HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
22 Ocak 2010 Cuma - 00:00

4 yeni film gösterimde

2'si yerli 4 yeni yapımın gösterime girdiği haftanın öne çıkan filmi Uğur Yücel'in yönettiği ve başrolünü Kenan İmirzalıoğlu, Nejat İşler, Berrak Tüzünataç ve Ceyda Düvenci ile oynadığı 'Ejder Kapanı'.’

4 yeni film gösterimde

2'si yerli 4 yeni yapımın gösterime girdiği haftanın öne çıkan filmi Uğur Yücel'in yönettiği ve başrolünü Kenan İmirzalıoğlu, Nejat İşler, Berrak Tüzünataç ve Ceyda Düvenci ile oynadığı 'Ejder Kapanı'.’
 
İSTANBUL - Bu hafta 2'si yerli 4 yeni film sinemaverlerle buluşacak.
 
Yönetmenliğini Uğur Yücel'in yaptığı ve senaryosunu Kubilay Tat'ın yazdığı 'Ejder Kapanı' adlı filmde, Uğur Yücel, Kenan İmirzalıoğlu, Nejat İşler, Berrak Tüzünataç ile Ceyda Düvenci rol aldı.
 
Çekimleri İstanbul'da 8 haftada tamamlanan filmin konusu özetle şöyle: ''Güneydoğu'da askerliğini yapan er Ensar acımasız bir ölüm makinesidir. Askerdeyken 12 yaşındaki kız kardeşine tecavüz edilmiştir. Askerden döndüğü ilk gün, kız kardeşinin kendini astığını öğrenir. Ardından şehirde cinayetler işlenmeye başlar. Soruşturmayı cinayet masasından iki usta dedektif Abbas, Celal ve stajyer polis memuresi Ezo üstlenir. Emekliliğinden önce son görevini üstlenen Abbas'ın tek hayali sevgilisi Cavidan'ı da alıp uzaklara gitmektir.''
 
MORGANLAR NEREDE
Marc Lawrence'in yönettiği ve Mary Steenburgen, Sarah Jessica Parker, Hugh Grant ile Sam Elliott'nun oynadığı ''Morganlar Nerede?/Did You Hear About the Morgans?'' haftanın bir diğer komedi filmi oldu. Romantik komedi türü içinde evliliği anlatan filmin konusu şöyle:
 
''Manhattan'lı başarılı çift Meryl ve Paul Morgan'ın neredeyse mükemmel olan hayatlarının tek başarısız yönü sürdüremedikleri evlilikleridir. Ancak hayatlarındaki problem başlarına gelen felaketin yanında bir hiç kalacaktır. İstemeden bir cinayetin görgü tanığı olurlar ve bir kiralık katilin hedefi olurlar. Federal polis onları küçük bir kasabaya göndererek tanık koruma programına alır.''
 
PRENSES VE KURBAĞA
Ron Clements ile John Musker'in yönettiği ve Anika Noni Rose, Bruno Campos, Keith David ile Michael-Leon Wooley'nun seslendirdiği animasyon film ''Prenses ve Kurbağa/The Princess and the Fog'', bilindik ''prens-kurbağa'' hikayesini ters yüz ediyor.
 
Bir prensesin, yakışıklı bir prense dönüşen bir kurbağayı öpmesiyle birlikte gerçek aşkını bulduğu hikayeye benzemeyen filmde, prenses yine bir kurbağayı öpüyor fakat sonuçlar çok farklı oluyor. Bunun peşinden mizah, heyecan, müzik ve duygu dolu bir macera başlıyor. Sonunda aşk, prens ile prenses arasında bir yolunu bulup gelişiyor.
 
Walt Disney Animation Studios'un yeni çizgi filminin müzikleri ise Oscar ödüllü besteci Randy Newman'a ait.
 
KUTSAL DAMACANA 2
Yönetmenliği Şafak Sezer ve Korhan Bozkurt'un paylaştığı 'Kutsal Damacana 2: İt Men'in senaryosunu ise Leman çizerlerinden Soner Günday ile Şafak Sezer yaptı.
 
Şafak Sezer'in başrolünü de oynadığı filmde, Mustafa Üstündağ, Aydemir Akbaş, Serkan Şengül, Tuğba Karaca, Yıldırım Memişoğlu, Eriş Akman, Güzin Usta ve Ferhat Güzel rol aldı.
 
Hollywood'un vazgeçilmezi ''kurt adam''ı tiye alan film, HD formatında 6 haftada çekildi. Filmin 3D efektleri için özel bir ekip kuruldu. Özel efektleri, animasyonları, dinamik hikayesi, akıcı anlatım üslubu, heyecanı ve eğlencesi sürekli yükselen filmin konusu şöyle:
 
''Fikret, eski mesleği olan gemiciliğe dönmüş, tayfa olarak çalıştığı gemiyle uzak denizlere açılmıştır. Gemi Hint Okyanusu'nda seyrederken Somalili korsanların saldırısına uğrar, korsanlar gemiyi ele geçirir, Fikret denize atlayıp kaçar. Ertesi gün Fikret, baygın bir halde Hindistan sahilinde bir kumsalda karaya vurur. Bir kaç Hintli köylü Fikret'i bulur, tedavi etmek için yakınlardaki bir Budist tapınağına götürürler. Aradan 5 ay geçer, Fikret sağlığına kavuşur, tapınakta eğitim gören Serkan adındaki bir Türk ile tanışıp arkadaş olur.
 
Fikret ve Müjdat o gece Müjdat'ın evine giderler. Uyumak için yatağa girdiklerinde o gün açık artırmadan aldıkları tablonun içindeki kurt, tablodan çıkar, Müjdat'ın içine girer.'' (ntvmsnbc)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kapital Manga' devam ediyor
Karl Marx’’ın başyapıtı 'Kapital’’i manga formunda öyküleştiren ...
Sesine güvenen İzmirliler bekleniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği ...
SİYAD Onur Ödülleri belli oldu
SİYAD'ın 'Onur Ödülleri' Sezer Sezin, Süleyman Turan ve ...
 
Buca’’da alkışlarla ’‘Boşluk’’’…
Buca Belediyesi, Mavi Sanat Merkezi ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ortaklığında ...
Alice Keys özgürlüğü ve aşkı anlatıyor
Grammy ödüllü sanatçı Alicia Keys'in, aşkı ve özgürlüğü anlattığı ...
İzmir Uğur Mumcu’’yu unutmuyor
Türk basın ve demokrasi tarihinin simge kalemlerinden Uğur Mumcu, katledilişinin ...
 
Pamuk: Benim durumum ülkemin durumundan kötü
Türkiye'deki siyasi sorunlarının gerçek sorumlusunun Ankara olduğunu ...
’“Pus’”a Berlinale çağrısı
Yönetmenliğini Tayfun Pirselimoğlu'nun yaptığı 'Pus', 60. ...
Metin Uca’’dan ''İtinayla İncitmeden''
Gündelik olaylara gülümseten yaklaşımı, siyasetin mizahını sahne üstüne ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva