HABERLER>POLİTİKA
26 Eylül 2011 Pazartesi - 17:31

Erdem'den İzmir teşkilatına kongre ayarı!

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Egedesonsöz’e özel çarpıcı açıklamalar yaptı.

Erdem den İzmir teşkilatına kongre ayarı!

Fatih Yapar/Can Özlü/Egedesonsöz/Özel - AK Parti İzmir İl Başkanlığı, kadın ve gençlik kolları başkanlıkları seçimi ile birlikte kongre sürecine girerken teşkilatın bir numaralı ismi açık mesajlar gönderdi. PKK Terör örgütünün saldırısı sonrasında şehit düşen askerlerin cenaze törenine katılmak için İzmir’e gelen AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, sert konuştu. Parti teşkilatlarına uyarıda bulunan Erdem, kimsenin partiyi yıpratmaya hakkının olmadığını söyledi. Görevde olan parti mensuplarını yıpratıcı açıklamalar yapanların disipline gönderileceğini ifade eden Erdem, “Kimsenin durumdan vazife çıkartarak, medyayı kullanarak adaylık kampanyalarına falan hiç girmesine gerek yok” dedi.
 
DİSİPLİN MEKANİZMASI İŞLER
İzmir’den ayrılmadan önce Adnan Menderes Havalimanı VİP bölümünde Egede Sonsöz muhabirleri Fatih Yapar ve Can Özlü’nün sorularını yanıtlayan Erdem, sert mesajlar yolladı. Erdem, “Teşkilatlarımızın bu kongrelerden güçlenerek çıkmasını sağlayacağız. Bizim en büyük amacımız budur. Şu anda tabi ki 957 ilçemizi tek tek masaya yatırıp değerlendirmeyi düşünüyoruz. Bunu da yapacağız. Yani mevcut ilçe başkanı ile devamsa devam. Yok devam değilse o ilçe başkanımızı da ikna ederek çalışacağız. İlla ki başarısızlık olarak algılamayacağız. Her ilçenin kendisine göre dengeleri vardır. Dengeleri de göz önünde bulundurarak kongrelere gideceğiz. Aynı şeyler il başkanlıkları için de geçerlidir. Zaman zaman gazetelerde okuyoruz. Şuradan, buradan adaylar çıkıyor. Bu adaylıkların dozu kaçarsa ki bir kısma bunun dozunu kaçırıyor. Mevcut yönetimi yıpratma adına açıklamalar yapılıyor. Bu da disiplinlik bir suçtur. Teşkilat mensuplarını yıpratanlar bizim ilgili maddelerimize göre suç işlerler. Disiplin maddelerini ve kurallarını da işletmekten kesinlikle geri kalmayız. Önemli olan uyumdur. Bakın biz bu uyumla çok başarılı bir yol aldık Yine alacağız” dedi.
 


GÖBEK ALTI VURUYORLAR
Adaylık açıklamalarında zaman zaman işin dozunun kaçırıldığını düşündüğünü belirten Erdem, “Yarışa girdiği zaman insanlar af edersiniz ama göbekten aşağıya vuruyorlar. Bu da bizim uyumumuza zarar veriyor. Aslında bu insanlar da bizim değerimiz. Bu değerlerden partimizin istifade etmesi yerine onlar değirmen taşı haline geliyorlar. Bu değirmen taşları da partiyi öğütüyorlar. Biz buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Onları çağıracağız, konuşacağız. Partimizde herkese yer var. Birisi ilçe başkanı olursa diğeri ilçe başkanının yönetiminde yer alır. Ya da il başkanlığında görevlendirilir. Geçmiş dönemde ilçe başkanı yapmadığımız insanlar şu anda milletvekili oldu. Geçen dönemde ben de milletvekili olmadım. Ama kırılmadık, küsmedik. Yolumuza devam ettik. Önce teşkilat başkanı olduk şimdi ise milletvekiliyiz. Biz yetenekleri ve değerleri yok etmemek için çalışıyoruz.
 
Birliği ve dirliği önemsiyoruz. Kimsenin durumdan vazife çıkartarak, medyayı kullanarak adaylık kampanyalarına falan hiç girmesine gerek yok. Adaylık düşüncesi olan arkadaşlar bizlerle temasa geçerse daha iyi olur. Biz de değerlendirmelerden sonra o ilçelerde ve o ilde değişiklik yapacak olursak olabilecek adayları çağırır konuşuruz. Birlikte istişareyi önemsiyoruz. Başarımız zaten orada. Kimse ‘adayım, aday’ diyerek dolaşıp partiye zarar vermesin. Bu zarar hem partiye hem İzmir’e verilmiş olur” diye konuştu.
 
İZMİR’İN TAMAMINA TALİBİZ
Seçimlerin ardından İzmir’de ciddi bir başarının ortaya çıktığını ifade eden Erdem, “ Bu başarıyı tek başına teşkilata bağlamanın doğru olmadığı gibi tek başına adayların da başarısı değildir. Teşkilat, aday, genel başkanımız ve hizmetler birleşince başarı geldi. Önümüzdeki yerel seçimleri çok önemsiyoruz. AK Parti olarak İzmir’i önemsiyoruz. İzmir’in AK Parti’ye yereldeki hizmetlere ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Bugün Türkiye’nin üçüncü büyük şehri ama hizmetler noktasında AK Parti’nin iktidarda olduğu illerle kıyaslandığı zaman geridedir. İstanbul, Ankara, Gazientep, Konya ve Kayseri gibi şehirlerimiz İzmir’den daha iyi noktaya geldi. İzmir çok geriye düştü. Yıllarca İzmir halkını gereksiz ve sanal bir takım düşmanlıklarla korkuttular. Yani ‘Bunlar gelirse olmaz. Gelirlerse şöyle yapacaklar’ dediler. Sahil sendromu gibi durumları ortaya attılar. Biz zaten geleceğiz. Hatta geldik bile. Dokuz yıldır iktidardayız. Bugün Dünya bizi takdir ediyor. Biz İzmir’in bütün ilçeleri ve beldeleriyle birlikte Büyükşehir’in tamamına talibiz. Bu da olmayacak şey değildir” ifadelerini kullandı.
 
UYUMU BOZMAK İSTEMİYORUZ
AK Parti olarak ana kademe 4. olağan kongreyi başlattıklarını ifade eden Erdem, kongre süreci hakkında bilgi verdi. Gençlik ve kadın kollarımızın 3. olağan kongrelerinin devam ettiğini anlatan Erdem, “ Türkiye geneli ana kademe ile ilgili çalışmalara 5 Eylül’de başladık. 1 Ekim itibariyle de ilçelerde oy kullanacak olan delegelerin seçimi gerçekleştirilecek. 5 Eylül’den bu güne kadar çalışmalar yapıldı. Delege seçimlerinde oy kullanacak olan üyeler netleştirildi. Listeler belli oldu ve askıya çıkartıldı. Askıya çıkan listelere yapılan itirazlar devam ediyor. 1 Ekim’de öncelikli olarak belde kongrelerini başlatacağız. Ardından ilçeler gelecek. İnşallah önümüzdeki yıl Haziran ayı itibariyle il kongrelerini tamamlamış olacağız. 3 Ekim’de zaten olağan kongremizi geride bırakıyoruz. Son baharda da son büyük kongremizi genel merkez olarak yapacağız.
 
Tabi ki biz şu anda çok güçlü uyum içinde çalışan bir teşkilata sahibiz. Ben göreve geldikten sonra uyumu çok önemsedim. Uyumsuzluk olan teşkilatları çağırdık ve istifalarını aldık. Bugün biz Türkiye’de teşkilatların yüzde 50’sini değiştirdik. Gayet uyumlu bir şekilde çalışmalara devam ediyoruz. Bu uyumu da bozmak istemiyoruz. Zaten uyum sandığa yansıdı. Bugün AK Parti’nin Türkiye genelinde yüzde 50 oy oranına ulaşmasının en büyük gerekçelerinden birisi de teşkilatın uyumlu çalışmasıdır. Buna en başta genel başkanımızın toplum nezdinde müspet imajı ve iktidarımızın yaptığı hizmetleri dahil edebiliriz. Çok güzel örnek kongreleri İzmir’de de Türkiye’de de yapacağız. Teşkilatlarımızda da ciddi bir heyecan var. Bu heyecanlar kongrelerde katlanarak devam edecektir” dedi.

TERÖRLE MÜCADELEDE BAŞARILIYIZ
Türkiye’de işlerin iyi gitmeye başladığı andan itibaren bir yerlerden düğmeye basıldığını söyleyen Erdem, terör saldırılarının da bununla paralel doğrultuda arttığını söyledi. Türkiye’nin 2008 yılında yaşanan ekonomik krizden başarıyla çıktığını anlatan Erdem, Amerika başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin ciddi sıkıntılarla boğuştuğunu dile getirdi. Erdem, “ Birçok ülke yatırım yapılamaz hale gelirken Türkiye çok iyi yerlere geldi. Uluslar arası politikada etkili hale geldik. Tabi ki bundan hem yurt içinde hem de yurt dışında rahatsız olanlar var. Dolayısıyla bunlar sivilimize, kadınımıza, askerimize, öğretmenimize silah sıkarak birliğimize ve dirliğimize zarar vermek istiyorlar. Biz bunun üstesinden rahatlıkla geleceğiz. En azından terörü minimize edeceğimize kesinlikle inanıyorum. Güneydoğu ve Kürt vatandaşlarımızın hakları doğrultusunda hareket ettiğini söyleyenlerin bugün böyle davranmadığını gördük. Gelinen noktada bu açık ve ortada. Türkiye’de ikinci dünya savaşından kalan fikir ve düşünceler artık ortadan kalkıyor. Ülkede yaşayan herkes kardeştir. Özgürlükler ve istekler yasal düzenlemeler ile olar şiddetle olmaz. Önümüzde bir sivil anayasa süreci var. Bunların amacı kesinlikle özgürlük kazandırmak değildir.

ÖZGÜRLÜKLERİ BÜYÜTEN AK PARTİ'DİR

AK Parti’den önce Türkiye’de birçok sıkıntı vardı. Bugün özgürlükler daha da arttı. Buna paralel olarak terör olayları ve şehitlerin sayısının azalması gerekiyordu. Aksine ise artış oluyor. Bunlar art niyetli. Başkalarının uşaklığını yapıyorlar. Bundan en çok zararı o bölgede yaşayan insanlar görüyor. Bunlar hedef olarak AK Parti’yi seçmişler. Niye AK Parti’yi seçmişler? Çünkü Türkiye’yi büyüten ve özgürlüklerin önünü açan AK Parti’dir. Son günlerde şiddet gerçekten artış gösterdi. Bunun artış gerekçelerinin bir tanesi yeni bir terörle mücadele stratejisi geliştiriliyor olmasıdır. Bu da başarılı olduğumuzun göstergesidir. Uzun vadede bu bitecektir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
coşkunöncü 29 Eylül 2011 Perşembe 01:45

sayın ekrem bey izmire vede ilçelere bakış acınız çok yanlış sizler çok yüksekten bakıyorsunuz kongre ayarı yapıp ankara ya döndünüz yok böyle birşey ekrem bey burası izmir sizler ankarada oturarak bu işler yürümez insanlar ilgi bekliyor sizlerden çünkü artık herkes neyin ne olduğunu biliyor izmir ve ilçelerde yeni yönetime ve yeni başkanlara çok çok acilen ihtiyaç var saygılarımla.

Yorumu oyla      12      6  
özbucalı 27 Eylül 2011 Salı 21:23

sayın erdem inşallah buca'ya ilgi gösterir ve ilçenin içler acısı halinden çıkmasının yeni başkan ve yeni yönetim olduğunu anlar..

Yorumu oyla      13      6  
Tahsin akoğul 27 Eylül 2011 Salı 10:22

Güçlü bir izmir için güçlü bir kadro çıkacağına kuşkum yok..Ama seferihisar da durum farklı ilçe başkanı şimdiden belediye başkanı adayı olduğunu her platformda dile getiriyor.Bu süreçte bu beyanlar zarar vermekte.Zira ilçede bir Hamit Nişancı gerçeği var.Son genel seçimlerde Hamit Nişancının seçmeninin büyük bölümü ak partiye yakınlığından dolayı bize oy atmış ve bu sayede chp ile aramızdaki oy farkı ciddi anlamda daralmıştır.Ama bu tablo bozulmaya başlamıştır.Seferihisar a dikkat edelim..

Yorumu oyla      13      6  
Vedat Yıldız 27 Eylül 2011 Salı 09:36

Tüm ilçe ve Büyükşehrimizde yönetimler Ak partili olmalı. Bunun içinde Teşkilat tarafından aday tesbitleri doğru yapılmalı

Yorumu oyla      16      7  
muhammet ali 27 Eylül 2011 Salı 09:09

başkanımız ismail sarı'yı il başkanına yedirtmeyiz. ismail sarı'nın yerine başkasını aramasın. bayraklımızın adayı ismail sarı'dır.

Yorumu oyla      15      8  
hüseyin ahmetoğlu 27 Eylül 2011 Salı 09:07

teşkilat başkaanlığı herşeyden haberdar oluyor,ediliyor.kimse merak etmesin köprünün altında çok sular akar daha.herkes görev bilinci içerisinde partimize zarar vermeden hizmetlerine ve görevlerine devam etmeleri herkesin menfaatinedir.ak parti türkiyenin partisi liderini kimse üzmeye kalkmasın.hiç bir evlat babasını üzmek istemez herhalde.üzerse de ceremesine katlanır

Yorumu oyla      14      7  
k.yakalı 27 Eylül 2011 Salı 00:10

izmirliye cevap olsun bekara kadın boşaması kolay derler anadoluda sayın izmirli kod adıyla yazan arkadaş amacı siyasi şov yapmak gaşiba atatürkü cumhuriyeti sevmeden bahsediyor arkadaş sapına kadar müslümanız atatürkcüyüz cumhuriyetciyiz latife bile yapmıyoruz gerçekleri sölüyoruz.

Yorumu oyla      14      7  
teşkilat 27 Eylül 2011 Salı 00:01

sayın genel başkan yardımcım doğruyu söylemiş seçim demokratik bir çalışma ile yapılır akparti kurumsallaşmış bir partidir.herkes mücadelesini yapar belden aşağı vurmadan kimseyi tehdit etmeden herkes özgür iradesini kullanarak seçim yapar.bazı söylentiler var bazı mahallelerde farklı olacağı söyleniyor biz barış ve kardeşlik içinde seçim istiyoruz çünkü bu seçimler izmirde yerel seçimlerin alınması çalışmalarının başlangıcı olması lazım kavga bize yakışmaz.başbakanımız bu fırsatı onlara vermez.

Yorumu oyla      13      6  
göztepeli 26 Eylül 2011 Pazartesi 23:13

yazıkki teşkilat bakanın bişiden haberi yok.tayyıb bey emeneti ehlıne verememiş...adamın izmirde dönen dolaplardan haberi yok...

Yorumu oyla      15      9  
izmirli 26 Eylül 2011 Pazartesi 22:08

AKP yi izmirde istemiyoruz.siyasete dini bulaştırmalarını iğrenç buluyorum.Allahla arama girmeye ne hakkı var bu parti bozuntusunun?Deniz fenerine adaletle,diğerlerine uygulanan adalet birmi?yazıklar olsun sizin peşinizden gidenlerede.izmir atatürk ve cumhuriyetin değerlerine sahip çıkar hiç merak etmeyin.kömüre makarnayada çok fazla yüklenmeyin tv de canlı yayınlanan gazetelerde ilk sayfada çıkan AKP yardımlarınada ters bakar izmirli.

Yorumu oyla      14      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yunan liderden Türkiye'ye çağrı
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun Akdeniz'deki sondaj kriziyle ...
'Kapımız açık bekliyoruz'
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Yeni Anayasa" daveti ile ilgili açıklamalarda ...
Aksünger'den Bayraklı ve Çiğli'ye ziyaret
CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger ilçe ziyaretlerine hafta sonu devam ...
 
'İzmir'in iki yakası buluşacak'
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, önemli açıklamalar yaptı. “35 İzmir, 35 Proje”yi ...
'Şehitler dururken, Erdoğan dünyayı kurtarıyor!'
Denizli'deki il başkanları toplantısına katılan MHP Genel Başkanı Devlet ...
'Eşin hiddetlendiğinde peki diyeceksin'
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi ...
 
Muhalif delegeler ikna turlarını tamamladı
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ı “devirmek için” imza kampanyasına hazırlanan ...
'İzmirli kadınlar Türkiye'ye örnek olmalı'
CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler kadının ...
Bakan Yıldız: Piri Reis gitmesi gereken yere gidecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akdeniz'de yaşanan krize ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva