan 20 kişi adliyeye sevk edilmiş, bu isimlerden biri olan tutuklanan Sedat Sakur'un kardeşi Oktay Sakur, özel yetkili savcı tarafından serbest bırakılırken 19 isim tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkarıldı. 

ESHOT YETKİLİLERİ TUTUKSUZ YARGILANACAK
İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün gece yarısına kadar süren yargılamada karar açıklandı. 11 kişi serbest bırakılırken aralarında sendikacıların da olduğu 8 isim tutuklandı.  
Aralarında, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan ve ESHOT eski Genel Müdürü İZULAŞ ve İzdeniz Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Gül Şener’in de bulunduğu 11 kişi hakkında tutuksuz yargılanma kararı verildi. ESHOT Genel Müdürü Ömer Faruk Alçelik,  ESHOT encümen üyeleri İrfan Aras, Hüseyin Ercan, Turgay Akaya, ESHOT Genel Müdür Yardımcıları Tufan Eker, İsmet Halim Gürsoy, ESHOT bürokratlarından Besim Gültekin, Rafet Bayam ve İbrahim Tuz da serbest bırakıldı.

Operasyonla ilgili tüm ayrıntılar için tıklayın

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN
 
SENDİKADA TUTUKLULUK ŞOKU
Tahliye edilen belediye personelinin aileleri sevinç çığlıkları atarken, tutuklu yargılanmalarına karar veren şahısların yakınları da üzüntü içinde gözyaşlarına boğuldu. Körfez 2 Operasyonu kapsamında 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen, Sendika üyeleri 3 No’lu Şube Başkanı Cafer Konca, Disiplin Kurulu Başkanı Necip Binici, Şube Saymanı Memiş Sarı, Denetim Kurulu Başkanı Cafer Alt, Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı çalışanlarından Tülay Tümay tutaklandı. Cengiz Başkurt ve Destek Hizmetleri Şefi Pınar Çalışkan ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan şüphelilerin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Gazeteciler ile tartışan aile bireyleri, mahkeme heyetine de eleştirilerde bulundu. Erkek tutuklular Buca Cezaevi’ne, kadın tutuklular ise Bergama M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurulu’na götürüldü.
 
GÖZLER YARINA ÇEVRİLDİ
İlk operasyon şokunu Mayıs ayında yaşayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde, ikinci dalgada 44 belediye çalışanı gözaltına alındı. ilk sorguların ardından adliyeye sevk edilen beş kişiden üçü tutuklanırken, bugünkü yargılamaların ardından tutuklu sayısı 11’e yükseldi. hala Yeşilyurt, Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’nde gözaltında bulunan 19 kişinin ise yarın sabah saatlerinde adliyeye sevk edileceği belirtildi.
 
KARA BULUTLAR GİTSİN
Kararın ardından İl Başkanı Tacettin Bayır ve duruşmadan tahliye olanlarla birlikte açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geride kalanların da serbest bırakılmalarını dilediklerini söyledi. ESHOT bürokratları başta olmak üzere belediye çalışanlarının serbest bırakılmasının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Kocaoğlu, “Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Geride kalan arkadaşlarımız var. Yarın Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımız hakim karşısına çıkacak. Onların da serbest kalmasını istiyoruz. Suçları ve günahları yok. Ortada bilgi kirliliği var. Umuyorum bu son olur ve diğer içeride kalan dört arkadaşımız da en kısa sürede çıkar. Artık başımızdaki kara bulutlar da dağılır ve gider” dedi. Kocaoğlu, adaletin herkese lazım olacağının da altını çizdi.
 
BURUK SEVİNÇ YAŞIYORUZ
Yardımcısı Hüseyin Çalışkan’ın da tahliye olmasının ardından sıkıntılı süreci geride bırakan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, “Geride kalan arkadaşlarımızın da çıkmasını bekliyoruz. Umuyorum ki yarınki değerlendirmeler ve tahliyeler sonrasında bu iş bitecek. Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Artık Büyükşehir Belediyesi başkanımızla, ilçe belediye başkanlarımızla birlikte daha çok çalışacağız. Çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Birlikte yapacağımız çok şeyler var “ dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Kasım 2011 Cuma 13:09

niye durak şimdiye kadar neredeydin yaz aylarında 8 ilçe başkanı büyükşehire bayrak açmıştınız baktınızki bir birinizi istemiyorsunuz dağıldınız.artık halk herşeyin farkında kim ne yapıyor biliyor sen ve çalışkan artık siyasete olmamanız lazım çünkü kent aş işçi eylemlerinde başlanan yıpratma süreci bu süreçlerde hiç hoş olmadı

Yorumu oyla      15      12  
GÜLÜZAR ÖZBİLGE 25 Kasım 2011 Cuma 12:56

ESHOT GENEL MÜDÜRÜ GÜL HANIM'A GEÇMIS OLSUN DILIYORUZ ONUN DÜRÜSTLÜĞÜNE İNANIYORUM BİZİM MAHHALLEMIZIN ULAŞIM SORUNUNA YARDIMCI OLAN SAYIN GÜLŞEREN HANIMEFENDİYE HERZAMAN DESTEK GÖSTEREN MÜDÜRE HANIMA İŞÇİEVLERİ SAKİNLARİ ADINA TEŞEKKÜR EDİP SELAM YOLLUYORUZ

Yorumu oyla      16      9  
Azad FAZLA 25 Kasım 2011 Cuma 11:53

UZUN YILLARDIR TANIDIĞIMIZ SABAHIN KARNLIĞINDAN AKŞAMIN KARANLIĞINA KADAR İZMİR İÇİN ÖNEMLİ KAMUSAL HİZMET VEREN ÜNİVERSİYAT DA BAŞARILAR GÖSTEREN ESHOT GENEL MÜDÜRÜ İKEN İZMİR ULAŞIMINDA ÖNEMLİ KATKILARI BULUNAN ÇALIŞANLARININ HAKLARINI GÖZETEN GÖZÜ TOK GÖNLÜ TOK GÜLŞENER HANIMEFENDİNİN DÜRÜSTLÜĞÜNDEN HİÇ KUŞKUMUZ OLMADI GENEL MÜDÜR FARUK BEY VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARI DA DÜRÜSTLÜKLERİYLE ÖRNEK ŞAHSİYETLERDİR

Yorumu oyla      22      9  
LODOS 25 Kasım 2011 Cuma 10:12

sayın yıldırım arkadaş, bu kafaya ulaşmak için ne kullanıyorsun insanları lekelemek çürük elma demek ne basit böyle, sana göre tutuklananlar suçlu salınanlar suçsuz ne ala hayat, ozaman ilk operasyonda tutuklandıktan 4 5 ay sonra pardon denilip salınanlar ne olacak onlarında bir hayatları çocukları ve işleri var böyle kolay lekelemeyelim insanları, en azından deniz feneciler kadar onlarında tutuksuz yargılanma hakları var, empati yaparak yorum yapın yada yapmayın

Yorumu oyla      32      9  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 25 Kasım 2011 Cuma 09:43

ADALAETE GÜVENMEYİ HERKES ÖĞRENECEK.SUÇLU SUÇSUZ HERKES HAKKETTĞİNİ BULACAKTIR.VE KİMSENİN YAPTIKLARI YANINDA KAR KALMAMALI.BU KİM VE KİMDEN OLURSA OLSUN.ÇÜRÜKLER AYIKLANACAK DÜRÜSLER İSE BU İŞLERE BİRAZ DAHA KAFA YORMALILAR.ONUN İÇİNDİR Kİ DÜRÜST LİYAKATLİ İNSANLARIN HANGİ PARTİ OLURSA OLSUN KESİNLİKLE SİYASETİN İÇİNDE OLMALILAR.KENARDA DURDUĞUN MÜDDETÇE BU LEŞ KARGALARI HER ZAMAN HERYERİ İŞGAL EDERLER.SİYASET DE KİRLENMİŞ OLUYOR.ONDAN SONRA DERSİN Kİ ,SİYASET Mİ AMAN AMAN.HAYDİ YERİNİ AL

Yorumu oyla      15      22  
Çoğunluk 25 Kasım 2011 Cuma 08:46

Derya senin ve senin gibi IQ'su ayakkabı numarasından küçük olanların işi gücü dedikodu...ortalığı bulandırmak , çamur atmak ,hiç bilginiz ve ilginiz olmadığınız konularda oturduğunuz yerden ahkam kesmek. Hiç mi utanmıyorsunuz ? Yargılama yapmak size mi kaldı , eğer elinizde bilgi varsa gidip adaletle paylaşın

Yorumu oyla      39      10  
yıldırım 25 Kasım 2011 Cuma 08:38

demekki aziz kocaoğlu okadarda dürüst değilmiş niye 11 kişi serbest bıraktılarda 8 kişi içeri girdi yargı çürük elmaları ayıtlıyor daha ne pislikler çıkacak biz unutmadık 23 nisan ve 19 mayıs kumanyalarının dağılmyıp genel seçimlerde chp sandık görevlilerine dağıtıldığını tüm izmir bu medyadan duymuştu büyükşehir hiçte okadar masum değilmiş

Yorumu oyla      18      40  
derya 25 Kasım 2011 Cuma 01:51

seferihisara iyi bakılmalı..operasyonda adı geçen şirketlerin çoğu seferihisar belediyesi ile çalışmakta..Sıkıntı büyük.

Yorumu oyla      19      47  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Arınç: İmralı-Kandil hattı kesildi
Terörle mücadele hiç olmadığı kadar başarılı bir noktaya gelindiğini söyleyen ...
Firarilere bedelli askerlik yok!
Bedelli askerlik tasarısı Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi. Düzenlemeden ...
Torbalı’da gövde gösterisi hazırlığı
Son 6 ayda iki polis baskını ve operasyonlarla sarsılan ve çok sayıda ...
 
Kocaoğlu: Batarsak da beraber batarız
Operasyonun ilk iki günüde eylem kararı alan personelini durdurmaya çalışan ...
Öğretmenler "eğitim balonunu" patlattı
İzmir'de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla basın açıklaması yapan ...
Türkmen Alevi Bektaşi Derneği’nden kardeşlik çağrısı
2’ncisi düzenlenen Anadolu Erenler Meclisi’nden birlik ve beraberlik çağrısı yükseldi.
 
Gazeteci Celal Yılmaz'ı özlemle andık
İzmir basınının sevilen isimlerinden gazeteci Celal Yılmaz, ölümünün onuncu ...
Şehit eşi öğretmenler duygulandırdı
İzmir'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan ...
KTÜ'de öğrenciler tekme tokat birbirlerine girdi
Trabzon’da, öğretmenler günü nedeniyle açıklama yapan Karadeniz Teknik ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva