HABERLER>POLİTİKA
3 Ekim 2011 Pazartesi - 13:52

AK Parti'deki silahlı kavgaya Akay el koydu!

Bayraklı’da delege seçimlerinde yaşanan silahlı kavga partiyi karıştırdı. İl Başkanlığı, olayın tespiti için çalışma başlatırken sorumlular disipline gönderilecek.

AK Parti deki silahlı kavgaya Akay el koydu!

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Delege seçimleri ile birlikte kongre sürecine giren AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda yaşanan hareketlilik devam ediyor. Karşıyaka ve Bornova ile birlikte delege seçimlerinin yapıldığı Bayraklı’da yaşanan silahlanan kavga partinin gündemine oturdu. AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, kavgaya karışanların disipline gönderileceğini söyledi. Akay, “Ne gerekiyorsa yapılacak. Kimse partinin içinde bir karışıklık olduğu imajını yayamaz” dedi.

AK Parti Kongereleri silahlı kavgayla başladı haberi için tıklayın

AK Parti'de delege savaşını kimler kazandı?
 
Bayraklı’da mevcut ilçe Başkanı İsmail Sarı’nın listesi ‘sarı liste’yi destekleyenler ile muhaliflerin bir araya gelerek oluşturduğu ‘beyaz liste’yi destekleyenler arasında yaşanan kavgaya İl Başkanlığı el koydu. İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ferudun Kılıç’ın belindeki silahı çekerek kavga esnasında havaya ateş açması partide sıkıntı yarattı. Kılıç, ‘karşı taraf bana silah çekti. Ben de kendimi korudum’ savunması yapsa da olayın kamuoyuna yansıması sorunu derinleştirdi. İl Başkan Yardımcıları Mahmut Badem, Atilla Kaya ve Refik Uzun ile birlikte Bayraklı’ya giderek duruma el koyan İl Başkanı Akay, disiplin kurulunun konuyla ilgili çalışma yapmasını istedi.
 
BİLGİLER TOPLANIYOR
Konuyla ilgili bilgi ve belgelerin toplanması için görevlendirme yaptığını belirten İl Başkanı Akay sert konuştu. Akay, “Bayraklı’da yaşanan olay münferit bir olay. Bayraklı’nın dışında Bornova ve Karşıyaka’da seçimler yapıldı. Bayraklı ile birlikte hatta Bornova’da çift liste seçim yapılan yerler var. Oralarda bir sorun çıkmadı. Kimse partinin huzurunu bozamaz. Ne gerekiyorsa yapılacak. Gerekli çalışmaların başlatılmasını istedim. Olay zaten savcılığa yansıdı. Biz de üzerimize düşeni yapacağız. Bundan kimsenin bir şüphesi olmasın” dedi. Parti içinde kavga ve gürültüye asla izin vermeyeceklerini ifade eden Akay, bu zamana kadar 7 yerde delege seçimi yaptık. Hiçbir sorun çıkmadı. Bundan sonrasına da izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
 
DÖRT MAHALLEDE İPTAL BAŞVURUSU
Bayraklı’da yaşanan siyasi karmaşanın ardından dört mahallede iptal başvurusu için harekete geçildi. Başkan İsmail Sarı, muhaliflerin seçimi kazandığı Nafız Gürman, Cengizhan, Emek ve Doğançay mahallelerinde parti üyelerine baskı yapıldığını söyledi. Dört mahallede seçimin iptali için İl Başkanlığı’na başvuracak olan Sarı ve ekibi, üye listeleri ile oy pusulalarının karşılaştırılmasını isteyecek. Oy kullanmaya gelenlere baskı yapıldığını belirten İl Başkanı Sarı, “Ortada küfür, kavga, hakaret her şey var. Cengizhan Mahallesi’nde mahalle tamsilcisine bile oy kullandırtmadılar. Benim arkadaşlarımdan oy kullanamayanlar bile oldu. Sandığa gelenleri baskı altına aldılar” dedi.

KARDEŞİME SALDIRDILAR
Öte yandan olayda havaya ateş açan Kılıç’ın silahına balistik inceleme gerekçesiyle el konuldu. Kılıç, savcılık tarafından serbest bırakılırken yapılan olay yeri incelemesinde üç boş kovan tespit edildi. Cengizhan Mahallesi’nde çıkan arbedeyi anlatan Kılıç, “Üzerime yürüdüler. Daha sonra birinin belinde silah gördüm. Silahı çeken kişi daha sonra kayıplara karıştı. Ben de kalabalığı sakinleştirmek için havaya ateş açtım. Zaten silahı yanımda değil arabada taşıyordum. Gittim aldım ve kalabalığa yönelirken daha olay yerine gelmeden yolun karşısında silahı ateşledim. Partilileri yere yatırıp tekme tokat dövdüler. Bunların arasında benim kardeşim de vardı. Ben de dayanamadım” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasan ak 6 Ekim 2011 Perşembe 17:16

zahmetsiz hic bir is olmaz ama kullanılan oyların demokratik ortamda olması gerekir partiyi karıstıran insanları ihrac edelim ferudun kılıc bu partinin kurulmasından bu yana vardır hakkı yenmemelidir

Yorumu oyla      14      6  
şakir turan 4 Ekim 2011 Salı 09:58

parti içinde huzursuzluk varmış gibi gösterilmek isteniyor.Arkadaşlar bunlara inanmıyoruz,Allah bizimle gazamız mubarek olsun,izmirde iktidar olmaya yürüyoruz.Birliğimizi ve dirliğimizi bozmayalım.

Yorumu oyla      13      11  
içimizdeki chp 4 Ekim 2011 Salı 01:07

ya ferudun kılıca uzunan diller yere düşsün ferudn kılıç bu partinin temel taşıdır başarı çalışmalarından dolayı sayısız teşekkür almış biri tartıştığı bu kişileri benede tanıyom seçimde aday gösterilmediği için chp adayı hasan karabağa oy veren diyen içimizdeki chp liler şimdi o insanlar belediyeye iş yapıyorlar araştırılsın....

Yorumu oyla      18      8  
Vahap Güler 4 Ekim 2011 Salı 01:00

Akp de birşeyler oluyor Marmaris'de de akp li meclis üyesi içki içip gazeteci ye saldırmış.Barış gecesinde rezelat çıkarmış;dayak atmış,küfür etmiş.Silah,küfür,dayak vs.siyasete yakışmayan davranışlar bunlar.Cumhuriyet Halk partisinin değerini birkez daha anladı İzmirliler.2014, 30 belediye 30 u da CHP li belediye olacak inşallah.Biz çalışalım siz dövüşün.

Yorumu oyla      14      10  
eskiizmirli 4 Ekim 2011 Salı 00:23

işte gerçek akp kan silah çete,gerçek yüzleri bu ne kadar ak oldukları belli

Yorumu oyla      14      11  
nedim kadıoğlu 4 Ekim 2011 Salı 00:21

sayın ferudun kılıç sende sucyok seni şımartanlarda suç, sen ve senin gibiler bu partide yıllardır şımartıldınız ve partiye her platfomda zarar verdiniz abileriniz yokmu o abileriniz işte görsünler sizin ne mal olduğunuzu...şimdide yok kardeşime saldırdılar yok o oldu yok bu oldu gec bunları gec derhal ihrac derhal....

Yorumu oyla      16      9  
gerçek ak 3 Ekim 2011 Pazartesi 21:38

sevgili chp li kardeşim bu kavgacıları araştırın sandıkların etrafındakiler hepsi chp li kendilerine bu insanlar iki taraf tada militan gibi çalışıyorlar isterseniz bir araştırın öyle değilse her türlü hakaretinizi kabul ediyorum. basın doğruları yazmıyor onlar haber peşinde bu insanlardan hiç bir partiye fayda gelmez halkı bir birine düşürür hemen bunlar ihraç edilmesi lazım.

Yorumu oyla      16      9  
Aydın Postoğlu 3 Ekim 2011 Pazartesi 18:45

Tayyip büyük adam. Haksız mı? Birbirine silah çeken adamların olduğu yerde huzur olur mu siyasetle silah yanyana olur mu?

Yorumu oyla      14      9  
ali kemal 3 Ekim 2011 Pazartesi 16:24

RECEP BEY HEP CHP DERDİKİ KAVGALI EVE KIZ VERMEZLER ŞİMDİ RECEP BEYE SORMAK LAZIM SİZİN EVE DULMU VERECEKLER ADININ AK OLMASI YETMİYOR İÇİNİN AK OLMASI ÖNEMLİ..

Yorumu oyla      17      9  
kim turar AKP'yi 3 Ekim 2011 Pazartesi 15:50

Bu ne biçim parti anlamadım, demokrasi demokrasi diyorlar,İl ilçe kongrelerinde 2 aday çıkmasın diye delegeye adaylara baskı yaparlar.(Gerçi bu habere bakarsak niye böyle istedikleri belli ama) Aliağa'da da ilçe başkanın karşısına rakip çıktı diye hem ilçe başkanının hemde adayın adaylıklarını engellediler. Zoraki 75 yaşındaki ortak adayda birleştiler, güler misin ağlar mısın. İleri ddemokrasi dedikleri bu olsa gerek. (neyse bu millet yiyo nasıl olsa)

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu para yardımı iddialarına patladı!
Başbakan Erdoğan’ın, Alman vakıfları aracılığıyla CHP’li bazı belediyelerin ...
Susam: “Bu zamlar çok can yakacak”
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Enerji Komisyonu üyesi Mehmet Ali Susam, ...
Tutuklu vekillere izin formülü
Meclis’in açılmasından sonra yeniden gündemin ilk sıralarına yerleşen ...
 
AK Parti seçmeninin yüzde 16,4'ü Atatürkçü-Kemalist!
AK Parti'nin araştırmasına göre, 12 Haziran'da 3.5 milyon Atatürkçü-Kemalist ...
AK Parti kongreleri silahlı kavgayla başladı
Delege seçimleriyle birlikte kongre startını veren AK Parti’de işler karıştı. ...
İmzacılar Kocaoğlu'yla telefonda konuştu
CHP İzmir’de, İl Başkanı Tacettin Bayır’a bayrak açan muhalif il delegeleri, ...
 
'Gerekirse PKK ile görüşülür'
Başbakan Erdoğan, son dönemde en çok tartışılan konu olan MİT ve PKK arasındaki ...
Susam’ın açıklamaları partide yankı buldu
CHP İzmir İl Örgütü’nde yaşanan parti içi hareketlenme ve İl Başkanı Tacettin ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Yan gelip yatana oy verilmez
Başbakan Meclis açılışının çıkışında gazetecilere açıklama yaptı. Başbakan ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva