HABERLER>POLİTİKA
15 Ocak 2012 Pazar - 18:00

AK Parti'li Tanrıverdi'yle muhtarlar arasında gerginlik

İzmir'de 750 muhtarın katılımıyla gerçekleşen 'Yerel Yönetimler Şurası'nda konuşan AK Parti'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Muhtarlıklar kaldırılmayacak" dedi.

AK Parti li Tanrıverdi yle muhtarlar arasında gerginlik

İZMİR - Bu sırada bazı muhtarlar "Yalan söylüyorsunuz. Bıçak kemiğe dayandı, özlük haklarımızı iyileştirin" diyerek tepki gösterdi. Tanrıverdi, "İdeolojik düşünceleri dışarıda bırakıp girmelisiniz" karşılığını verince salonda kısa süreli gerginlik yaşandı.
 
İzmir'de Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu'nda İzmir, Manisa ve Aydın'dan gelen yaklaşık 750 muhtarın katılımı ile gerçekleşen 'Yerel Yönetimler Şurası'na, AK Parti'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti İzmir milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, Ali Aşlık, Nesrin Ulema ve Rıfat Sait de katıldı.
 
Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, "Muhtarlar rahatlıkla oturabileceği bir muhtarlık binası istiyor. Doğalgaz, elektrik, su ve internet ücretleri belediye tarafından karşılanırsa muhtarlar rahat bir nefes alır. Hala 1924 yılında çıkarılan yasa ile iş görmemiz mümkün değil" dedi.
 
Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Baykal da "Muhtarların sorumluluğu çok ama yetkisi yok. 1924 yılında çıkarılan Mahalle Muhtarları Yasası ne zaman sahiplenilecek, muhtarlar sahipsiz mi kalacak? Siyasi partilerin belediye başkan adayları her seçim döneminde bizlere gelir ve destek isterler. Muhtarlarla zaman zaman toplatılar düzenlenir. Seçim biter, muhtar unutulur. Biz istiyoruz ki bizi unutmayın. Bugün sahip çıktığınız gibi görev süreniz içinde de sahip çıkın" dedi.
 
MUHTARLAR MASASI KURULDU
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, partide 'Muhtarlar masası' oluşturduklarını, muhtarların özellikle merkezi yönetimle ilgili sıkıntılarının çözümü için bu masaya başvurabileceklerini, çözüm için çaba gösterileceğini söyledi.
 
"İZMİR'DE ARSENİKLİ SU İÇİRİLDİ"
Konuşmaların ardından kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Türkiye'de 34 bin 405 köy, 18 bin 460 mahalle olduğunu ve her yerde muhtarların görev yaptığını belirterek, Hükümet'in üzerinde çalıştığı Köy Kanunu ve Özlük Hakları Yasa Tasarısı için "Emeğinizin karşlığını almak zorundasınız. Hükümetimiz, önemli çalışmalar yaptı ve önümüzdeki aylarda sonuçlanacak. Muhtarların memnun olacağı, yüzünün asık olmayacağı, 'Bu muydu yapacağnız?' demeyeceği Köy Kanunu ve Özlük Hakları düzenlemesini bu iktidar yapacaktır" dedi. Tanrıverdi şöyle devam etti:
 
"Köy meydanındaki çeşmeden köylerdeki musluklara kadar suyu getirdik. İzmir'de yıllarca kent merkezinde arsenikli su içildi. Bile bile içirildi. Hükümetimiz Gördes Barajı'ndan İzmir'e su taşıdı. Biz köylerde bile insanımıza sağlıklı su içirdik. Köylerde milletvekillerinden yaka silken var mı? Yok. Önceden köy muhtarları köylerde dimdik yürüyebiliyor muydu? Köy muhtarları köyüne suyu getiremediği, sorunlarını çözemediği için iki büklüm, vatandaşa mahçup şekilde görev yaparken, şimdi adam gibi görev yapmıyor musunuz? Ses verin."
 
 "15 GÜN ÖDÜYORSUNUZ 30 GÜN SAYIYORUZ"
Tanrıverdi'nin "Sosyal güvenlik primini 15 gün ödediğinizde 30 gün sayıyoruz" sözleri üzerine salonda tansiyon yükseldi. Bazı muhtarlar "Yok öyle bir şey" diyerek ayağa kalkıp tepki gösterdi. Tanrıverdi, "Yalan konuşacak halim yok. Kim 'Sayılmıyor' diyorsa gelsin onu sosyal güvenlik birimine göndereyim. Bunu köy muhtarlarımız için söylüyorum. Mahalle ile köyü, armutla elmayı da karıştırmayın. Hangi köy muhtarı 'Faydalanmıyorum' diyorsa gelsin buraya. Bunların hiçbirini yeterli görmemiz mümkün değildir. İyileştirme gerekiyor" diye konuştu.
 
"SİZ ÖNCE ARANIZDA BİRLİĞİ SAĞLAYIN"
Konuşmasını sürdüren Tanrıverdi'nin "Mühür yetkiniz olsun istiyorsunuz ama e-devlete geçtik" sözüyle yeniden gerilen ortamda bazı muhtarlar "Öyle bir şey istemiyoruz" diye bağırdı. Tanrıverdi de "Siz önce aranızda birliği sağlayın. Muhtar derneklerinin sayısı çok fazla. 500'ün üzerinde dernek var, federasyon var. Her bir muhtar derneğimizin bize faksla, mektupla ilettiği görüşleri biz derleyip toparlayıp bir noktaya getiriyoruz. Herkesin beklentilerine cevap vermek kısa sürede zordur" dedi.
 
"İDEOLOJİK DÜŞÜNCENİZİ DIŞARDA BIRAKIP GİRİN"
Tanrıverdi'nin "Muhtarlıklar kalkmayacak" demesinin ardından ise bir grup muhtar, "Yalan söylüyorsunuz. Bıçak kemiğe dayandı. Özlük haklarımızı verin" diye bağırdı. Muhtarları sakinleştirmek için AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, yanlarına gitti, ancak etkili olamadı. Tanrıverdi, "Birileri sizi istismar ediyor olabilir. Böylesi güzel bir toplantıyı kimsenin provoke etme hakkı yok. Siz kendi aranızda birlik olamıyorsanız daha çok yolumuz var demektir. Provoke amaçlı serzenişte bulunmaya kalkarsanız diğer muhtarlara da haksızlık yaparsınız, kendinize de. İdeolojik düşünceleri dışarıda bırakıp girmelisiniz. Bu konuda bütün arkadaşlarımız hassas olmalı" diye konuştu.
 
"İŞİ 'BİZ KAÇ PARA ALACAĞIZ ONU SÖYLE' NOKTASINA GETİRMEYİN"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, muhtar ücretleri hakkında rakam telaffuz etmese de asgari ücretin altında olmayacağını belirterek, "Rakam telaffuz etmiyorum ama bu Hükümet sizi mağdur etmeyecektir. Asgari ücretin altında maaş olmasın beklentisi var. Bunu gerçekleştirebilir miyiz, daha yükseğini verir miyiz bakacağız. Bu ücrete bağlı olarak çalışan başka bir işi olmayan muhtarların asgari ücretin altında maaş almamasını sağlamakta herhalde bizim görevimiz olmalı. İşi, 'Biz kaç para alacağız onu söyle' noktasına getirirseniz başka haklarınızı kaybedersiniz. Bu biraz da gönüllülük işi. Siz bedel beklemeden işe talip olan arkadaşlarımız değil misiniz? Meseleyi ücrete endekslerseniz yanlış olur" dedi.
 
Bu söz üzerine bazı muhtarlar da "O zaman siz milletvekilleri de bedel beklemeden göreve talip olun" yanıtını verdi.
 
Tanrıverdi, konuşmasının ardından gerginlik yaşadığı muhtarların masasına gitti, ancak tartışma dinmedi. Çiğlili bir muhtarın, "İki cümle eleştirdik diye bize 'Provokatör' diyemezsiniz. Biz özlük haklarımızı istiyoruz. Bize bunları verin" diye bağırdığı duyuldu.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Ocak 2012 Pazartesi 14:08

akp liler gördünüz mü 2014 ü oh işinize gelmedi mi bunlar provakatör üç ayrı ilden gelen 750 muhtar ne dedi akp gen bşk yardımcısına yalancı. yorumu halka bırakıyorum.

Yorumu oyla      13      6  
Yücel Koçak 16 Ocak 2012 Pazartesi 13:21

Eleştiri ne demek. Bu arkadaşlara kaşının üzerinde gözün var,demeyeceksin. Çok nazlılar. Ne de olsa tek seçici elinden çıkma bulunmaz hint kumaşı kendileri.

Yorumu oyla      13      6  
KADİR 16 Ocak 2012 Pazartesi 10:28

EVET YILDIRIM BEY,TAMAMEN KATILIYORUM BU SAKLI AZ VATANDAŞ GAVUR İZMİRE HEP BEKLİYORUZ.

Yorumu oyla      14      6  
yıldırım 16 Ocak 2012 Pazartesi 10:16

BURASI İZMİR ATACCAKSIN TUTACAKSIN KİMSE SESİNİ ÇIKARMAYACAK YOK ÖYLE ŞEY...19 MAYIS KUTLAMALARINI KALDIRACAKSIN 2014 TE BÜYÜK ŞEHİRİ ALMAKTAN BAHSEDECEKSİN HAYIRLI RÜYALAR

Yorumu oyla      17      8  
Emekli Muhtar 16 Ocak 2012 Pazartesi 08:52

hey gidinin Demirel'i nerelerdesin. kurtla kuşa esir olduk Kıratımın yönünü çevirdiler sola yetmezmiş gibi isimde değişti. Erdoğan her işi hallet ama şu Muhtarların sorunları bir türlü bitmedi. gerçi Muhtar Maaşları 1 milyar olsa seçimlerde kan da dökülür insanda ölür. kazanan yine maatbaacılar olur. arpayı fazla vermeseler bari....

Yorumu oyla      12      8  
hüseyin ahmetoğlu 16 Ocak 2012 Pazartesi 08:49

değerli muhtarlar AK PARTİ nin çok değerli sn genel bşk.yrd. ankaradan sorunları sizlerle paylaşmak üzere izmire geliyor.somuç muhtarlar top yekün sorunların aktarılacağı yerde malüm çevrelerin yerel anlam da sizlere mahallenize hizmet alamazsınız tehditleri gelen muhtarların toplantıyı gölgelemek istemeleri tabi ki hoş karşılanacak bir durum değildir.çözüm noktsında yardımcı olmak isteyen AK PARTİ hükümetine izmirlice bir ufak oyun oynanmıştır.ama nafile boşunabu oyunlar artık tutmaz tutmayacak

Yorumu oyla      14      13  
Şakir Turan 16 Ocak 2012 Pazartesi 08:06

Parti temsilcisi olan bir kişiye bu şekilde muamele eden muhtarları kınıyorum.

Yorumu oyla      17      16  
A.K. 16 Ocak 2012 Pazartesi 07:55

Hemen en ufak bir eleştiri geldi mi başlıyorlar "Bunlar ideolojik tutum" diye... Üstüne üstlük bir de saldırganlaşıyorlar. Yalan söylüyorsunuz, halkı ayakta uyutmaya çalışıyorsunuz. Ama adres yanlış... İZMİR BUNLARI YE-MEZ...

Yorumu oyla      22      9  
ÇİĞLİ HALKI 16 Ocak 2012 Pazartesi 01:07

KENDİNİ BİLMEZ SEVİYESİZ MUHTARIMIZA SESLENMEK İSTİYORUM.BUGÜNE KADAR SİZ MUHTARLARIMIZA BU KADAR DEĞER VEREN BİR HÜKÜMET GÖRMEDİM.SİZ O TOPLANTIDA BİR TARAF OLARAK NE KARAKTERE SAHİP OLDUĞUNUZU ORTAYA KOYARAK SİZLER İÇİN TERTİPLENEN TOPLANTININ HUZURUNU KAÇIRDINIZ SİZİN GENİNİZDE VAR OYUN BOZANLIK.ALLAHIM SİZİN GİBİ DÜŞÜNENLERİ DOĞRU YOLA SEFK ETSİN.HADİNİZİ,YERİNİZİ VE DEĞERİNİZİ BİLEREK HARAKET EDİN.

Yorumu oyla      15      18  
Muhtar Emmi 15 Ocak 2012 Pazar 20:31

Önce "yok" 'a mahkum edip, sonra, yoklukta fark edilecek bir "damla" damlatıyorsunuz. Sonra sıra geliyor çok şey yapmış edasıyla insanları ezmeye. Bunu çok yerde taktik olarak tutturuyorsunuz. Ama İzmirde tutmuyor bilmiyorsunuz. Sonunuz da bu yüzden buradan başlıyacak. Pardon, Başladı

Yorumu oyla      25      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay Turgutlu'ya teslim oldu: 1-0
İkinci Lig Beyaz Grup'ta zirve mücadelesi veren iki Ege takımının Turgutlu'daki ...
Hakan Şükür'den Fethullah Gülen'e büyük övgü
AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Fethullah Gülen’in hizmetlerinin ...
Kılıçdaroğlu tüzük kurultayı için net konuştu
Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan hakkında da belediye başkanlığı dönemiyle ...
 
Yılmaz: ABD rakip görüp, teknoloji vermiyor
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ABD’nin Türkiye’yi rakip olarak gördüğü ...
CHP Bayraklılı gençlerden '19 Mayıs' protestosu
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin Ankara dışında ...
Yıldırım: İzmir'in iki gerdanlığı olacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in güney ...
 
Çıray'dan fıkra gibi kanun göndermesi
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret eden ...
CHP’li Güven: AKP hükümeti köylüyü unuttu
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, CHP Genel Merkezi ...
Bakan Kılıç'tan AK Parti teşkilatına at nalı benzetmesi
İzmir İl Başkanlığı ziyaret eden Kılıç, teşkilatını motive etmek için ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva