HABERLER>GÜNCEL
16 Nisan 2011 Cumartesi - 10:12

Polonya Fahri Konsolosluğu açıldı

Polonya'nın İzmir Fahri Konsolosu olarak atanan Ceyla Borovalı'ya, fahri konsolosluk beratı Polonya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Grazyna Bernatowicz tarafından verildi.

Polonya Fahri Konsolosluğu açıldı

İZMİR - Borovalı'ya fahri konsolosluk beratının verilmesi dolayısıyla İzmir Hilton Oteli'nde düzenlenen resepsiyona Bernatowicz, Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Marcin Wilczek, Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Miroslaw Stawski, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ile davetliler katıldı.

Resepsiyonda konuşan Ceyla Borovalı, Polonya'nın bugüne kadar İzmir'de konsolosluk seviyesinde temsil edilmediğini belirterek, ''İki ülke arasındaki ilişkilerin boyutu ve geçmişi, Türkiye'nin AB süreci, İzmir'deki ekonomik, kültürel ve sosyal faaliyetlerin çeşitliliği ve bölgede yaşayan Polonyalıların artan ihtiyaçları İzmir'de fahri konsolosluk kurulması gereğini ortaya çıkarmıştır'' dedi.
Polonya'nın her geçen gün daha fazla yabancı yatırımcıyı çektiğini ifade eden Borovalı, ''Polonya'nın 2004 yılından itibaren AB üyesi olması, doğu ve batı arasında kolay geçiş sağlayan bir coğrafyada bulunması, yerli ve yabancı yatırımcılara eşit muamele yapılması ve 38 milyonluk nüfusu, Polonya'yı tercih sebeplerinin başında gelmektedir'' diye konuştu.

Polonya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Grazyna Bernatowicz ise İzmir'in tarihi, kültürel ve turistik bir kent olarak Polonya için önemli taşıdığını dile getirdi.  Çok sayıda Polonyalının tatil için İzmir'i tercih ettiğini hatırlatan Bernatowicz, ''İzmir'de fahri konsolosluk açmak Polonya Cumhuriyeti için bir onur. Ceyla Borovalı'nın bu görevde çok başarılı olacağına inanıyorum. Fahri konsolosluğun hizmete girmesiyle birlikte ekonomik, kültürel ve bilimsel alanda güzel işbirlikleri doğacağına inancım sonsuz'' dedi.

Vali Kıraç ise Polonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geçmişe dayandığını, özellikle NATO'dan dolayı iki ülke arasında dostane ilişkilerin bulunduğunu söyledi.  İki ülke arasındaki ticaret hacminin 4 milyar dolara çıktığını, ancak bu rakamın daha yukarılara çekilebileceğini anlatan Kıraç, ''Türkiye Cumhuriyeti son yıllarda komşularıyla sıfır sorun politikasını gütmektedir. Bu politikadaki başarının ölçüsü de ihracat rakamlarının artmasıdır'' dedi.  Kıraç, İzmir'in 2020 EXPO'suna adaylığını hatırlatarak, Müsteşar Bernatowicz'ten bu konuda destek istedi. Sırrı Aydoğan da İzmir'de 50'ye yakın fahri konsolos bulunduğunu, ülkeler arasındaki dostlukların fahri konsoloslar aracılığıyla daha iyi bir seviyeye çıkacağına inandığını ifade etti. Grazyna Bernatowicz, Ceyla Borovalı'ya fahri konsolosluk beratını verdi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savcı YGS olayı için ne dedi?
Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan, YGS’ye ilişkin soruşturmayı, ...
Bakan Soluk: İzmir Limanı tükeniyor
Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, İzmir Limanı’na gerekli teknik müdahalenin ...
İzmir'de uyuşturucu operasyonu
İzmir'de düzenlenen operasyonda esrar sattığı iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı.
 
Melih Yalman'ı kaybettik
İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi, gazeteci Melih Yalman (64) yaşamını yitirdi.
Robot resme benzeyen zanlı yakalandı
Erzurum'un Pasinler ilçesinde, okul çıkışı Ayşe öğretmeni darbeden zanlının ...
Pasaport'ta erkek cesedi bulundu
İzmir Pasaport İskelesi açığında, balık tutmak için evden ayrılan kişinin cesedi bulundu.
 
Eruygur’un kayıp 7.5 milyonu
Başbakanlık müfettişleri, Şener Eruygur'un denetimindeki örtülü ödenekten ...
Alaattin Yüksel'in acı günü
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili adayı Alaattin Yüksel'in babası vefat etti.
Ağaoğlu'na yumurtalı protesto
İşadamı Ali Ağaoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde katıldığı bir söyleşide ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva