HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
19 Şubat 2010 Cuma - 00:00

5 yeni film gösterimde

En İyi Film ve En İyi Kadın Oyuncu dallarında Oscar'a aday olan 'Aşk Dersi', Benicio Del Toro'nun başrolünde oynadığı 'Kurt Adam' ve Park Chan-Wook imzalı korku filmi 'Kan Arzusu' haftanın öne çıkanları...’

5 yeni film gösterimde

En İyi Film ve En İyi Kadın Oyuncu dallarında Oscar'a aday olan 'Aşk Dersi', Benicio Del Toro'nun başrolünde oynadığı 'Kurt Adam' ve Park Chan-Wook imzalı korku filmi 'Kan Arzusu' haftanın öne çıkanları...’
 
İSTANBUL - Bu hafta 5 yeni film gösterime girdi.
 
Lone Scherfig'in yönettiği ve Peter Sarsgaard, Olivia Williams, Carey Mulligan ile Emma Thompson'nun oynadığı ''Aşk Dersi/An Education'', genç bir kızın yetişkinliğe geçme sürecini anlatıyor.
 
1960'ların savaş sonrası İngilteresinin mutaassıplıktan, özgür ruhlu bir sürece geçtiği zaman diliminde cereyan eden filmin konusu şöyle:
 
''16 yaşında kadınlığa geçişin eşiğinde olan Jenny, odasında özgür bir hayatın hayallerini kurmaktadır. Yağmurlu bir Londra sabahında Jenny'nin rutin hayatı, 30 yaşlarındaki David'in gelişiyle altüst olur. Parlak bir öğrenci olan Jenny, Oxford'da okuma hakkı kazanmak ile karizmatik ve kendinden yaşça geçkin bir adamın çekici teklifi ve hayatı arasında gidip gelmektedir.''
 
KAN ARZUSU
Park Chan-Wook'un yönettiği ve Song Kang-Ho, Kim Ok-Bin, Kim Hae-Sook ile Shin Ha-Kyun'un oynadığı ''Kan Arzusu/Thirst'', korku filmi sevenlere hitap ediyor.
 
2009 Cannes Jüri Ödüllü alan filmin konusu özetle şöyle: ''Hayatın değerli olduğuna inanan rahip Sang-hyun, insanların ölümcül bir virüsten kurtarılmasına yardım etmek amacıyla gizli bir aşı geliştirme araştırmasında gönüllü denek olur. Fakat deney sırasında virüsün kendisine de bulaşmasıyla ölür. Rahibin bedenine kan nakli yapılır ve rahip bu kan sayesinde mucizevi bir şekilde yeniden hayata döner. 500 denek içinde hayatta kalmayı başaran tek kişi o olur. Fakat niteliği tanımlanamayan bu kan onu artık bir vampire dönüştürmüştür.''
 
KURT ADAM
Joe Johnston'un yönettiği ve Benicio Del Toro, Anthony Hopkins, Emily Blunt ile Hugo Weaving'in oynadığı ''Kurt Adam/The Wolfman'', lanetlenmiş adam efsanesini beyaz perdeye tekrar taşıyor.
 
Birbirinden değerli oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerini çeken filmin konusu şöyle:
 
''Lawrence Talbot'un çocukluğu annesinin öldüğü gece sona erer. Blackmoor'daki Viktorya tarzı malikaneden bir gece vakti ayrılır ve olanları unutmak için onlarca yıl buradan uzak durur. Ancak kardeşinin nişanlısı Gwen Conliffe kendisini bulup, kayıp sevgilisi için yardım istediğinde, Talbot aramalara katılmak üzere evine döner. Son derece güçlü ve kana susamış bir yaratığın köylüleri öldürdüğünü ve Aberline adındaki Scotland Yard müfettişinin soruşturma için bölgeye geldiğini öğrenir. Talbot, bu korkunç yapbozun parçalarını teker teker birleştirdiği sırada, dolunayda insanları kurt adama dönüştüren eski bir lanetten haberdar olur. Talbot, en korkunç ve ürkütücü kabuslardan fırlayan canavar tarafından ısırılır ve böylece karanlık yönü açığa çıkar.''
 
ARTHUR: MALTAZAR'IN İNTİKAMI
Luc Besson'un yönettiği, Cem Yılmaz, Ozan Güven, Özkan Uğur ile Volkan Severcan'ın seslendirdiği animasyon film ''Arthur: Maltazar'ın İntikamı/Arthur and the Revenge of Maltazard'', Arthur'un maceralarını anlatıyor.
 
Orijinal seslendirmesi Reddie Highmore, Mia Farrow, Ronald Crawford Robert Stanton, Penny Balfour ve Fergie gibi dünya starları tarafından yapılan filmin konusu özetle şöyle:
 
''Arthur, çok heyecanlı çünkü bu gece ayın onuncu evresini görecek. Bu da onun en sonunda Minimoyların ülkesine geri dönmesi ve Selenia ile kavuşması anlamına geliyor. Bu arada Minimoylar, Arthur'un onuruna bir şölen düzenlemektedir. Küçük prenses de güllerle bezeli elbisesini giymiş, Arthur'un babası ise büyükannenin evindeki tatillerini yarıda kestiklerini sabırsızlıkla söylemek için bugünü seçer. Tam ayrılmak üzerelerken, bir örümcek Arthur'un eline S.O.S. yazılı bir pirinç tanesi bırakır. Hiç şüphe yok ki Selenia tehlikededir. Arthur, hiç düşünmeden kızı kurtarmak için harekete geçer. Bu da tehlikeli geçitten geçmek, Max'in kelle koparan barına uğramak, Kröb'ün ordusu ile savaşmak, Betameche'nin derisini kurtarmak, farelerle, kurbağalarla, tüylü örümceklerle savaşmak anlamına gelmektedir. Arthur, Minimoyların köyüne vardığında aslında hiç kimsenin yardım çağrısında bulunmadığını anlar. Genç kahraman kendini kurnazca planlanmış tuzağın içinde bulur.''
 
PERCY JACKSON VE OLİMPOSLULAR ŞİMŞEK HIRSIZI
Chris Columbus'un yönettiği ve Logan Lerman, Uma Thurman, Rosario Dawson ile Pierce Brosnan'nun oynadığı, ''Percy Jackson ve Olimposlular Şimşek Hırsızı/Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief'', annesi Yunun tanrısı olan bir çocuğun hikayesini anlatıyor.
 
Rick Riordan'ın aynı isimli romanından uyarlanan filmde, babası mitolojik Yunan tanrısı Poseidon, annesi ise sıradan bir insan olan Percy adındaki genç, zorlu bir mücadeleye girer.
 
Serinin bu ilk filminde Percy, kendini ispatlamak için Zeus'un çalınan şimşeğini bulup hırsız olmadığını herkese göstermek zorundadır. (ntvmsnbc)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarkan Rihanna'yla düet yapacak
Tarkan ikinci İngilizce albümü için kolları sıvadı. Bu albümde ...
Harry Potter çalıntı mı?
Ünlü yazar J.K Rowling'in, kendisini zengin eden 'Harry Potter' ...
Gürzap ve İdiz İzmir’’e konuk oluyor
Tiyatronun iki önemli ismi, Can Gürzap ve Nurseli İdiz, ''Evliliğe ...
 
Brit Ödülleri sahiplerini buldu
Dün gece dağıtılan Brit ödüllerinin yıldızı En İyi Uluslararası Kadın ...
Fatih Akın’’a şövalyelik ünvanı
Fransa Kültür Bakanlığı, ünlü yönetmen Fatih Akın'ı, 'Sanat ve ...
İzmir Ata’’sına mektup yazacak
Konak Belediyesi ''Ata'ya Mektuplar'' yarışması düzenledi. ...
 
İzmir fotoğraf kulübü ilk sergisini açtı
Geçen yıl şubat ayında kurulan İzmirli fotoğraf severlerin ortak noktası ...
İzmir’’de prömiyer heyecanı
Aşk-ı memnu operasını ilk kez İzmirliler’’le buluşturan İZDOB, yarın ...
Günde 500 çocuk geziyor
Konak Belediyesi’’nin İzmir’’e kazandırdığı ilk butik müze olan Ümran ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva