HABERLER>DÜNYADAN
11 Ekim 2012 Perşembe - 11:11

Dünya basını 'uçak krizi'ni nasıl gördü?

Askeri kargo taşıdığı şüphesiyle Moskova-Şam seferini yapan Suriye Havayolları'na ait A 320 tipi yolcu uçağının Türk savaş jetleri tarafından zorla Esenboğa Havalimanı'na indirilmesi dünya basınında geniş yankı buldu.

Dünya basını  uçak krizi ni nasıl gördü?

ANKARA - Suriye yolcu uçağının Türk jetleri eşliğinde Esenboğa Havalimanı'na indirilmesi başta Rus basını olmak üzere dünya medyasında geniş yer buldu.
 
Russia Today: Rus televizyonu internet sayfasında verdiği haberde, Türk yetkililerin, savaş uçakları eşliğinde indirilen Suriye uçağındaki yolcu ve mürettebata zorla bazı belgeler imzalattığını ileri sürdü. İmzalatılan belgelerde, uçağın "acil iniş" yaptığı ve Türk savaş uçaklarının müdahale etmediğinin yer aldığı iddia edildi.
 
Russia Today televizyonuna telefonla açıklama yapan yolcu uçağının hosteslerinden Şerin Aziz, "Uçaktaki dört kişi darp edildi. Belgeleri imzalamak istemeyen iki yolcu ve iki mürettebat darp edildi. Bu belgelerde ne yazılı olduğunu anlamadık. Kaptan pilotun hayatından endişe ettik. Kaptan pilot, 'acil iniş' belgelerini imzalamaması halinde gözaltına alınmakla tehdit edildi" dedi.

Vesti: Rus Vesti televizyonu, Türkiye 17 Rus vatandaşının da bulunduğu Suriye uçağını 9 saat boyunca Ankara'da alıkoydu. Ancak Rus diplomatlara uçakta bulunan kişilerle görüşme izni verilmedi. Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü İgor Mityakov, aralarında çocukların da bulunduğu Rus yolculara yardımcı olmak için havalimanına giden Rus diplomatların vatandaşlarla görüşemediği söyledi.
 
Moskovski Komsomolets gazetesi de Ankara'daki Suriye uçağı olayı için "Türkiye'yi Rusya'dan gelen uçak korkuttu' başlığıyla verdi. Haberde şu görüşe yer verildi: "Ankara olağan dışı karara imza attı. Suriye-Türkiye krizi önceki gün ilk kez doğrudan Rusya'yı etkiledi. Türkler aramadan sonra uçağı serbest bıraktı, ancak şüpheli maddeler bulduklarını da ilan ettiler."
 
Der Spiegel: Alman Der Spiegel dergisi internet sayfasında, Türkiye ile Suriye arasındaki "uçak indirme kriz"ini "Türkiye Suriye uçağındaki Rus askeri araçlara el koydu" başlığıyla verdi. Haberde, Moskova'dan Suriye'ye giden yolcu uçağının Türk savaş uçakları tarafından zorla Ankara'ya indirildiği belirtilerek, Türk güvenlik uzmanlarının, Suriye uçağında geniş çaplı bir arama yaptığı ve Esad'a gittiği iddia edilen Rus askeri araçlarına el koyduğu vurgulandı.
 
Financial Times: İngiliz gazetesi bu son olayla iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gerildiğini belirtti. Putin'in gelecek hafta yapacağı Türkiye ziyaretini iptal ettiğini aktaran gazete, son yaşanan olayın Türkiye'nin Rusya ile ilişkisine de yansıyabileceğini söylüyor.
 
Times: İngiliz Times gazetesi de, Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin geçtiğimiz hafta savaş noktasına geldiğini ve Türkiye ordusunun sınırdaki etkinliğini artırdığını yazdı. Gazete hükümetin Suriye politikasının eleştirilmeye başlandığını ve kamuoyu yoklamalarının halkın büyük çoğunluğunun savaşa karşı olduğunu gösterdiğini vurguladı. (Ntvmsnbc)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rusya: Uçakta silah yoktu!
Askeri kargo taşıdığı şüphesiyle Moskova-Şam seferini yapan Suriye Havayolları'na ...
Suriye: Uçakta silah yoktu, korsanlık
Suriye Havayolları’na ait yolcu uçağının, Moskova-Şam seferini yaptığı ...
Şam'dan 'tek taraflı ateşkes' teklifine ret
Suriye yönetimi, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Mun'un 'tek ...
 
Rum kesiminde Fenerbahçe alarmı
Türk takımlarıyla yaptıkları maçlarda olay çıkardıkları için kötü bir ...
Almanya'da sünnet artık yasal
Almanya'da Müslüman ve Yahudi ailelerin çocuklarını sünnet ettirebilmesi ...
‘Hobbit’ için başkentin adı değişti!
Yeni Zelenda'da 'The Hobbit: An Unexpected Journey' için yapılacak dünya ...
 
Romney'in Suriye planında kilit rol Türkiye'nin
ABD başkan adayına, 'Suriyeli muhaliflere silah desteği' açıklaması üzerine, ...
Yunanistan’da ‘Merkel’ meydan savaşı!
Euro krizi sonrası Yunanistan'ı ilk defa ziyaret eden Almanya Başbakanı ...
NATO’dan destek: Türkiye’yi savunma planımız hazır!
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Suriye’den gelen top mermilerine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva