HABERLER>GÜNCEL
17 Şubat 2012 Cuma - 11:28

36 yıllık emeklilik hayalleri kül oldu!

Güzelyalı semtinde, zemin kattaki fırının bacasındaki yüksek ısı nedeniyle, hemen üstünde oturan Azize ve Hasan Yazganoğlu çiftinin 30 yılın ardından tüm eşyalarını yenileyerek iyi bir emeklilik hayalleri kurdukları evlerinde yangın çıktı.

36 yıllık emeklilik hayalleri kül oldu!

İZMİR - Eşya ile birlikte 36 yıllık evlilikleri süresinde çektirdikleri tüm fotoğrafları da yanan Yazganoğlu çifti, anılarının da alevlerle kül olmasıyla büyük zarar gördükleri gerekçesiyle, fırının hem işletmecisi hem de mülk sahibine maddi ve manevi tazminat davası açtı.
 
Geçen aralık ayında 181 sokak 30 numaradaki binada, Azize ve Hasan Yazganoğlu çiftinin apartmanın birinci katındaki dairelerinde yangın çıktı. Kısa sürede evi saran alevlerin arasından Hasan Yazganoğlu ile eşi Azize Yazganoğlu, kendilerini güçlükle dışarı atarak kurtuldu. Komşuların ihbarı üzerine gelen itfaiye, alevleri diğer dairelere sıçramadan güçlükle söndürdü.
 
EMEKLİLİK HAYALLERİ YARIM KALDI
Uzun yıllar otomotiv sektöründe çalıştıktan sonra emekli olan Hasan Yazganoğlu'nun, baştan sona tadilattan geçirdiği evi büyük hasar gördü, yeni aldığı eşya kullanılamaz hale geldi. Yazganoğlu ailesinin en büyük üzüntüsü ise 36 yıllık evlilikleri süresince birlikte ve 3 çocuğuyla çektirdikleri fotoğraflarının tümünün yanması oldu.
 
İtfaiye ve polisin evdeki ilk incelemesinde yangının, zemin katta bulunan ve katı atık yakılan fırının bacasındaki yüksek ısı nedeniyle çıktığı belirlendi. Apartman sakinleri de mülk sahibi, İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş ile işletmecisi Hakan Dumlu'nun, fırın için müracaatlarına rağmen, bağımsız baca yerine apartmanın yetersiz olan ortak bacasını kullandığını söyledi.
 
MADDİ VE MANEVİ TEZMİNAT DAVASI AÇTI
Yangın sonrasında kış koşullarında yakınlarının evinde kalmak zorunda kalan Azize ve Hasan Yazganoğlu çifti, fırının mülk sahibi ve işletmecisine karşı hukuk mücadelesi başlattı. Yazganoğlu çifti, İzmir 11'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, mülk sahibi Necdet Durmuş ile işletmeci Hakan Dumlu'ya 162 bin lira maddi, bütün fotoğraflarının yanmasından dolayı büyük üzüntü yaşadıkları için de 20 bin liralık manevi tazminat istemiyle dava açtı.
 
Hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini belirten Hasan Yazganoğlu, şunları söyledi: "Ağır iş koşullarında 30 yıl çalıştıktan sonra çocuklarım da meslek sahibi olup evlendi. Evimizi yeniden düzenledik ve eşimle emeklilik hayalleri kurduk. Ancak tadilatın yeni bittiği evimiz, yangında kül oldu. Yangın da bacadan çıktı. Fırının sahibi ile işletmecisine ben şahsen ayrıca apartman sakinleriyle birlikte de defalarca baca için müracaat ettik. Uyarılarımızı dikkate almadılar, sonunda da korktuğumuz yaşandı ve evimiz yandı. Eşyalarımızın yanı sıra anılarımız da yandı. Biz de dava açtık. Sonuna kadar gideceğiz. Fırın sahipleri, işletmeciler ve belediyeler üstlerine düşenleri yerine getirmediği sürece bizim yaşadığımız korkuyu yaşayan çok olur."(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Terör örgütü PKK diploma dağıtıyor!
Diyarbakır'da ölü ele geçirilen teröristin üzerinden çıkan sözde belge şaşırttı.
Timsal Karabekir'den Ermeni iddilarına belgeli yanıt
Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir, Ermeni soykırımı iddialarının ...
Nato Sekreteri Rasmussen'e Ankara'da sır operasyon!
NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Hacettepe Üniversitesi'nde prostat ameliyatı oldu.
 
Soğuk hava tüm yurdu esir alacak
Türkiye bir kez daha şiddetli soğukların etkisine giriyor. Marmara ve ...
Mezun olana zorunlu ’hoşgeldin’ dersi
Yüksek öğrenimde Avrupa'da kolay dolaşımı amaçlayan Bologna Süreci'nin ...
Binali Yıldırım'ı sıla hasreti ağlattı
CNN Türk ekranlarında yayınlanan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın ...
 
Bakan Günay’dan Saray’da seks iddiasına yanıt
Bakan Günay, Topkapı Sarayı'nda bazı çalışanların cinsel ilişki yaşadıklarına ...
Sarıkaya'dan suç duyurusu
Savcı Sadrettin Sarıkaya, kendisinden habersiz odasına girildiğinden şüphe ediyor.
KCK şüphelilerine talimat PKK'lı babalarından
İzmir'in de aralarında bulunduğu dört ilde düzenlenen KCK operasyonunda, ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva