HABERLER>POLİTİKA
9 Mart 2012 Cuma - 21:05

Bakan Yıldırım: İzmir’e hizmet etmeye aht ettik

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bakan Yıldırım, İzmir’in artık eskisi gibi olmadığını söyledi.

Bakan Yıldırım: İzmir’e hizmet etmeye aht ettik

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- AK Parti olarak insan odaklı bir siyaset yaptıklarını ifade eden Bakan Yıldırım, yol, hastane, okullar ve birçok yatırımın insana hizmet için yapıldığını dile getirdi. İzmir’de çok şeylerin değişmeye başladığını anlatan Bakan Yıldırım, “Dağ gibi sorunlar dağ gibi yatırımlara dönüşüyor. İzmir’in gelişen şehirler arasında 4. sıraya yükselmesi tesadüf değildir. Bize ‘İzmir’e yatırım yapmak istiyoruz. Ne düşünüyorsunuz?’ diyen her gün onlarca kişi geliyor. Şehir artık moralini kazandı. Geleceği ileriye dönük bakmaya başladı. İzmir bunu hak ediyor.Biz İzmir’e hizmet etmeye aht ettik, ve karar verdik. Daha sonra da gereğini yapmaya başladık.” diye konuştu. İzmir’de boş tartışmaları, kente yarar sağlamayan atışmaları bitirdiklerini dile getiren Bakan Yıldırım, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini etkinlik ve açılış için boş tarih bulmakta zorlandıklarını söyledi.

 
ARKADAŞLARA SELAM SÖYLEYİN
Bakan Yıldırım, EXPO 2020 Organizasyonu’nun alınması halinde alan olarak belirlenen İnciraltı ile ilgili de konuştu. Bakanlar Kurulu’na imzaya sunulan yeni EXPO Kanunu’na yönelik sivil toplum kuruluşlarından ve bazı odalardan gelen ‘rant çevrelerine hizmet edilecek’ eleştirilerini yanıtlayan Bakan Yıldırım, “ O arkadaşları biz iyi tanıyoruz. Onlara bizden selam söyleyin. Yaptığımız her iş İzmir’i hizmet etmek içindir. Gelsinler biz onlara anlatalım ya da biz gidip anlatırız. Konuşup zamanı yemekle, harcamakla bu işler olmaz. Biz EXPO 2015’i niye kaybettik?. İtalyanlar şimdi çalışmaları yapıyorlar. Onlar bizim için, ‘İzmir çok iyi bir aday ama biz orada bir ayrıntıyı yakaladık. Yapılan çalışmaları yargıya taşıyan bir kesim var. Biz bunları belgeler, üyelere dağıtırsak sonuç alırız. Bu karmaşık ve kendi aralarında bile anlaşamayan yapı bize can simidi olur’ dediler ve böylece EXPO’yu İzmir’in elinden aldılar. Arkadaşlar bunun olmasını herhalde istemez. Çıkan kanun 2023 yılında bitecek. Kanun EXPO alındığında başlayacak ve daha sonra da sona erecek” dedi.
 
BAŞKAN İŞ BAŞI YAPTIRSIN
İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde günlerdir eylem yapan ve iş başı yapamadıkları gerekçesiyle duruma tepki gösteren 286 itfaiye erinin durumu ile ilgili konuşan Bakan Yıldırım, benzer durumun başka belediyelerde de yaşandığını fakat İzmir gibi diğerlerinin işe başlatmamalık yapmadığını söyledi. Başkalarının inisiyatif aldığını ve itfaiye erlerine görev verdiğini dile getiren Yıldırım, “Maalesef 60 yaş kartında da bunu yaşadık. Yerel yöneticilerin görevi sorunları köpürtmek değil çözmektir. İçişleri Bakanlığı’nın belediyeye gönderdiği ‘işe başlat’ görüşü var. Herhangi bir sorun olmaz. Çünkü bunun emsalleri var. Belediyenin bu görüşten sonra herhalde itfaiye erleri için gerekeni yapması gerekiyor.”diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile konuyu konuştuğunu ifade eden Yıldırım, “Başkan bana ‘şimdilik şirketlerde başlatmayı düşünüyorum. Kesin karar gelince itfaiye eri olarak alırız’ dedi. İtfaiye erleri ise bu teklifi kabul etmiyor. Belediye ile işe giremeyen arkadaşlar arasında güven sorunu var. Belediye o güveni sağlayamamış olacak ki böyle bir karar aldılar. Mesele itfaiye erleri ve belediye arasında bir konudur.

 
BAKANIN ÖNÜNÜ KESTİLER
Bakan içeride olduğu sırada il başkanlığının kapı önünde toplanan atanamayan itfaiyecilerin yürümesine Çevik Kuvvet Ekipleri izin vermedi. Toplanan itfaiyecileri temsilen 4 kişi Bakan Yıldırım’ın ayrılışı sırasında yardımcı olmalarını istedi. Sürecin belediye ile kendileri arasında olduğunu anlatan Bakan Yıldırım, konunun üzerinde tekrar çalışacağını dile getirdi. Fatih Yücesoy’un temsilciliğinde gelen ekip, “Uludere olayı ile yakından ilgilendiniz ama bizim sorunlarımızı unuttunuz. Ne olursunuz bize yardımcı olun” dedi. Bakan Yıldırım, itfaiye erlerinin durumu ile ilgili AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ı görevlendirdi. Dağ’ın yardımcı olacağını ve ayrıntılı bir şekilde meseleyi takip edeceğini söyleyen Yıldırım, daha sonra ayrıldı. Bu kez itfaiyeciler Dağ’ın başında toplandı. Dağ ise, “Büyükşehir Belediyesi atamayı yapması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı’ndan gelen yazı hukuki bir yazıdır. Diğer belediyeler aldı” dedi. Dağ, Bakanlıktan yeni bir kararın yazılması için çalışacağını da sözlerine ekledi.

 
İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Şahin ise parti teşkilatlarını kendi evi gibi gördüğünü söyledi. Ziyaretin anısına İl Başkanı Akay, Şahin’e isminin yazılı olduğu bir vazo hediye etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
durgut doğan 10 Mart 2012 Cumartesi 16:31

@Almayın! boşuna dememiş mevlana "cahillerle tartışmaya girmeyin ben hiç yenemedim" seninle tartışmaya girmeyecem bunun için. birincisi belediyeye karşı dava açılmıştır. 7 - 8 ay sürmesi bekleniyor. izelmanda çalışan birisi ilk ay 700 lira, sonrasında 1100-1200 lira ücret alır. 1 yılı doldurduktan sonra 1600 lira ücret almaya başlar. orada eylem yapanların büyük bir çoğunluğu chpli zaten inanmıyorsan pazar günü gider konuşursun gençlerle. aziz başkan topu iktidara atıyor akp belediye!

Yorumu oyla      16      6  
iyi şeyler 10 Mart 2012 Cumartesi 14:43

Gençlerimiz siyaset yapmıyor, ekmeğinin peşinden koşuyor. Alsın almasın konuşmaları çok çirkin. Kazandığı hakkı bir an önce verilmelidir. Bu çocuklar bizim, izmirin, Türkiyenin bu gözle bakılmalıdır. Büyüklerimiz bu sorunu böyle görüp değerlendirecekler umarım. İzmir belediyesini kim almış o kadar önemli değil, güzel hizmet yapan alsın diyorum. İdeoloji zamanı değil, On yıl iktidarda olan bu siyaset çook güzel hizmetler yaptı. Aliağa-menderes hattı izmire yapıldı.

Yorumu oyla      17      6  
ksklı sofor 10 Mart 2012 Cumartesi 14:41

yahu bu milet ne garip imtahanı yapan beledıye almayan beledıye şimdiakp partili burokratları sayın koca oglu dınlıyecek pardon deyıp işe alacak haa bırde su yonu var arkadaslar ıse baslasaydı yasasın buyuk baskan chp dıyeceklerdı kotu akp dıyecelklerdı hayat boyle ne yazık bence eylem yeri beledıye onu

Yorumu oyla      16      6  
Cemil Kavaklı 10 Mart 2012 Cumartesi 12:43

Aslında olayın başında çözülecek problemleri ben bilirim tavrıyla, kavgacı tavrıyla Aziz başkan büyütüyor. Kavga edersen hiddetlenirsen hakaret edersen sorunlar büyür. Sonra altında kalırsın. Ersu Hızır olayı da böyle oldu efelen bağır çağır sonra. Kriz başladığında çözeceksin. Kriz büyüyünce altında kalırsın. İnsanları korkutup kaçırmaya çalışmak siyasette işe yaramaz. İtfaiyeci işi daha da büyür. Başkanın akıllı olması lazım.

Yorumu oyla      17      13  
HAMDİ 10 Mart 2012 Cumartesi 12:18

laftan icraata yönelen birşey görmedik.izmirin hayali degil gerçegi görmek istiyor.

Yorumu oyla      15      10  
Almayın! 10 Mart 2012 Cumartesi 11:58

Bu arada sırası gelmişken söyleyeyim. AKP Milletvekili itfaiyecilere "Muhatabınız biz değiliz. Sorunları böyle çözemeyiz. Belediye sizi işe almalı" diyerek Aziz Bey'i hedef gösteriyor. Hem de basının karşısında bunu özellikle yapıyor. Bu, o eylem yapan itfaiyeci görünümlü şovmenlerle AKP arasındaki "Danışıklı Dövüş"ün bir senaryosu...

Yorumu oyla      19      10  
Almayın! 10 Mart 2012 Cumartesi 11:55

İtfaiyeci ile Şahin Uğur, hadi biz cahiliz. Siz haklısınız. NEDEN MAHKEMEYE BAŞVURMUYORSUNUZ. Hadi, başvurunuzu yapsanıza... Bilip bilmeden deyip konuşuyorsun. Ayrıca İtfaiyeci sen itfaiyenin hang biriminde İzelman işçisinin asgari ücret aldığını gördün. En az alan 2000 TL alıyor. AKP'nin askerleri olduğunuz için bilgi kirliliği yaratıp, şov yapıyorsunuz. AZİZ BEY'e sesleniyorum; artık bu saatten sonra bu şovmenler televizyonlarda program yapsınlar. Almayın bunları işe...

Yorumu oyla      19      12  
sak 10 Mart 2012 Cumartesi 11:41

Tekel işçileri Ankara da sersefil edilirken Binali Yıldırım nerdeydi.Özelleştirmelerden kaç işçi işinden oldu ?.İşinize geldimi Sayıştay ın raporları önemsiz. İşinize geldimi iddanamede sayıştay raporları var tüyü bitmemiş yetim hakkı yenmiş.Binali Yıldırım,41 ölü zaman aşımı,Isparta daki uçak kazası bunları dinliyelim.İzmir in morali hep iyidir .Bak yıllardır hafta sonlarına,esnafın yazın çalışma şekline anlarsın.

Yorumu oyla      20      9  
şahin ugur 10 Mart 2012 Cumartesi 10:14

ey vahap be bu itfaiyecilere paralı asker diyen kör zihniyetler hiçbirşey bilmiyorsunuz ama sizin gibilerle tartışilmaz bile çünkü cahil laftanda anlamaz buradan atıp tutacagınıza bı gıdın o eylem yapanların yanına da bı ogrenın meselenın aslını ondan sonra mukemmel beledıyenızle ılgılı goruslerınızı paylasın...

Yorumu oyla      20      13  
itfaiyeciler 10 Mart 2012 Cumartesi 10:02

hiç bir şey bilmeden konuşan ne kadar çok adam var burda öle olayın aslını bilmeden neyin yorumunu yapıyorsunuz biz memurluğu kazandık ve belediye atamalarımızı resmi gazetede yayınlanmamıs yonetmelık değisikliğine göre durdurdu arkadaşlar sunu soruyorum resmı gazetede yayınlanmamıs kanunlar gecerlı sayıla bılırmı beledıye hatasından dolayı izelmanda calıstıralım dıyo ve bılıyuormusunuz asgarı ucretle yapacagımız iş aynı maasımız asgarı ucret siz olsanız ne yapardınız

Yorumu oyla      19      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Şahin ve Bakan Yıldırım Toplum Merkezi'ni açtı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Aile ve ...
Sürekli: “Kadınları bir gün değil, her gün hatırlayacağız”
AK Parti Karşıyaka’da Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri tüm coşkusuyla sürüyor.
CHP İzmir’de kongre tarihleri belli oldu
CHP İzmir İl Yönetimi ve 31 ilçe örgütü, yaklaşan ilçe kongreleri öncesi ...
 
AK Partili Belediye Başkanı, partisinden ihraç edildi
AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Gün, 2009 yerel seçimlerinde Sivaslı İlçesi'ne ...
Başbakan'dan MİT yorumu: Her şey kanunda belli
Eğitimde “4+4+4” düzenlemesine karşı çıkanların dünyadaki örneklere bakmasını ...
Yıldırım: Verilen haklar yetmez, önemli olan içselleştirmek
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Aile ve ...
 
Mustafa Elitaş: MİT'in üzerine gidilmesi anlamlı
Savcılığın, 4 MİT'çinin KCK soruşturması kapsamında sorgulanması için ...
Kılıçdaroğlu: Siyasi hayatımı feda etmeye hazırım
Siyaset Meydanı'nda Ali Kırca'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ...
AK Parti’den istifa etti, Kılıçdaroğlu kaptı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre önce AK Parti’den istifa ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva