HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
15 Ocak 2010 Cuma - 00:00

7 yeni film gösterimde

Oscar'ın favorilerinden 'Aklı Havada', yılın en fazla konuşulan korku filmi 'Paranormal Activity', Guy Ritchie imzalı 'Sherlock Holmes' ve Woody Allen'ın son filmi 'Kim Kiminle Nerede' haftanın öne çıkanları...’

7 yeni film gösterimde

Oscar'ın favorilerinden 'Aklı Havada', yılın en fazla konuşulan korku filmi 'Paranormal Activity', Guy Ritchie imzalı 'Sherlock Holmes' ve Woody Allen'ın son filmi 'Kim Kiminle Nerede' haftanın öne çıkanları...’
 
İSTANBUL - Bu hafta 2'si yerli 7 film gösterime girdi.
 
KİM KİMİNLE NEREDE
Woody Allen'ın yönettiği ve Ed Begley Jr, Patricia Clarkson, Larry David ile Conleth Hill'ın oynadığı ''Kim Kiminle Nerede/Whatever Works'', kuantum mekaniği, evlilik, deha, aldatma ve cinsel uyanışlar hakkında bir komedi özelliği taşıyor. Allen'in farklı bakış açısını ortaya koyan filmin konusu şöyle:
 
''Bir zamanlar fizik profesörü olan Boris, dünyanın patlayacağını düşünen, kendini dev aynasında gören ve tüm insanlığa karşı hissettiği nefreti gizlemeyen tuhaf bir adamdır. Bir gün yolu güneyli saf kız Melody St. Ann Celestine ve tutucu ailesiyle kesişir.''
 
PARANORMAL ACTIVITY
Oren Peli'nin yönettiği ve Katie Featherston, Micah Sloat, Mark Fredrichs ile Ashley Palmer'ın oynadığı ''Paranormal Activity'', haftanın korku filmi olarak öne çıkıyor. Korku ve gerilim filmi sevenleri sinema salonlarına çekeceği tahmin edilen filmin konusu özetle şöyle:
 
''Genç, orta gelirli bir çift, iki katlı evlerine taşındıktan bir süre sonra özellikle geceleri giderek artan şiddetle kendini gösteren, rahatsız edici birtakım ses ve olaylara tanık olmaya başlar. Özellikle de uykuda oldukları sırada.''
 
AKLI HAVADA
Jason Reitman'ın yönettiği ve George Clooney, Vera Farmiga, Jason Bateman ile Melanie Lynskey'nin oynadığı ''Aklı Havada/Up In The Air'', romantik-komedi sevenlere hitap ediyor. Beklenmedik bir anda ortaya çıkan aşkı anlatan filmin konusu şöyle:
 
''Ryan, bütün iş yaşamını şehirden şehre iş seyahatlerinden ibaret olan bir şirket elemanıdır. Çalıştığı şirketin seyahat bütçesini küçültmesi üzerine Ryan kendini beklenmedik bir mücadele içinde bulur. Tam da rüyalarını süsleyen seyahat tutkunu kadınla yeni tanışmışken, çalıştığı şirket tasarruf önlemlerini gerekçe göstererek, bundan sonra daha az seyahat etmesini uygun bulmaktadır.''
 
SHERLOCK HOLMES
Guy Ritchie'nin yönettiği ve Robert Downey Jr, Jude Law, Rachel McAdams ile Mark Strong'un oynadığı ''Sherlock Holmes'', maceraseverlerin ilgisini çekeceğe benziyor.
 
Arthur Conan Doyle'un dünyaca ünlü karakteri Sherlock Holmes'un dinamik yeni uyarlamasında Holmes ve cesur ortağı Watson en son maceralarına atılır. Dövüş tekniklerini, efsanevi zekası gibi silah olarak kullanan Holmes, bu macerasında ülkesini yok edebilecek ölümcül bir komployu aydınlatmak için yeni bir düşman ile savaşır.
 
GELECEKTEN BİR GÜN
Boğaçhan Dündar'ın yönettiği ve Hayrettin Karaoğuz, Hande Subaşı, Rasim Öztekin ile Neco'nun rol aldığı ''Gelecekten Bir Gün'' adlı romantik komedi filminde, intihar eden bir gencin başına gelen olaylar anlatılıyor. Filmin konusu şöyle:
 
''Hayatı boyunca yaşadığı tüm aksiliklerden dolayı çok şanssız olduğuna inanan Tolga, işinden de kovulunca, platonik aşkına kavuşma ihtimalinin de kalmadığına inanarak intihar eder. Melekler kendisine ceza olarak eğer intihar etmemiş olsaydı gelecekte nasıl bir hayatının olacağını gösterir. Bunun üzerine Tolga'nın hayatında olağanüstü bir komedi ve aşk başlar.''
 
KAPTAN FEZA
Ümit Ünal'ın yönettiği ve Hakan Karahan, Ahmet Mümtaz Taylan, Meral Okay ile Mine Tugay'ın oynadığı ''Kaptan Feza'', bir Yeşilçam aktörü olan babasına tıpatıp benzeyen Ömer'in yaşamını konu alıyor.
 
Ömer'in, 6 yaşında küçük bir kızı olan Asu ile yollarının kesişmesi ve kızın onu gerçekten uzay kahramanı ''Kaptan Feza'' zannetmesi ile başlayan senaryo, aslında bir mafya tetikçisi olan Ömer'in küçük kızın hayallerini yıkmamak için bir uzay kahramanı gibi davranması ile devam ediyor.
 
PITIRCIK
Laurent Tirard'ın yönettiği ve Maxime Godart, Valerie Lemercier, Kad Merad ile Sandrine Kiberlain'in oynadığı ''Pıtırcık-Little Nicholas'', bir çocuğun gözünden yetişkinlerin dünyasına bakıyor. Filmin konusu kısaca şöyle:
 
''Pıtırcık, hayatından memnundur. Onu seven bir ailesi, arkadaşları vardır. Ancak bir gün her şey değişir. Pıtırcık, anne ve babasının konuşmalardan yeni bir kardeşi olacağı anlamını çıkarır ve paniğe kapılır. Herkes yeni gelen bebeği daha çok sevecek ve artık ailesi onunla ilgilenmeyecektir. Pıtırcık, ailesinin kendisinden vazgeçmemesi için çeşitli taktikler uygulamaya başlar.'' (ntvmsnbc)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İyi ki doğdun Nazım!
Dünyaca ünlü şairimiz Nazım Hikmet, doğumunun 108. yılında tüm ülkede, ...
’“Avatar kadar başarılı olacağız’”
Hong Kong'un megastarı Chow Yun-fat, başrolünü oynadığı 'Konfüçyüs'ün ...
Romantik Türk’’ten 4.yıl sürprizi
İzmir’’in tek Türkçe slow radyosu olma özelligine sahip, Ege Bölgesi’’nde ...
 
Oyun ve oyuncak müzesi açılıyor
İzmir’’i kültür başkenti yapma adına ’‘butik müze açılımının’’ önemli ...
İzmir haftasonu ünlüleri ağırlayacak
Sahne ve müzik dünyasının ünlü şarkıcı ve grupları, İzmir'i mesken tuttu.’
’“Pourville Plajı’” bulundu
Polonya polisi, ülkenin batısındaki Poznan'da yaklaşık 9 yıl önce ...
 
Eurovision’’a resmen Manga gidiyor
55. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi Manga Grubu temsil ...
’“Modern Şair Eşref’” ayakta alkışlandı
Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’’nde iki tiyatro oyununun dört gösterimi aynı gün gerçekleşti.’
’‘Vavien’’ 10 yıl sonra bir ilki başardı
Taylan Biraderler'in yönettiği 'Vavien' SİYAD ödüllerine ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva