HABERLER>GÜNCEL
16 Şubat 2012 Perşembe - 15:29

KCK şüphelilerine talimat PKK'lı babalarından

İzmir'in de aralarında bulunduğu dört ilde düzenlenen KCK operasyonunda, örgüt yöneticileriyle internet üzerinden görüşen, örgüt kamplarına giyim malzemeleri gönderen 10 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

KCK şüphelilerine talimat PKK lı babalarından

İZMİR - KCK şüphelilerinden üniversite öğrencisi H.A. ile tekstil işçisi M.E.S.'nin babasının da PKK kamplarında olduğu ve talimatları da onlardan gelen maillerle aldıkları belirlendi.
 
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'la İmralı'da görüşen avukatların İstanbul'da sürekli gittikleri internet kafeyi takibe alan istahbarat birimleri, Kuzey Irak'taki üst düzey yöneticilerin mail adreslerini tespit etti. Bu mail adresleri üzerinde araştırma yapan ekipler, Türkiye genelinde yöneticilerin bağlantı kurdukları kişileri tek tek belirledi.
 
11 GÖZALTI
Adresleri belirlenen bu kişilere yönelik geçen pazartesi İzmir, Antalya, Denizli ve Aydın'da yapılan eş zamanlı baskınlarda 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden yaşı küçük olan lise öğrencisi G.Ö., sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
3 YAŞINDAYKEN BABASI ÖRGÜTE KATILMIŞ
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan KCK şüphelilerinin, örgütün üst yönetimiyle yaptıkları tüm bağlantı ve görüşmelerde ortaya çıktı. Şüphelilerin bazılarının örgüte eleman kazandırdığı, bazılarının da yardımda bulunduğu tespit edildi. Şüpheliler arasında en dikkat çeken ise, Adnan Menderes Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi 22 yaşındaki H.A. oldu. H.A.'nın üç yaşındayken örgütün dağ kadrosuna katılan babası D.A. ile maille görüştüğü, ondan gelen talimata göre hareket ettiği ortaya çıktı. Ayrıca, H.A.'nın babasına "Babamın dağ hayatı artık bitti, siyasi yaşamı başlayacak" gibi mailler de attığı öğrenildi. Yine KCK şüphelilerinden tekstil işçisi 22 yaşındaki M.E.S.'nin babası C.S.'nin de örgütün dağ kadrosunda yer aldığı, onlara sık sık giyim malzemesi gönderdiği tespit edildi.
 
10 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Sorgularında suçlamaları kabul etmeyen ve iş görüşmesi yaptıklarını ileri süren kişilerden, 22 yaşındaki O.Ö.'nün, örgütün yöneticilerinden maille gelen talimatları alt birimlerdeki kişilere ulaştırdığı, bunların sonunda da korsan gösteriler düzenlendiği saptandı. Şüphelilerden, inşaatlarda çalışan 48 yaşındaki M.E.'nin, zaman zaman kuzey Irak'a gidip geldiği, örgütün kamp eğitmenlerinden A.C. ile internet üzerinden görüştüğü, mezecilik yapan 39 yaşındaki A.T.'nin, evinde silah bulunduğu Kuzey Irak'a gidip geldiği, malzeme temin ettiği, akrabaları örgütün dağ kadrosunda bulunan 23 yaşındaki D.Y.'nin üst düzey yöneticilerle görüştüğü, Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat bölümü öğrencisi 27 yaşındaki D.K.'nin örgütün silahlı kanat sorumlularıyla görüştüğü, 45 yaşındaki A.T.'nin aynı şekilde Kuzey Irak'a gittiği, 42 yaşındaki tesktil işçisi E.E.'nin, örgüt elemanlarına çorap ve giyim malzemesi temin ettiği, örgüt sorumlusu Demat kod isimli kişiden ise kaçak sigara geçişi için ayarlama yapmalarını istediği, Antalya'da garson olan 26 yaşındaki M.B.'nin de askeri kanat sorumlularıyla görüşmeler yaptığı belirlendi. Evlerinde çok sayıda örgütsel döküman, yasak yayın da ele geçirilen 10 şüpheli, işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

2'Sİ KADIN 10 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI
İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik İzmir, Denizli, Aydın ve Antalya'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2'si kadın 10 şüpheli serbest bırakıldı.
    
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin yaklaşık 6 aydır sürdürdüğü soruşturma sonucu 13 Şubat Pazartesi günü gözaltına alınan 10 kişinin, savcılıkta yapılan sorgularının ardından serbest bırakılmasına karar verildi.
    
Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik operasyonda 2'si kadın 10 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda yasaklama ve toplatılma kararı bulunan çok sayıda kitap ve yayın ile bir ruhsatsız silah ele geçirilmişti.
    
Şüphelilerin, terör örgütü üyelerinin talimatlarıyla ''örgüte çeşitli malzeme temini ve eleman kazandırma ile örgüt propagandasını yapmak'' gibi faaliyetler yürüttükleri ileri sürülmüştü.
(DHA/AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte 150 bin lira çalan o hırsız
Konak’ta nakil aracından banka binasına para götüren güvenlik görevlisi ...
Vali Kıraç'tan Dünya Şampiyonu Tuğba'ya ödül
İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Maleyza'da yapılan Dünya Karate Şampiyonası'nda ...
Mobbing davasında hakimden şok karar!
Ege Üniversitesi'nde (EÜ) çalışan tekniker Cihat Erdener'in, kendisine ...
 
Komutanların dinlenecekleri tarih belli oldu
“Balyoz Planı” davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Jandarma ...
DEÜ rektörlüğü için yarış başladı
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Ramotoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. ...
Bebeğin altınları yetmedi, annnenin rujunu çaldılar!
Karşıyaka İlçesi'ndeki bir eve giren hırsız ya da hırsızlar, 5 aylık bir ...
 
Manevi kızıyla podyuma çıkacak
Atatürk'ün fikirlerini topluma anlatmak için kurulan Ülküleri Yaşatma ...
Ardıç'tan Şafak Pavey'e çirkin saldırı
CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Sabah yazarı Engin Ardıç'ın saldırısına maruz kaldı.
Ölen babasının yüzünü gördü
Ahmet Kaya'nın kızı, babasının yüzü nakledilen Acar'la bir araya geldi ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva