HABERLER>GÜNCEL
16 Nisan 2011 Cumartesi - 14:26

Karabağlar'da büyük patlama: 2 ölü

Karabağlar ilçesindeki bir kapı imalathanesinde meydana gelen patlama sonrası yangın çıktı. Patlama sırasında binada bulunan bir kişi ile yangına müdahale ederken yaralanan bir itfaiye eri yaşamını yitirdi. Dört kişi de kayıp.

Karabağlar da büyük patlama: 2 ölü

İZMİR - İzmir'in Karabağlar İlçesi'ndeki bir kapı imalathanesinde, ilk belirlemeye göre gaz sıkışmasından kaynaklanan patlama ve ardından çıkan yangın, cehennemi yaşattı. Bir anda büyüyen yangında, çevredeki çok sayıda işyeri, park halindeki araç zarar görürken, söndürme çalışmalarına katılan üç itfaiye eri, istiflenmiş haldeki parkelerin altında kaldı. Tam bir can pazarı yaşanırken, meslektaşları tarafından kurtarılan itfaiye erleri, hastanelere kaldırıldı. İki itfaiyeci de dumandan etkilendi.
 

Bugün, saat 13. 30 sıralarında, ön tarafı Yeşillik Caddesi'ne bakan, arka tarafı ise 5900 Sokak 14 numarada bulunan, çelik ve Amerikan kapı imalatı yapılan, 'Odabaşı Kapı' adlı işyerinde patlama meydana geldi. İlk belirlemeye göre, patlama, arka taraftaki depo kısmında gaz sıkışması ve basıncın, işyerinin önünde, içerisinde tiner bidonları bulunan park halindeki 35 AVB 62 plakalı minibüsü etkilemesiyle yaşandı. Büyük bir gürültüye neden olan patlamanın ardından, minibüs, yaklaşık beş metre ileri fırlayıp yan dönerken, iki araç ve işyeri alevler içinde kaldı. Patlamanın ardından itfaiyeye bağlı çok sayıda ekip ve polis, olay yerine sevkedildi. Kentin üzerini kara bir duman kaplarken, işyerinde, kimyasal ve ahşap malzemelerin bulunması, yangının boyutunu bir kat daha arttırdı. Çevredeki işyerlerinin camlarının kırıldığı olayda, vatandaşlar büyük panik yaşarken, çalışmalar güçlükle yürütüldü.

 
İTFAİYECİLER ALTINDA KALDI
Zaman zaman patlamaların olduğu yangında, kapı imalathanesindeki yangın, aynı işi yapan yan taraftaki Mustafa Güzel'e ait parke dolu depoya da sıçradı. Bu sırada, itfaiye erlerinden Tancu Kardaş (41), Ozan Avşar (35), Mustafa Anşin (50) söndürmeye çalıştıkları istifli parkelerin devrilmesiyle altında kalarak yaralandı. İtifaiye erleri Hakan Çöplüoğlu (41) ve İsmail Çağlayan (32) da dumandan etkilendi.
 
1 İŞÇİ ÖLDÜ, 1 İTFAİYE ERİ ŞEHİT
İtfaiyenin sürdürdüğü kurtarma çalışmaları sırasında bir cesede ulaşıldı. İddialara göre içeride dört kişinin olduğu söyleniyor. İçeride kalan işçilerin hayatta kalma umutlarının giderek azaldığı belirtilirken, yangının diğer binalara sıçrama olasılığı sürüyor. Ağır yaralanan itfaiye eri Ozan Avşar tüm müdehalelere rağmen kurtarılamadı. Ölen işçinin cesedinin kimlik tespiti için Adli Tıp'a gönderildiği öğrenildi.
 

KONTROL ALTINA ALINDI
Büyük korkuya ve ortalığın savaş alanına dönmesine neden olan patlama ve yangın, yaklaşık iki saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı. Olay yerinde ekiplerini sevkeden, çalışma arkadaşlarının da yaralanmasının üzüntüsünü yaşayan İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, "Patlama, ilk belirlemeye göre, gaz sıkışması ve yüksek basıncın tiner dolu bidonlarla reaksiyon etmesi sonucu yaşanmış olabilir. Çalışmalarımız sürüyor. İçeride kimsenin olup olmadığı henüz belli değil. Ancak kontrol altına aldık" diye konuştu. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm de olay yerine gelip bilgi aldı. Büyük maddi zararın meydana geldiği olayla ilgili soğutma çalışmaları ve soruşturma sürerken, içeride kimsenin olup olmadığının ilerleyen saatlerde malzemelerin tahliye işleminin ardından ortaya çıkacağı kaydedildi.
 


Vali Kıraç incelemelerde bulundu
İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ile olay yerinde incelemede bulunan Vali Kıraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Niyazi Odabaşı'na ait iş yerindeki meydana gelen patlama ve yangının, ilk belirlemeye göre gaz sıkışmasından meydana geldiğini söyledi. İş yerinde halen gaz ve duman olması nedeniyle müdahalenin kontrollü yapıldığını belirten Kıraç şöyle devam etti:  ''Sivil Savunma Arama Kurtarma ekibimiz de her ihtimale karşı burada hazır bulunuyor. Bir iki saat içinde enkazın kaldırılacağını ve durumun netleşeceğini tahmin ediyoruz. Bir kişinin cesedini bulduk ama henüz kime ait olduğu tespit edilemedi. Enkaz kaldırıldıktan sonra umarım daha fazla hayatını kaybetmiş kişiyle karşılaşmayız.''
Kıraç, iş yerinin ruhsatı olup olmadığına ilişkin soruya, ''Şu an insani amaçlı yangın söndürme ve kurtarma çalışması yapılıyor. Bu çalışmalar tamamlansın, sonraki aşamalarda buna bakacağız. İş yeri sahiplerine ve itfaiye ekiplerine geçmiş olsun diyorum. Hayatını kaybeden kişinin ailesine de başsağlığı diliyorum'' cevabını verdi.

Müdahale sırasında 5 itfaiye erinin yaralandığını kaydeden Kıraç, bunlardan birinin durumunun ağır olduğunu söyledi.  TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu da olay yerine gelerek inceleme yaptı. Mumcu, başka can kaybı olmaması dileğinde bulundu.

''4 ARKADAŞIMDAN HABER YOK''

Patlamanın meydana geldiği iş yerinde çalışan Muhammet Çınar ise gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının çıktığı bölümde bulunan Harun Cirit, Mustafa Kurt, Mustafa Demiralay ve soyadını hatırlamadığı Yener isimli arkadaşından haber alamadıklarını dile getirdi.  Çınar, ''Olay sırasında ben de iş yerinin ön bölümündeydim. Aniden bir patlama meydana geldi, neye uğradığımız şaşırdık. 4 arkadaşımızdan haber alamıyoruz. Umarım bina içerisinde değillerdir'' diye konuştu.

Bu arada, itfaiye çalışanlarından üzerlerine laminat parke devrilen  Mustafa Ançin ile hafif yaralanan Tanju Kardaş, Hakan Çöpçüoğlu ve İsmail Çağlayan'ın hastanedeki tedavileri devam ediyor.  (DHA - AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zeynep sarıtaş 17 Nisan 2011 Pazar 16:54

Ozan Avşar, babaydı, yavrusunu bırakıp aramızdan ayrıldı, O KAHRAMAN BİR İTFAİYE ERİYDİ, herkes gülüşünü hatırlıyor İTFAİYEDE, hani OZAN gülüşün nerde???, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.

Yorumu oyla      13      6  
Halil DİNÇ 17 Nisan 2011 Pazar 00:36

kahraman itfaiyeci arkadaşım Ozan AVŞAR'ın şehit haberini aldım acımız sonsuz allah rahmet eylesin hepimizin başı sağolsun yaralı arkadaşlarıma da büyük geçmiş olsun acil şifalar

Yorumu oyla      13      6  
mehmet 16 Nisan 2011 Cumartesi 20:27

allah yardımcıları olsun. kahroldum

Yorumu oyla      12      6  
ismail DERSE 16 Nisan 2011 Cumartesi 17:27

Hayatlarını hiçe sayarak insanların can ve malını kurtarmak için özveri ile çalışan itfaiye çalışanı arkadaşlarımıza geçmiş olsun.Bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını dilerim.

Yorumu oyla      16      6  
ali 16 Nisan 2011 Cumartesi 15:55

ajanstan düşmemiş olabilir

Yorumu oyla      12      6  
16 Nisan 2011 Cumartesi 15:45

ölüsayısını neden bildirmiyorsunu benim yakınımda oldu yanızca bir binada 4 kişinin olduğunu biliyorum o binadan çıkan olmadı doğru haber yapın lütfen

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Poşet dolusu para makam odasında
CHP, Aybastı’daki milletvekili, belediye başkanı ve işadamı arasında para ...
‘Atatürk’e hakaret etti, karşıyım’
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, CHP grubunun ünlü şair ...
Kopya kameraya yakalandı
Güneydoğu’da, 15 Ocak’ta yapılan Açıköğretim Meslek Lisesi sınavlarında ...
 
Çeşme'de Turizm Haftası çoşkulu başladı
İzmir'in Çeşme ilçesinde, Turizm Haftası dolayısıyla tören düzenlenen ...
30 bin öğretmen atanacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Haziran 2011 tarihinde 30 bin kadrolu öğretmen atayacak.
Cihaner: Karara şaşırmadım
Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, HSYK'nın, kendisini ...
 
Apo posterli Cuma namazı
BDP’nin Nusaybin’deki Demokratik Çözüm Çadırı, her cuma büyük bir gövde ...
Polonya Fahri Konsolosluğu açıldı
Polonya'nın İzmir Fahri Konsolosu olarak atanan Ceyla Borovalı'ya, fahri ...
Savcı YGS olayı için ne dedi?
Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan, YGS’ye ilişkin soruşturmayı, ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva