HABERLER>POLİTİKA
7 Eylül 2011 Çarşamba - 17:37

CHP “Başkanlar Kurulu”na hazır

CHP İzmir Milletvekilleri, hafta sonu yapılacak Başkanlar Kurulu Toplantısı öncesi bir araya geldi. İl Başkanı Tacettin Bayır “İzmir’e yönelik projelerin öncelik sıralarını belirleyeceğiz” dedi.

CHP “Başkanlar Kurulu”na hazır

Can Özlü/Egedesonsöz - Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı aracılığı ile 10 Eylül günü biraraya gelecek olan İzmir’in siyasi kanadı, çalışmalarını tamamlama noktasına geldi. CHP, AK Parti ve MHP İzmir İl Başkanları ile partilerin milletvekilleri biraraya gelerek, İzmir için hayata geçirilecek projelerin öncelik sırasını belirleyecek.

KOCAOĞLU ARKA KAPIYI KULLANDI

CHP’li Milletvekilleri cumartesi günü gerçekleştirilecek Başkanlar Kurulu toplantısı öncesi il başkanlığında biraraya geldi. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Bazı milletvekillerinin mazeretleri nedeniyle katılamadıkları toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da arka kapıdan girip çıkmayı tercih etti. Toplantıya Milletvekilleri Musa Çam, Güldal Mumcu, Alaattin Yüksel, Aytun Çıray, Mustafa Moroğlu, Oğuz Oyan, Rahmi Aşkın Türeli, Mehmet Ali Susam ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katıldı. Görüşmeler yaklaşık iki saat sürdü.

ÖNCELİK SIRASI BELİRLENECEK

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Tacettin Bayır “Başkanlar Kurulu toplantısı ile ilgili biraraya geldik. Milletvekili arkadaşlarımız bir çalışma yapacak. Toplantıda Alaattin Yüksel, Mehmet Ali Susam, Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve il başkanı olarak ben görüş bildireceğim. Bir çalışma grubu oluşturduk. Çalışma grubumuzda Aytun Çıray, Rahmi Aşkın Türeli, Mehmet Ali Susam, Alaattin Yüksel yer alıyor. Cumartesi günü orda CHP’nin İzmir projeleri konusunda görüş bildireceğiz” diye konuştu.

“PROJELERİ DAYATMASINLAR”
Bayır “Biz İzmir yereline yönelik projelerle ilgileniyoruz. İzmir- İstanbul Otoyolu bir İzmir projesi değildir. Aynı zamanda da İstanbul projesidir. İstanbul yatırımlardan zaten gerekli yatırımları alıyor. Bize burada, İzmir projesi diye Türkiye projelerini dayatma içinde olmamalılar. Bu çok önemli. Bildiğiniz gibi İzmir 9 yıl boyunca ihmal edilmiş. Ödediği verginin payına düşenini aldığını iddia edemeyiz. İzmir’e büyük haksızlıklar yapıldı. Umarım EGEV başkanlar kurulu toplantısında tüm milletvekilleri ile birlikte bunu ortak bir çözüm noktasına ulaştırır. Biz AKP’nin seçim sürecinde söylediği 35 projenin zaten takipçisi olacağız. Sadece öne çıkanların değil. Çünkü bunun sözünü verdiler. AKP’ye oy veren kesim bu yüzden onlara oy verdiler. Hem CHP hem AKP hem MHP milletvekilleri Ankara’da bu işin takipçisi olacaklar” dedi.

BAŞKANLAR YOL HARİTASINI BELİRLEDİ
CHP İzmir Milletvekilleri, İl Binası'nda biraraya gelirken, Başkan Aziz Kocaoğlu'na tavır yapan partili ilçe belediye başkanları da Buca Gölet Tesisleri'nde toplandı. Son günlerde İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ile basın yoluyla atışan başkanların, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyaretinde bu konuya da değinecekleri öğrenildi. Yaklaşık iki saat süren toplantıda, ilçe belediyelerin yaşadıkları sıkıntılar ile ilgili yol haritası belirlendi. Başkanlar, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yarın örgüt ile yapacağı topyantıda yaşanan süreci anlatacak ve destek bekleyecek. Uzuz Süredir gündemi meşgul eden^"başkanlar krizinde" Genel Başkan'ın tavrı belirleyeci rol oynayacak. Toplantıya Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün katıldı. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okay Sındır, toplantıda yer almadı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'CHP İsrail'in avukatlığını yapmasın'
Başbakan Erdoğan İsrail’e yaptırımlar konusunda hükümetin kararlılığını ...
'Hipermarket Yasası' 10 yıl sonra yeniden...
Sanayi Ticaret Eski Bakanı MHP'li Tanrıkulu, hipermarketleri eleştiren ...
Kılıçdaroğlu: En ağır hezimetlerden biri
Mavi Marmara baskını ve BM raporuyla ilgili konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ...
 
Meclis resepsiyonu iptal edildi
Meclis’in yeni yasama yılı nedeniyle 1 Ekim’de yapılacak resepsiyon, terör ...
Vekiller zirvesinde tek gündem 'İzmir'
Başkanlar Kurulu’nun daveti üzerine 10 Eylül’de yapılacak toplantıya İzmirli ...
Demirtaş: Bizi ülkücüler de beğeniyor
Geçtiğimiz pazar yapılan kongrede BDP Genel Başkanlığı’na ikinci kez seçilen ...
 
Yıldız: Uzan Ailesi beni tehdit etti
Enerji Bakanı Yıldız, ''ÇEAŞ ve KEPEZ’in imtiyaz hakkının feshedildiği ...
DP’de kongre heyecanı başlıyor
Demokrat Parti İzmir’de kongre heyecanı başladı. Eylül ve Ekim aylarında ...
CHP İzmir'den adliyeye siyah çelenk
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, milletvekilleri Musa Çam, Mustafa ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva