HABERLER>POLİTİKA
8 Eylül 2011 Perşembe - 15:15

Kılıçdaroğlu ‘Büyükşehir’den yana’ taraf oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bir kentin nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda adeta ders verdiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu ‘Büyükşehir’den yana’ taraf oldu

İZMİR - İlçe belediye başkanlarıyla Büyükşehir arasında bir süredir devam eden çatışmaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu el koydu. Bugün İzmir’de toplanan CHP Parti Meclisi’nde önce hükümete ve Başbakan Erdoğan’a yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, daha sonra İzmir’e yönelik anlamlı mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu’nun mesajlarının önemli bir bölümü de ‘kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla’ niteliğinde, kendi partililerineydi.

Bir süredir ilçe belediye başkanlarının eleştiri bombardımanına tuttuğu Aziz kocaoğlu’nu övgü yağmuruna tutan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bir kentin nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda adeta ders verdiğini belirterek, İzmir’deki proje ve yatırımların tüm belediye başkanları tarafından örnek alınmasını diledi.
 


Havagazı’nda yapılan CHP Parti Meclisi’nde söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 7,5 yılda gerçekleşen belediye yatırımlarını ve hayata geçen projeleri açıkladı. Başkan Kocaoğlu, 2014 yılına kadar yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Yaptıkları öncelik sıralamasına göre yatırım planına aldıkları tüm projelerde aklı ve bilimi esas aldıklarını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, kentin geleceği adına miras bırakacakları en önemli hizmetlerinin insanların daha iyi bir çevrede yaşamalarını sağlamak olacağını söyledi. Başkan Kocaoğlu, CHP Parti Meclisi üyelerine raylı sistem ve ulaşım ile körfez ve  çevre yatırımlarını konusunda bilgi verdi, Büyükşehir Belediyesi’nin finans yapısındaki istikrarı anlattı, İzmir’in Akdeniz hedefiyle ilgili küçük bir özet yaptı.

Başkan Kocaoğlu, genel seçimler sonrası İzmir’in başarısız olduğuna yönelik bir algının yaratıldığını ve bunun gerçeği yansımadığını söyledi; “2007 seçimlerine göre oy oranımızı artırdık. 20011 seçimlerinde AK Parti 37,5, CHP 43,5 oranında oy aldı. Çıta iki puandan 6 puana çıktı. Bu başarısızlık mıdır? Biz burada daha çok da partililerimizin söylemleri ile başarıyı yaşayamadık” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bir kentin nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda adeta ders verdiğini belirterek, İzmir’deki proje ve yatırımların tüm belediye başkanları tarafından örnek alınmasını diledi.

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:  “Ak Parti ile aramızda ciddi fark var. Ak Parti pireyi deve yapar. Biz ise yaptıklarımızı yeteri kadar anlatamıyoruz. Zaman zaman algı değişiklikleri oluyor. Başbakana açık çağrıda bulunuyorum. Bir kent nasıl yönetilir, bir belediye başkanının geleceğe yönelik planları nasıl hayata geçirilir, taşeronlaşma nasıl kaldırılır gelsin görsünler. Başbakan iki büyük kentin belediye başkanlarını İzmir’e göndersin ya da üçünü bir TV kanalında bir araya getirelim. Onların rüyaları bile bizim hedeflerimize yetişemez. Bir kusurumuz var. Yaptıklarımızı iyi anlatamıyoruz. Temel nedeni de bizde, açıklıkla söylüyorum. Sadece ve sadece biz kendi iç çekişmelerimizle uğraştığımız için gerçekleri halka anlatamıyoruz” dedi. Kılıçdaroğlunun bu sözleri, salonda bulunanlardan büyük alkış aldı. Kılıçdaroğlu “PM’yi İzmir’de toplamamızın temel nedeni de bu. Bu kadar güzel işler yapıyoruz. İzmirli daha fazlasına layık. AKP Hükümetinden tek talebimiz var. Gölge etmesinler yeter. Projeleri engelliyorlar. Yaşama geçirilmesini istemiyorlar. Engellemekle bu iş olmaz. Bütün engelleri aşacağız ama zaman kaybediyoruz. İzmirliye hak ettiği değeri vereceğiz. İzmirli gerçekleri görüyor ve yaşıyor. Başbakana belediyecilik dersi vermeyi görev olarak kabul ederiz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emre Solmaz 9 Eylül 2011 Cuma 15:13

Olaylar karşısında Büyükşehirden yana taraf oldu ! Seçimlerde Aziz Kocaoğlunu aday yaptı yine gibi anlamayın arkadaşlar zaten Aziz bey aday olmuyacağım diyor.

Yorumu oyla      12      6  
sedat 9 Eylül 2011 Cuma 10:38

çok iyi fikir kadir topbaş daha önce melih gökçek su problemini çözecekti gördünüz hanyayı konyayı.

Yorumu oyla      12      9  
ahmet k 8 Eylül 2011 Perşembe 20:44

aziz kocaoğlu türkiyenin en iyi metropol belediye başkanıdır.

Yorumu oyla      15      11  
Belediyecilik derken... 8 Eylül 2011 Perşembe 17:28

Demek İzmir'de iyi bir yönetim var. Demek Biz, İzmir'de yaşayanlar bunu göremiyoruz. Vay be, süpermiş! O zaman başarıların devamını diliyoruz. İnönü caddesi kaç aya kadar başarılı sayılıyor?? Ekle bir dokuz ay daha... Hadi bakalım 2014'te kemal bey, Gandi olarak kalırsa görür... Gerçekten, Kadir Topbaş'ı İzmir'e davet edelim de, metro nasıl yapılırmış görsün!...

Yorumu oyla      25      14  
sezen 8 Eylül 2011 Perşembe 16:12

seçimlerde görürsün anyayı konyayı

Yorumu oyla      24      14  
ERCÜMENT ŞAHİN 8 Eylül 2011 Perşembe 16:06

sayln klıçdaroglu önce ciddi bir anket yaptırsan sonra tavır belirleseydi C H P ye yazık oluyor.

Yorumu oyla      24      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e teşvik müjdesi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, fuar için geldiği İzmir'de önemli açıklamalar yaptı.
Bahçeli: Kış gelmeden Irak'a girelim
MHP Lideri Bahçeli ''Kış gelmeden kara harekâtı hayata geçirilmeli. Irak'ın ...
Kılıçdaroğlu'ndan zehir zemberek sözler
Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de ilk kez gerçekleştirilen Parti Meclisi Toplantısı’nda ...
 
Büyük yanlış Günay'ın gözünden kaçmadı
Evliya Çelebi'nin doğumunun 400. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 'Evliya ...
Çelik: CHP Türkiye'nin Baas Partisi'dir
AK Parti Genel Başkan Yardımcı Hüseyin Çelik, "CHP, Türkiye’nin Baas Partisi’dir. ...
Arınç: Bedelli askerlik çalışması yok
Gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bedelli ...
 
CHP “Başkanlar Kurulu”na hazır
CHP İzmir Milletvekilleri, hafta sonu yapılacak Başkanlar Kurulu Toplantısı ...
'CHP İsrail'in avukatlığını yapmasın'
Başbakan Erdoğan İsrail’e yaptırımlar konusunda hükümetin kararlılığını ...
'Hipermarket Yasası' 10 yıl sonra yeniden...
Sanayi Ticaret Eski Bakanı MHP'li Tanrıkulu, hipermarketleri eleştiren ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva