HABERLER>POLİTİKA
24 Haziran 2011 Cuma - 14:06

Kurultay ateşi: 3 günde 400 imza

CHP’de kurultay süreci devam ederken imza toplayan yapının önemli temsilcilerinden Erten, üç günde 400’ün üzerinde imza toplandığını, kurultay hareketinin çığ gibi büyüdüğünü söyledi.

Kurultay ateşi: 3 günde 400 imza

Egedesonsoz -  CHP’de seçim öncesi yapılanan Yeni CHP’ye karşı kurultay bayrağını açan Baykal ve Önder Sav’a yakın ekiplerin üç günde 450’ye yakın imza topladığı öğrenildi. Bu sürecin önemli aktörlerinden biri olan Sav ekibinin İzmir’deki önemli isimlerinden A. Rezzak Erten, egedesonsoz.com’a yaptığı açıklamada imza sürecinin beklendiği/planlandığı gibi yürüdüğünü söyledi. Erten yaptığı açıklamada imza sürecine CHP örgütlerinden beklendiğinin üzerine destek olduğunu kaydederek, “Şu anda 400–450 imzaya ulaşıldığını tahmin ediyoruz. İmza süreci 6 Temmuz’da sona ereceği için şu anda tam rakamı toplamak mümkün değil. Her dakika yeni bir imza atılabiliyor. Tam rakam 3-4 Temmuz’da netleşecektir. Ama son güne kadar rakamdan emin olamayız. Ancak bu hareketin imza sorunu yok’ dedi.
 
BASKILAR İMZA SAYISINI ARTTIRIYOR
Yeni CHP’nin en önemli hatasının partinin ana damarlarını kesmek ve parti içinde büyük ölçüde tasfiye yapmak olduğunu söyleyen Erten, kendilerinin böyle bir amaçla hareket etmediklerini amaçlarının parti içi kan davası yaratmak değil, yaratılan kan davasını çözmek, eskinin ve yeninin doğruları üzerinden değişimi sürdürmek olduğunu söyledi. Genel Merkez düzeyinde imza verecek kurultay delegelerine gözdağı verilmesinin kesinlikle doğru olmadığını, delegenin iradesine ipotek konulma çabasının CHP’de her zaman ters tepeceğini söyleyen Erten, ‘Genel merkez kurultaya gitmemek için her türlü baskıyı kullanıyor. İnsanları görevden almak yerel seçimde hesap sormak, bu partiye emek verenleri protesto ettirmek gibi parti içi kaosu daha da tetikleyecek adımlar atıyor. Ancak tüm bu baskılar CHP delegelerinin imza verme konusundaki tavırlarını daha da netleştirmekten öte gitmiyor. CHP örgütü baskıya boyun eğmediği gibi bu türden baskıların ardından aldıkları kararın ne kadar da yerinde olduğunu görüyor’ diye konuştu.

AMAÇ CHP’NİN ANA UNSURLARININ DA SİSTEMİN İÇİNDE OLMASI
Türkiye genelinde imza sürecine en net desteğin Anadolu illerinden geldiği anlatan Erten, İzmir, İstanbul ve Ankara dışında 600’e yakın imza bekliyoruz. Bu illerin de katılımıyla imza sayısı 800’e yakın olacaktır. Belki daha da yukarılarda olabilir’ dedi. Kurultay taleplerinde genel başkan değişikliğinin olmadığının altını bir kez daha çizen Erten, ‘Partinin en yetkili karar organı olan PM’nin CHP’nin ana damarlarından yoksun olmasını önlemeye, tasfiye edilen arkadaşlarımızı yeniden sürecin içine çekmeye çalışıyoruz.

DÜN DESTEK VEREN ÖRGÜT BUGÜN DESTEĞİNİ KISMEN ÇEKMİŞTİR

Yeni CHP’ye bu örgüt bir yıl süre vermiş, istediği kadroyu kurmasına izin/onay vermiş, her türlü eylem ve söylemine onay vermese de iktidar iddiasına olan saygıdan ötürü göz yummuş ve de destek vermiştir. Ama gelinen noktada söz verilen başarıyı sağlamak şöyle dursun kamuoyu önünde verilen sözlerin bile tutulmadığı, seçim öncesi uygulanan tasfiye mantığının devam ettiği görülmektedir. Dün bu yapıya destek olan CHP örgütü bugün desteğini kısmen çekmiştir. Örgütün istediği CHP’nin ana unsurlarının da sistemin içinde olmasıdır. Bundan genel merkezin rahatsız olmasını anlamak mümkün değil’ diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Balbay ve Haberal tahliye edilmeliydi'
Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet ...
CHP İzmir’de kurultay alarmı!
Parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay için imza toplama girişimlerinin ...
Çelik: Güdükleşirsiniz, küçülürsünüz
Devlet Bakanı Faruk Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Stockholm ...
 
Susam: Söylenecek bir şey yok
Aziz Kocaoğlu’nun açıklamalarına yanıt veren Mehmet Ali Susam söylenecek ...
Ankara'dan önce baba ocağında
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, mazbatasını aldıktan sonra baba ...
HEPAR’dan buraya kadar
Osman Pamukoğlu 10 Temmuz 2011 tarihinde yapılacak olan “Olağanüstü Kurultay”la ...
 
Günay’dan başarılı isimlere çiçek jesti
İzmir’den milletvekili seçilen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ...
‘YSK sorumlu ve basiretli davranmadı’
MHP lideri Devlet Bahçeli, YSK'nın Hatip Dicle kararıyla ilgili ''Hakkında ...
Bayır: Milletvekilimi istiyorum
Mustafa Balbay’ın tahliye talebinin mahkeme tarafından reddedilmesinden ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva