HABERLER>GÜNCEL
13 Mayıs 2011 Cuma - 19:15

39 genç kartal brövelerini taktı

İzmir'de, Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığında pilotaj eğitimlerini tamamlayan 2009-B devresi 39 pilot teğmen, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'ın katıldığı törende bröve takarak, sertifikalarını aldı.

39 genç kartal brövelerini taktı

İZMİR - Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aksay, Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığındaki törende yaptığı konuşmada, eğitimlerini tamamlayan pilot teğmenlerin, dünyanın güç dengesinin değiştiği ve özellikle bölgede önemli dönüşümlerin yaşandığı bir dönemde pilotluğa adım attığını belirtti.

Orgeneral Aksay, eğitimlerini tamamlayan pilotlara hitaben, ''Ülkemizin bekasının yanı sıra öncelikle bulunduğumuz coğrafya olmak üzere, küresel barış ve istikrarın da teminatı olan Türk Hava Kuvvetleri, her açıdan güçlü ve daima hazır olmalıdır. Bu ağır sorumluluk, standart, teknoloji ve personel kalitemizin oldukça yüksek olmasını zorunlu kılmaktadır'' dedi.
    


100. YILIN İLK PİLOTLARI

Orgeneral Aksay, bu yıl Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 100. yılı olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:''100. yılın ilk pilotları olarak kısa vadede hava, uzay ve bilgi alanında sahip olacağınız imkan ve kabiliyetlerle dünyanın en güçlü hava kuvvetlerinden birinde görev yapıyor olacaksınız. Arkanızda hızla gelişen ve sizi her alanda destekleyebilen bir savunma sanayi bulacaksınız. Görev yapacağınız ortamlar, hava boyutunun yanı sıra uydu, link ve bilgi sistemlerini de içeren bilgi ve teknoloji yoğun ortamlar olacak. İcra edeceğiniz görevler, ülkemizin ve bölgemizin kaderine etki edecek nitelikte olacak.
    
Çağıyla yarışan hava kuvvetlerimiz, en son teknolojiyi kullanabilmek maksadıyla sistemlerini süratle modernize ederken, diğer taraftan da mevcut kuvvet yapısını ve harekat etkinliğini en üst düzeyde muhafaza etmeye gayret etmektedir. Genç pilotların havacılık ve profesyonelliği içselleştirerek kendilerini fikren ve bedenen en iyi şekilde yetiştireceklerine, alacakları görevleri etkinlikle yerine getirerek hava kuvvetlerimizin çağıyla yarışına önemli katkılar sağlayacaklarına inancım tamdır.''
    
2. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan da üslerinin 47 yılda uçuş eğitiminde 1 milyon saati aşan bir kurumsal tecrübeye sahip olduğunu belirterek, takılacak 39 bröveyle 7 bin 382'inci mezunu vereceklerini kaydetti.
    
BİRİ KADIN 39 PİLOT
Jet, ulaştırma ve helikopter uçuşu dallarında pilotaj eğitimlerini tamamlayan biri kadın 39 pilot teğmen, törende yemin etti. Pilot Teğmen Sevda Türkmen'in, helikopter filosuna atandığı öğrenildi.
    
Pilot teğmenlere bröve ve sertifikalarının verildiği törende, dönem birincisinin brövesini Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aksay taktı.İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler ve üst düzey komutanlar, diğer mezunlara brövelerini takarak sertifikalarını verdi. Dönem birincisi Teğmen Adem Kırcı, yaş kütüğüne plaket çaktı. Törenin ardından Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aksay, genç pilot teğmenlerle fotoğraf çektirdi. Genç pilotlar daha sonra Orgeneral Aksay'ı kılıçlarıyla selamladılar.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siyanür barajlarına Baro'dan suç duyurusu
İzmir Barosu Kütahya’da meydana gelen siyanürlü su içeren barajlar için ...
1. Denizcilik Şenliği Çeşme'de kutlandı
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ...
Selçuk semalarında bir eski bakan
Eski Devlet Bakanı AK Parti Mersin Milletvekili Kürşat Tüzmen, İzmir'in ...
 
Sayılkan: Sorunları 'İzmir bakışı' ile çözebiliriz
İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan 172.si kutlanan Eczacılar Günü’de ...
DEÜ'de 'külot' davası
Dokuz Eylül Üniversetisi’ne bayan araştırma görevlisi N.D., iddiaya göre ...
Şık ve Mavioğlu'na '40 Satır 40 Katır'dan beraat
Gazeteciler Ahmet Şık ve Ertuğrul Mavioğlu, kaleme aldıkları iki cilt ...
 
Motosiklet sürücülerine hediye kask
İzmir Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, ''Trafik Haftası'' etkinlikleri ...
Gediz Elektrik için son 1 ay
TEDAŞ ihalesini alan firma ile Kütahya'da ki siyanür baraj setleri çöken ...
Silivri'den ses var: İşte Balbay'ın seçim bürosu!
TGF Genel Başkanı Atilla Sertel Silivri Cezaevi’nde tutuklu gazetecilerle ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva