HABERLER>İŞ DÜNYASI
27 Mayıs 2024 Pazartesi - 19:02

EBSO Meclis Başkanı’ndan ‘tasarruf’ çıkışı: Üst gelir grubu fedakarlık yapmıyor!

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Mayıs ayı olağan meclis toplantısında EBSO Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Gökçüoğlu, açıklanan kamuda tasarruf paketine dair eleştirilerde bulunarak, “Böyle kemer sıkma olmaz. Fedakarlığı verilmiş hakları elden alarak yapıyorlar. Siyaset ve üst gelir gurunda fedakarlık yapmıyor” dedi. Gökçüoğlu ayrıca sığınmacı politikalarına dair de eleştirilerde bulundu.

EBSO Meclis Başkanı’ndan ‘tasarruf’ çıkışı: Üst gelir grubu fedakarlık yapmıyor!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, EBSO Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu yönetiminde gerçekleşti.

‘SIĞINMACILAR DEMOGRAFİK YAPIMIZI BOZACAK’
Gökçüoğlu meclis açılışında yaptığı konuşmada sığınmacı politikalarına değinerek, “Değerli Meclis Üyelerimiz bu ay genel konu başlıklarını kısa tutarak, hafta içinde karma bir whatsapp grubunda paylaşılan değerli görüşler çerçevesinde meclisimiz ile ilintili olanları bilgilerimizi tazeleme ve açıklamalarda bulunarak kendi içimize dönük konuşma yapmamın daha verimli olacağını düşündüm. Atatürk’ün sığınmacı Yasasını bir daha hatırlamamız gereken günlerdeyiz. Türk soylu olmayanlar istediği yere yerleşemez, ana dili Türkçe olmayanlar müstakil mahalle kuramaz, işçi ve sanatçı kümesi oluşturamaz, ecnebilerin bir belediyedeki nüfusu % 10 geçemez. Bugüne kadar düzensiz ve hiçbir sayısal kontrole bakılmaksızın yerleşime izin verildiği için şehirlerde gettolar oluşmaya başlamıştır. Hafta içinde TUİK’in açıkladığı nüfus artış oranları 2022 de binde 7,1’den 2023’de binde 1,1 olarak gerçekleşmiş bu durum gelen sığınmacılar ve yüksek doğum oranları ile demografik yapımızı ciddi şekilde bozacağının göstergesi olup, acilen geçici sığınmacıların ülkelerine gönderilmesi için proje uygulamasına geçilmelidir” dedi.

‘EYT İLE EMEKLİLER AÇLIK SEVİYESİNE GETİRİLDİ’
Gökçüoğlu ayrıca EYT kararlarını eleştirerek, “İstihdam oranımız %57,3 ile AB ve İngiltere ülkeleri içinde en düşük ülkeyiz maalesef. Bu rakam ile ülkemizi yüksek gelir grubu ülkeleri arasına dahil etmemiz mümkün değildir. Ülkemiz hala bekleyen 2,5 milyon EYT’liyi mutsuz emekliler arasına ilave etme çalışmaları yapıyor. Uzun yıllardır siyasiler seçim kazanmak için geleceği görmeden günlük menfaatleri için  hesapsız bir şekilde 40 yaşında emeklilik hakkı vererek, tüm emeklileri açlık seviyesine getirmişlerdir” ifadelerini kullandı.

TASARRUF PAKETİNE ELEŞTİRİ: BÖYLE KEMER SIKMA OLMAZ, ÜST GELİR GRUBU VE SİYASİLER FEDAKARLIK YAPMIYOR
Geçtiğimiz günlerde açıklanan Kamu Tasarruf Paketi’ne dair eleştirilerde bulunan Gökçüoğlu, “Ekonomiyi düzeltme için 11.1 trilyonluk bütçe harcamasında 100 milyar TL azalttım, bakın tasarruf yaptım diyorsunuz. Böyle kemer sıkma olmaz. Fedakarlığı her zamanki gibi verilmiş hakları elinden alınarak işçi, memur, emekli, küçük esnaf ve orta ölçekli işletmeler yapıyor, Üst gelir grubu ve siyasette hiçbir fedakarlık yok. Bu durumda toplum isyan ediyor ve programa inanmıyor. Ekonomik kriz derinleştikçe konkordato, iflas ve karşılıksız çek sayısı artmasına rağmen, TOBB, TİM, TÜBİTAK, Sendikalar, siyasetin çok küçük kısmı, sivil toplum kuruluşlarının cılız beyanatları dışında hiçbir aksiyonunu göremiyoruz maalesef. Sivil Toplum kuruluşları güçlü olmayan ülkelerin her zaman yaşadıkları sonuçlar” açıklamalarında bulundu.

KADINA KARŞI ŞİDDETE KARŞI: TOPLUMSAL ÇÖKÜŞE SÜRÜKLENİYORUZ
Son yıllarda gündemde çokça yer alan kadına karşı şiddet olaylarına değinen Gökçüoğlu, “Toplumumuzdaki şiddet sarmalı dur durak bilmiyor. Ülkemizin en saygın meslek sahiplerini; öğretmenleri, doktorları ve de maalesef ki özellikle kadınları hedef alan bu şiddet olayları, her geçen gün vicdanlarımızı daha çok yaralıyor. Bakınız, 2023 yılında yaklaşık 450 kadın, 2024 yılının ilk 4 ayında ise 124 kadın öldürülmüş. Yıllardır, tüm çabalara rağmen kadın cinayetleri engellenemiyorsa toplumsal çöküşe sürükleniyoruz demektir. En başta kadınlarımızı ve çocuklarımızı korumamız gerekiyor” dedi.

Gökçüoğlu, açılış konuşmasının ardından meclis üyelerinden meclis toplantılarına yönelik olarak gelen öneri ve eleştirileri değerlendirdi.

Gökçüoğlu’nun aktarımlarının ardından Geçmiş Dönem Başkanı Kemal Çolakoğlu, meclis üyelerine konuşma yaptı. Çolakoğlu, meclis üyelerine geçmiş tecrübelerini aktardı.

Çolakoğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından meslek komite başkanları, kendi alanlarına dair sorunlardan bahsetti.

Meslek komitelerinin anlattıklarından sonra odada Mayıs ayında yapılanlara dair sinevizyon gösterimi yapıldı.

Mecliste Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın konuşmasının ardından meclis üyeleri mesleklerine dair sorunları mecliste dile getirdi.

 
EBSO Başkanı Yorgancılar’dan memurlara ‘yeşil pasaport’ çıkışı: Sadece 21 yılı dolduranlara verilsin!
 
Aile boyu katliamda mahkemeden karar!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 28 Mayıs 2024 Salı 09:21

çok teşekürler sizin gibi insanlar bu ülkede çoğalsa bu ülkenin sırtı gelmez ebso başakanı yorgancılar sizi örnek alsın

Yorumu oyla      0      0  
harun 27 Mayıs 2024 Pazartesi 20:59

dogru soze ne denir

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO Başkanı Yorgancılar’dan memurlara ‘yeşil pasaport’ çıkışı: Sadece 21 yılı dolduranlara verilsin!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Mayıs ayı olağan meclis toplantısında ...
Koza Altın'a bilirkişi şoku!
Kayyım tarafından yönetilen Koza Altın’ın Manisa’da açmak istediği antimon ...
Lodos GES için peş peşe iptal kararı!
Lodos Elektrik’in ‘Karaburun Rüzgar Enerji Santrali Yardımcı Kaynak Güneş ...
 
Ege'nin sağlık devinden konkordato talebi!
Hastaneler için diz, kalça ve omuz protezi imal eden Hipokrat Tıbbi Malzemeler ...
Türkiye'nin e-ticaret hacmi yüzde 115 arttı
Türkiye'nin e-ticaret hacmi, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 115,15 ...
Torbalı'da eğitimde teknolojik atılım!
Torbalı Ticaret Odası, sanayi kuruluşunun desteği ile okullara robotik ...
 
Borsadan 46 bin yatırımcı çıktı
Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre, pay senedi yatırımcı sayısı ...
OLIVTECH Fuarı'na söyleşiler renk kattı
Bu yıl 11'incisi düzenlenen OLIVTECH - Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, ...
Borsaya yeni şirket geliyor
Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi Ticaret AŞ halka arzında 29-30 Mayıs tarihlerinde ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva