HABERLER>EKONOMİ
4 Haziran 2011 Cumartesi - 13:39

4/B'li sözleşmelilere kadro müjdesi

Hükümet seçim öncesinde 4-B'li olarak tanımlanan devletteki sözleşmeli personele kadro yolunu açtı.

4/B li sözleşmelilere kadro müjdesi

ANKARA - Kamuda çalışan 4-B kadrosundaki sözleşmeli personel 4-A kadrosuna alındı. Konuya ilişkin KHK, Resmi Gazete'de yayımlandı. Başbakan Erdoğan, düzenlemeden 205 bin 894 sözleşmeli personelin yararlanacağını açıkladı. 
 
Başbakan Erdoğan, Adana mitinginde konuya değindi. Şu anda Türkiye genelinde 205 bin 894 sözleşmeli personelin bulunduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
"Bunlar 4-B kadrosunda. Şu anda öğretmen, hemşire-ebe, sağlık sağlık memuru, saglık teknikeri, büro personeli, mühendist-mimar, Kuran Kursu öğreticisi, imam hatip, infaz ve koruma memuru, zabıt katibi, destek personeli, diş tabibi, veteriner, kadostro teknisyeni ve diğer ünvanlar olmak üzere 205 bin 894 sözleşmeli personeli, 4-B kadrosundan 4-A kadrosuna geçirmiş bulunuyoruz. Şu anda Resmi Gazetede yayınlandı. Yürürlüğe girdi. Hayırlı olsun, bu iş bitti. Biz söz verirsek yaparız. Biz kuru sıkı atmıyoruz. Bizim sırtımızda yumurta küfesi var. Onlarda böyle bir şey yok. Bizde sorumluluk var. Onlarda böyle bir şey yok."
 
ARINÇ DA MÜJDEYİ TWİTTER'DAN VERDİ
Bu arada, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da müjdeyi Twitter'dan verdi. Arınç, Twitter sayfasından yaptığı açıklamada, ''4-B statüsünde sözleşmeli olarak çalışan arkadaşlara müjde'' ifadesini kullandı.

Tüm çalışanların ailelerine hayırlı olması dileğinde bulunan Arınç, ''4-B'li arkadaşların kadroya alınması ile ilgili KHK, Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi'' dedi.
 
DÜZENLEME NE GETİRİYOR
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası ile 4924 sayılı Kanun uyarınca sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışanların memur kadrolarına atanması amacıyla Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılması, 2 Haziran'da Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı.
 
Buna göre Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Devlet Memurları Kanunu'na eklenen geçici maddeyle, ''Kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda, ayın veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışanlarla yükseköğretim kurumlarının araştırma-geliştirme projelerinde proje süreleriyle sınırlı olarak çalışanlar hariç olmak üzere, 4'üncü maddenin (B) fıkrası ve 10 Temmuz 2003 tarihli ve 4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca vizelenmiş veya ihdas edilmiş sözleşmeli personel pozisyonlarında bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte çalışmakta olan ve 48'inci maddede belirtilen genel şartları taşıyanlardan otuz gün içinde yazılı olarak başvuranlar, pozisyonlarının vizeli olduğu teşkilat ve birimde, bulunduğu pozisyon unvanıyla aynı unvanlı 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerde yer alan memur kadrolarına, bulunduğu pozisyon unvanıyla aynı unvanlı memur kadrosu olmaması halinde, 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerde yer alan kadro unvanlarıyla sınırlı olmak ve sözleşmeli personel pozisyonlarına ilişkin vize cetvellerindeki nitelikler dikkate alınmak suretiyle Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığınca müştereken belirlenen memur kadrolarına, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altmış gün içinde kurumlarınca atanacaklar''.
 
AYRILANLARA DÖNÜŞ YOLU
4'üncü maddenin (B) fıkrası ve 4924 sayılı Kanun uyarınca çalışmaktayken bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce askerlik, doğum, milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimleri ile ücretsiz izin nedenleriyle görevlerinden ayrılanlardan ilgili mevzuatına göre yeniden hizmete alınma şartlarını kaybetmemiş olanlar hakkında da bu madde hükümleri uygulanacak. Bunlar için birinci fıkrada belirtilen süreler yeniden hizmete alındıkları tarihten itibaren başlayacak.
 
Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce 4'üncü maddenin (B) fıkrası ve 4924 sayılı Kanun uyarınca çalışmaktayken 24 Kasım 2004 tarihli ve 5258 sayılı Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun hükümlerine göre aile hekimliği uygulamasında görev alanlar hakkında görevlerinden ayrılmalarına gerek kalmaksızın bu madde hükümleri uygulanacak.
Bu madde hükümlerine göre, memur kadrolarına atananların, 4'üncü maddenin (B) fıkrası ve 4924 sayılı Kanun uyarınca sözleşmeli personel pozisyonlarında geçirdikleri hizmet süreleri, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilecek. Bunlar, atandıkları kadronun mali ve sosyal haklarına göreve başladığı tarihi takip eden aybaşından itibaren hak kazanacak ve önceki pozisyonlarında aldıkları mali ve sosyal haklar hakkında herhangi bir mahsuplaşma yapılmayacak.
 
İŞ SONU TAZMİNATI ÖDENMEYECEK
Bu madde kapsamında memur kadrolarına atananlara iş sonu tazminatı ödenmeyecek. Bu personelin önceden iş sonu tazminatı ödenmiş süreleri hariç iş sonu tazminatına esas olan toplam hizmet süreleri, 8 Haziran 1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu uyarınca ödenecek emekli ikramiyesine esas toplam hizmet süresinin hesabında dikkate alınacak.
 
Bu madde kapsamında sözleşmeli personelin atanacağı memur kadroları, 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerde yer alan sınıf, unvan ve derecelerine uygun olmak şartıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın atama işleminin yapıldığı tarih itibarıyla ihdas edilerek kurumların 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli cetvellerinin ilgili bölümlerine eklenmiş ve memur kadrolarına atananların pozisyonları başka bir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılacak. İhdas edilen kadrolar ile iptal edilen pozisyonlar, unvanı, sınıfı, adedi, derecesi, teşkilatı ve birimi belirtilmek suretiyle birinci fıkrada belirtilen altmış günlük sürenin bitiminden itibaren iki ay içinde Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığına bildirilecek.
 
Bu maddenin uygulamasında ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı yetkili olacak. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 6 Haziran 2011 Pazartesi 15:43

evet işet görüyorsunuz,belki koalisyon hükümetlerinin veye her hangi bir siyasi partinin biz 4 b lilere kadro vereceğine inanıyormuydunuz...biz ekmeğini yediğimiz yerin kılıcını sallarız..anamız ak sütü kadar helelolsun akp ye oylar..

Yorumu oyla      12      6  
SENA 4 Haziran 2011 Cumartesi 18:38

TAYİP ERDOĞAN HÜKÜMETİ SÜPER BİR HÜKÜMET ALLAH TUTTUĞUNU ALTIN ETSİN TAYİP ERDOĞAN,BU HÜKÜMET HİÇÇÇÇÇÇ DÜŞMESİN LÜTFEN BÜTÜN OYLAR TAYP ERDOĞAN'A O SONUNA KADAR HAKEDİYOR.BENDE SÖZLEŞMELİ BİR ÖĞRETMENİM SÖZÜNDE DURACAĞINI BİLİYORDUM.BÜTÜN OYLARIM HELAL SANA AK PARTİYE OYLARIMI VERDİM BUNDAN SONRADA SEVE SEVE VERİRİMMM.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EFT krizinde rahatlatan açıklama
Bankalar arası sistemde oluşan arıza nedeniyle dün kimse EFT yoluyla kira, ...
EFT sistemi çöktü!
Merkez Bankası'nın sistemlerinde yaşanan sorunlardan dolayı Türkiye genelinde ...
500 kişilik kadroya 2500 kişilik başvuru
Türkiye’nin en büyük jant üreticilerinden olan CMS’nin, Ege Serbest Bölgesi’nde ...
 
Kamuya 17 bin yeni memur atanacak
Milli Eğitim Bakanlığı'na ait öğretmen kadroları ve kariyer meslek memurları ...
EİB ihracatı Mayıs’ta yüzde 38 arttı
Nisan ayında ilk kez 10 milyar doları aşan Ege İhracatçı Birlikleri, Mayıs ...
Mayıs enflasyonu korkuttu
Enflasyon Mayıs ayında TÜFE'de yüzde 2.42 artarak 2008 Ekim ayından bu ...
 
Yunan adaları Türkler'e açıldı
İflasın eşiğindeki Yunanistan, daha önce AB vatandaşı olmayan yabancılara ...
Dinç Bilgin'in dönüşü: O artık alacaklı
Torba Yasa’ya başvuran Sabah-Atv ve Yeni Asır’ın eski patronu Dinç Bilgin ...
‘Turizm sektöründe daha sıkı denetim gerekiyor’
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva