HABERLER>EKONOMİ
18 Mayıs 2023 Perşembe - 09:18

İzmir’de köyden kente göçü engelleyecek proje!

Torbalı Ticaret Odası Başkanı (TTO) Abdulvahap Olgun, ilçede yapılacak olan Mobilya OSB yatırımının köyden kente göçü engelleyeceğini belirterek “Torbalı göç alan bir bölge ve bin fabrikamız var. Projeyi özel olarak desteklememizin sebebi köylerimizin boşalmasını istemememiz. Köylerimizdeki gençler köylerinde yaşamaya devam ederek mobilya organizede çalışıp kendi arazilerinde de ekim dikimi sürdürsün istiyoruz” dedi.

İzmir’de köyden kente göçü engelleyecek proje!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Torbalı ilçesinde yapılması planlanan ve resmi sürecin tamamlandığı Mobilya OSB projesi ilçede memnuniyetle karşılandı.

715 bin metrekarelik alanda 64 firmanın yer alacağı arazi için 460 başvuru yapıldığı öğrenilirken talep sebebiyle alanın büyütülmesi için girişimlerin başlandığı kaydedildi. Mobilya OSB ile yaklaşık 6 bin kişiye iş kapısı sağlanması bekleniyor.  

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Egedesonsöz’e yaptığı değerlendirmede arazinin geçmiş yıllarda katı atık tesisi projesi ile gündeme geldiğini belirterek alanın Mobilya OSB olarak tahsis edilmesinden mutlu olduklarını söyledi.

ÇEVREYE ZARAR VERECEK YATIRIMLAR GÜNDEME GELİNCE BİZİM DE TÜYLERİMİZ DİKEN DİKEN OLMUŞTU
Olgun açıklamasında “bu alan 700 dönümlük tarım ve orman vasfını yitirmiş hazine alanıydı. Değerlendirilmesi açısından önemli bir proje oldu. Bu alan zaman zaman çevreye ve tarıma zarar verecek yatırımlar için gündeme gelen bir yerdi. Bazen İzmir'in çöp tesisinin depolanması, bazen zehirli atıkların ayrıştırılması yönünde gündeme geliyordu. Çevreye zarar verecek yatırımlar gündeme gelince bizim de tüylerimiz diken diken oldu. Bunun Karabağlar'daki mobilyacılara tahsis edilmesi bizi mutlu etti.  Burada 5-6 binlik istihdam bekliyoruz. Mobilya üretimi ve hem istihdam hem de çevre dostu bir sanayileşmedir. Bu bölgede Ahmetli, Özbey, Yeniköy ovası İzmir'in kışlık sebze meyve ihtiyacının yüzde 70'ini karşılayan bir bölge. Burada tarıma, çevreye zarar verebilecek, doğaya zarar verebilecek bir yatırım bölgemizdeki yatırımı yok eder. Bunun için mobilyacıların gelecek olması desteklediğimiz ve teşvik ettiğimiz bir yatırım. Çünkü mobilyanın bir atığı da yok ayrıca köylerimizin gelişimi için oldukça önemli. Yatırım yapacak firmalar açısından baktığımızda ise nitelikli elemanlara ulaşma noktasında kolaylık sağlıyor” dedi.

YORGANCILAR VE ÖZGENER İLE KOORDİNELİ GELİŞTİRDİĞİMİZ BİR PROJEYDİ
TTO olarak EBSO ve İZTO’nun yanı sıra AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile proje için koordineli çalıştıklarını kaydeden Başkan Olgun, “Sayın başkanlar Ender Yorgancılar ve Mahmut Özgener ile koordineli geliştirdiğimiz bir projeydi bu. Burada İzmir Milletvekili Atilla Kaya'nın destekleri çok oldu. Geçtiğimiz hafta tahsisi bakanlıktan ulaştı. Torbalı OSB'ye tahsis etti. Torbalı Organize sanayi bölgesi ismini değiştirerek Torbalı Karma OSB oldu. Hali hazırda yönetimimiz ve bu alan dışında 600 dönümlük bir alanımız var.700 dönümlük alan ise genişleme sahası oldu. Sayın Kaya, 16 kurumdan görüş alarak özel olarak çalıştı” ifadelerini kullandı.

PROJEYİ ÖZEL OLARAK DESTEKLEMEMİZİN SEBEBİ KÖYLERİMİZİN BOŞALMASINI İSTEMEMEMİZ
Yatırımlar ile köyden kente göçün engelleneceğini kaydeden Başkan Olgun, “Torbalı zaten göç alan bir bölge bin fabrikamız var. Projeyi özel olarak desteklememizin sebebi köylerimizin boşalmasını istemememiz. Köylerimizdeki gençler köylerinde yaşamaya devam ederek mobilya organizede çalışıp kendi arazilerinde de ekim dikimi sürdürsün istiyoruz” şeklinde konuştu.

 
Ermenistan'dan İHA'larla saldırı!
 
DTO'dan 19 Mayıs mesajı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tahire ulker gokcay 19 Mayıs 2023 Cuma 17:13

Gocler guney anadoludan dogu anadoludan multeciler issiz gucsuz ler hepsi Torbalida izban oldugu icin ulasim ucuz multeciler issiz gucsuzler hepsi Torbalida geceleri sokaga cikmaya korkuyoruz cunku esrar icenler kirik dokuk arabalarda kirik dokuk motorlarla torbaliyi zapt etmisler esrar icenmi ararsiz calismayan ararsin hepsi torbali ve ilcelerinde belediye arabalarinda turkce konusulmuyor hepsi multeci ve dogudan gelenler yani hepsi isdiz gucsuzler devletden yardim la gecinenler belediyeler kaymakamliklar bunara dur demeli torbali halki bunlardan cok sikinti icinde bu goce dur demeli yoksa Torbalida yasam cok zor

Yorumu oyla      3      4  
torbalılı 18 Mayıs 2023 Perşembe 16:49

ne alaka torbalı zaten şehir oldu beydağ kiraz kınık ne güne duruyor atıl durumda ve tarımsal arazı olmayan bi dünya kamu arazisi varken.birde göç engelenecekmiş zaten bin tane fabrika var asıl göç köyden değil doğudan geliyor torbalıya beyler dogru iş yapın

Yorumu oyla      3      4  
şerafettin Zeyrek 18 Mayıs 2023 Perşembe 12:47

hep diyorsunuz ki KENTLERE GELMEYİNİZ. PEKİ SİZLER NİYE GELDİNİZ. KÖYLER ÇOK İYİ İSE BUYRUN KENTLİLER SİZLER KÖYLERE GÖÇ EDİN VE İZMİRİ RAHATLATIN.

Yorumu oyla      6      5  
murat 18 Mayıs 2023 Perşembe 11:11

Torbalı göç alan bir ilçe, Bu işler Bayındır-Kiraz gibi göç veren ilçelerde yapılmalı.

Yorumu oyla      6      4  
18 Mayıs 2023 Perşembe 09:55

Tarımsal alanları yapılaşmaya açmayınız.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hububatta toparlanma… Rusya’dan İzmir’e 45 milyon dolar!
Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Yönetim ...
Bakan Nebati: İstihdam istikrarlı şekilde artıyor
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Türkiye Ekonomi Modeli’yle güçlü ...
Büyük Mobilya Fuarı kapılarını açtı… Sektöre 'Torbalı' dopingi!
34’üncü Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nın konuşmasını gerçekleştiren ...
 
Dış borç stoku 200 milyar doları geçti
Mart sonu itibariyle orijinal vadesine bakılmaksızın vadesine 1 yıl veya ...
TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı!
TÜİK, Ocak-Mart arası dönemi kapsayan yılın ilk çeyreğine ilişkin işgücü ...
'Küresel ekonomide uzun süreli düşük büyüme riski'
Birleşmiş Milletler (BM), bu yıl için küresel ekonomik büyüme tahminini ...
 
Bakanlık nihai kararını açıkladı… Sulak alana yat projesine onay!
Aliağa-Çaltılıdere’deki göçmen kuşların ve balıkların yaşam alanı olan ...
MB'den döviz adımı: Yükümlülük yüzde 10'a çıktı!
Merkez Bankası, bankalarda gerçek kişiler için dövizden TL'ye dönüşüm ...
Kredi kartlarına nakit avans ayarı!
Bireysel kredi kartlarından belirli limitin üzerinde yapılan nakit avans ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva