HABERLER>POLİTİKA
6 Haziran 2011 Pazartesi - 18:51

AK Parti İzmir’den Kadir Topbaş hamlesi

Gündoğdu Mitingi ile moral bulan AK Parti İzmir, seçim öncesi İstanbul kozunu sahaya sürüyor. Kocaoğlu’nun çiftçi üzerindeki etkisini kırmak isteyen AK Parti, seçim yasaklarına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş’ı Bayındır ve Ödemiş’e getiriyor.

AK Parti İzmir’den Kadir Topbaş hamlesi

FATİH YAPAR/ÖZEL HABER - Genel seçimlere günler kala siyasi partiler çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken CHP’nin İzmir’de ilçe belediye başkanlarını alana çıkartarak geçtiği atağa AK Parti’den cevap gecikmedi. AK Parti’nin tek belediye başkanlığı seçimini aldığı Bayındır’a gönderdiği üç belediye başkanına karşılık AK Parti İzmir İl Teşkilatı daha büyük bir karşı hamle yapmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun daha önce “kırsalda kalkınma” modeli olarak adlandırdığı üreticiden ürün alma çalışması karşısında hamle yapan AK Parti İl Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kozunu sahaya sürdü. Topbaş, 8 Haziran Çarşamba günü Bayındır ve Ödemiş’te çiçek ve fidan üreticileri ile bir araya gelecek.
 
KOCAOĞLU’NA KARŞILIK KADİR TOPBAŞ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun dört yıldır uyguladığı üreticiden alım ve sözleşmeli tarım modeline yanıt vermeye hazırlanan ve kırsaldaki Kocaoğlu üstünlüğünün sandığa yansımasını önlemeye çalışan AK Parti, Bayındırlı üretici ile sözleşme imzalayan İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı sahaya sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıllık 3 milyon adet çiçek aldığı ve geçtiğimiz haftalarda sözleşme yenilediği Bayındırlı çiftçilerle benzer bir modelle çalışan Tobbaş’ın da sözleşme yenilemek için İzmir’e geleceği öğrenildi. Belediye Başkanı Topbaş’ın da katılacağı ziyarette daha önce 5 milyon adet bitki için üretici ile masaya oturulacak. Topbaş, imzalanan anlaşma ile aldığı bitki sayısını 10 milyon adetin üzerine çıkartacak.
 
ÖDEMİŞ’DE MİTİNGE KATILACAK
Çarşamba günü Bayındır’daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelecek olan Topbaş’a Ulaştırma eski Bakanı İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım da eşlik edecek. Sera ziyaretlerinden sonra üreticiler ile sözleşme imzalanmasının ardından heyet Ödemiş’e geçecek. Burada Binali Yıldırım’ın yapacağı mitingin ardından üreticiye ve çiftçiye mesajlar verilecek.
 
BAKIRCIOL: İSTERSE TAMAMI GELSİN
CHP’nin Bayındır’a belediye başkanları düzeyinde çıkarma yapmasını değerlendiren AK Parti İlçe Başkanı Veysel Bakıcıol, “Ne yaptıkları bizi ilgilendirmiyor. Değil belediye başkanları, il başkanı da dahil tamamı gelse biz Bayındır’da birinci parti çıkacağız. Bunun için tüm teşkilat olarak var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
 
AKAY: İZMİR NE ALIYORSA İSTANBUL 20 KATINI ALIYOR
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir’de çiftçiyi sadece Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği yönünde yanlış bir kanaat olduğunu söyleyerek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayındır’dan ne alıyorsa 20 katını İstanbul, 10 katını da Ankara alıyor. Biz bugüne kadar bunun üzerinden siyaset yapmadık. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş Bayındırlı çiftçilerle bir sözleşme imzalayacak. Tabi ki de ona bu törende destek olacağız. İzmir kamuoyu da kentin çiftçilerini sadece Kocaoğlu’nun değil AK Partili belediyelerin de desteklediğini hatta İzmir Büyükşehir’den daha fazla desteklediğini anlatmak istiyoruz” dedi.
 
KOCAOĞLU NEREDEN NE ALIYOR?
Üretici dostu olarak bilinen İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin çiçek ihtiyacını Bayırdırlı çiçek üreticisinden karşılıyor. Okullarda dağıtılan sütü Tireli köylülerin kurduğu Tire Süt Kooperatifi’nden alan İzmir Büyükşehir, kış sezonunda Seferihisar, Gümüldür-Özdereli mandalina üreticisinden de alım yapıyor. Aynı şekilde kentin park bahçelerinde kullanılan fidanları Ödemiş Bademli Fidancılık Kooperatifi’nden alan aynı şekilde aş evlerinde kullanılan süt ve yoğurdu da bu kooperatiften alan İzmir Büyükşehir, Kemalpaşalı Kiraz üreticisinden, Karaburunlu nergis üreticisine, Urlalı seracılara kadar kentin dört yanındaki üreticilerle sözleşmeli tarım modeli uyguluyor.
 
KOCAOĞLU TÖREN İPTAL EDERKEN TOPBAŞ NASIL SAHAYA İNİYOR
Seçim yasakları nedeniyle ilgili kanunun 64. maddesine göre resmi kurumların seçim öncesi açılış yapması yasaklanırken İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez Projesi’nin açıklanmasını bu nedenle iptal edip ileri bir tarihe erteledi. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Bayındır ve Ödemiş’e gelerek çiftçilerle sözleşme imzalamasının da yasak kapsamına girdiğini savunan CHP’liler, bu konuda AK Parti’yi etik davranmamakla suçluyor. CHP’liler, ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi, seçim yasaklarına uygun davranmak için daha önce açıklanmış bir projenin törenini durdururken İstanbul Belediye Başkanı Topbaş’ın kente gelip sözleşme imzalaması ne kadar etik ve de ne kadar seçim yasaklarıyla bağdaşmaktadır’ dediler.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hollandalı 8 Haziran 2011 Çarşamba 09:44

Bay Erdi, Bayındır'da lale yetişitirimiyor. Bildiğim kadar lale Hollanda'dan ithal ediliyor. Kadir TOP-BAŞ'a helal olsun HOLLANDA'LİLARI İYİDESTEKLİYOR!!!!

Yorumu oyla      13      6  
Erdi 8 Haziran 2011 Çarşamba 01:22

Gidin de destek nasıl oluyormuş görün.İstnabul'un her tarafı lale

Yorumu oyla      12      8  
haydi küçük menderes 7 Haziran 2011 Salı 14:24

Birkaç tane çığırtkanın yaygaraları bir tarafa, İzmir Büyükşehir Belediyesi kırsal kesimdeki üreticilere çok önemli destekler veriyor. Türkiye’de Büyükşehir Belediyelerinde sadece İzmir’de TARIM DAİRE BAŞKANLIĞI VAR. İzmir Büyükşehir Belediyesi öncelikle Bayındır çiçek üreticileri ile garantili alım sözleşmesi yaparak Bayındırdaki çiçek üreticisinin yüzünü güldürdü. Daha sonra Ödemişli Fidan üreticileri, Tireli süt üreticileri, Urlalı Organik tarım üreticileri ile sözleşme yaptı. Seferihisarlı mandalinacıları mandalinasını aldı. Kırsal kesime önemli miktarda yol, kanal, su, arıtma, otobüs hizmeti götürüldü. Yerel seçimlerde Aziz Kocaoğlu boşuna % 56 almadı. Aynı şekilde CHP’nin İl Genel Meclisi oyu boşu boşuna % 34,5’tan % 50’ye çıkmadı. AKP’nin Belediye Başkanlığı kazandığı tek ilçe olan Bayındır’da insanlar Aziz Kocaoğlu’na minnettar. İnanmayan gidip Bayındır’ı dolaşsın. Özellikle refarandumda % 92 HAYIRr çıkan Yakapınar köyünü tavsiye ederim. Gidip halkın ne kadar bilinçlendiğini görsünler, daha sonra da dere kenarında Alabalık yesinler. Dolayısıyla bu bölgede CHP’ye çok ciddi oy kayması var. Oturdukları yerden ahkam kesenler bunun farkında değil. AKP’liler son anda durumun vahametini fark etmişler ki son bir ümitle Muhallebici Kadir Topbaş’ı Bayındır’a gönderip biraz çiçek satın alarak Bayındırlıların gönlünü almaya çalışıyor. DEMEKKİ AZİZ KOCAOĞLU’NUN kırsal kesimdeki üreticiyi destekleme politikası doğruymuş . AKP bunu Kadir Topbaş ile taklit etmeye çalışıyor. HAYDİ, KÜÇÜK MENDERES HALKI AKP’YE DERSİNİ VER.

Yorumu oyla      42      6  
son çırpınışlar... 7 Haziran 2011 Salı 11:01

gerçekten izmire yazık.akepenin şuursuzca yaptığı son ataklara maruz kalıyor.9 yıldır izmire her türlü hakareti yapan zihniyetin bir anda izmir sevgisi yüreğine doldu.izmir seçimini çoktan yaptı.

Yorumu oyla      45      9  
başka kapıya 7 Haziran 2011 Salı 09:32

AKP'nin son atraksiyonu, İzmire mitinge taşıdıkları bindirilmiş kıtalardan sonra, BİNDİRİLMİŞ TOP-BAŞ. Son dakikada Bayındır ve Tire'yi ne kadar çok sevdiklerini anlamışlar!!! Hay Allah gördünüz mü?Yanlız fena halde yanılıyorlar. Bayındır Halkı İzmir Büyükşehir Belediyesinden o kadar büyük hizmetler almış durumdaki Kadir Efendi ağzıyla kuş tutsa fark etmez. İzmir Belediyesi Bayındır ve Tiredeki üreticileri örgütleyerek bedavya yakın a giden mallarını değeri ile satıyorlar.Bayındırın ova ve dağ yollarının tamamı asafaltlandı. Bayındır halkı neyin ne olduğunu gayet iyi görüyor. AKP'ye Bayındır ve Tire'de mama yok. Son dakika paniği ile SARAY Muhallebicisin patronu Kadir Topbaş'ı getirmeleri bir şey değiştirmez. Kadir TOPBAŞ efendi söylenecek son söz. BAŞKA KAPIYA!!!

Yorumu oyla      46      9  
İzmir'e Yazık.. 7 Haziran 2011 Salı 08:04

Bayındır'a CeHaPe'li üç belediye başkanı gidince "Hangi dağda kurt öldü, 9 yıl vs." demiyorsunuz ama..

Yorumu oyla      15      44  
başkanlık 7 Haziran 2011 Salı 01:40

başbakan ilk büyükşehir belediye başkanı olduğunda hüküette başka partiler vardı ve o durumdayken istanbulda büyük işler yaptı. ağlamadı hükümet para vermedi diye. izmirlilere soruyorum azizin ağlak gibi ağlaması doğru bişey mi. ağlayacağına mücadele et hizmet için. borçsuz belediyeyiz diyor çalışmassan, hizmet yapmassan tabi ki borcun olmaz sen hükümetle mücadele ettinmi ki para vermediler diye bahane buluyorsun ve onun arkasına parti olarak saklanıyorsunuz.sanayiciye hangi kolaylık gösterildi, altyapı da neler yapıldı anlatın da öğrenelim. anladık borçsuz belediye ama hizmet yok arkadaş.ne halkçılık ne devrimcilik, ne inkılapçılık, kalmış bunların ruhunda bahaneden başka hizmet ürettikleri yok bide sürekli kaldırım değiştirmek, çiçek dikmek, parkları göstermelik yıkıp yıkıp yeniden yapmak, arada çapalatmak. başka ne var profesyonel yerel yönetim anlayışı alt yapı olarak ta yok.

Yorumu oyla      17      42  
ahmet tok 6 Haziran 2011 Pazartesi 23:51

kadir topbaş kocaoğluna belediye dersi vermye geliyor görsün belediye nasıl yönetilir

Yorumu oyla      18      48  
ALINTERİ GÖREVLİSİ 6 Haziran 2011 Pazartesi 23:04

HAYROLA SAYIN KADİR TOPBAŞ.HANGİ DAĞDA KURT ÖLDÜ.BAYINDIR VE ÖDEMİŞ 9 YILDIR AKLINIZA GELMEDİ DE ,SİHİRLİ DEĞNEK Mİ HATIRLATTI.ADAMALAR SEÇİM VE OY İÇİN NE TAKLALAR ATIYORLAR.BİZDE İNANIYORUZ.BİZ O KADAR APTALMIYIZ!

Yorumu oyla      53      9  
yorumcu 6 Haziran 2011 Pazartesi 22:46

Bence olaya iyi yönünden bakmak lazım. Ak Parti belediyeciliği İzmir'i kalkındırır. Şimdiye kadar yapılmayan bir şey gerçekleşecek aslında.

Yorumu oyla      18      46  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu 78. mitingi için Aydın'daydı
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin, kamu olanaklarını miting için kullandığını ...
'Altay'ı layık olduğu yere çıkarmak boynumuzun borcu'
Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Altay Kulübünü ziyaret etti.
Türker: 12 Haziran'da alternatif parti DSP'dir
DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP’nin Atatürk Milliyetçiliği’ni rehber ...
 
CHP İzmir’den 'Başkan' kozu
AK Parti’nin çılgın projelerle kuşattığı İzmir’de CHP geçtiğimiz hafta ...
Bahçeli'den Diyarbakır mesajları
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Alpaslan Türkeş'in 1995'te gerçekleştirdiği ...
Kılıçdaroğlu’ndan ‘kale’sine özel ilgi
28 Mayıs’taki Gündoğdu mitinginde yağmurun azizliğine uğrayan CHP Lideri ...
 
‘Basına yönelik baskılar artarak devam ediyor’
TBMM Başkanvekili, CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Güldal Mumcu, ...
‘Ülkenin her yerinde mutlaka DP’nin bir izi vardır’
DP İzmir 2.Bölge genç milletvekili adayı Hakkı Sayar, Bayındır, Tire, ...
Talu: Siz önce çadırları konuta dönüştürün
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva