HABERLER>POLİTİKA
21 Temmuz 2023 Cuma - 11:53

CHP'li Bakan’dan AK Partili Kaya’ya ‘sermayenin adamı’ yanıtı: Kendi çevrene bak!

AK Partili Mahmut Atilla Kaya’nın İnciraltı ile ilgili ‘sermayenin adamı’ eleştirilerine yanıt veren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan “Komik bir şey... Sermayenin adamı ne demek? Sermayenin adamı olabilmek için iktidar olmak lazım. Sermaye iktidarı sever. Sermaye parasını çoğaltmak ister onun yolunu geçtiği yer iktidardır. Sermaye niye muhalefeti tercih etsin. Kendi çevresine baksın.” dedi.

CHP li Bakan’dan AK Partili Kaya’ya ‘sermayenin adamı’ yanıtı: Kendi çevrene bak!

EGEDESONSÖZ - İzmir’de planlama süreci yılan hikayesine dönen ve yakın zamanda Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan planların duyurulduğu İnciraltı için bu kez da plan tartışmaları yaşanıyor.

Plana yönelik yerel yönetimlerden ve meslek odalarından eleştiriler gelirken AK Partili isimler ile CHP’li isimler arasında gerilimler yaşanmaya devam ediyor. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya geçtiğimiz günlerde Sonsöz TV’de CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ı hedef alırken, Bakan eleştirilere yine Sonsöz TV üzerinden yanıt verdi.



İNCİRALTI SADECE İNCİRALTI'LILARIN DEĞİL
Kendisinin bel altı siyasetini sevmediğini belirten Bakan, “İnciraltı çöküntü bölgesi haline geldi, seracılık neredeyse yok hükmünde, düğün salonlarına, nargile bahçelerine dönüştü o bölge. İnsanlar vergisini ödeyemez hale geldi.Ben Bahçelerarası'ndaki çocuklarla ilkokulda sıra arkadaşlığı yapmış biri olarak oranın çözüme ulaşmasını istedim. Bir şeyi  çözüme ulaştırmak, mevcut planları koruyarak inşa etmek değildir. Orada imar olmalı. Ancak orası sadece İnciraltı'lıların değildir. Orası tüm İzmir'in, hepimizin… İnciraltı çok özel bir yer. Oraya geleceğin kentinin,50 yıl 100 yıl sonranın kentinin planı yapılmalıydı. Geniş yeşil alanlar paramparça edilmiş bir şey değil. Birilerinin evlerini bahçelerini kurtarmaya yönelik bir şey değil. İzmir'in geleceğini oluşturacak örnek bir planlamadan bahsettim ben. Orada kim memnun edilir? Ben bel altı siyasetini sevmem. Kim mülk sahibi bilmiyorum. Oradaki mülk sahiplerini hakkını savunmak da onların geleceğini savunmak olur” ifadelerini kullandı.

SÖZLERİNE SADECE GÜLÜYORUM
AK Partili Kaya’nın ‘sermayenin adamı’ eleştirisine de yanıt veren CHP’li Bakan “Atilla Kaya sizde sanırım değerlendirme yaptı Murat Bakan ‘Sermayenin adamı’ diye... Gülüyorum, komik. Siyaseti bu duruma düşürmemek lazım. Ben iş insanlarının da hakkını savunuyorum, işçi sendikasını da hakkını savunurum. Ancak plan bugün için yapılmaz. Oradaki arazi sahiplerini sorunu çözmek için yapılmaz, geleceğe attığınız imzadır. İstemezükçü olmak da doğru değil. Benim orada tanıdığım insanlar var. En fazla tanıdığım 40 yıllık. 30 yıldır mülk sahibidir. Benim 30 seneden sonra mülk sahibi tanıdığım yok.  Hepsi 40-30 yıldır oraya oturan tarım yapan, bölgenin yerlisidir. Ben diyorum ki; Burası sadece İnciraltı’lıların değil.O insanları hakkının gözetmek zorundayız ancak ortaya da güzel bir plan yapmak zorundayız. İzmir'in geleceğidir orası.Yeşil alanı bol olan... Ben emsal... Siz şöyle bir plan yaparsınız; paramparça edersiniz planı, dersiniz ki vatandaşa 'ben sizin zayiatınızı yüzde 40 yaptım' emsalini düşük verirsiniz. Kamuya yüzde 45 terk eder ancak oradan elde edeceği gelir çok daha fazla olur. Niye? Güzel bir plan olur oda. Konut alanı içinde hem ticaret hem konut var. Yan tarafta çalgı çengi, bir tarafta vatandaş oturacak. Bütün sokaklar çıkmaz yol. Bir tane birbirini paralel kesen yol yok. Şehir planlaması adına, Şehir Plancıları Odası başkanı gelip değerlendirsin. Utanç verici bir plan. Labirent gibi yollar. Birilerinin evlerini kurtarmak için... AKP eski politikacısı var mı acaba içlerinde? Ben bel altı siyaset yapmak istemem ama beni mecbur bırakıyorlar. Benim tanıdığım herkes Balçova'nın yerlisidir. Orada sonradan arazi sahibi olan, evi olan, kendi evini, bahçesini kurtarmak isteyen kaç AKP'li siyasi var acaba? Bir de bunu düşünsünler. Ben buradan bakmıyorum. Ben Atilla Kaya'nın yaptığını tasvip etmiyorum. Onun genç, yeni siyasetçilere örnek olması lazım. Bizim aramızda 8 yıldır karşılıklı saygı sevgi var. Şimdi her ne olduysa saldırganlık prim yapmaya başladı. Bu onlara kazandırmaz.” dedi. 

SERMAYENİN SESİ OLMAM
Kendisinin sermayenin adamı olamayacağını anlatan Bakan, "Komik bir şey... Sermayenin adamı ne demek? Sermayenin adamı olabilmek için iktidar olmak lazım. Sermaye iktidarı sever. Sermaye parasını çoğaltmak ister onun yolunu geçtiği yer iktidardır. Sermaye niye muhalefeti tercih etsin. Kendi çevresine baksın Atilla Bey. Ben DİSK'in eylemi olur katılırım, işçinin köylünün eylemine katılırım. Askerin polisin hakkı olur onu savunurum. Süleyman Soylu, Murat Bakan Emniyet içinde gerilla tipi örgütlenme yapıyor dediğinde gülmüştüm, buna da güldüm.  Demirel'in, Ecevit'in, Erbakan'ın bir masa etrafında saygılı bir şekilde konuştuğu havayı neden yakalayamıyoruz? Biz yüz yüze bakıyoruz. Bu makamlar gelip geçici. İzmir'de en eski vekiller biziz. Bize örnek olmak düşer. Önümüzdeki dönemde belki biz olmayacağız. Belki Torbalı'da, Göztepe maçında karşılaşacağız. Birbirimize selam verecek yüzümüzün olması lazım. Ben sermayenin adamı hiçbir zaman olmadım, ancak bu ülkede sanayicinin sesi olurum, İZTO'nun sesi olurum, EBSO'nun sesi olurum  ama sermayenin sesi olmam" dedi.

 
Katliam gibi kaza: 4 ölü, 1 yaralı!
 
Doğal gaz kazısından tarih çıktı!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yiğit 21 Temmuz 2023 Cuma 21:06

Chp İzmir e maalesef köstek olmaya devam ediyor. Bakan bugüne kadar İnciraltı halkını kaç kere dinledi. Kaç kere hal hatır sordu. Seçim sonrası maskeleri düştü. Kendilerine rağmen inciraltı planlanacak hem yöre halkı hemde İzmir kazanacak. Size ve sizin gibilere rağmen.

Yorumu oyla      4      4  
ülker 21 Temmuz 2023 Cuma 16:59

Ben doğma büyüme İzmirliyim.Hemde İzmirin en elit yerinde oturuyorum.Yakakalık değil,gerçek ..İzmire çiçek ,böcekten başka bir şey yapılmıyor.Siz herhalde emekli evde oturuyorsunuz.İzmirde yol bile yok.Senelerdir değişen tek şey ,,kalabalık.Alakası şu!!!İzmirin büyümesibi engellemek

Yorumu oyla      4      4  
Yaman 21 Temmuz 2023 Cuma 16:57

Bence herkes kendi yetki alanındaki şeylerle önce ilgilenmeli.Kadifekalenin önünü yapılan ve siluetini tamamen kapatan gökdelen iznini uzaylılar vermedi herhalde.Baskan ve Murat bakan önce kendi önlerine bakmalarını fayda var.Incir altı imarı 0 emsalmi olmalıydı.

Yorumu oyla      4      4  
Deniz 21 Temmuz 2023 Cuma 15:52

Boş yapmayın Murat bey . Geçmiş olsun size.. Yıllardır İzmir''i yönetiyorsunuz.. bir planı dahi yıllardır başaramayan, İnciraltı''nı giderek çöplüğe dönüştüren yerinde sayan siyasetinizden ve ekran yüzünüzden de bıktım usandım.. Yıllarını sokakta geçiren biri olarak size acı gerçeği söyleyeyim mi..? İzmir de gidiyor elinizden... Kimsenin size güveni kalmadı.. Küçük bir delege gurubu, meclis üyeleri dışında.. Bütün bu krizlere ve başarısız iktidara rağmen, size karşı terlik koysalar artık şansları var yani.. Benden demesi..

Yorumu oyla      5      10  
Kemal 21 Temmuz 2023 Cuma 15:35

Sayın Murat Bakan''a hayret ediyorum..!!! İstinye yapılırken siz CHP''nin hem büyükşehir meclis üyesi, hem de gurup başkan vekiliydiniz değil mi..? İstinye Park yapılırken de, siz yardım ettiniz.. Bunları bütün İzmir bilmiyor mu..? Yahu güzel kardeşim, kaç yıl oldu unuttum, İzmir''de iktidarsınız.. Sizlere İnciraltı toprak sahibi olarak hep oy verdim.. Ama artık inandım ki, İzmir''de büyük müteahhitlik şirketleri ne dediyse o olmuş..!! İstinye, Özdilek, Balçova AVM''leri.. Halkapınar, Bostanlı, Mavişehir, Bayraklı vs vs vs.. Sahi kim İzmir''i bu kadar çirkin hale getirdi..? Bunlar minik veya halk sermayedi mi..? Yahu hiç değilse İnciraltı artık bir planı var.. Bir plan da, siz, Tunç Soyer ile yapıp kamuoyuna sunsaydınız ya..! İnancım odur ki, İnciraltı planını sürekli erteleme düşünceniz vardır..! Nedeni de basittir.. Zavallı toprak sahiplerinin elinden aldırarak, İzmir''i rant alanına çeviren bu şirketlere yedirmek.. Ballıkuyu''da Kafifekaleyi kapatmış o çirkin gökdelene imarı kim verdi.? Kafifekalenin görüntüsüne ve geleceğine bir hançer gibi saplanmış.. Neden kimse sormuyor..? İnciraltı konusunda samimi olsaydınız, bir plan da siz yapardınız.. İnciraltı toprak sahipleri, kent Ormanının iki misli daha İzmir''e yeşil alan verdi.. İzmir''in nüfusu, trafiği artık çekilmiyor.. Yeni bulvarlara ihtiyaç var.. Körfez trafiği çekilmiyor.. Vapurların yarattığı kirliliği görmüyor musunuz..? Körfezde bir geçiş artık şarttır.. Neden yeni bir şey öneriyorsunuz..? Ayrıca İnciraltı planı bu gördüğünüz şey değil ki..? Neden çıkmaz sokak diyorsunuz..? İnciraltı planlarında hiç çıkmaz sokak okur mu kardeşim..? Kağıda çizilmiş resim plan mıdır..? Gidin Mahmut Atilla Kaya ile görüşün, planı samimiyetle konuşun, inceleyin, birlikte TV''ye çıkın.. Ama artık size, her zaman oy verdiğim CHP İzmir öncülerine güvenim kalmadı, kalmadı.. Hepiniz halk ile adeta alay ediyor, küçümsüyorsunuz.. İnciraltı bu güne kadar boş ve biraz da yeşil kaldıysa, bu toprak sahipleri sayesindedir.. Onlara teşekkür edeceğinize elindeki kırıntıya göz dikmişlere yardım ettiğinize inanmaya başladım.. Ayıp Ayıp..!

Yorumu oyla      5      8  
Hakan 21 Temmuz 2023 Cuma 15:34

Ülker rumuzlu kişiyi çok merak ediyorum. Hangi ilçede yaşayıp bunu söylüyorsunuz? Madem şikayetçisiniz yaşamayın kardeşim bu şehirde. Dağdan gelip bunu diyemezsiniz. Orada burada gezerken hayat güzel, işinize gelmeyince İzmir köy. Yalakası olduğunuz iktidar gelse (imkansız ama) bile İzmir'e hiç bir şey değiştiremez. Bunu sokun o kafanıza artık. Çünkü siz ve sizin gibilere İzmir teslim olmaz. Hele AKEPE'ye hiç teslim olmaz. Hepsini geçtim yazdığınız trolce yazının haberle ne alakası var?

Yorumu oyla      8      6  
Uğur 21 Temmuz 2023 Cuma 14:26

Tunç başkan ateşten gömlek ben bu gömleği giymeye hazırım dedi İnciraltı için. Sayın Bakan burası çöküntü alanı burası planlanmalı dedi ikiside çark etti. İnciraltı halkı siyasetin oyuncağı değil kim yanımızda çok iyi görüyoruz...

Yorumu oyla      5      9  
Tuba 21 Temmuz 2023 Cuma 14:11

Sizin sermayenin adamı dedğiniz , Sn. Atilla Kaya bey, Vekilimiz ve hükümetimiz, bizim haykırışımızı duyan ve bizi insan yerine koyan Bürokrat ‘larımızdır. Sizler zenginlere peşkeş çekmek için bu tarz konuşmalar yapıyorsunuz. Artık size kimse inanmıyor.

Yorumu oyla      5      9  
Tuba 21 Temmuz 2023 Cuma 14:07

Dedelerimizden bize kalan tapulu malımız , Vergisini en yüksekten biz ödüyoruz. Siz ne hakla benim tapulu malım üzerine burası İzmire ait diyorsunuz. Herkes haddini bildin. Ben malımın vergisşni öderkeken nasılda kendinize mal edersiniz.

Yorumu oyla      5      8  
Göz göz 21 Temmuz 2023 Cuma 13:47

Tabiki de mülk sahibidir insanların tapulu yerlerini burasını yeşil tutacaksınız diye direten bir zihniyet olabilirmi o zaman istimlak etsinler izmirlinin olsun gaziemir urla menderes yeni girne deki gerçek tarım alanları 5-6 emsalle imara açan CHP nasıl olurda su olmayan bir alanı 0.6 emsalle düzenlemesine itiraz eder gerçekten pes rant siyaseti yapan sizsiniz izmirli yi de kandıran sizsiniz

Yorumu oyla      5      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Menderes’te delege seçimleri tamamlandı... Karakurt rüzgarı!
Merkezdeki 7 mahallenin 6’sından galip çıkan Hakan Karakurt, toplam 44 ...
CHP’li Polat'tan Soyer yorumu: Kılıçdaroğlu’nun hayallerini gerçekleştirdi!
CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, ...
Bakan Fidan'dan telefon diplomasisi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Suudi ...
 
'Bu toplantı etik olarak rahatsız edici'
CHP içinde yapılan ve tartışma konusu olan online toplantı için ilk kez ...
'Ada’daki gerçeklere daha fazla sırtınızı dönmeyin'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49'uncu ...
Tanju Özcan 26 Temmuz'da savunmasını verecek
CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gündemiyle ...
 
CHP’li Bakan’dan ‘değişim’ mesajı: Nabza göre şerbet vermem!
Genel seçim sonrası parti içinde devam eden “değişim” çağrıları ile ilgili ...
CHP'li Kılıç'ın acı günü!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın babası Muharrem Erdan, vefat ...
AK Partili Kaya 'müsterih olun' dedi… 'CHP Zihniyeti başaramayacak!'
Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Buca Cezaevi planları ile ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva